Įkraunama...
Įkraunama...

Apie žindomų kūdikių svorio augimą

QUOTE(Justesea @ 2012 02 22, 19:15)
Košė Malošė ne kartą rašė, kad iki metų yra tik ragavimas mirksiukas.gif Ir tikrai tokio amžiaus kūdikėlis dar gali nenorėti košių. Maniškis iki 10 mėn. taip po kelis šaukštelius tik palesdavo, na ir nieko - sveikas ir tvirtas vyras dabar thumbup.gif

Dekui uz atsakyma 4u.gif bet net PSO rekomenduoja nuo 6 men.pradet primaitinima ir ar tikrai uztenka vien MP iki metu ir +-tu keliu saukstu koses g.gif mano V ir sako,kad jam uztenka visko ko reik is (.) 4u.gif ir kad,per daug pergyvenu,kad jis nevalgo tu kosiu,o mieliau renkasi (.),tai sakau dar ir pas jus atleksiu pasiklaust,tada busiu rami rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(bendzia @ 2012 02 23, 00:30)
Dekui uz atsakyma 4u.gif bet net PSO rekomenduoja nuo 6 men.pradet primaitinima ir ar tikrai uztenka vien MP iki metu ir +-tu keliu saukstu koses g.gif mano V ir sako,kad jam uztenka visko ko reik is (.)  4u.gif ir kad,per daug pergyvenu,kad jis nevalgo tu kosiu,o mieliau renkasi (.),tai sakau dar ir pas jus atleksiu pasiklaust,tada busiu rami rolleyes.gif

Pradėti nereiškia iškart startuoti su dviem maitinimais po bliūdą košės mirksiukas.gif PSO taip pat aiškiai rašo - iki metų MP lieka PAGRINDINIS maistas. O labiau už visus mokslininkus aš linkus pasitikėti vaiku. Niekas geriau už jį nežino, ko jam labiausiai reikia smile.gif Manau, gyvenkit tiesiog, nesukit galvos ir net nepastebėsi kaip tuos kelis bliūdelius košės per dieną ims valgyti ir dar paprašys mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 02 23, 00:15)
Pradėti nereiškia iškart startuoti su dviem maitinimais po bliūdą košės mirksiukas.gif PSO taip pat aiškiai rašo - iki metų MP lieka PAGRINDINIS maistas. O labiau už visus mokslininkus aš linkus pasitikėti vaiku. Niekas geriau už jį nežino, ko jam labiausiai reikia smile.gif Manau, gyvenkit tiesiog, nesukit galvos ir net nepastebėsi kaip tuos kelis bliūdelius košės per dieną ims valgyti ir dar paprašys mirksiukas.gif

Dekui 4u.gif nuraminai mane mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
bendzia 4u.gif
Pirmiausia- mp, tuomet košė. (kol paruoši- ir pusvalandis prabėgs mirksiukas.gif
Kaip ir suaugusiam- skystis- prieš maistą mirksiukas.gif
Primaitinimas- susipažinimas su konsistencija, skoniu ir t.t svarbu, kad vaikui ugdomi ir formuojami mitybos įpročiai (pageidautina- teisingi mirksiukas.gif )
Nuo šešių pilnų mėnesių primaitinimas- nėra valgymas.
Individualu. Atsižvelgiama į vaiko raidą: ar domisi maistu; ar sėdi; ar turi dantukų.
Neforsuojama. Negrūdama per prievartą. Nemaišomas žaidimas su valgymu, ar multikų žiūrėjimas ir kimšimas maisto.
Nuo pusės ar mažiau arb. šaukšt. palaipsniui iki šaukšto. Tai gali užtrukti iki metukų. Svarbu- pasiūlyti. Susitaikyti, kad didesnė dalis maito nebus suvalgyta, o ir paruošk arbatinį šaukštelį košės, kad gudri... biggrin.gif
Pradedama nuo grūdinių (maistingesnės); kitą mėn.- daržovės; vėliau- apdoroti termiškai vaisiai ir t.t. ,kas 7d.- naujas prod.
Daug metogikų skirtingų yra. (6-7mėn.- vienas prim.; 8-9mėn. du; 10-11- trys k/d
arba: 6-1; 7-2; 8-3) ir t.t.
Svarbiausia- neskubėti. Stebėti org. reakciją. Alergija ne iš karto gali pasirodyti. Kai serga (ar po skiepo)- nauji prod. neįvedinėjami. Naujas skonis- didelis stresas organizmui. Kiek įmanoma- šviežias, ekologiškas maistas. Ne koncervai. Jokios druskos ar cukraus iki metų- griežtai.
Kad priprastų ar pamėgtų skonį- gal ir 20 kartų ragaus.
Mamos rašo maisto dienoraštį- taip lengviau atsegti jie koks prod. netoleruojamas.
www.pradzia.org. turi paskaitą apie primaitinimą mirksiukas.gif

