QUOTE(bendzia @ 2012 03 16, 20:54)
viskas ok,ner cia ko atsiprasinet
uzsukau tik pasiteiraut apie MP ir mmm,o pati nuklydau apie primaitinima
Buten,kad ne pirma,pirmagimi auginau,galima sakyt dar pagal tarybini standarta,dar supermamu nebuvo arba as nezinojau,taigi vadovavomes gyd.nurodymais
vaikas valge pagal grafika,primaitinimas buvo pradetas nuo 3,5 men.,neturejom ir dabar neturim jokiu problemu su maistu ar alergijom,o svarbiausia apetitu
antras buvo primaitintas apie 5 men.,nes MP pradejo mazet,bet buvo nevalgus,nezinau ar tai itakojo,kad MP labai mazai buvo ir perejom prie misinuku ir naujo maisto,nes sunkiai pratinomes prie butelio,po siai dienai turim dideliu bedu su maistu,esam guleje net ligoninei,nes toks nevalgumas kad nusisauk,pasivadovavau ta taisykle isalks ir paprasys,prabuvo pusantros paros nevalges,kai pasiuliau sake nenori,bet sakau suvalgyk nors sriubytes,tai ji tasyt pradejo,rodos istyre viska,bet nieko nerado,pasake,tiesiog nevalgus.Auginu trecia ir labai bijau,kad nebutu tas pats ir su tuo kaip su antru.Jus neisivaizduojat tikriausiai,kaip yra sunku auginti nevalgiuka
Aš vadovaujuosi tokia taisykle - nevalgo, vadinasi nenori, arba ne laikas
Aš taip jaudinausi, kad nepražiopsočiau laiko kada sūnus jau bus pasiruošęs primaitinimui, kad netilpau savam kaily - ieškojau ir ieškojau info. Primaitinimą pradėjom pusės metų.. Bet vaikas nevalgė. Karts nuo karto vis siūliau, bet jis laikėsi savo
Tiesiog atkakliai suko galvą nuo šaukšto ir tiek. O aš ir neverčiau - nenori nereikia. Maitinau tik mp iki aštuonių mėn. Tuomet mano sūnus ėmė ragaut košes... devynių mėn jau ėmė jas daug maž valgyti. Po nedaug - iki 80g per kartą. Tuomet turėjom du maitinimus per dieną. Sulaukęs metukų jau valgydavo keturis kart dienoj po 120g ir n kartų mp dieną ir naktį. Dabar jis yra laaaabai valgus vaikas. Nėra nei vieno "nevalgomo" produkto, valgo noriai ir nemažai
Bet mp vis dar teikia pirmenybę.
Todėl manau, neverta jums sukti galvos - ateis laikas ir valgys
P.S. Kitus skysčius, apart mp, ėmė ragaut tik nuo 11mėn, ir nieko - neišdžiuvom
Manau, tiesiog reikia sukauptas žinias bandyt priderint prie savo unikalaus vaiko, o ne vaiką prie standartinių žinių, lentelių, grafikų