Įkraunama...
Įkraunama...

Apie žindomų kūdikių svorio augimą

Sveikos mamytės,
Aš jau trečią vaikutį auginu, bet tik su trečiu zuikeliu iškilo tokių bėdų, kaip ir jums. Nežinau ar tai bėda, bet ir mano sūnelis nedaug svorio priauga. Pirmąją dukrą nemaitinau savo pienu, tai priaugdavo normaliai, antrąją šiek tiek maitinau, bet primaitindavau mišinukais, o sūnelį maitinu pati. Dėl to labiausiai ir nerimauju, nes nematau kiek suvalgo (ne tai kai buteliuke), o svoris auga nedaug : 1 mėn.-300g, 2 mėn- 500g, o 3 mėn-600g, tuoj reikes važiuoti pas daktarą, vėl ima nervas, kiek priaugo. Nors gydytojas ramina, kad viskas normos ribose, svarbu, kad pati maitinu.
O man vis neramu ar jam užtenka pieno, ar jis sotus. Tik suniurzgia ir galvoju, gal jau alkanas. be to valgo labai įdomiai: pasispardydamas, kai pienas nebebėga stipriai pyksta, poto išvis nebeima krūties. Kažkaip išsivaizdavau, kad turi valgyti ramiai... Šiaip jis ramus vaikas, linksmas, leidžia naktį išsimiegoti...
Kiek minučių jūsų vaikai valgo?
Atsakyti
Mielosios mamos, tik jus nepanikuokit ir nesinervinkit. 4u.gif Jei vaikiukas gerai jauciasi, zvalus, linksmas ir pn., taigi viskas su juo tvarkoj. Mano abi dukros vilkosi lenteles gale, o antroji tai isvis jau net ir nepapuole pora kartu biggrin.gif Jos norma per menesi 250g, daugiausia buvo priaugusi per menesi 500g. Dabar jau 10 menesiu su gera uodegyte, o sveria 7 kg. Dauguma vaiku iki puses metu toki svori pasiekia. O as visai nepergyvenu. Maitinu pati savo pienu, gydytoja siule nuo 4 men. jau primaitineti, bet as neklausiau tongue.gif Pradejau nuo 6 men. Ir koses visai nepadejo, to svorio daugiau neatsirado biggrin.gif Va pvz 10men. kai sveresi, tai buvo priaugusi 200g. Gydytoja tai stebisi, kad man giliai dzin, kad dukra mazai sveria. Ir man tikrai dzin biggrin.gif Svarbu, kad ji sveika, gerai valgo, gerai miega ir siaip ramiake kaip ir mama biggrin.gif
Mama3, na maniske tai piena valgydavo ir valgo na minimum pusvalandi, o siaip kokias 45 min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sitara: 26 sausio 2007 - 14:27
Mano anksciau valgydavo 20-30min, o dabar uztenka 10min
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciotki: 26 sausio 2007 - 15:38
QUOTE(ciotki @ 2007 01 26, 15:38)
Mano anksciau valgydavo 20-30min, o dabar uztenka 10min

Pas mus tas pats, ankščiau būdavo ir 45 minutes išvalgydavo, o dabar 10 min ir vikas arba užmiega arba pradeda šypsotis ir guguoti biggrin.gif
Atsakyti
Žinot kažkaip keista trečia vaiką auginu, o klausimų tarsi butų pirmas. Nors iš kitos pusės, jaučiuosi kaip pirmą auginčiau, nes tik sūnų(trečiuką) pati maitinu pilnai.
Paklausiau apie maitinimo laiką, nes mes anksčiau irgi valgėm ~1val., O dabar po 15 min supyksta, užmiega arba pradeda mane kalbinti, šypsotis. bigsmile.gif
Kaip gerai,kad be vyro dar yra palaikančių. Ačiū už patarimus, atsakymus. Jau ne vieną kartą norėjau spjauti ir duoti mišinuko. Bet pagalvoju, kad taip norėjau pati maitinti, nors viena vaiką ir vėl nusiraminu.
Ištikrūjų čia svarbiausia mamytės ramybė, nes vaikai viską jaučia ir žiūrėti į vaiko savijautą. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mama*3 @ 2007 01 26, 19:51)
Žinot kažkaip keista trečia vaiką auginu, o klausimų tarsi butų pirmas. Nors iš kitos pusės, jaučiuosi kaip pirmą auginčiau, nes tik sūnų(trečiuką) pati maitinu pilnai.
Paklausiau apie maitinimo laiką, nes mes anksčiau irgi valgėm ~1val., O dabar po 15 min supyksta, užmiega arba pradeda mane kalbinti, šypsotis. bigsmile.gif
Kaip gerai,kad be vyro dar yra palaikančių. Ačiū už patarimus, atsakymus. Jau ne vieną kartą norėjau spjauti ir duoti mišinuko. Bet pagalvoju, kad taip norėjau pati maitinti, nors viena vaiką ir vėl nusiraminu.
Ištikrūjų čia svarbiausia mamytės ramybė, nes vaikai  viską jaučia ir žiūrėti į vaiko savijautą. mirksiukas.gif