Justesea 4u.gif
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

indriukass 4u.gif
Ačiū, kad pasidalinai pasiekimais mirksiukas.gif
O kaip dabar sekasi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 23 vasario 2012 - 12:50
Mus istiko tragedija verysad.gif bet viskas nuo pradziu:gimem 2700 48 cm (38 savaiciu).is ligonines isejom 2500. maitinu pati, valgom daznai,tiek diena,tiek nakti, glaudziu,kiek nori prie krutines. Slapinames daug, kakojam geltonai kelis kartus, na nakti buna,kad zalsvai, viska matau,nes augam su vystyklais. Snd nuejom pasisvert menesiukui ir vos nenugriuvau:sveriam tik 2850 ugis 51,5. As I asaras, gydytoja rekia,kad vaika badu marinu verysad.gif grizus daviau misinuko ir kaltinu save,kad kaip taip galejau nematyt, laikiaus to principo,kiek slapiu vystyklu ir kaip tustinasi. Gydytoja dar paziurejo krutine, bega tas pienas,tai kaip taip gali buti? Vienintele blogybe naudoju-antspeni, ar gali buti del ju? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sand1985 @ 2012 02 23, 14:50)
Mus istiko tragedija verysad.gif bet viskas nuo pradziu:gimem 2700 48 cm (38 savaiciu).is ligonines isejom 2500. maitinu pati, valgom daznai,tiek diena,tiek nakti, glaudziu,kiek nori prie krutines. Slapinames daug, kakojam geltonai kelis kartus, na nakti buna,kad zalsvai, viska matau,nes augam su vystyklais. Snd nuejom pasisvert menesiukui ir vos nenugriuvau:sveriam tik 2850 ugis 51,5. As I asaras, gydytoja rekia,kad vaika badu marinu verysad.gif grizus daviau misinuko ir kaltinu save,kad kaip taip galejau nematyt, laikiaus to principo,kiek slapiu vystyklu ir kaip tustinasi. Gydytoja dar paziurejo krutine, bega tas pienas,tai kaip taip gali buti? Vienintele blogybe naudoju-antspeni, ar gali buti del ju? verysad.gif

Nusiramink 4u.gif
AUGAT, tai svarbiausia mirksiukas.gif Per mėnesį- 350g.
Labai gerai, kad maitini pagal vaiko poreikį, kasd stebi- matai tuštinimąsi ir šlapinimąsi. Skysčių, reminatis tavo pasakojimu,- užtenka.
Riebesnio pienuko- galima būtų paskatinti: atsisakyti antspenių (nes su jais nėra tinkamai ištuštinama krūtis, jie tik trumpam naudijimui, kol išsprendžiama problema- traumuotas ar skasudantis spenelis) ir maitinimo pradžioje gali šiek tiek pienelio ištraukti (švelniai, rankomis, netraumuojant audinių grubiais ir skausmingais judesiais) taip vaikas gaus ne pirmą pienuką- liesesnį, skirtą troškuliui numalšinti, o riebesnį, galinį.

