Įkraunama...
Įkraunama...

Apie žindomų kūdikių svorio augimą

QUOTE(bendzia @ 2012 03 13, 08:48)
man pieno gal salyginai sumazeje,bet,kadangi jis nenori jos imti tai kiek uzsisako tiek to pienelio ir yra,nakty mieganciam ikisau(.)pavalge,bet tapo neramus labai,

Dar kelio dienos, baigsis mm, sureguliuos mažylis mp mirksiukas.gif
Gerai, kad maitini apsnūdusį, miegantį ar miguistą- taip lengviau ima.
Gal neramumams padėtų ilgesnis oda-oda kontaktas. Pabandyk mirksiukas.gif
Du šaukšteliai- oho! Kaip tokio amžiaus, ir tiek dantų- daug 4u.gif Ateis laikas- valgys, tik spėk suktis tarp puodų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 03 14, 09:43)
Dar kelio dienos, baigsis mm, sureguliuos mažylis mp mirksiukas.gif
Gerai, kad maitini apsnūdusį, miegantį ar miguistą- taip lengviau ima.
Gal neramumams padėtų ilgesnis oda-oda kontaktas. Pabandyk mirksiukas.gif
Du šaukšteliai- oho! Kaip tokio amžiaus, ir tiek dantų- daug 4u.gif  Ateis laikas- valgys, tik spėk suktis tarp puodų  mirksiukas.gif

Aciu visom uz patarimus 4u.gif vakar jau ir diena valgem (.) thumbup.gif
Sakai daug 2saukstai g.gif nes nes gaunasi tik apie 60 ml.,po koses pieno negeria ir po tokio kiekio gali but nevalges iki 3-4val.man rodos mazoka,visur raso kad jau 7men.kudikis turi suvalgyt 180ml. mums tokia norma kaip iki menulio blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bendzia: 15 kovo 2012 - 09:39
QUOTE(bendzia @ 2012 03 15, 11:37)
po koses pieno negeria (...)
visur raso kad jau 7men.kudikis turi suvalgyt 180ml. mums tokia norma kaip iki menulio blush2.gif

Ar sau ir vyrui- maistą taip pat normuojat?! tongue.gif
Pirmiausia- mp, po to RAGAVIMAS košės. Siūloma tiek, kiek vaikas NORIAI žiojasi.
Ne kimšimas maito ir skrandžio tampymas. Taip tik bėdų- ir psichologinių ir fiziologinių pridaroma. Pasižiūrėk į vaikučio kumštuką- ir skrandukas tokio didumo mirksiukas.gif
Atsipalaiduokit nuo "normų" mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 03 16, 00:34)
Ar sau ir vyrui- maistą taip pat normuojat?!  tongue.gif
Pirmiausia- mp, po to RAGAVIMAS košės. Siūloma tiek, kiek vaikas NORIAI žiojasi.
Ne kimšimas maito ir skrandžio tampymas. Taip tik bėdų- ir psichologinių ir fiziologinių pridaroma. Pasižiūrėk į vaikučio kumštuką- ir skrandukas tokio didumo mirksiukas.gif 
Atsipalaiduokit nuo "normų" mirksiukas.gif  4u.gif

Maisto grust negrudu per prievarta,kiek nori jis jos tiek valgo mirksiukas.gif tik parasiau musu suvalgoma norma ir rekomenduojama,kad skiriasi kaip diena nuo nakies.Svoris musu stabilizavosi pradejom priaugineti jau jo,tai esu rami,kad jam uztenka MP ir kosiu 4u.gif
Atsakyti
bendzia 4u.gif
Gal per stipriai parašiau. Atsiprašau mirksiukas.gif
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bendzia @ 2012 03 16, 10:43)
Maisto grust negrudu per prievarta,kiek nori jis jos tiek valgo mirksiukas.gif tik parasiau musu suvalgoma norma ir rekomenduojama,kad skiriasi kaip diena nuo nakies.Svoris musu stabilizavosi pradejom priaugineti jau jo,tai esu rami,kad jam uztenka MP ir kosiu 4u.gif

Jus gi auginate ne pirma vaika, todel manau neturetumete jaudintis del vaiko valgymo ar nevalgymo. Juk turite patirties.
As maitindama papildomu maistu suvalgyti kiekio neskaiciuoju, manoji irgi nemegeja valgyti kita maista, megsta labiau piena. Jeigu vaikas linksmas, zaidzia, sypsosi, reguliariai kakoja, sysioja, nereikia pergyventi, nes kitaip sau galima isivaryti paranija, o vaikui gali kilti ateityje valgymo sutrikimu.
Pvz. mano vyresnis sunus valgo pats, as nereguliuoja kiek jis suvalgo, kiek pats nori, viena diena gali beveik nieko nevalgyti, o kita diena (zinoma po tinkamo pasedejimo tualete tongue.gif ) suvalge 4 vistos kulseles, o as vos dvi smile.gif.
Nors paskaicius ka jau valgo kiti tokio amziaus mazyliai, atrodo kad saviske badu marinu smile.gif, nors svoris ir ugis auga, nes rubai vis traukiasi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo M.Rasele: 16 kovo 2012 - 17:09
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 03 16, 10:11)
bendzia 4u.gif
Gal per stipriai parašiau. Atsiprašau  mirksiukas.gif
4u.gif

