Įkraunama...
Įkraunama...

Apie žindomų kūdikių svorio augimą

QUOTE(ingalp @ 2008 05 24, 11:10)
nenaudojau nei jokių soskių nei vandenukų, kai verkdavo visada duodavau krūtį. vaikas iki 8 mėn buvo storulis burbulis  biggrin.gif , paskui pradėjo stovėt, lakstyt, ir jau metukų būnant jokių storumų nei ženklo neliko schmoll.gif , viską nubėgiojo, dabar 1,7 m, tai net sakyčiau prie kūdesnių toks yra biggrin.gif . mitas ia, kad storesnis vaikas negali pajdėt - maniškis 8 mėn stovėt pradėjo, ropot, o nuo 11 mėn vaikščiot. draugės vaikas dar storesnis už mano buvo, o vaikščiot 9 mėn pradėjo rolleyes.gif .
o vandenuko iki 6 mėn vaikams duot jau seniai niekas nerekomenduoja, mp yra ir maistas ir gėrimas, ir jo vienintelio užtenka patenkinti visiems mitybiniams kūdikio poreikiams. gi ir gamtoj žinduoliai neneša savo žindomiems jaunikliams vandens atsigert, ir jokių soskiukų neduoda  biggrin.gif

Visiskai su Jumis sutinku drinks_cheers.gif Literaturoje visur rasoma, kad zindomam kudikiui vandens nereikia duoti. Manoji ciulptuko neima. Jai dabar 8 men. ir nors storuliuke, pati atsistoja, ropoja, tik spek gaudyti. Megsta vaikscioti. Labai judri ir manau, kad visa savo svori islakstys. Mano sunus buvo taip pat ne is smulkiuju, o savarankiskai vaikscioti pradejo 10 men. Sutinku, kad virssvoris vaikui nera gerai. Bet kazkur skaiciau, kad krutimi maitinami vaikai reciau buna nutuke. Svarbu, kad vaikas neigytu blogu mitybos iprociu pradejes valgyti suaugusiu maista.
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2008 05 23, 12:47)
Mano MP maitinami metinukai (gauna ir kito maistuko, bet dar nelabai gausiai valgo), sveria po 11kg. manau, kad labai normalu. Ūgiai abiejų po 77cm.  ax.gif

Va čia tai šaunuolė mama thumbup.gif Kiek supratau augini dvynukus ir vis dar maitini MP. Super clap.gif Daugiau tokių mamų reikia. Dauguma vieno mažylio nesugeba išmaitinti, o čia net du ir taip ilgai. Likau sužavėta mirksiukas.gif Sveikatėlės jums visiems trims 4u.gif

Mano vaikinas gimė 4212g ir 58cm. Augom banguotai, vieną mėnesį prieaugis kilogramas su trupučiu, kitą žiūrėk tik 300g. Dabar mums 8 mėn. sveriam 10kg, ūgis apie 73cm. Manau esam visiškai vidutiniški blush2.gif Papildomo maistelio nelabai mėgstam, nes skaniausias maistas - MP.
Atsakyti
na, gal jus kiek paguos, mano visi trys vaikai, budami metuku atrode taip:

benas 9.5 kg ir 72 cm (gime 3.4 kg 51 cm)
gustas 8.5 kg ir 74 cm (gime 3.2 kg 51 cm)
mikas 9.4 kg ir 76 cm (gime 3.5 kg 51 cm)

vyresniuosius zindziau iki metuku, mika dar zindau (jam 15 men.). NE VIENA pediatre nera man pasakiusi, kad ju svoris per mazas, nors kiekvienas is ju gime vidutinio svorio ir ugio ir pirmaji pusmeti laikesi siek tiek zemiau vidutines normos, antraisiais ir treciaisiais metais ju augimas svyravo vos vos auksciau zemiausios normos. taciau jie yra tikrai sveiki, judrus ir gerai vystosi, todel del svorio ir ugio augimo nesijaudinu.

kadangi visi trys vaikai auga vienodai, pasidariau isvada, kad tai genetiskai nulemta: as pati esu smulkaus sudejimo (sveriu maziau 50 kg, ugis 165 cm), vaikysteje nuolat buvau zemiau visu normu.

o i visus pasakymus "kokie jie smulkuciai", atsakau savo pediatres zodziais - "juk ne peniukslius auginu".

lygiai kaip mazas svoris gali buti nulemtas genetiskai, taip pa ir didelis svorio augimas: mano pusseseres mergaites, maitinamos tik MP 5 men svoris buvo virs virsutines ribos. taciau artejant pirmajam gimtadieniui svorio augimas pastebimai suletejo. taciau tai irgi nenuostabu - jos tevai auksti, tvirto sudejimo. jau dabar, budama 10 men., ji yra pastebimai stambesne uz mano 15 men. jauneli. .
Atsakyti
As aplamai nesuprantu is kur tiek pykcio. Kodel bet kokia foruma tema, susijusi su zindimu, galiausiai baigesi gincais ir kazkokiomis lenktynemis" o vat pas mane gerai o pas jus blogai".