Mišinuko davimas... kai pati turi pienelio, naudingiausio, geriausio ir reikalingiausio Tavo vaikui 4u.gif Šiūkšliadėžę turi- ten mišinį ir padėk mirksiukas.gif

Dar parašyk, kas kiek laiko maitini (laikas skaičiuojamas nuo maitinimo pradžios iki kito maitinimo pradžios) Kiek žinda min. Intensyviai, pasyviai. Ar "kabo"? Kiek sykių maitini naktį? Ar duodi čiulptuką??? Sirgo šį mėnesį??? Vit. D???
Spenelių būklė? Neskausmingi? Netraumuoti? Kokie?
Atsakyti

Dar parašyk, kas kiek laiko maitini (laikas skaičiuojamas nuo maitinimo pradžios iki kito maitinimo pradžios) Kiek žinda min. Intensyviai, pasyviai. Ar "kabo"? Kiek sykių maitini naktį? Ar duodi čiulptuką??? Sirgo šį mėnesį??? Vit. D???
Spenelių būklė? Neskausmingi? Netraumuoti? Kokie?
[/quote]

Maitinu nakti stabiliai kas 2h, diena kas 2-2,5,buna,kad ir uz valandos pasipraso, nes su vystyklais Greciau issibudina del dregmes. Intensyviai zinda apie 10 min, buna uzmiega,bet po 10 min vel intensyviai zist pradeda. Kadangi su antspeniais, tai net matau, kad antspenis pilnas pieno, buna, kad ir zandai pilni pieno, kai atitraukiu jay visiskai miegancia, bega pienas is ju. Ciulptuko neima ji, kai I lauka einam, tai penkias minutes paturi, kol laiptais nusileidziam ir spjauna. Sirgt neserga, vit d tik db prirase.

Ir nzn, ka daryt, nes po savaites liepe ateit svertis. Nes ir kursus lankiau, ir knygas skaiciau, ir noriu pati maitinti, ir buvau isitikinus,kad mums visko uztenka verysad.gif speneliai netraumuoti, tiek, kad jie idube ir ploksti, del to antspenius naudoju. Kartais duodu be ju, bet labai sunkiai paima ir vel deduos juos.
Atsakyti
QUOTE(Sand1985 @ 2012 02 23, 15:32)
Ir nzn, ka daryt, nes po savaites liepe ateit svertis. Nes ir kursus lankiau, ir knygas skaiciau, ir noriu pati maitinti, ir buvau isitikinus,kad mums visko uztenka verysad.gif speneliai netraumuoti, tiek, kad jie idube ir ploksti, del to antspenius naudoju. Kartais duodu be ju, bet labai sunkiai paima ir vel deduos juos.

Norint reezultato, reikia: atsisakyti antspenio ir čiulptuko.
(nėra įtraukti, vadinas, vekiami hormonų puikiai prasimankštins- pasiduos formuojami vaiko burnytėje) bendykit, siūlykit, prieš maitinimą paformuokit. Pavyks. 4u.gif
Vit. D bent savaitę neduoti.
Ir kokis kursus lankėt, kad čiulptuką duodat... nu gumos gabalas, ir mp mažina, ir įdingas krūties ėmimas, ir skrandžio darbas bereikalingas, ir lauke šalto oro prigaudo... kam kenkt vaikui? mirksiukas.gif
Atsakyti

