Įkraunama...
Įkraunama...

Apie žindomų kūdikių svorio augimą

Na va mano sunelis maitinamas krutimi augo taip 4u.gif

Gimė 3960gr. 54cm
1 menuo 4900gr. 59cm
2 menuo 6500gr. 64cm
3 menuo 7300gr. 66cm
4 menuo 7800gr. 69cm.
5 menuo 8000gr. 70cm.
6 menuo 9000gr 72,5cm.
8 menuo 9800gr. 77cm
9menuo 11200gr. 78 cm.
Cia nustojau maitinti.
1 metuku 13kg 83cm.
2 metuku 15,5kg 94cm.
Beveik 3 metuku 17,8kg 100cm

vaikas mano nei nutukes, nei kazkas panasaus, as manau, kad krutimi maitinamas vaikas negali buti nutukes 4u.gif laikui begant viskas susireguliuoja wink.gif O vat su misinukais tai jau kita kalba man rodos, visko gali nutikti g.gif
Atsakyti
Abiems iki 6 mėnesių labai sparčiai augo svoris. Vienas svėrė apie 9 kg, kitas-9,5 kg. O paskui pradėjo daugiau krutėti, nors ir buvo primaitinami košelėmis, tyrelėmis, tačiau svoris taip greitai neaugo-1 metų vienas svėrė apie 10,2 kg, kitas-10,7 kg.
Atsakyti
Na mano angeliukui dar tik trys mėnesiai bet mes jau tokie:
Gimė: 4000g ir 55cm
1mėnuo: 5500g ir 58cm
2 mėnuo: 6900g ir 65cm
3 mėnuo: 7700g ir 69cm

Tarp 2 ir 3 mėnesio svėrimosi tarpas 3sav smile.gif
Valgom vien vien mano pienuką, nieko kito nėra ragavęs, be arbatėlės 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Eliusha @ 2010 08 19, 20:05)
stai dar karta isitikinau kaip naudinga buti sio forumo dalyve  4u.gif  mano dukrytei ka tik sukako 1 men. Gime mazoji 3.430 kg 53cm. Per menesi priaugom 1.5kg  g.gif  gydytoja pasake jog tai per daug ir reiketu maziau maitinti, todel reiketu laikytis maitinimo grafiko kas 3 val.  unsure.gif  iskentejom tik tris dienas, mazoji praso valgyti. Nezinau kaip nemaitinti vaiko jaigu jis verkia  verysad.gif

bet is jusu vaiku patirties ziuriu kad nieko cia baisaus kad taip sparciai augam. ane? ar as teisi? ar reiketu laikytis dietos antra menesi?  mirksiukas.gif

Mes ligoninėj nuo 4000g numetėm iki 3660g verysad.gif bet per mėnesį ataugo iki 5500g, tai gi +1,900g beveik, bet mums nieko nesakė, ir va pamačiau kad gerai priauga bandžiau truputi mažiau valgyt ir liesesnius produktus nes nuo vaiko gimimo jau 3-4kg priaugau doh.gif bet paėmė ir pradėjo mažėt pienuko, tai susigriebiau vėl valgyt sodžiai kol visai nedingo... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėjūnė* @ 2011 05 18, 15:06)
Na mano angeliukui dar tik trys mėnesiai bet mes jau tokie:
Gimė: 4000g ir 55cm
1mėnuo: 5500g ir 58cm
2 mėnuo: 6900g ir 65cm
3 mėnuo: 7700g ir 69cm

Tarp 2 ir 3 mėnesio svėrimosi tarpas 3sav  smile.gif
Valgom vien vien mano pienuką, nieko kito nėra ragavęs, be arbatėlės  4u.gif
Papildyta:

Mes ligoninėj nuo 4000g numetėm iki 3660g  verysad.gif bet per mėnesį ataugo iki 5500g, tai gi +1,900g beveik, bet mums nieko nesakė, ir va pamačiau kad gerai priauga bandžiau truputi mažiau valgyt ir liesesnius produktus nes nuo vaiko gimimo jau 3-4kg priaugau  doh.gif bet paėmė ir pradėjo mažėt pienuko, tai susigriebiau vėl valgyt sodžiai kol visai nedingo...  verysad.gif

