Pediatrė mūsų gera, bet vat anyta Iš jos tokių perliukų išgirstu Ir koks tik mano pienas nebuvo- liesas, riebus, neužtenka Rečiau maitink-daryk tarpus, dažniau maitink-ko jis verkia valgyt nori Mes tai taip darydavom...Ir prasideda
Paskutinis perliukas, kad lopšelį guldo vaikus miegot dukart, ir kaip čia mūsų metinukas tik vieną kartą miega.Antrą vaiką auginu, bet negirdėjau, kad darželiuose dukart vaikai miegotų Ir išvis dar net negalvoju apie vedimą
Sveikos Prašau patarimų ir nuomonių, nes iš gydytojos grįžau labai sutrikusi
Mano dukrytei rytoj bus 3 sav. Per paskutines 2 sav. ji priaugo 0,5 kg, o maitinau tik MP. Bet gydytojos nuomone, vaiką reikia primaitinti ir mišinukų (po 60 g kasdien), nes mergytė vis tiek, anot jos, kūdom rankom ir kojom. Bet mes per pirmą savaitę gimdymo namuose daug numetėm (nuo 3925 iki 3450 g), ten pieno tikrai trūko, jis dar nebuvo pradėjęs normaliai gamintis, tai teko duot mišinuko. Taigi įskaitant tą pirmos savaitės kritimą mes normos "1 kg per pirmą mėnesį" niekaip nepasivysim.
aš bijau kad davus mišinujko ji nebenorės mp ir taip sumažins jo kiekį.
Ką jūs darytumėt? Primaitintumėt ar ne?
Mano dukrytei rytoj bus 3 sav. Per paskutines 2 sav. ji priaugo 0,5 kg, o maitinau tik MP. Bet gydytojos nuomone, vaiką reikia primaitinti ir mišinukų (po 60 g kasdien), nes mergytė vis tiek, anot jos, kūdom rankom ir kojom. Bet mes per pirmą savaitę gimdymo namuose daug numetėm (nuo 3925 iki 3450 g), ten pieno tikrai trūko, jis dar nebuvo pradėjęs normaliai gamintis, tai teko duot mišinuko. Taigi įskaitant tą pirmos savaitės kritimą mes normos "1 kg per pirmą mėnesį" niekaip nepasivysim.
Dowyle, jokiais būdais neduočiau mišinuko. Pirmo mėnesio norma yra 500 g nuo numesto svorio ir jūsų mažylė jau ją priaugo! Jeigu pieno daug, vaikas valgo, reiškia, nėra jokių problemų, jums idealiai sekasi žindyti Ir net tų 500 nebūtina priaugti, jei vaikas atrodo sveikas, nes kartais tiesiog tokie genai būna
QUOTE(dowyle @ 2014 09 15, 14:14)
Sveiki,
Jeigu žiūrėti tik skaičių, tuomet kūdikis per mėnesį turi priaugti minimum 500gr.. Kaip suprantu jūsų dukrytė per dvi savaites tiek priaugo. Valio, nėra ko nerimauti
Tikrai nuoširdžiai jums patariu neskubėti su mišinuku, nes jeigu jo duosit, tuomet tikrai pas jus mažiau pienuko gaminsis ir tada jau gali tikrai dukrytei neužtekti. Tuomet duosit dar daugiau mišinuko ir t.t., kol galiausiai pereisit prie maitinimo mišiniu.
O kad galutinai nusiramitnumėt, stebėkit kiek mažylė šlapinasi, turi būti minimum 6 kartai per parą. Jeigu tiek yra (arba daugiau), tuomet pienuko jai tikrai užtenka.
Sėkmės
QUOTE(dowyle @ 2014 09 15, 12:14)
<..>
<..>
Laba, maniškis ligoninėj per pirmą parą numetė irgi daug svorio (daugiau nei 10%). Ligoninėj vieną naktį teko duot mišinuko naudojant primaitinimo sistemą, nes nuolatinis spaudimas sveriant vaiką dukart per parą ir sakymas, kad neturiu pieno, pienui normaliai gamintis nepadėjo.
