Įkraunama...
Įkraunama...

Apie žindomų kūdikių svorio augimą

Sveikos 4u.gif
Mano mažiukiui jau greit 8mėn, dar žindau ir neketinu sustoti. Košes valgom irgi labai nenoriai. Tarkim viskas būtų gerai, jei mąstysim, kad iki metų gali užtekti per dieną vos kelis šaukštus košės paragauti (ar taip supratau?). Aišku gerai, jei vaikiukui neblogai auga svoris, tai gal dėl tų košių taip širdies ir neskauda, bet mes mažiukai, labai džiaugsiuos, jei dabar 7,3 ar 7,4kg sversim. Tai ir kyla štai tokie klausimai, į kuriuos gal kas nors man padėsit rasti atsakymą:
1. Kokia yra svorio prieaugio norma antrajame pusmetyje žindomiems? Med.straipsniuose randu, kad min 360g.
2. Ir kokiom rekomendacijomis remiantis teigiate, kad iki metų tik košės ragavimas? Tikrai ne PSO...
Noriu būti pasiruošusi diskusijai su mūsų gydytoja ir brangiosiomis močiutėmis dėl košių nevalgymo ir blogo svorio augimo
Atsakyti
QUOTE(Laimutia @ 2012 05 29, 17:51)
Sveikos  4u.gif
Mano mažiukiui jau greit 8mėn, dar žindau ir neketinu sustoti. Košes valgom irgi labai nenoriai. Tarkim viskas būtų gerai, jei mąstysim, kad iki metų gali užtekti per dieną vos kelis šaukštus košės paragauti (ar taip supratau?). Aišku gerai, jei vaikiukui neblogai auga svoris, tai gal dėl tų košių taip širdies ir neskauda, bet mes mažiukai, labai džiaugsiuos, jei dabar 7,3 ar 7,4kg sversim. Tai ir kyla štai tokie klausimai, į kuriuos gal kas nors man padėsit rasti atsakymą:
1. Kokia yra svorio prieaugio norma antrajame pusmetyje žindomiems? Med.straipsniuose randu, kad min 360g.
2. Ir kokiom rekomendacijomis remiantis teigiate, kad iki metų tik košės ragavimas? Tikrai ne PSO...
Noriu būti pasiruošusi diskusijai su mūsų gydytoja ir brangiosiomis močiutėmis dėl košių nevalgymo ir blogo svorio augimo
Pagal nuotrauka speju, kad jus turite dukryte? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimutia @ 2012 05 29, 19:51)
Sveikos  4u.gif

Pagal PSO jūs tikrai telpat į normas, net jei 6,3 svertumėt smile.gif Žiūrėkit čia. Tik čia mergaičių lentelė, berniukams truputį didesnės normos. Ir PSO tikrai sako, kad iki metų pienas yra pagrindinis maistas. Aš manau, kad tiesiog siūlykite kantriai įvairias košes ir vieną dieną vaikas ims pradės jas valgyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimutia @ 2012 05 29, 17:51)
Sveikos  4u.gif
Jie jus turite dukryte ir ji sveria 7.4kg, tai esate kaip tik per viduriuka pagal PSO nuorodas.(cia)

Svarbiausia tikrai yra ne svoris. Svarbu ziureti, ar vaikas linksmas, judrus. Tada viskas gerai. 4u.gif
Taip pat reikia ziuret, kokio sudejimo esate jus ir TB. Jei nei vienas is jusu neesate labai aukstas, ar pilnesnio sudejimo. Tada nera ko tiketis, kad vaikas bus burbuliukas ar labai didelis.

Del kosiu - kiekvienam vaikui savaip. Vienas anksciau pradeda valgyti pilnu tempu, kitas veliau.
Mano dukruze is viso ilgai neima nepazystamo maisto. Net dabar. Reikia siulyti daug kartu, kol paragauja. O kitas, ziurek, lapnoja koses tik paduok.