Juk cia paprasciausiai kiekviena mamyte issako savo situacija. As kaip tik isivaizdavau, kad kuo skirtingesniu situaciju, tuo mamytei, kurios vaikas gal but viena ir kita prasme neisibrezia i normas, butu ramiau, o kas gaunasi.

Bet koks vaikas yra pats nuostabiausias - ir nesvarbu storuliukas jis, ar top modelis - svarbu jo laime ir sveikata.

Ka gali pagalvot mama, kurios vaikas yra prie didesniu ir kuri cia paskaito komentarus ale - kas per daug tas nesveika, arba atvirksciai, mazesnio vaikiuko mamyte, bandanti atrast tokiu pat mazuliuku, arba patarimu del per mazai priaugamo svorio skaito komentarus, kurie ja "kaltina" vaiko marinimu badu.

Nesuprantu as tu lenktyniu ir nelabai tolerantiskiu pasisakymu. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Julija@Mantas: 24 gegužės 2008 - 16:23
Mano dukrytė gimė 3860 gramų ir 54 cm. Vien tik MP maitinau ją iki 6,5 mėnesių (iki to laiko negavo jokių arbatų, vandenuko, žinduko(čiulptuko) taip pat neturėjom). 6 mėnesių dukrytė buvo 7,5 kg ir 67 cm. Per mėnesį priaugdavom apie 400 gramų (pirmą mėnesį priaugo 1,1 kg, ir dar kažkurį mėnesį- apie 800 gr, visus kitus- apie 400 gr, tiesa buvo vienas mėnuo kai priaugo 200 gr). Pediatrė nė karto nepasakė, kad svoris per mažas, ar kad per mažai priaugam. Kaip tik toliau skatino maitinti MP. Nors man daug kas sakė, kad tipo vaikas mažai svorio priauga, bet aš laikiausi savo nuostatos- MP pakanka, nes dukrytė valgydavo kas 3- 4 valandas, naktimis išvis nevalgydavo. Aišku ir tai kad pediatrė mane palaikė irgi labai padėjo.
Metukų dukrytė svėrė 10,3 kg ir buvo 79 cm.
Vis dar ją maitinu MP (dukrytei dabar 16,5 mėnesio), o sveria dabar apie 11 kg ir yra 85 cm ūgio.
Atsakyti
As ir noriu pasidziaugt kad vis dar maitinu pati,mano turteliui greit metukai ir vis dar neatsisako MP smile.gif
11men mano mergina svere 10,8kg, 77,5cm ugio,nors gime ir tikrai nedidelio svorio 3kg ir 50cm.
Papildomai pradejau maitinti nuo 6men.,bet jai visos tos koses nelabai patinka schmoll.gif nes matyt MP pats skaniausias thumbup.gif Tik viena beda...naktim vis dar valgo po kelis kartus doh.gif
Sekmes visoms maitinancioms mamytems!!!
Atsakyti
Nu atejau pasikonsultuoti o cia forumas nugese visai tongue.gif
Maniskis gime 4040gr ir 52cm ugio. Mums beveik 2 menesiukai ir mes sveriame 8kg be keliu gramu ir 59 cm taip gaunasi kad kiekviena menesi mes po 2 kg ir 3.5 cm uzsiauginam. Kazkaip neraandu jokiu nuorodeliu palyginti su kuo g.gif Mes su vyru abu virs 180cm gal cia norma g.gif Mestelkit kokiu nuorodeliu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puikute: 14 spalio 2008 - 22:20
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 05 24, 18:20)
As aplamai nesuprantu is kur tiek pykcio. Kodel bet kokia foruma tema, susijusi su zindimu, galiausiai baigesi gincais ir kazkokiomis lenktynemis" o vat pas mane gerai o pas jus blogai".

