Įkraunama...
Įkraunama...

Apie žindomų kūdikių svorio augimą

Sveikos, noriu patarimo. Mums jau trys mėnesiai. Kiekvieną mėnesį priaugame po 500g. Minimalią ribą kaip ir siekiame.

Raidos gydytoja sakė, kad vystomės gerai, tačiau mergytė labai kūda ir silpnutė atrodo. Sako įvertinus svorį tai gal ir neblogai, tačiau aišku kaip ir visos gyd sunerimo ar pakanka pienuko. Pasiūlė bandyti sverti prieš ir po maitinimo. Kadangi mane visus tuos mėnesius lydi nerimas dėl mažosios svorio nusprendžiau pabandyti. Turiu geras svarstykles. Dviejų dienų rezultatai nenudžiugino. Sako, kad tokio amžiaus vaikutis turėtų per parą suvalgyti apie 700g. Per pirmą dieną ji suvalgė apie 450 antra apie 420. Panašiai svėrė ir pampiai. Antrą dieną specialiai dar kuo dažniau dėjau prie krūties praktiškai kas valandą.

Kokia jūsų nuomonė? Ką pasiūlytumėte daryti?
Atsakyti
Penkių mėnesių mes svėrėme - 7,1 kg priaugome 300 gr. Normalus vaikutis, neišpampęs. Gydytoja sako mažai, reikia primaitinti. Bet mažylis nezyzia, mano manymu jis sotus.
Atsakyti
5 mėn. ir nebereikia priaugti 500 g, visai normalus ir jūsų prieaugis 4u.gif Svarbu vaikas linksmas ir sveikas ir auga apskritai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2014 03 04, 13:06)
5 mėn. ir nebereikia priaugti 500 g, visai normalus ir jūsų prieaugis 4u.gif Svarbu vaikas linksmas ir sveikas ir auga apskritai smile.gif

Ir aš taip manau, bandžiau duoti daržovių tyrės, bet nevalgo, nori tik pieniuko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rasamk @ 2014 03 04, 14:10)
Ir aš taip manau, bandžiau duoti daržovių tyrės, bet nevalgo, nori tik pieniuko smile.gif

Tai dar nepasiruošęs, tikrai suprasit, kai jau bus mirksiukas.gif Ir tai nebūtinai "pagal vadovėlį" nutiks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2014 03 04, 13:13)
Tai dar nepasiruošęs, tikrai suprasit, kai jau bus mirksiukas.gif Ir tai nebūtinai "pagal vadovėlį" nutiks smile.gif

Ačiū Jums už padrąsinima smile.gif
Atsakyti

Laba diena, mielos mamytės,

Kreipiuosi į Jus, nes su vyru pirmą sykį susidūrėme su žindymo-svorio prieaugio bėdomis.

Mūsų mažyliui šiuo metu 3 mėnesiai ir 4 dienelės. Maitinu krūtimi pagal poreikį. Jokio maitinimo grafiko neturime. Vaikas valgo kaip tikras aristokratas smile.gif – dažnai ir po truputį (gaunasi, kad dienos metu valgo kas kokias 1-2 val., o naktį kas kokias 3-2 val.).

Mažylis jaučiasi puikiai. Vis labiau domisi jį supančiu pasauliu. Guguoja, daug šypsosi ir juokasi. Jau bando sugriebti žaisliukus. Žodžiu, yra energingas ir tvirtas. Per dieną pakeičiame kokias 7-8 sauskelnes, tuštinasi vaikas daugmaž 4 kartus per dieną. Mano akimis, nėra jokių nerimą keliančių ženklų ar pokyčių.

