*Linelis*,
Viskas ok. Po trečio mėn. kūdikio augimas lėtės.
Žindyk, kaip iki šiol,- pagal dukrytės poreikį
P.S. dukrytę prižiūrinti Jūsų šeimos gydytoja, deja, neturi pakankamos kompetencijos ir žinių, susijusių su žindymu.
Musu pupai jau 7 men,kai nuejom pas gydytoja pasirode,kad per men priaugom tik 300g ir dabar sveriam 8100g...Mazyle atsisako valgyti koseles,paima tik po du,tris saukstelius,reikialauja tik mamytes pienuko...Bandyti duoti valgyti per prievarta,ar kaip...Mazyle verkia maitinama per prievarta,ziaukcioja...
Siaip priaugdavom per men po 800-1000g,gimem 3140g...Patarkit ka mums daryti...
QUOTE(ausrapalcik @ 2012 10 30, 15:41)
Musu pupai jau 7 men,kai nuejom pas gydytoja pasirode,kad per men priaugom tik 300g ir dabar sveriam 8100g...Mazyle atsisako valgyti koseles,paima tik po du,tris saukstelius,reikialauja tik mamytes pienuko...Bandyti duoti valgyti per prievarta,ar kaip...Mazyle verkia maitinama per prievarta,ziaukcioja...
7 mėn. vaikas nebeturi priaugti po 500 g Mano vaikas iki 10 mėn. tik po kelis šaukštelius sulesdavo papildomo maisto. Nepasiruošęs dar vaikas, negrūskit per prievartą nes su maistu susipyksite ilgam... Kol kas kuo daugiau žindykit ir bandykit vis pasiūlyti naujų skonių, visokių derinių. Bet tik siūlyti, nekišti. Jei kas patiks arba tiesiog kai ateis laikas, tai ir valgys O kol kas, manau tirai nėra dėl ko jaudintis
Truputi ramiau pasidare...
Bet gydytojai pasakiau,kad maze nakti keliasi kas valanda ar dvi,tai sake,kad maisto trukumas...Bet siaip mergaite diena buna gera,daznai piuenuko negeria nors ir pasiulau,tada tik zaidzia su krutim,kandzioja...
Bet gydytojai pasakiau,kad maze nakti keliasi kas valanda ar dvi,tai sake,kad maisto trukumas...Bet siaip mergaite diena buna gera,daznai piuenuko negeria nors ir pasiulau,tada tik zaidzia su krutim,kandzioja...
QUOTE(ausrapalcik @ 2012 10 30, 15:51)
Bet gydytojai pasakiau,kad maze nakti keliasi kas valanda ar dvi,tai sake,kad maisto trukumas...
Visiška netiesa Vaikas naktį keliasi dėl daugybės priežasčių ir dauguma jų nėra susijusios su maistu Gal dantukai kalasi ir reikia vaikui nusiraminimo ar šiaip kokie pokyčiai gal buvo, o gal tiesiog toks vaikas. Dėl maisto tai nebent atsigerti nori, o tokiam kūdikėliui visais šitais atvejais nieko nėra gėriau už mamos pienuką
QUOTE(ausrapalcik @ 2012 10 30, 16:51)
gydytojai pasakiau,kad maze nakti keliasi kas valanda ar dvi,tai sake,kad maisto trukumas...
bėda su "gydytojos" žiniom...bėk nuo jos kuo tokiau
ir negrūsk dukrytei maisto per prievartą,- vėliau ir psichoterapeutai nepadės...,
Pagrindas iki metų (ir vėliau)- mp. Papildomas maistas- susipažinimui, paragavimui. Po arbatinį šaukštuką, ar daugiau- priklausomai nuo vaiko nusiteikimo paragauti. Atsisakymas kito maisto- normalus reiškimys.
Mp- neribojamas, ir kitu maistu nekeičiamas.
Kūdikiai turėtų: pusmečio- g.s. padvigubinti, metukų- patrigubinti
Kartais atrodo, kad gydytojai tuos mažulius kaip kokioj fermoj augint nori- svoriui ir mėsai...
QUOTE(ausrapalcik @ 2012 10 30, 13:41)
Mazyle atsisako valgyti koseles,paima tik po du,tris saukstelius,reikialauja tik mamytes pienuko...Bandyti duoti valgyti per prievarta,ar kaip...Mazyle verkia maitinama per prievarta,ziaukcioja...