Pabandykit duoti ivairesniu skoniu. Taip pat pabandykit, gal valgytu pirktine. Jei ta valgo, tada galima truputi veliau pradeti maisyti pirktine su namu gamybos, proporcijas pamaziukais didinant, ir galu gale pripras prie namines koses. Sekmes jums 4u.gif
Atsakyti
Tai kad sūnaitėlis... smile.gif Ir abu su vyru nesam iš smulkiųjų, vyras tai tikrai. Pagal PSO dabar turėtumėm su košėm papildomai gauti apie 200kkal per dieną, taigi keliuose šauktuose to tikrai nėra. Va čia man ir iškilo klausimas, pagal kokias rekomendacijas tų kelių šaukštelių užtenka?
Judrūs mes labai, ropinėja kaip tankas jau nuo 7,5mėn, tik spėk nusisukt smile.gif Ir atsisėda pats, ir atsistoja įsikibęs, prilaikomas gražiai žingsniuoja.
Atsakyti
QUOTE(Laimutia @ 2012 05 30, 10:16)
Tai kad sūnaitėlis... smile.gif Ir abu su vyru nesam iš smulkiųjų, vyras tai tikrai. Pagal PSO dabar turėtumėm su košėm papildomai gauti apie 200kkal per dieną, taigi keliuose šauktuose to tikrai nėra. Va čia man ir iškilo klausimas, pagal kokias rekomendacijas tų kelių šaukštelių užtenka?
Judrūs mes labai, ropinėja kaip tankas jau nuo 7,5mėn, tik spėk nusisukt smile.gif Ir atsisėda pats, ir atsistoja įsikibęs, prilaikomas gražiai žingsniuoja.

Jeigu vaikas energingas, linksmas, maisto jam uztenka. Manoji irgi pradzioj nelabai kosiu valge, dabar jau po truputi suvalgo beveik visa maza bliudeli. nors labiausiai vis tiek megsta piena smile.gif. As kazkaip neverciu vaiku valgyti pagal normas.
Atsakyti
Rekomendacijos yra rekomendacijos, jos nustatomos pagal vidurkius, o vaikas kiekvienas yra individualus. Aš rėmiausi šaltiniu "mamos nuojauta" biggrin.gif Nepavedė, atėjo laikas ir vaikas ėmė valgyt. 10 mėnesių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 05 30, 08:49)
Rekomendacijos yra rekomendacijos, jos nustatomos pagal vidurkius, o vaikas kiekvienas yra individualus. Aš rėmiausi šaltiniu "mamos nuojauta" biggrin.gif Nepavedė, atėjo laikas ir vaikas ėmė valgyt. 10 mėnesių smile.gif
Pati geriausia rekomendacija drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 05 30, 10:49)

Gerai, kai tą nuojautą turi, o ką daryti jei jos nėra g.gif blush2.gif Jeigu aš tokią būčiau turėjusi, tai dukriuką būčiau maitinusi krūtimi žymiai ilgiau blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Erbe @ 2012 06 04, 17:08)
Gerai, kai tą nuojautą turi, o ką daryti jei jos nėra g.gif  blush2.gif Jeigu aš tokią būčiau turėjusi, tai dukriuką būčiau maitinusi krūtimi žymiai ilgiau blush2.gif  doh.gif

Yra yra, tik reikia labai gerai į save įsiklausyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 06 04, 18:12)
Yra yra, tik reikia labai gerai į save įsiklausyti mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
Maniškis irgi ėmė valgyt kažkiel tik dešimties mėnesių... O gert kitus skysčius apart mp - tik beveik sulaukęs metukų... Įsitikinau, kad lentelėmis vadovautis nereikia - tai tik rekomendacijos, bet ne dogmos 4u.gif
Atsakyti
sveikos, mamytės. mano dukrytė gimė 3,73 kg; 1 mėn svėrė 4,3 kg ; 2 mėn - 5 kg. Pirmais mėn priaugome ne per daugiausiai, bet į galvą neėmiau. Na o dabar, pasisvėrėme 3 mėn, priaugo tik 400 g. Sveriame 5,4 kg.. Gal sulauksiu vertingo patarimo, ką daryti, kad priaugtume daugiau? Maitinu tik MP, jo turiu daug. Buvau nusitraukusi pienuko, tai užsidėjo viršuje "grietinės" sluoksnis, tai pienukas, manau nėra liesas? Dukrytė valgo kartais ir gerą valandą, pusvalandį tai visada. Gydytoja sakė, kad tikrai ne katastrofa 400 g, bet tikrai nedaug. Mano mama labai pergyvena, sako nutrauk maitinimą, mišinukais pradėk maitinti. Net susiginčijome, nes sakiau tikrai nenutrauksiu MP. O gal tikrai aš neteisi?
Atsakyti