Per pirmą mėnesį maitinau tik pienu ir rezultate atgavo tik savo gimimo svorį. Antrą mėnesį, spaudžiant gydytojai ir namiškiams, daviau vienąkart dienoje mišinuko (50-100ml pagal poreikį), priaugo apie kilogramą. Trečią mėnesį mišinuko nebedaviau išvis, priaugo kilogramą, po to 400g ir pan, o nuo 5-to mėn įvedus ir papildomą maistą, tik 300g.
Iš savo patirties pasakysiu, kad mišinuko mažiukui realiai išvis nereikėjo, daviau dėl "šventos ramybės", nes buvau pavargus visiems aiškint, kad vaikas linksmas, žaidžia, tuštinasi daug ir dažnai. O ir duodamas kiekis buvo gan juokingas. Tiesiog maniškis toks yra, visai mažiukas būdamas svorį augino nestipriai, užtat dabar atsigriebia.
Kiek teko kalbėtis su kitomis gydytojomis, rekomendavo užsidaryt nuo visų su vaiku ir maitint kaip pačiai atrodo, ypač kad pagal požymius vaikui pieno užtenka. "Jei bus alkanas, nežais ir nesišypsos".
Dėl krūties atsisakymo pati šiek tiek bijojau, bet gal dėl to, kad pirmą mėnesį valgė tik iš kruties ir jau mokėjo valgyt, arba dėl paties buteliuko (naudojau avent), bet nebuvo jokios problemos.
Jei svorio tikrai trūksta ir matosi iš vaiko, vietoj buteliuko galima pamėgint primaitinimo sistemą. Kai ieškojau savo laiku, neradau, bet ligoninėj pati idėja patiko.
O šiaip, kuo mažiau panikos, tuo geriau:) stebėkit savo mergytę ir matysit
QUOTE(Justesea @ 2014 09 15, 15:20)
Dowyle, jokiais būdais neduočiau mišinuko. Pirmo mėnesio norma yra 500 g nuo numesto svorio ir jūsų mažylė jau ją priaugo! Jeigu pieno daug, vaikas valgo, reiškia, nėra jokių problemų, jums idealiai sekasi žindyti Ir net tų 500 nebūtina priaugti, jei vaikas atrodo sveikas, nes kartais tiesiog tokie genai būna
Kai daktarei pasakiau, kad skaičiau, jog ir 500 g per mėn. priaugti normalu, ji atsakė "čia jau badmiriavimas"
QUOTE(Milk @ 2014 09 15, 15:22)
Sveiki,
Jeigu žiūrėti tik skaičių, tuomet kūdikis per mėnesį turi priaugti minimum 500gr.. Kaip suprantu jūsų dukrytė per dvi savaites tiek priaugo. Valio, nėra ko nerimauti
Tikrai nuoširdžiai jums patariu neskubėti su mišinuku, nes jeigu jo duosit, tuomet tikrai pas jus mažiau pienuko gaminsis ir tada jau gali tikrai dukrytei neužtekti. Tuomet duosit dar daugiau mišinuko ir t.t., kol galiausiai pereisit prie maitinimo mišiniu.
O kad galutinai nusiramitnumėt, stebėkit kiek mažylė šlapinasi, turi būti minimum 6 kartai per parą. Jeigu tiek yra (arba daugiau), tuomet pienuko jai tikrai užtenka.
Sėkmės
Sėkmės
visada labai stebiu, ką palieka sauskelnėse. Tuštinasi vos ne po kiekvieno maitinimo, šlapinasi irgi dažnai, šlapimas nėra koks nors pasikeitęs. Man tai pagrindiniai rodikliai, kad viskas yra gerai. Bet daktarė to net nepaklausė. Jai "pagal akį" kūdutė ir taškas.
Labai ačiū visoms už palaikymą. Tai yra pirmas mano vaikelis, todėl padrąsinimas labai daug reiškia
Papildyta:
QUOTE(sakuya @ 2014 09 15, 15:51)
Iš savo patirties pasakysiu, kad mišinuko mažiukui realiai išvis nereikėjo, daviau dėl "šventos ramybės", nes buvau pavargus visiems aiškint, kad vaikas linksmas, žaidžia, tuštinasi daug ir dažnai. O ir duodamas kiekis buvo gan juokingas. Tiesiog maniškis toks yra, visai mažiukas būdamas svorį augino nestipriai, užtat dabar atsigriebia.
