Įkraunama...
Įkraunama...

Apie žindomų kūdikių svorio augimą

Maniškiui dabar 10 mėn...sveria virš 11 kg...valgo viską, bet geria tik MP, jam nereikia jokių arbatėlių ar vandenuko (su vandenuku jis tik žaidžia)... thumbup.gif yra normalus ropojantis storuliukas, pasiruošęs greit pradėti vaikščiot wub.gif
Atsakyti

Na labai dziaugiuosi, kad radau sita temele, ir perskaiciau istrauka, nes mano zindoma dukryte yra 1 metu ir men. o sveria tik 9,3 kg. doh.gif as kazkaip niekada per daug nesijaudinau ir gyd. visada ramiai sakydavo, kad viskas cia ok, tik kaimynes ir moteriskes, vis sakydavo, oi kokia mazute!!!!
As dziaugiuosi kad ji gerai vystosi, ir auga!!!!Todel manau, kad maitinkim ir ramiai auginkim savo stebukliukus, juk visi vaikiukai skirtingi, bet jie visi labai zavingi!!! thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo traskutek: 16 lapkričio 2008 - 10:42
Mums dabar 2 men ir priaugom per 1men - 610 gr, 2men - 570 gr. Mano gydytoja is kart liepe primaitinti misinukais doh.gif bet as ir mano MB kazkaip nusistate tik uz mamos pienuka bigsmile.gif kita savaite eisim vel pas gydytoja - tikiuosi busim priauge siek tiek bigsmile.gif manau, kad jei vaikas ramus ir neverkia - tai tikrai jam uztenka mamos pienuko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnužėlė @ 2008 11 19, 16:31)
Mums dabar 2 men ir priaugom per 1men - 610 gr, 2men - 570 gr. Mano gydytoja is kart liepe primaitinti misinukais doh.gif  bet as ir mano MB kazkaip nusistate tik uz mamos pienuka bigsmile.gif kita savaite eisim vel pas gydytoja - tikiuosi busim priauge siek tiek bigsmile.gif manau, kad jei vaikas ramus ir neverkia - tai tikrai jam uztenka mamos pienuko mirksiukas.gif

Taigi gerai priaugot smile.gif Nereikia, kad po kilogramą per mėnesį priaugtų. Toks įspūdis, kad tie daktarai tik mišinukus nori prakišti ir tokiu būdu nepatyrusias maitinančias mp mamas tik nervina...
Atsakyti
QUOTE(Agnužėlė @ 2008 11 19, 16:31)
Mums dabar 2 men ir priaugom per 1men - 610 gr, 2men - 570 gr. Mano gydytoja is kart liepe primaitinti misinukais doh.gif  bet as ir mano MB kazkaip nusistate tik uz mamos pienuka bigsmile.gif kita savaite eisim vel pas gydytoja - tikiuosi busim priauge siek tiek bigsmile.gif manau, kad jei vaikas ramus ir neverkia - tai tikrai jam uztenka mamos pienuko mirksiukas.gif

nu jei pirmą mėn. nuo gimimo svorio tiek priaugo, tai turbūt beveik kilas gaunas. g.gif
teisingai darot, kad aklai neklausot gydytojos.
jei vaikas ramus, šlapinasi pakankamai ir tuštinasi, viskas pas jus normaliai.
gal pasistenk ilgiau per maitinimus iš vienos krūties pamaitint, kad riebųjį pienelį ištrauktų ir viskas turėtų būt normaliai.
Atsakyti
QUOTE(Agnužėlė @ 2008 11 19, 17:31)

mano gyd aiskino, kad nebutinai turi verkti, kai pienelio nepakanka g.gif . Reiktu issinuomot, ar nusipirk svarstykles ir sverti pries maitinima ir po maitinimo, tai suzinot kiek ji suvalgo. Nutraukinet ir matuot buteliuke dabar jau nepriimtina, nes paskui vaikas gali nenoret imt kruties g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bucita @ 2008 11 19, 21:38)
mano gyd aiskino, kad nebutinai turi verkti, kai pienelio nepakanka g.gif . Reiktu issinuomot, ar nusipirk svarstykles ir sverti pries maitinima ir po maitinimo, tai suzinot kiek ji suvalgo.