Nekisk dukrytei su sauksteliu, pabandyk paduoti jai lekstele su kosele ir paciai ikisti rankutes, 'patikrinti' koses tekstura, gal ji tuos pirstelius po to aplaizys, paragaus, susipazins ir bus suvalgyta bent siek tiek daugiau nei is saukstelio, o svarbiausia- be streso
QUOTE(Remoulade @ 2013 09 28, 19:40)
Sveikos...
neramu man irgi... mano dukryte gime 4060 ir 54 cm, 1 men sverem 6 kg ir buvom 60 cm... mes patys esame abudu su teciu aukstoki, bet jei taip ir toliau... zodziu maitinu pati, pieno turiu sociai ir visada net nzn gyd sako kad normalu nes mes patys auksti, nu zodziu....
neramu man irgi... mano dukryte gime 4060 ir 54 cm, 1 men sverem 6 kg ir buvom 60 cm... mes patys esame abudu su teciu aukstoki, bet jei taip ir toliau... zodziu maitinu pati, pieno turiu sociai ir visada net nzn gyd sako kad normalu nes mes patys auksti, nu zodziu....
Tikrai normalu, žindomas k8dikis negali priaugti per daug svorio
Mamukai, ar visais atvejais 6 mėn. turi padvigubinti svorį? Mano mergytė gimė didelė, 4.5 kg, tai negi pusmečio turi sverti beveik kaip metinukė? Ar per didelio gimimo svorio vaikai natūraliai mažiau neturėtų priaugt? Nerandu inf-jos...o kai gyd. taiko "normas" , tai neramu...priaugo per 1.5 mėn 1200 gr (nuo gimimo svorio 900 gr, svėrė 5.4 kg), tai jau rūpestis gyd. veide..
Gavom mėn. "pasitaisymui"
Viskas vaikui normalu. Žinda maždaug kas 2 val. sočiai, kiek nori..ir trumpai (naktim), ir ilgai (dienom)..daug sysina, daug kakina..stiprėja ne dienom, o valandom
Buitiškai svėriau, tai 2 mėn - 6.2 kg su rūbais ir nauju pampiu..manau bus per tuos 2 mėn. priaugus apie 1.5 kg nuo gimimo svorio. .nu negi mane spaus dėl mišinių, net nesinori eit pas tuos gyd. kartais..
Viskas vaikui normalu. Žinda maždaug kas 2 val. sočiai, kiek nori..ir trumpai (naktim), ir ilgai (dienom)..daug sysina, daug kakina..stiprėja ne dienom, o valandom
Buitiškai svėriau, tai 2 mėn - 6.2 kg su rūbais ir nauju pampiu..manau bus per tuos 2 mėn. priaugus apie 1.5 kg nuo gimimo svorio. .nu negi mane spaus dėl mišinių, net nesinori eit pas tuos gyd. kartais..
QUOTE(Rasma @ 2013 09 29, 22:07)
Mamukai, ar visais atvejais 6 mėn. turi padvigubinti svorį? Mano mergytė gimė didelė, 4.5 kg, tai negi pusmečio turi sverti beveik kaip metinukė? Ar per didelio gimimo svorio vaikai natūraliai mažiau neturėtų priaugt? Nerandu inf-jos...o kai gyd. taiko "normas" , tai neramu...priaugo per 1.5 mėn 1200 gr (nuo gimimo svorio 900 gr, svėrė 5.4 kg), tai jau rūpestis gyd. veide..
Svarbu, kad per pirmus du mėnesius priaugtų kilogramą nuo ligoninėje numesto svorio, panašu, kad jūs ir viršijot tą "reikalavimą" Esu kažką lyg skaičius, kad sunkesni naujagimiai priauga mažiau, o liesesni turi greičiau pasiekti didesnį svorį. Ar tik ne rugsėjo Tavo vaike parašyta buvo. O svarbiausia, kad vaikas šlapinasi normaliai, yra guvus, atrodo patenkintas ir sveikas. Tada tie keli šimtai gramų nieko nereiškia, svarbu auga
Ačiū Justesea
Paskaičius nuomonę "iš šalies" nesijauti toks vienišas įsitikinimuose.
Bandysiu ieškot dar kokių diagramų. Ne sau - gydytojai
Man nesitiki, kad vaikams, kuriems gimimo svoris=diagnozė (įgimta paratrofija >97 pr) savo svorio raida prilyginami 'standarto' vaikams ..
Nesitiki, kad jie turi tiek pat nemažai priaugt
Paskaičius nuomonę "iš šalies" nesijauti toks vienišas įsitikinimuose.
Bandysiu ieškot dar kokių diagramų. Ne sau - gydytojai
Man nesitiki, kad vaikams, kuriems gimimo svoris=diagnozė (įgimta paratrofija >97 pr) savo svorio raida prilyginami 'standarto' vaikams ..
Nesitiki, kad jie turi tiek pat nemažai priaugt