Kiek teko kalbėtis su kitomis gydytojomis, rekomendavo užsidaryt nuo visų su vaiku ir maitint kaip pačiai atrodo, ypač kad pagal požymius vaikui pieno užtenka. "Jei bus alkanas, nežais ir nesišypsos".
Labai ačiū už pasakojimą
tai va, tas labiausiai ir neramina, kad kol kas nematau argumentų kodėl turėčiau duot mišinuką išskyrus tą "dėl šventos ramybės" ... užat ir galvoju, kuri ramybė tikresnė : klausyt savo širdies ar gydytojos rekomendacijų.
QUOTE(dowyle @ 2014 09 15, 15:48)
užat ir galvoju, kuri ramybė tikresnė : klausyt savo širdies ar gydytojos rekomendacijų.
Manau, atsakymą Jūs jau žinote
Mano dukrytė gimė visai siūlelis (2940 g ir 54 cm) ir tik antrą mėnesį pradėjo panašėti į riebesnį kūdikėlį, tačiau valgė visai nemažai (nors ir mažiau nei sūnelis), bet valgė, ir sysiojo, ir kakojo (daug!), todėl nebuvo jokių priežasčių sukti galvos Aš manau, kad realios, ne dirbtinai sukurtos, pieno trūkumo problemos pasitaiko ypač retai...
QUOTE(Justesea @ 2014 09 15, 17:12)
Manau, atsakymą Jūs jau žinote
Mano dukrytė gimė visai siūlelis (2940 g ir 54 cm) ir tik antrą mėnesį pradėjo panašėti į riebesnį kūdikėlį, tačiau valgė visai nemažai (nors ir mažiau nei sūnelis), bet valgė, ir sysiojo, ir kakojo (daug!), todėl nebuvo jokių priežasčių sukti galvos Aš manau, kad realios, ne dirbtinai sukurtos, pieno trūkumo problemos pasitaiko ypač retai...
Tai va, kad ir mano dukrytė ir sysioja, ir kakoja ir visai rami buvau, kol nenuėjau pas gydytoją...
Nu reik mes visas abejones į šoną, pasitikėt savim ir toliau žindyt, žindyt, žindyt...
QUOTE(dowyle @ 2014 09 15, 21:53)
Tai va, kad ir mano dukrytė ir sysioja, ir kakoja ir visai rami buvau, kol nenuėjau pas gydytoją...
Nu reik mes visas abejones į šoną, pasitikėt savim ir toliau žindyt, žindyt, žindyt...
Tikrai taip
Man gydytoja sakė, kad svarbu jog priauga svorio, jei vaikas linksmas, žaidžia, tai ir nesvarbu ar priaugo pagal normas ar ne.
Mano abu zindomi augo "sliekiukai", budavo ir tu 500gr. per men neisspaudzia, bet musu pediatre niekada nesiule misinuko, kaip ji sakydavo, svarbu auga
Sveiki,
Situacija tokia. Labai reikia patarimo. Kudikis priaugo normaliai svorio. Pirma menesi kakojo daug kartu per diena, vos ne po kiekvieno maitinimo. Antra menesi ir veliau karta per diena ar reciau. Maitinamas MP. Skaiciau, kad pienas gerai isisavinamas ir gali nekakoti vos ne savaite. Bet ar is tiesu praktikoje taip buna ir laikytina norma? Vaiko ismatos ne kietos, sakyciau viduriavimas, lyginant su pirmo menesio vaizdu. Poliklinikoj sake, kad normalu. Tai normalu?
Situacija tokia. Labai reikia patarimo. Kudikis priaugo normaliai svorio. Pirma menesi kakojo daug kartu per diena, vos ne po kiekvieno maitinimo. Antra menesi ir veliau karta per diena ar reciau. Maitinamas MP. Skaiciau, kad pienas gerai isisavinamas ir gali nekakoti vos ne savaite. Bet ar is tiesu praktikoje taip buna ir laikytina norma? Vaiko ismatos ne kietos, sakyciau viduriavimas, lyginant su pirmo menesio vaizdu. Poliklinikoj sake, kad normalu. Tai normalu?