kaip tik taip siūlyčiau nedaryt. schmoll.gif vienas stresas mamai tiktai, o ir čia forume buvo kalbėta, kad nėra tikslūs tokie matavimai. geriau jau pamperius svert
Atsakyti
mano sūnelis 6 mėn svėrė tik 7kg. kas pamato visi sako labai mažas dėl to labai blogai jaučiuos.duodu papildoma maisteli ir maitinu mp.darėmes ir kraujo tirimą viskas buvo gerai tai pat gerem vitaminą d greitai bus 7mėn įdomu kiek sversme g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnužėlė @ 2008 11 19, 17:31)

laba smile.gif mums taip pat du menesiukai ir kelios dieneles ax.gif
siulau nepanikuoti. mes gimem 2950g ir per pirmus du men priaugom po 700g (na, pirma men tai apie 1kg turbut, nes tas 700g paskaiciuotas nuo gimimo svorio) musu daktare tai is viso liepe ne primaitinti lelia misinuku, o MP pakeisti misinuku! nors pirma men pieno turejau net per daug, veliau kiek sumazejo, bet jo tikrai yra uztektinai. buvau taip sustresavus, kad tikrai kelias dienas pieno apmazejo... net bandziau po maitinimo isiulyti buteliuka, is kurio ji net nemokejo traukti doh.gif bet gerai, kad protas prasviesejo. juk 700g nera blogai! toliau valgom mp, svarstykles po 10 dienu rodo+220g manau savo menesio norma ivykdysim! jei vaikelis nera piktas tai viskas gerai!
geros jums nuotaikytes ir sekmes augant!
Atsakyti
Laba diena,
mano suneliui beveik 10 men, o jis dat tik 9 kg sveria, pirma menesi 1,4 kg priaugo, o visus kitus po 700 g ar 500 g.atrodo pieno pakanka, matyt jis is smulkesniu vaiku.buvau pradejus nerimauti, kad jis toks kudena, bet tyrimai visi geri smile.gif
Atsakyti
Sveiki mes ir tik MP maitinames tai pirma men su nukritusiu svoriu priaugom 2kg. rolleyes.gif o poto virs 1kg. tik vat paskutini menesiuka viduriavo tai tik 700g. verysad.gif dabar jam jau greit 4men tai labai idomu kiek si men priaugom bet tikiu kad maziau 700g tikrai nebus cool.gif
beje vieni gydytojai jau rekia kad primaitinti jau reikia kai vaikiukas tik 500g. priauga o kiti teigia kad vaikiukas pasiema ir priauga tiek kiek jam reikia ir nemato nieko tame blogo smile.gif taip kad kiek zmoniu tiek nuomoniu, as manau kad reikia i pati vaika atkreipt demesi jei jis puikiai jauciasi tai tikrai neverta nerimauti rolleyes.gif o jei vaikiukas alkanas tai abejoju kad jis ramus bus rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renate: 28 lapkričio 2008 - 08:13
QUOTE(renate @ 2008 11 28, 08:04)
Sveiki mes ir tik MP maitinames tai pirma men su nukritusiu svoriu priaugom 2kg. rolleyes.gif o poto virs 1kg. tik vat paskutini menesiuka viduriavo tai tik 700g.  verysad.gif dabar jam jau greit 4men tai labai idomu kiek si men priaugom bet tikiu kad maziau 700g tikrai nebus  cool.gif
beje vieni gydytojai jau rekia kad primaitinti jau reikia kai vaikiukas tik 500g. priauga o kiti teigia kad vaikiukas pasiema ir priauga tiek kiek jam reikia ir nemato nieko tame blogo smile.gif  taip kad kiek zmoniu tiek nuomoniu, as manau kad reikia i pati vaika atkreipt demesi jei jis puikiai jauciasi tai tikrai neverta nerimauti  rolleyes.gif o jei vaikiukas alkanas tai abejoju kad jis ramus bus rolleyes.gif

Gali būti ir mažiau, nes kuo toliau, tuo mažesnis prieaugis būna kas mėnesį. Pačios pagalvokit - kaip atrodytų metinukas, jei kas mėnesį iki metų priaugtų po 1 kg biggrin.gif

Dėl 500 g yra visiška nesąmonė - čia viena žindymo dalių, kurios kai kurie gydytojai nestudijavo, neišmano ir nenori suprasti. doh.gif

Teisingiausia, kaip jūs sakot, reikia žiūrėti, kaip auga, vystosi, elgiasi tas konkretus vaikelis ir tuo vadovautis. 4u.gif
Atsakyti