Klaida manyti, kad nuo valgymo sumazes/padauges pieno. Apsinuodijau ir dvi dienas is viso nevalgiau, tik geriau vandeni. Ir pieno ne sumazejo ne kiek smile.gif O svoris per daug vaikams zindomiems auga, nes mamos per riebiai valgo. Aisku kiekvienas vaikas turi genetini polinki i svorio augima. Daugumos cia aprasytu dideliu vaiku ir gimsta dideli. Mano dukrele gime 2800 Irgi maitinau tik Mp iki puses metu. Puses metuku svereme 6 kg. O dabar 11 men. sveriame 7.500. Jau kas vaikui lemta, toks jis bus. Bet persistengti su mityba zndant tikrai nereikia, nes paskui tie vaikai ir priaugineja po du kg. per menesi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2011 05 18, 17:45)
Bet persistengti su mityba zndant tikrai nereikia, nes paskui tie vaikai ir priaugineja po du kg. per menesi smile.gif

Ką reiškia persistengti? Jei nori vaikas krūties tai ir duodi... Priaugo mano tiek pirmas, tiek antras po 2kg. per mėnesį ir nieko neatsitiko lotuliukas.gif Pradeda lakstyt ir susinormalizuoja tas svoris lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2011 05 18, 17:45)
Klaida manyti, kad nuo valgymo sumazes/padauges pieno. Apsinuodijau ir dvi dienas is viso nevalgiau, tik geriau vandeni. Ir pieno ne sumazejo ne kiek smile.gif O svoris per daug vaikams zindomiems auga, nes mamos per riebiai valgo. Aisku kiekvienas vaikas turi genetini polinki i svorio augima. Daugumos cia aprasytu dideliu vaiku ir gimsta dideli. Mano dukrele gime 2800  Irgi maitinau tik Mp iki puses metu. Puses metuku svereme 6 kg. O dabar 11 men. sveriame 7.500. Jau kas vaikui lemta, toks jis bus. Bet persistengti su mityba zndant tikrai nereikia, nes paskui tie vaikai ir priaugineja po du kg. per menesi smile.gif

Priestaraujate pati sau-jei badavote dvi dienas-pieno nesumazejo, o svoris kitu vaikuciu auga, nes ju mamytes per riebiai valgo? Tai turi itakos ar ne?
Is savo patirties, maitinu dabar trecia pagranduka, itakos maisto kokybe pienukui tikrai turi-kai pusdieni nespeju pavalgyti, kudikelis neramus, ilgai zinda. O kai valgau sociau ir jis pavalgo greiciau bei ramesnis.
Tiesa, priaugo jis daug-pirma men 1,6kg ir svere 5kg, o per antra 2kg ir dabar sveria 7kg. Truputi sunerimau, man svoris krenta, o jam kaip ant mieliu g.gif .
Ziuresim toliau...
Atsakyti
Nemanau, kad yra kažkoks ryšis tarp mamos mitybos ir vaiko svorio priaugimo smile.gif Nebent mama visai nusilpus, bet net ir tokiu atveju pienelis ima paskutinius resursus iš mamos ir išlieka nepakitusios sudėties. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad maitinuosi tikrai normaliai, sveikai, nepersivalgau, esu liekna, o žindydama sveriu net mažiau nei iki nėštumo, o va mano mažylis pirmą mėnesį priaugo 2,2 kg, antrą 2 kg, vėliau po truputį mažėjo priaugamas svoris, pastaraisiais mėnesiai priauga po kelis šimtus gramų, o dabar sveria apie 11 kg. Bet atrodo lieknas, nes jo ūgis arti 80 cm smile.gif

Aš manau, kad kūdikių svorį daug labiau lemia genai, o ne maistas, ypač mamos pienas, nes jo vaikas, jei mama neprisigalvoja kažkokių maitinimo grafikų, kūdikis suvalgo tiek, kiek jam reikia. Svorio problemos gali prasidėti vėliau, neįdiegus paaugusiam vaikui tinkamų mitybos įpročių.
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2011 07 05, 10:24)
Nemanau, kad yra kažkoks ryšis tarp mamos mitybos ir vaiko svorio priaugimo smile.gif Nebent mama visai nusilpus, bet net ir tokiu atveju pienelis ima paskutinius resursus iš mamos ir išlieka nepakitusios sudėties. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad maitinuosi tikrai normaliai, sveikai, nepersivalgau, esu liekna, o žindydama sveriu net mažiau nei iki nėštumo, o va mano mažylis pirmą mėnesį priaugo 2,2 kg, antrą 2 kg, vėliau po truputį mažėjo priaugamas svoris, pastaraisiais mėnesiai priauga po kelis šimtus gramų, o dabar sveria apie 11 kg. Bet atrodo lieknas, nes jo ūgis arti 80 cm smile.gif

Aš manau, kad kūdikių svorį daug labiau lemia genai, o ne maistas, ypač mamos pienas, nes jo vaikas, jei mama neprisigalvoja kažkokių maitinimo grafikų, kūdikis suvalgo tiek, kiek jam reikia. Svorio problemos gali prasidėti vėliau, neįdiegus paaugusiam vaikui tinkamų mitybos įpročių.