Juk cia paprasciausiai kiekviena mamyte issako savo situacija. As kaip tik isivaizdavau, kad kuo skirtingesniu situaciju, tuo mamytei, kurios vaikas gal but viena ir kita prasme neisibrezia i normas, butu ramiau, o kas gaunasi.

Bet koks vaikas yra pats nuostabiausias - ir nesvarbu storuliukas jis, ar top modelis - svarbu jo laime ir sveikata.
Ka gali pagalvot mama, kurios vaikas yra prie didesniu ir kuri cia paskaito komentarus  ale - kas per daug tas nesveika, arba atvirksciai, mazesnio vaikiuko mamyte, bandanti atrast tokiu pat mazuliuku, arba patarimu del per mazai priaugamo svorio skaito komentarus, kurie ja "kaltina" vaiko marinimu badu.

Nesuprantu as tu lenktyniu ir nelabai tolerantiskiu pasisakymu. blush2.gif

teisingai pasakyta
nera ko pyktis visi mes savaip auginame vaikucius savaip dziaugiames ju priaugimu...tiesiog reikia atsiminti kad mp maitinamas jis kad ir storuliukas bet sveikas storuliukas nei primaitinamas maisteliu kurio buna kartais ir per daug....

taciau as pati zinau tokiu situaciju ir ju nesuprantu kai vaikas sveria per daug zinoma negalime sakyti kad per daug sveria tiek kiek sveria taciau jo pasiekimai tokio amziaus kudikiui yra menki jam vos ne 10 men o tik sedeti temoka nei ropoti nei vaikscioti nieko, manau tai svorio problemele nes tevelei ju nesuvokia kad tokiam vaikui duodami desreles zaloja kudikelio sveikata ir nulemia nutukima velesniais metais, taip pat kaip ir druskos berimas i kosytes ....pasiteisinimas tuo kad juk skaniau bus arba man daktare sake tik astraus neduoti.....
va tada ir prasideda ...ar pasakyti ar nutyleti....???
zinoma tokiu atveju kalbama apie kudikelio sveikata ir tevu neismanyma arba persistengima....
Atsakyti
Mano panelei yra 8 mėn ir sveria 11 kg, o ūgis 74 cm rolleyes.gif Valgo vien MP (jau kelios savaitės, kai negaliu nė šaukštelio košės įkišti, nors ir anskčiau nedaug tesuvalgydavo unsure.gif ). Nuo gimimo kas mėnesį po 1 kg ir daugiau priaugdavo, išskyrus šį- tik 0,5 kg, bet ir aktyvesnė jau- ropoja, stojasi thumbup.gif
Atsakyti
mano mazyliai irgi jau 8men,iki 6 men valge tik MP,svoris augo gerai,nuo 6 men pradejau duoti darzoviu kosytes,bet suvalgydavo lb nedaug,priaugo 400g,na o kai dabar nuvejom pasisverti buvo priaugus tik 100g per 1,5men.anksciau dar nors siek tiek suvalgydavo kosyciu,o dabar visiskai atisako,nieko negaliu isiulyt,tik MP,net nzn ka ir bedaryti... verysad.gif
Atsakyti
mamos, sakykit, o kaip mano mazuliues svorio augimas, gydytoja "parina", kad per mazai...
Gime ji 3550, po savaites, aki srase is ligonines - svere 3450. siandien trys savaites 3900.
man liepia primaitinti misinukais.... ka daryti..
Atsakyti
QUOTE(garnelis @ 2008 10 30, 10:42)
mamos, sakykit, o kaip mano mazuliues svorio augimas, gydytoja "parina", kad per mazai...
Gime ji 3550, po savaites, aki srase is ligonines - svere 3450. siandien trys savaites 3900.
man liepia primaitinti misinukais.... ka daryti..

manau NESAMONE 4u.gif nepasiduok tokio sapalionem mirksiukas.gif siaip jei nori isispraust i remus, tai mums gydytoja pasake, jog 'norma' jei MP maitinamas kudikis priauga per savaite (cia pirmus kelis men.) 170-210g 4u.gif tai paskaiciuok mirksiukas.gif taciau kitu kiek daugiau priauga ir juk nesakom nutuks ir pan. visigi auga nebutinai pagal 'lentele', jei neramu pasidarykit kraujo tyrimus mirksiukas.gif svarbus rodiklis kaip vaikutis vystos, gal i ugi staiga 'sauna', o paskui kompensuos svori biggrin.gif
mano mergyte gime 3550g, 3men.sveria 5950g 4u.gif ugtelejo 10cm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurin22: 03 lapkričio 2008 - 18:41