4u.gif viskas ok,ner cia ko atsiprasinet mirksiukas.gif uzsukau tik pasiteiraut apie MP ir mmm,o pati nuklydau apie primaitinima blush2.gif doh.gif

QUOTE(M.Rasele @ 2012 03 16, 17:06)
Jus gi auginate ne pirma vaika, todel manau neturetumete jaudintis del vaiko valgymo ar nevalgymo. Juk turite patirties.

Buten,kad ne pirma,pirmagimi auginau,galima sakyt dar pagal tarybini standarta,dar supermamu nebuvo arba as nezinojau,taigi vadovavomes gyd.nurodymais rolleyes.gif vaikas valge pagal grafika,primaitinimas buvo pradetas nuo 3,5 men.,neturejom ir dabar neturim jokiu problemu su maistu ar alergijom,o svarbiausia apetitu 4u.gif antras buvo primaitintas apie 5 men.,nes MP pradejo mazet,bet buvo nevalgus,nezinau ar tai itakojo,kad MP labai mazai buvo ir perejom prie misinuku ir naujo maisto,nes sunkiai pratinomes prie butelio,po siai dienai turim dideliu bedu su maistu,esam guleje net ligoninei,nes toks nevalgumas kad nusisauk,pasivadovavau ta taisykle isalks ir paprasys,prabuvo pusantros paros nevalges,kai pasiuliau sake nenori,bet sakau suvalgyk nors sriubytes,tai ji tasyt pradejo,rodos istyre viska,bet nieko nerado,pasake,tiesiog nevalgus.Auginu trecia ir labai bijau,kad nebutu tas pats ir su tuo kaip su antru.Jus neisivaizduojat tikriausiai,kaip yra sunku auginti nevalgiuka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bendzia @ 2012 03 16, 20:54)
4u.gif viskas ok,ner cia ko atsiprasinet mirksiukas.gif uzsukau tik pasiteiraut apie MP ir mmm,o pati nuklydau apie primaitinima blush2.gif  doh.gif
Buten,kad ne pirma,pirmagimi auginau,galima sakyt dar pagal tarybini standarta,dar supermamu nebuvo arba as nezinojau,taigi vadovavomes gyd.nurodymais rolleyes.gif vaikas valge pagal grafika,primaitinimas buvo pradetas nuo 3,5 men.,neturejom ir dabar neturim jokiu problemu su maistu ar alergijom,o svarbiausia apetitu 4u.gif antras buvo primaitintas apie 5 men.,nes MP pradejo mazet,bet buvo nevalgus,nezinau ar tai itakojo,kad MP labai mazai buvo ir perejom prie misinuku ir naujo maisto,nes sunkiai pratinomes prie butelio,po siai dienai turim dideliu bedu su maistu,esam guleje net ligoninei,nes toks nevalgumas kad nusisauk,pasivadovavau ta taisykle isalks ir paprasys,prabuvo pusantros paros nevalges,kai pasiuliau sake nenori,bet sakau suvalgyk nors sriubytes,tai ji tasyt pradejo,rodos istyre viska,bet nieko nerado,pasake,tiesiog nevalgus.Auginu trecia ir labai bijau,kad nebutu tas pats ir su tuo kaip su antru.Jus neisivaizduojat tikriausiai,kaip yra sunku auginti nevalgiuka 4u.gif

Aš vadovaujuosi tokia taisykle - nevalgo, vadinasi nenori, arba ne laikas 4u.gif Aš taip jaudinausi, kad nepražiopsočiau laiko kada sūnus jau bus pasiruošęs primaitinimui, kad netilpau savam kaily - ieškojau ir ieškojau info. Primaitinimą pradėjom pusės metų.. Bet vaikas nevalgė. Karts nuo karto vis siūliau, bet jis laikėsi savo biggrin.gif Tiesiog atkakliai suko galvą nuo šaukšto ir tiek. O aš ir neverčiau - nenori nereikia. Maitinau tik mp iki aštuonių mėn. Tuomet mano sūnus ėmė ragaut košes... devynių mėn jau ėmė jas daug maž valgyti. Po nedaug - iki 80g per kartą. Tuomet turėjom du maitinimus per dieną. Sulaukęs metukų jau valgydavo keturis kart dienoj po 120g ir n kartų mp dieną ir naktį. Dabar jis yra laaaabai valgus vaikas. Nėra nei vieno "nevalgomo" produkto, valgo noriai ir nemažai thumbup.gif Bet mp vis dar teikia pirmenybę.
Todėl manau, neverta jums sukti galvos - ateis laikas ir valgys 4u.gif