As ir taip pat jauciuosi, auginu antra vaika, bet klausimu pilna lyg tai pirmakart doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciotki: 26 sausio 2007 - 20:54
kaip suprantu visas mamas, kurios del savo Zuikiu svorio pergyvena. mano mazutis irgi pirma menesi normaliai priaugo - apie kilograma, o va antraji ir dabar visai mazai po 300g. pagal visas kreives svoris krenta vis ant zemesnes ir zemesnes kreives. bet kiek teko skaityti, kiek vaiku gydytoja sake, kad kreives sudarytos pagal vaikuciu, maitinamu misinukais, svorio priaugima. kai vaikutis valgo tik MP jis siaip ar taip maziau priauga. bet jei jis gerai jauciasi, vadinasi visakas gerai.
del maitinimo, tai mums visaip buna - kartasi ilgiau, kartais trumpiau, kartais ramiai, o kartais su pasibarimais, papykimais, pertraukelem... galvojau ir as, kad gal jam pienelio truksta, bet lyg yra jo ir nemazai. bandziau, kai uzmiega bevalgydamas, zadinti, bet gydytoja sako, kad taip nebutina, jei jis uzmigo, vadinasi jau pasisotino. tik sake stengtis dazniau maitinti, nesijaudinti, paciai ilsetis ir gerai valgyti ir viskas bus gerai.
taip ir darau g.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 01 26, 22:01)
kaip suprantu visas mamas, kurios del savo Zuikiu svorio pergyvena. mano mazutis irgi pirma menesi normaliai priaugo - apie kilograma, o va antraji ir dabar visai mazai po 300g. pagal visas kreives svoris krenta vis ant zemesnes ir zemesnes kreives. bet kiek teko skaityti, kiek vaiku gydytoja sake, kad kreives sudarytos pagal vaikuciu, maitinamu misinukais, svorio priaugima. kai vaikutis valgo tik MP jis siaip ar taip maziau priauga. bet jei jis gerai jauciasi, vadinasi visakas gerai.
del maitinimo, tai mums visaip buna - kartasi ilgiau, kartais trumpiau, kartais ramiai, o kartais su pasibarimais, papykimais, pertraukelem... galvojau ir as, kad gal jam pienelio truksta, bet lyg yra jo ir nemazai. bandziau, kai uzmiega bevalgydamas, zadinti, bet gydytoja sako, kad taip nebutina, jei jis uzmigo, vadinasi jau pasisotino. tik sake stengtis dazniau maitinti, nesijaudinti, paciai ilsetis ir gerai valgyti ir viskas bus gerai.
taip ir darau g.gif