indriukass 4u.gif
Ačiū, kad pasidalinai pasiekimais mirksiukas.gif
O kaip dabar sekasi?
[/quote]
Pirmiausiai dekui kad domites !!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
O sekasi mums puikiai thumbup.gif po keliu dieneliu mudvieju darbo viskas susitvarke, valgem dazniau, ilgiau, db viskas jau stojo i siokes tokes vezias, valgom mazdau kas 2,5 - 3 val, bet godziau nei anksciau ir dvieju savaiciu rezultatas + 400 gr. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Kose-Malose atlekiu pas tave su dideliu klausimu,man prasidejo mmm,mano mazius atsisako (.) pirma diena dar bande traukti,bet tik patraukia ir spjauna lauk,siandien pradeda verkti kai tik bandau priglaust prie kruties verysad.gif isivaizduoju,kad jis apkartes yra,bet kiek laiko jis toks bus,ar tik mmm metu ar jau visa laik,nebezinau,ka daryt,prasau patarimo,gal ir kitos mamytes yra susidure su sita problema,prasau pasidalinkit patirtim ir patarimais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bendzia @ 2012 03 12, 22:52)
Kose-Malose atlekiu pas tave su dideliu klausimu,man prasidejo mmm,mano mazius atsisako (.) pirma diena dar bande traukti,bet tik patraukia ir spjauna lauk,siandien pradeda verkti kai tik bandau priglaust prie kruties verysad.gif isivaizduoju,kad jis apkartes yra,bet kiek laiko jis toks bus,ar tik mmm metu ar jau visa laik,nebezinau,ka daryt,prasau patarimo,gal ir kitos mamytes yra susidure su sita problema,prasau pasidalinkit patirtim ir patarimais 4u.gif

Man su pirmu vaiku, kai prasidejo mmm, vaikas irgi imdavo kruti, patraukdao pieno, ir paleisdavo, ir be to man per mmm dingdavo pienas, po ju viskas susitvarkydavo, ir taip budavo kas menesi. Kai vien pienu maitinau, tai budavo sunku, nes vaikas istisai kabodavo, o veliau, kai valge papildoma maista jau, sunkiau budavo tik vakare uzmigdyti.
Dabar dar mmm neprasidejo, ir nelaukiu as ju.
Papildyta:
QUOTE(bendzia @ 2012 02 22, 20:05)
Kose-Malose dar turiu jusu klausima,koks turetu but 6,5men kudikio meniu,kiek kartu kose,nes mums gyd.jau rekomendavo duot 2 kartus grudines ir karta darzoviu,bet mums nepatinka jokios koses doh.gif max 2 val.saukstai,daugiau MP,kiek turetu jis suvalgyt man tos koses,gal mes dar nepriaugom jom,kad taip jis ju nenori g.gif

Mano sunus tokio amziaus jau valge gerai visokias kose, o va dukra ne. Sualgo viena ar pora sauksteliu, ir viskas. Isbandziau ivairius derinius, kai ko nemegsta, nuo kai kuriu produktu pilva pucia... Pradejus duoti mesa, valgo geriau, nors labiau megsta piena.
Atsakyti
QUOTE(M.Rasele @ 2012 03 12, 23:19)
Man su pirmu vaiku, kai prasidejo mmm,  vaikas irgi imdavo kruti, patraukdao pieno, ir paleisdavo, ir be to man per mmm dingdavo pienas, po ju viskas susitvarkydavo, ir taip budavo kas menesi. Kai vien pienu maitinau, tai budavo  sunku, nes vaikas istisai kabodavo, o veliau, kai valge papildoma maista jau, sunkiau budavo tik vakare uzmigdyti. 
Dabar dar mmm neprasidejo, ir nelaukiu as ju.
Papildyta:

Mano sunus tokio amziaus jau valge gerai visokias kose, o va dukra ne. Sualgo viena ar pora sauksteliu, ir viskas.  Isbandziau ivairius derinius, kai ko nemegsta, nuo kai kuriu produktu pilva pucia... Pradejus duoti mesa, valgo geriau, nors labiau megsta piena.

Dekui uz pasidalinima patirtim,man pieno gal salyginai sumazeje,bet,kadangi jis nenori jos imti tai kiek uzsisako tiek to pienelio ir yra,nakty mieganciam ikisau(.)pavalge,bet tapo neramus labai,gal pilveli pute g.gif na mes kosytes tik ragaujam nelabai jis noriai valgo jas,dar jei su pomidorais tai suvalgo,o jei ne max 2 saukstai ir vsio ir avizu kose patinka,daugiau suvalgo jei padedu ant staliuko netrinto maisto virta kalafijora,morka,bulve,briuseli,tai jis pats rankytem dar kaskiek pavalgo,labai graziai kramto,nors teturim tik 2 dantis thumbup.gif
Atsakyti