Gimusio vaikelio svoris buvo 3770 g, o ūgis 56 cm. Dar tebebūnant ligoninėje (mat gimdymas netikėtai baigėsi cezariu), svoris buvo nukritęs kažkur iki 3300 g, o išrašant siekė 3550 g. Per pirmąjį mėnesį priaugome kilogramą (4,6 kg), o paaugome iki 57 cm. Po antro mėnesio svėrėme 5900 g, o ūgis buvo 60,5 cm. Ir štai šiandiena vėl lankėmės pas pediatrę. Pasvėrus vaiką, paaiškėjo, kad per mėnesį priaugome tik 200 g (6100 g), o paaugome iki 62 cm. Gydytoja tuojau pat iš akies (be jokių tyrimų) nustatė, kad vaikeliui nebeužtenka pieno. Kelis kartus net pasakė: "Nebeturite pieno". Liepė po kiekvieno maitinimo krūtimi primaitinti mišinėliu. Kai pamėginau paprieštarauti, kad taip mano pienas tikrai pasibaigs, ji paaiškino: "O gal kaip tik pagausės. Bus didesni tarpai tarp maitinimų, labiau pritvinks krūtys." Turiu pabrėžti, kad poliklinikoje vaiką sveria ne nuogą, o su sauskelnėmis bei marškinėliais ar "bodžiuku". Nerimą bei abejonių man pradėjo kelti ir pediatrės kompetencija. Ji šiandiena mums pasakė, kad kadangi mažyliui neužtenka pieno, jam gali pritrūkti skysčių, o tokio amžiaus vaikui tai labai pavojinga ir taip viskas gali pasibaigti reanimacija. Kadangi mano pačios hormonai ir emocijos po gimdymo visiškai pakrikę, aš dar kabinete būdama taip susinervinau, kad apsiverkiau ir net negalėjau žmoniškai pasiaiškinti ir pasikalbėti su gydytoja dėl tų mišinukų būtinybės. Svajoju bent iki metų išmaitinti vaikelį savo pienu, juolab kad ir man pačiai tai labai naudinga - kairiojoje krūtyje išoperuoti du gerybiniai augliukai, o dešiniojoje šiuo metu panašus darinukas yra stebimas. Maitinimas krūtimi vienas geriausių vaistų tokiu atveju.

Visgi mane labiausiai žeidžia dar ir tai, kad gydytojos pusę palaiko mano vyras. Užuot sulaukusi iš jo pusės paramos ir palaikymo, ir toliau girdžiu abejones dėl tokio svorio priaugimo kontrasto, dvejojimus bent dar dviejomis išgirstomis nuomonėmis (neonatologės bei akušerės, kurios patarė stebėti vaiką ir neduoti jokių mišinukų). Tai, be jokios abejonės, vėlgi neigiamai veikia mano nervus ir, atitinkamai, laktaciją.

Aš labai prašau Jūsų, mielos mamytės, išsakykite savo nuomonę šiuo klausimu. Patarkite, kaip kalbėti su vyru ir kokius argumentus pateikti, kad nereikia skubėti kišti tų mišinukų (juk tai padaryti visada spėsime).

Labai lauksime Jūsų komentarų bei patarimų.
Atsakyti
QUOTE(geguzeraiboji @ 2014 03 19, 15:05)

Kreipiuosi į Jus, nes su vyru pirmą sykį susidūrėme su žindymo-svorio prieaugio bėdomis.

Aš galvoju, jei mažylis alkanas, jis tikrai netylės. Mums irgi rekomendavo primaitinti, kam mažyliui dirbtinai grūsti maistą. Žvalus, šypsosi, viskuo domisi, reiškia - sotus ir laimingas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(geguzeraiboji @ 2014 03 19, 17:05)

Mūsų mažyliui šiuo metu 3 mėnesiai ir 4 dienelės. Maitinu krūtimi pagal poreikį. Jokio maitinimo grafiko neturime. Vaikas valgo kaip tikras aristokratas smile.gif – dažnai ir po truputį (gaunasi, kad dienos metu valgo kas kokias 1-2 val., o naktį kas kokias 3-2 val.).