P.S. Kitus skysčius, apart mp, ėmė ragaut tik nuo 11mėn, ir nieko - neišdžiuvom biggrin.gif

Manau, tiesiog reikia sukauptas žinias bandyt priderint prie savo unikalaus vaiko, o ne vaiką prie standartinių žinių, lentelių, grafikų 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Valaura: 18 kovo 2012 - 16:57
QUOTE(Valaura @ 2012 03 18, 17:54)
Manau, tiesiog reikia sukauptas žinias bandyt priderint prie savo unikalaus vaiko, o ne vaiką prie standartinių žinių, lentelių, grafikų  4u.gif  4u.gif

Auksiniai žodžiai thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, supermamos... 4u.gif

Gal aš ir ne į temą, nes nemaitinu krūtimi savo mažylio, bet gal vistiek galėsit padėt ar nuramint..

Savo mažyli maitinu nutrauktu pienuku, gauna ir mišinio vieną du kart dienoj jei daug nepritraukiu,nes jei tik mažiau atsigeriu, pienelio iškart pamažėja.. rolleyes.gif

O nutiko toks dalykas... Kovo 16d., rengėmės sakau pasversiu užlipam 6,4! wub.gif galvoju, per 10dienu 300gr..gražu.. wub.gif poto maudėm 18d., vyras sako lipu aš ir su manim pasverkim, nu galvoju pažaisk jei norisi.. biggrin.gif rode 6,6, dar pati nustebau kaip taip per 2dienas 200gr atsirado.. bigsmile.gif
Nu ir vakar prieš maudant sakau pažiûrėsiu, praėjus lygiai savaitė..užlipam kaip visad....ir... 6,4! blink.gif tai arba per savaitę numetė 200gr, arba nieko nepriaugo.. verysad.gif
***** blemba panos, panikuoju žinokit.. verysad.gif

Mažylis valgo kas 2,5- 3 valandas po 120- 150ml. 4u.gif Yra guvus, linksmas, kalba, žaisliukus čiumpa, riečiasi, sportuoja, kojom rankom plakasi, atrodo bėgtu jei galėtu.. rolleyes.gif Nejaučiu nei jokio palengvėjimo jo, na ir rinkutes turi ir žandukus,tai nesuprantu, ar realus toks dalykas?? unsure.gif
Ar jau sunerimt??

Lauksiu jūsų komentarų.. 4u.gif
Atsakyti
isora 4u.gif
Viskas pas Jus gerai- augat 4u.gif
O suaugusiųjų svarstyklės- buitinės,- nėra kalibruotos ar medicininės, skirtos kūdikiams. Tai ir paklaida +-1kg mirksiukas.gif
Šaunuolė, kad maitini savo pieneliu 4u.gif daug pastangų tai reikaluja, bet vaikui- neįkainojama nauda mirksiukas.gif
(jei turi jėgų- bent sykį ištraukinėk pienuką nakties metu mirksiukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 24 kovo 2012 - 12:53
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 03 24, 12:52)
isora 4u.gif
Viskas pas Jus gerai- augat  4u.gif
O suaugusiųjų svarstyklės- buitinės,- nėra kalibruotos ar medicininės, skirtos kūdikiams. Tai ir paklaida +-1kg mirksiukas.gif
Šaunuolė, kad maitini savo pieneliu  4u.gif  daug pastangų tai reikaluja, bet vaikui- neįkainojama nauda mirksiukas.gif
(jei turi jėgų- bent sykį ištraukinėk pienuką nakties metu mirksiukas.gif )

Tai gerai,tada.. ramuu.. wub.gif

Pas mane nuo pradžių buvo lb daug bėdų su maitinimu,nes ligoninėj kol stebėjo po vakumo jam įkišo mišinuko, ir viskas.. sad.gif
Tai vargstu dabar ištikro labai labai...Bet ko nepadarysi dėl savo turto... blush2.gif Seniau ir naktim traukdavau, čia tik gal pora sav. naktim nebetraukiu... unsure.gif nes nebepakeliu, ypač jei vyras dirba ir aš lieku viena nakti,tai gaunasi maitinu,tada traukiu,o aš traukiu ilgai,pas mane nėra greitas čia reikalas.. unsure.gif
Bet trauksiu kol bus, paskutinį lašą ištrauksiu savo Dovydukui.. blush2.gif
Atsakyti