Įkraunama...
Įkraunama...

Apie žindomų kūdikių svorio augimą

Eliusha, nereikia jokių dietų MP maitinamam vaikiukui! 4u.gif Viskas labai tvarkoje su Jūsų mažiukės prieaugiu, taip ir toliau mirksiukas.gif Pamatysite, kad po kurio laiko dukrytės svoris taip sparčiai nebeaugs. Šaunuolės abi esate 4u.gif
Atsakyti
per dvi savaites 330g priaugo.galetu but daugiau,bet gerai ir tiek
Atsakyti
per pirma menesi sunus priaugo 1.390kg.tai manau kaip ir normalu.Nesitikejau kad tiek bus, nes pieno ne fontanai, o ir krutine nera didele.maziukas nori valgyti daug ir daznai, tai vargau visa menesi...bet neveltui 4u.gif Dukryte tai po 300gr.tik daauginedavo, tai dabar man kazkaip nerealiai atrodo tie 1.390 lotuliukas.gif Jau pora dieneliu sumazinom vienu maitinimu diena ir vienu nakti, tai daugiau pienuko prisikaupia, sotesnis ir ramesnis buna 4u.gif
Atsakyti
Mano suneliui 1 men ir 1 sav. Tai per 1-a men priaugo 550 gr. nuo numesto svorio. Gydytoja grieztai liepe duoti misinuka po kiekvieno maitinimo. Dabar per savaite priaugo 220 gr, taciau gydytoja vistiek tvirtina, kad mazai. Kol kas duodu misinuka tik 2 kartus per diena. Labai noriu maitinti savo pienu, bet gydytoja jau grasina mus i ligonine guldyti verysad.gif O leliukas stiprus, zvalus. Na tik diegliukai kankina...
Atsakyti
o kiek jis sveria? dazniau ant papuliu laikyk. manoji per pirma men pusantro priaugo, bet istisai kai nemiegodavo tai isisiurbus buvo. mama sakydavo negerai, reik skrandziui pailset ir pan, bet neklausiau ir maitinua ir svoris gerai augo
Papildyta:
manau 220 per savaite yra gerai, reiksias per men priaugs apie 900...
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2010 12 10, 23:14)
o kiek jis sveria? dazniau ant papuliu laikyk. manoji per pirma men pusantro priaugo, bet istisai kai nemiegodavo tai isisiurbus buvo. mama sakydavo negerai, reik skrandziui pailset ir pan, bet neklausiau ir maitinua ir svoris gerai augo
Papildyta:
manau 220 per savaite yra gerai, reiksias per men priaugs apie 900...

Dabar 3.7 kg. Gime 3.1, is ligonines isejome 2.9 kg.
Atsakyti
sese_M, 4u.gif
Viskas pas jus su svoriu gerai. O su gydytojai su žiniomis- nepasisekė...
Per pirmas 14d. naujagimiai ataugina gimomo svorį ir toliau auga.
Mp maitinamiems iki pusmečio vidurkio 500g./mėn- pakanka.
Tavo vaikas priaugo 800g. (t.y. ataugino gimimo svorį ir dar daug priaugo)
Duoti mišinuką- NĖRA jokio pagrindo. (tik šiaip sau, kad gydytoja nenusimano- neverta surogatą vaikui duot)
Pasidomėk kitais jūsų poliklinikos pediatrais, turi būt teisingų, su žindymu nesusipykusių mirksiukas.gif
Kai turėsi laiko- čia apie žindymą ir t.t.
http://pradzia.org/straipsniai
http://www.sveikapra....lt/?text.id.19
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 13 gruodžio 2010 - 00:20
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 12 13, 01:15)
sese_M,  4u.gif 
Viskas pas jus su svoriu gerai. O su gydytojai su žiniomis- nepasisekė...
Per pirmas 14d. naujagimiai ataugina gimomo svorį ir toliau auga.
Mp maitinamiems iki pusmečio vidurkio 500g./mėn- pakanka.
Tavo vaikas priaugo 800g. (t.y. ataugino gimimo svorį ir dar daug priaugo)
Duoti mišinuką- NĖRA jokio pagrindo. (tik šiaip sau, kad gydytoja nenusimano- neverta surogatą vaikui duot)
Pasidomėk kitais jūsų poliklinikos pediatrais, turi būt teisingų, su žindymu nesusipykusių mirksiukas.gif
Kai turėsi laiko- čia apie žindymą ir t.t.
http://pradzia.org/straipsniai
http://www.sveikapra....lt/?text.id.19

Aciu uz palaikyma.
Man ir atrodo viskas normalu, taciau kai gydytoja taip pasako, tai stresas man. Atsilaikyti ir neduoti misinuko labai sunku. Pradedi galvoti o gal tikrai lelius nepavalgo...
Tik man keista truputi, kad kai as pamaitinu maziu ir tada duodu misinuka (duodu 2 kartus), jis isvalgo kokius 70-80 gr. Misinuka duodu su sauksteliu. Tai ar jis tikrai alkanas, ar tiesiog valgo, kad lengviau jam, nei is kruties traukti? Nors pieno man atrodo as turiu, prie krutines glaudziu, kai tik jis nori.
Atsakyti
sese_M, 4u.gif
Vaiką kaip kalėdinę žasį prikimšt galim visokio surogato, bet ar tikrai tavo vaikui reikia, kai pati puikiai gali maitinti.
Sek šlapimą, iš jo bus aišku ar vaikui pakanka skysčių, ir leisk žysti krūtį kada jis nori ir kiek nori.
Mišinuko, kaip ir arbatėlių ar čiulptuko davimas mažina mamos pieną.
O jei jau labai sunku atsilaikyt, pasidomėk, kad tame mišinuke yra geresnio tavo vaikui už tavo pieną mirksiukas.gif
O gydytojai trūksta žinių, ir neprofesionalu, ne priežastis paaiškint mamai, o pasėkmes glaistyt, ir dar be jokio reikalo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 14 gruodžio 2010 - 20:53
trecia menesi priaugome 300gr., gydytoja sake,kad pas mane pieno nera doh.gif siule misinuka duoti ,o ketvirta menesi jau 750gr priaugome thumbup.gif be jokiu misinuku schmoll.gif
Atsakyti
Pirmais menesiais kudikis priaugdavo nuo 900g iki 1kg, kai po puses metu pradejo priaugti po 500g gydytojos paklausiau ar nepermazai. Ji patiino, kad viskas normalu, augimas suleteja. O kai pradejo vaikscioti priaugo vos 200g. Maitinu dar savo pienu, maziukui tuoj bus 1,3m
Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif smile.gif
Atsakyti