Neklausykit tu tarybinių nesąmonių. pirmą vaiką tokios pediadrės dėka žindžiau iki 3 mėn., nes ji nusprendė, kad baigėsi pienas (pirmus du mėn. priaugo po 1700 gr, o trečią "tik" 700 gr. po pirmo mišinio butelio baigėsi visi žindymai... Dabar auginu antrą ir irgi jau užkniso klausimai ar pakanka pieno, bet kai pasakau, jog vaikas priauga po 2 kg, tai nebeklausinėja.. visos močiutės vos vaikui suverkus iškart puola komentuoti, kad gal trūksta pieno ir jokie prašymai ar aiškinimai, kad vaikas ir taip priauga per daug nepadeda.
Atsakyti
QUOTE(lassie172 @ 2014 04 24, 17:13)
Neklausykit tu tarybinių nesąmonių. pirmą vaiką tokios pediadrės dėka žindžiau iki 3 mėn., nes ji nusprendė, kad baigėsi pienas (pirmus du mėn. priaugo po 1700 gr, o trečią "tik" 700 gr. po pirmo mišinio butelio baigėsi visi žindymai...  Dabar auginu antrą ir irgi jau užkniso klausimai ar pakanka pieno, bet kai pasakau, jog vaikas priauga po 2 kg, tai nebeklausinėja.. visos močiutės vos vaikui suverkus iškart puola komentuoti, kad gal trūksta pieno ir jokie prašymai ar aiškinimai, kad vaikas ir taip priauga per daug nepadeda.

pritariu simtu procentu, jei atverstume sios twmus psl pora metu atgal, as pati cia ieskojau pagalbos, or galiu pasakyti tik viena! Kadangi jusu vaikutis valgo daznak ir po ciu ciut, jis riebiausio pienelko neissiurbia jam per sunku matyti ar seip tingisi, skysciu jam pakanka jis pasisotina, nepyksta viskas ok, jeigu norite nuraminti dajtare ir vyra, ismeginkite metoda, kiekviena maitinima, pradekite ta krutimi kuria baigete, o veliau duokite atsigerti is kitos, taip jam bus lwngviau, kol bus alkanas labiau stenksis istraukti riebesni pieneli, o veliau atsipalaidavimui, atsigers, mes taip pravalgem iki 9 men kom galiausiai man prasidejo mm ir pienulas vaikinu buvo nebeskanus, kitas niuansas jei vaikiuko ismatos turi zalsvos spalvos tao dar vienas irodymas kad jam truksta koloriju, riebaliuku,bet tai nereiskia kad jam reik misinio reikia tik sio metodo kuri aprasiau!:) jei kiltu kokiu klausimu galite i az rasyti man papasakosiu smulkiau, visa sita osgyvenau, or jus suprantu! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(geguzeraiboji @ 2014 03 19, 16:05)

Prieš trejus metus ir aš čia ieškojau pagalbos, paramos ar patarimų, maniškis nuo pat gimimo priaugdavo vos 500 gr per mėnesį, bet...galiausiai viskas baigėsi tuo, kad maitinau iki trejų metukų, ir visą tą laiką tikrai nebuvo marinamas badu, guvus ir sveikas berniokas smile.gif Viską darote teisingai, tik labai gaila, kad vyras jūsų nepalaiko. Ar bandėte dar kartą pasverti vaikiuką, nusiraminimui? Nes pirmaisiais mėnesiais tikrai svorio augimas pavydėtinas ir būtų keista, kad staiga, nei iš šio nei iš to, taip drastiškai sumažėtų pieno.
Atsakyti

Šiaip net kraupu skaityti, kai pediatrai duoda tokius patarimus. Maniškiai keisčiausi išgirsti šie:
Trečią mėnesį visoms baigiasi pienas, duok mišinio, nekankink vaiko badu.
Tavo pienas per riebus, nusitraukinėk ir skiesk vandeniu (!!)
Ar pienas ne per liesas?
Nusitrauk ir pasižiūrėk kiek pieno turi.
ir t.t. ir visa tai iš pediatrų lupų (!!)

Aš stebiuosi ir esu šokiruota mūsų visuomenės ir gydytojų išprusimu kai kuriais klausimais doh.gif

O jei pasakai, kad ruošiesi žindyti iki 2 metų, tai pirštu į smilkinį pasukioja, atseit šlykštu doh.gif ir visos tos svorio lentelės yra niekinės, tūkstančius metų žmonės žindė ir niekas nesigilino į jokias lenteles, jei vaikas guvus ir sveikas, kodėl jis turi būti farširuojamas kaip kalėdinis kalakutas?
Atsakyti