Įkraunama...
Įkraunama...

Apie žindomų kūdikių svorio augimą

Košė-Malošė tu neteisi sakydama jog vaikas greitai atsisako kruties jei paragauja buteliuko. Pavyzdziui maniskis valgo ir kruti ir buteliuka. Nuo jo gimimo mano pieno buvo pakankamai, taciau po 3 savaiciu uzsidege abi krutis, vos isvengiau mastito... teko pirkti misinuka, pientrauki ir buteliukus... vaikas valge menesi misriai... Kruti, nutraukta pienuka pries tai nutraukta is kitos kruties, o poto dar ir misinuka. Misinukas sumazino pieno kieki, taciau po menesio nuo kiekvieno maitinimo nutraukto pientraukiu is kruciu pieno kiekis padidejo taip kad siuo metu mazylis mano valgo tik MP. Ir tuo dziaugiuosi... Vaikas mielai valgo (.)(.) ir nenoriai paima buteliuka su mano nutrauktu pienuku po to jei jam truksta. Taip kad noriu pasakyti, jog skirtingos moterys ir ju krutys, skirtingi vaikai... Ir as nesutinku su tavimi, jog vaikas atsisako (.)(.), paragaves buteliuka. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,
o pas mane atvirkščiai. Auga kaip grybas po lietaus biggrin.gif Gimė 4 kg, o dabar 7,3 kg, o mums tik 3 mėnesiai ir savaitė. Turint omeny ir svorio nukritimą ligoninėje, tai nemažai biggrin.gif
Kažin ar yra tokia sąvoka kaip kūdikio viršsvoris g.gif biggrin.gif
Maitinu tik mp. Dieną kas 3 val., o naktį nežadinu, bet pupa mane pati vieną kartą pažadina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo babajoska: 21 balandžio 2010 - 15:21
babajoska, 4u.gif
MP maitinamiems netaikoma viršsvorio sąvoka. Intensyviausiai auga pirmus tris mėnesius, vėliau augimas lėtėja. Artėjant metams, kai pradeda vaiksčioti , begioti- būna, kad netgi krenta svoris mirksiukas.gif Dar reiktų atsižvelgt į tėvų kūno sudėjimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 21 balandžio 2010 - 16:52
Na pas mane irgi atvirksciai, kol maitinau MP priaugdavo virs 1kg per men. dabar valgom misinukus priaugam tik po 400gr, aisku gal del to,kad vyresne judresne g.gif
Atsakyti
Valgome mp ir per pirma menesi priaugome 1.4 kg 4u.gif
Atsakyti
Sveikos!
oj daug bedeliu turejau su mitinimu pirmus 2 menesius, bet cia mamutes labai padedavo, aciu joms 4u.gif 4u.gif ir mano mazylio svoris auga gerai, gime 4.3 kg, dabar 4 men. sveria 9.3 kg. kazkai[ nemanau kad reiktu nerimauti, mazylis pats zino ir valgo kiek jam reikia g.gif
o kas priaugote maziau, tai man atrodo ir 300 gramu gerai, jau + 4u.gif
Atsakyti
Nuo pat antro menesio vargom su svorio neaugimu, nuo 3men. gyd. patare primaitinti misinuku, nes daugiau kaip 300gr. nepriaugdavo. Bet mergatite atsisake valgyti is buteliuko, jokia firma netiko, tai maitinau, kaip maitinusi. Pasidarem kraujo tyrima. viskas gerai, vystesi puikiai, tik svorio vis truko. Sake, kad kai pradesiu kosemis maitinti, tai tada jau priaugs svorio. Pradejau, o svoris vistiek toks pat, po 200-300gr. per menesi, o kartais nei gramo. Pati maitinau iki beveik iki 13men.
Atsakyti
Mano angeliukas tai 1 menesi priaugo 1,8 kg, 2 men 1,4, 3 men 0,55 k, o 4 menesi 0,35 kg ir gydytoja neliepe primaitinti(maitinu tik mp) smile.gif Vaikas linksmas, zvalus, guvus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(xingx @ 2010 05 09, 16:25)
Nuo pat antro menesio vargom su svorio neaugimu, nuo 3men. gyd. patare primaitinti misinuku, nes daugiau kaip 300gr. nepriaugdavo. Bet mergatite atsisake valgyti is buteliuko, jokia firma netiko, tai maitinau, kaip maitinusi. Pasidarem kraujo tyrima. viskas gerai, vystesi puikiai, tik svorio vis truko. Sake, kad kai pradesiu kosemis maitinti, tai tada jau priaugs svorio. Pradejau, o svoris vistiek toks pat, po 200-300gr. per menesi, o kartais nei gramo. Pati maitinau iki beveik iki 13men.

pas mane su abiems taip buvo-priaugdavo labai mažai,darėm tyrimus-viskas gerai-tai ir maitinau toliau,vieną iki 10 mėn,kita iki 14 mėn,o abu miniatiūriniai vaikai biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,
mums 3,5 men., ir sveriame 5 kg 900 g. per paskutini menesi priaugom 650 g maitinu pati. Tai gydytoja sako, kad jeigu vaikas ramus reiskia uztenka maistelio ir tikrai nereikia primaitinti, nes kiekvienas vaikutis labai skirtingai priauga:)
Atsakyti
na pas mus irgi problemos su svoriu. dukra priauga per mėn. tik po 300 g. dabar jai trys mėnesiai, o sveria vos 4,5 kg. tokia ilga ir liesa ta mano mergaitė.

kol buvo rami ir patenkinta, nelabai sukau galvą. bet va pastaruoju metu jau tapo neramesnė, pvz., naktį valgo labai ilgai, nepaleidžia krūties, užmiega, bet kai ištraukiu ir duodu čiulptuką, tada būna nerami.

kalbėjau su med.sesele, patarė jau kažkiek pabandyti mišinuko, nakčiai, pamaitinus krūtimi. na bet va sėdžiu dabar ir galvoju, kad gal dar neduosiu. nesinori prasidėti su mišiniais.

iš kitos pusės, badu kūdikio marinti irgi nenoriu. unsure.gif

ech...
Atsakyti
Karna, 4u.gif
Nuojauta Tavęs neapgauna mirksiukas.gif
Gaila, kad siūlo variantą, kuris tik mažina pienuką...
Dažniau pasiūlyk, neatiminėk krūties- leisk stimuliuoti/aktyvinti pienuko gamybą. (čiulptukas nėra pagalbininkas pieneliui gausinti- jis patenkima poreikį žysti, tuomet dukrytė mažiau žinda krūtį-mažiau pienuko gaminama...)
maitink kada dukrytė nori ir kiek nori,-neribok laiko prie krūtinės (baik maitinti kada ji pati paleis krūtį) nešiok, miegok kartu, būtinai maitink naktį, oda-oda kontaktas ir pagelbėja. +tavo poilsis.
Visa tai gausina mp gamybą.
Aiškiausias požymis, kad pakanka maisto- slapinimasis- jei šešios ir daugiau sauskelnių per parą- viskas gerai. mirksiukas.gif
Atsakyti