Mh...net ramiau pasidare, kad mes ne vieni tokie doh.gif Siandien buvom pas gydytoja uzaugom 5cm ir pridejom 2300gr. Liepe "sodinti ant dietos" ir duoti valgyti kas 4val... Sake, tokio prieaugio dar nera maciusi... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(raganele_666 @ 2011 07 11, 15:06)
Mh...net ramiau pasidare, kad mes ne vieni tokie  doh.gif Siandien buvom pas gydytoja uzaugom 5cm ir pridejom 2300gr. Liepe "sodinti ant dietos" ir duoti valgyti kas 4val... Sake, tokio prieaugio dar nera maciusi... blink.gif

Dabar jau bus mačius biggrin.gif Man irgi sakydavo retint maitnimus, maitint kas 3 valandas, naktį dar rečiau. Na bet aš vaiko tikrai nekankinau, jei matydavau, kad nori pienuko, tai ir duodavau, bet jei neprašydavo, net ir tom 3 valandom praėjus specialiai nekišdavau. Vienu metu kažkur tarp 2 ir 5 mėn. buvo šioks toks režimas natūraliai susidaręs, o dabar, kai pavalgo per kelias minutes ir dar kitokio maisto ragauja, tai tikrai nepasakyčiau nei kiek kartų, nei kiek laiko valgo pienuką smile.gif Tai taip natūraliai įaugo į mūsų gyvenimą, kad kartais net nesusimąstau, kad va jau mažylis man ant kelių įsitaisęs skanauja pienuką smile.gif
Atsakyti
Sveikos SM,
nesu pirmakarte Mama, bet sikart rimtai pasimeciau, prasau Jusu,pakomentuoti mano situacija:
Lialia gime 3324 g
1 men. - 4 kg
2 men. 4.6 kg
3 men. 4.9 kg
siandien gydytoja liepe duoti misinuka, atseit nepakanka mano pieno, nepriauga svorio. Kol kas mergyte valge tik MP, jokiu arbateliu, tustinasi kas 2-3dienos, neatpylineja, soskes neima.
Nenoriu misinuku ziauriai, ka daryt??????????? g.gif
Atsakyti
sveikos

pas mane du vaikai, abu skirtingai auga biggrin.gif

pirmasis gime 36sav 2700g, is ligonines 2400g, bet menesio jau buvo 4400g, 6menesiu svere 9100g, metuku 12kg biggrin.gif

antroji gime 3095g, is ligonines 2800g, metuku buvo 8200g (ugis 77cm) biggrin.gif

abu zindziau vienodai, nepaisiau jokiu valandu, palyginus dukryte su sunum, tai ji mazai priauginejo, bet zindziau, gydytoja galva pakraipydavo, bet mate mano nusiteikima- primaitinti kietu maistu pradejau 6men rolleyes.gif tiesa, dukryte iki siol maitinu 2 sykius per para wub.gif
Papildyta:
QUOTE(AgathaGray @ 2011 07 20, 17:45)
Sveikos SM,
nesu pirmakarte Mama, bet sikart rimtai pasimeciau, prasau Jusu,pakomentuoti mano situacija:
Lialia gime 3324 g
1 men. - 4 kg
2 men. 4.6 kg
3 men. 4.9 kg
siandien gydytoja liepe duoti misinuka, atseit nepakanka mano pieno, nepriauga svorio. Kol kas mergyte valge tik MP, jokiu arbateliu, tustinasi kas 2-3dienos, neatpylineja, soskes neima.
Nenoriu misinuku ziauriai, ka daryt??????????? g.gif

mano dukryte butent per ta trecia menesi priaugo 250g svorio, kakojo kas 7dienas daugmaz 4u.gif
Atsakyti
Mes gimem 3710g, o dabar 3 menesiu sveriam 8510g. Gydytojai irgi liepe sodinti ant dietos, maitinti bent kas 3 valandas...sunkiai sekasi, buna pavyksta, bet dazniausiai kas 2 val. valgo. Is tikro pastebejau, kad kai pradejo valgyti reciau pats vaikutis geriau jauciasi, nebeatpylineja tiek, pilvuko nebepucia, nebetoks dirglus, nes kaip gydytoja sake kai pienukas nespeja susivirskinti, o uzpilama vel naujo, ten vyksta rugimas, vaikas apsunkes, dirglus, jam tempia skrandi, bet ka daryti, kad jis to nesupranta, nori valgyti daznai ir viskas. unsure.gif
Atsakyti