Įkraunama...
Įkraunama...

Apie žindomų kūdikių svorio augimą

QUOTE(otnesakysiu @ 2012 06 05, 17:53)
sveikos, mamytės. mano dukrytė gimė 3,73 kg; 1 mėn svėrė 4,3 kg ; 2 mėn - 5 kg. Pirmais mėn priaugome ne per daugiausiai, bet į galvą neėmiau. Na o dabar, pasisvėrėme 3 mėn, priaugo tik 400 g. Sveriame 5,4 kg.. Gal sulauksiu vertingo patarimo, ką daryti, kad priaugtume daugiau? Maitinu tik MP, jo turiu daug. Buvau nusitraukusi pienuko, tai užsidėjo viršuje "grietinės" sluoksnis, tai pienukas, manau nėra liesas? Dukrytė valgo kartais ir gerą valandą, pusvalandį tai visada. Gydytoja sakė, kad tikrai ne katastrofa 400 g, bet tikrai nedaug. Mano mama labai pergyvena, sako nutrauk maitinimą, mišinukais pradėk maitinti. Net susiginčijome, nes sakiau tikrai nenutrauksiu MP. O gal tikrai aš neteisi?

Mergytė puikiai auga, žiūrėkit viso svorio vidurkį, per mėnesį išeina daugiau nei 500 mirksiukas.gif Pienukas nebūna nei riebus, nei liesas, jis būna toks, kokio reikia vaikeliui smile.gif Viskas jums kuo puikiausiai, maitinkit MP ir dėl nieko nesukit galvos 4u.gif Mama tikriausiai kalba iš savo senų laikų patirties, kai buvo daroma viskas, kad mamos nemaitintų savo pieneliu. Galite susirasti naujausias rekomendacijas ir jai duoti paskaityti, kad būtų ramiau.
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 06 05, 17:57)
Mergytė puikiai auga, žiūrėkit viso svorio vidurkį, per mėnesį išeina daugiau nei 500  mirksiukas.gif Pienukas nebūna nei riebus, nei liesas, jis būna toks, kokio reikia vaikeliui smile.gif Viskas jums kuo puikiausiai, maitinkit MP ir dėl nieko nesukit galvos 4u.gif Mama tikriausiai kalba iš savo senų laikų patirties, kai buvo daroma viskas, kad mamos nemaitintų savo pieneliu. Galite susirasti naujausias rekomendacijas ir jai duoti paskaityti, kad būtų ramiau.

ačiū, nuraminote. Norisi geriausio vaikiukui..
Atsakyti
Sveikos mielosios mamytes.

Mano mergaite gimė 4080g ir 55cm ūgio.ligoninėj numetė 200g.
1mėn sulaukus svėrė 4600g ir 57cm ūgio
2mėn sulaukus svėrė 4900g ir 59cm ūgio, priaugo tik 300gramų. Gydytojas siūlė primaitinti nes maitinu tik savo pieneliu, bet atsisakiau.
3mėn sulaukus sveria 5300g ir 61cm ūgio. priaugo 400gramų.Ši kart primygtinai reikalauja kad primaitinčiau mišinėliu. sad.gif
Mergaitė aktyvi, valgo mazdaug kas 1,5-2,5val.
Bandžiau primaitinti (padariau 30g hipp misinelio)is buteliuko nevalgo, labai supyksta jei ispaudi nors laseli.
Tada nupirkau aptamil, bet situacija kartojasi.Šiek tiek sugirdžius šaukteliu, netrukus atpila.
Esu labai pasimetus, ir nebežinau ka daryti?
sad.gif unsure.gif
Gal galite padėti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jindra2: 06 birželio 2012 - 12:37
QUOTE(jindra2 @ 2012 06 06, 13:34)
Sveikos mielosios mamytes.

Mano mergaite gimė 4080g ir 55cm ūgio.ligoninėj numetė 200g.
1mėn sulaukus svėrė 4600g ir  57cm ūgio
2mėn sulaukus svėrė 4900g ir 59cm ūgio, priaugo tik 300gramų. Gydytojas siūlė primaitinti nes maitinu tik savo pieneliu, bet atsisakiau.
3mėn sulaukus sveria 5300g ir 61cm ūgio. priaugo 400gramų.Ši kart primygtinai reikalauja kad primaitinčiau mišinėliu. sad.gif
Mergaitė aktyvi, valgo mazdaug kas 1,5-2,5val.
Bandžiau primaitinti (padariau 30g hipp misinelio)is buteliuko nevalgo, labai supyksta jei ispaudi nors laseli.
Tada nupirkau aptamil, bet situacija kartojasi.Šiek tiek sugirdžius šaukteliu, netrukus atpila.
Esu labai pasimetus, ir nebežinau ka daryti?
sad.gif unsure.gif
Gal galite padėti

Vidutiniškai mergaitė priaugo apie 470 g per mėnesį, tik truputį mažiau normos mirksiukas.gif Šiaip labai abejoju, ar jai trūksta pienuko, bet jei ką, jo visada galima pagausinti. Daugiau laiko praleisti su mažyte oda-prie-odos, daugiau maitinti naktimis, nes tada ypač skatinama pienelio gamyba. Šiaip daugiau myluotis, daugiau nešioti mažylę ir to pienelio savaime bus daugiau.