Parašei lygiai taip, kaip buvo mums - daryk, kaip liepė gydytoja ir viskas bus gerai. Mano mažiukei jau 8 mėn. vis dar maitinu MP, beje, kai septintąjį mėnesį jau pilna burna valgėm košes, mažė vis tiek priaugo 300 g.Kadangi ji gerai jaučiasi, gerai miega, yra laaabai aktyvi, tai gyd, sakė, kad viskas tvarkoj. thumbup.gif Tik nesugalvok primaitint schmoll.gif Sėkmės
Atsakyti
Sveika, svarbiausia nepergyvenk ir nepulk primaitinti. Tik maitink kuo dažniau. ir būtinai naktį. Tarp maitinimų neturi būti laiko tarpas didesnis nei trys valandos. Mano vaikiukui irgi trūko svorio. Pediatrė iškarto sukėlė tokį vėją, liepė duoti Similaką it t.t. Galvoju - greičiau mirsiu, nei primaitinsiu. Ir pradėjau krūtį kišti, vos tik leliukas suverkia. Jokių soskių . o krūtį Tegu valgo kiek nori - nesvarbu 10 min. ar pusvalandį, bet kuo dažniau. Ir naktį svarbu maitinti. Aišku norisi pamiegoti, bet pakentėk truputį. Vietoj soskės irgi duok krūtį. Tai mums jau kitą mėn. svoris priaugo 700g, dar kitą 800g. O pediatrė tik tyli, ir vis stebėjosi, kad neprimaitinu.
Atsakyti
Šiaip dieną mes valgom kas 2 val., na kai išeiname į lauką pramiega 3 valandas. Naktį jis išmiega ir 4-5, o būna kad ir 6 valandas. Taip kad išsimiegu. Maitinimo dažnumas, naktinis maitinimas manęs nebaugina, tačiau aš visai išsimušdavau iš vėžių kai jis valgydavo pykdamas ir pienas nebėgdavo taip kaip jam norėdavosi schmoll.gif . Kartais taip supyksta, kad iš vis nebevalgo. Tačiau net ir tada kai neduodu jis kurį laiką būna ramus ir net nebūtina jo nešioti ar kaip kitaip linksminti.
Dabar jau duodu truputį sulčių, banano, obuolio... Taip patarė gydytoja ir toliau maitinu pati. Tikiuosi maitinti bent iki 6 mėn. Labai tikiuosi 4u.gif (planas minimum buvo iki 3mėn tongue.gif , o po savaitės jau 4 mėn. Džiaugiuosi jau ir tuo).
Sėkmės ir stiprybės visoms thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mamos 4u.gif
paskaiciau ir nurimau, kad ne viena as tokia mama auginanti coliuke.. blush2.gif
mes per pirma menesi priaugom vos 300 g susgrazinom gimimo svori, 2 menesi 450 trecia irgi 450 doh.gif maitinu savo pieneliu, is pradziu nervinaus, kad neuztenka, bet maze sveika linksma, visiskai neatsilieka nuo savo bendraamziu vystymusi wub.gif gydyoja nedaro problemu, sake svarbu kyla kreive, nors ir nepatenka i jokius remus.. doh.gif
bet man vis dar uzplaukia liudnu minciu ypac kai paskaitai, kad kiti jau sveriau 7 kg ir daugiau, o manoji persiritusi i 4 menesio 2 puse turbut 5 kg tesiekia..
na lauksim vasario 7 d. pasisversim paziuresim kiek gi priaugom blush2.gif
neistverus visu moralu, po maitinimo pavakariais duodu misinuko dar , tai kartais nenori, kartais istriubija ir dar papraso papo g.gif taip ir nesuprantu kiek ji suvalgo , nes misinuko kartais ir visa simta suvalgo po maitinimo krutimi, kartais tik 50 ml blink.gif
bet niekada pavalgius tik MP neverkia, sypsosi sau guguoja, kartais megsta pavalgyt ilgiau ir uzmigti.. sakyciau gal ne kartais, o daznai valgo ir miega , o as kartais maitinu maitinu valanda pusantros, pabandyk patraukti ji atsibunda ir vel kad "dirba"..
Atsakyti
QUOTE(mama*3 @ 2007 01 27, 20:48)
Dabar jau duodu truputį sulčių, banano, obuolio... Taip patarė gydytoja ir toliau maitinu pati. Tikiuosi maitinti bent iki 6 mėn. Labai tikiuosi 4u.gif (planas minimum buvo iki 3mėn tongue.gif , o po savaitės jau 4 mėn. Džiaugiuosi jau ir tuo).
Sėkmės ir stiprybės visoms thumbup.gif

Na turiu nudziugint ir paskatinti , kad nepultumet prie misinio.Kaip ir uzvedziau temele is nevilties, kad mazai priaugom svorio, tai per 4 menesi priaugom visa kila thumbup.gif , asiku misinio bandziu duot, bet gi nevalge doh.gif , tai teko nusiraminti ir toliau maitinti thumbup.gif
MAMA*3, kokiu sulciu duodi ir kiek? Mes ir bandem ragaut obuoliuko ir banano. Gydytoja primaitinti kosemis kolkas nepatare g.gif

Papildyta:
QUOTE(Shuke @ 2007 01 27, 21:47)
Sveikos mamos 4u.gif
paskaiciau ir nurimau, kad ne viena as tokia mama auginanti coliuke.. blush2.gif
mes per pirma menesi priaugom vos 300 g susgrazinom gimimo svori, 2 menesi 450 trecia irgi 450  doh.gif  maitinu savo pieneliu, is pradziu nervinaus, kad neuztenka, bet maze sveika linksma, visiskai neatsilieka nuo savo bendraamziu vystymusi  wub.gif gydyoja nedaro problemu, sake svarbu kyla kreive, nors ir nepatenka i jokius remus.. doh.gif

SHUKE, tos kreives sudarytos vaikams maitinamiems misiniais, taip kad nenusimink ir maitink toliau.
Atsakyti