O kiek mergytė šlapinasi? Jei bent šešis kartus per parą skaidriu bekvapiu šlapimu, vadinasi pienelio tikrai užtenka smile.gif Gal jūs pati smulki ir mergaitė tiesiog nelinkusi kaupti daug svorio?

O mišinuko ne šiaip sau vaikas atsisako, tiesiog žino, kas jam geriausia... Manau nebegrūskit per prievartą, stebėkit dukrytę - jei ji guvi, linksma ir šlapinasi bent šešis kartus - viskas yra gerai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Justesea: 06 birželio 2012 - 13:18
kiek turėtų suvalgyti ml pienuko 3 mėn kūdikėlis? Niekur nerandu vieningos nuomonės. Mama dirbusi vaikų ligų skyriuje, sako, kad 200 ml. Abejoju, ar tiek mano mergytė suvalgo. Reikės nusitraukus gal iš buteliuko pamaitinti, pažiūrėti, kiek suvalgo. Na bet ar realu, kad 200 ml? Aš linkusi galvoti, kad kiekvienas valgo individualiai... Tipo jeigu mažiau, nei 160 ml per vieną valgymą, tai jau per mažai.
Atsakyti
Taip, kiekvienas valgo individualiai. Ir tiek, kiek suvalgo iš buteliuko, dar nereiškia, kad tiek pat suvalgys ir iš krūties. Reikia labiau pasitikėti savo mažyliais, mažiau skaičiuoti viską, mažiau stresuoti ir viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
ką patartumėte valgyti, kokių produktų daugiau, kad pienukas būtų maistingesnis? Ar tai nėra tiesiogiai priklausoma pienuko kokybei? Beje, esu girdėjusi atvejų, kad kai kurrių mamų pienuko vaikučiai tiesiog nepasisavina, dėl to nepriauga svorio. Įdomu, čia mitas, ar tiesa?
Atsakyti
QUOTE(otnesakysiu @ 2012 06 07, 10:08)
ką patartumėte valgyti, kokių produktų daugiau, kad pienukas būtų maistingesnis? Ar tai nėra tiesiogiai priklausoma pienuko kokybei? Beje, esu girdėjusi atvejų, kad kai kurrių mamų pienuko vaikučiai tiesiog nepasisavina, dėl to nepriauga svorio. Įdomu, čia mitas, ar tiesa?

Tiesiog sveikai ir pilnavertiškai maitintis smile.gif Pieno gamybos mechanizmas toks tobulas, kad pienas visada pačios geriausios sudėties, net jei mama ir prastai maitinasi. Tik jei mama prastai maitinasi, tai pirmiausia jai ims trūkti medžiagų, todėl ir reikia sveikai maitintis, kad mama jaustųsi gerai. O vaikeliu gamta pasirūpina smile.gif

Apie nepasisavinimą negirdėjau, jei taip ir būna, tai čia kažkokie labai reti ir pataloginiai atvejai.
Atsakyti
Kiek gramu turetu priaugti kudikelis per savaite,maitinamas vien tik MP?
Atsakyti
QUOTE(*lapyte* @ 2012 06 09, 22:05)
Kiek gramu turetu priaugti kudikelis per savaite,maitinamas vien tik MP?

Savaitė gali nieko neparodyt, nes vaikas auga šuoliais. Per mėnesį turi būti 500 g.
Atsakyti
mano lelyte pirma menesi priaugo 1.500gr,dabar vel antra menesi tiek pat-sveriam 6.750kg.gydytoja liepia trumpint maitinimo laika,duoti vandenuko.koleges mamytes pataria maitint kaip maitinus,svarbu vaikas sveikas ir laimingas.as bijau tokiam maziukui neduot kruties,kad nedingtu pienas,kol kas yra jo daug ir maitinu tik juo.
ka manote jus-sodint vaika ant dietos ar toliau sau laimingai maitint,kaip iki siol? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Linelis* @ 2012 10 29, 16:54)
mano lelyte pirma menesi priaugo 1.500gr,dabar vel antra menesi tiek pat-sveriam 6.750kg.gydytoja liepia trumpint maitinimo laika,duoti vandenuko.koleges mamytes pataria maitint kaip maitinus,svarbu vaikas sveikas ir laimingas.as bijau tokiam maziukui neduot kruties,kad nedingtu pienas,kol kas yra jo daug ir maitinu tik juo.
ka manote jus-sodint vaika ant dietos ar toliau sau laimingai maitint,kaip iki siol? 4u.gif

Na niekada nesuprasiu tokių gydytojų doh.gif Čia tas pats, kas visiškai sveikam vaikui pasiūlyti maistą apriboti doh.gif Maitinkitės toliau taip pat ir aukit sveikos ir stiprios mirksiukas.gif
Atsakyti