Aš manau, kad pradedant daugiau judėti ir valgyt kitą maistą kūdikis svorį numes - tai yra laikinas dalykas
Ode, Ragnez, ačiū labai Kažkaip protu suprantu, kad užtenka to svorio, ir gydytoja sako kad vystosi gerai, na bet kai kas antras pažiūrėjęs į vaiką pradėda dėjoti "kokia kudutė, ar tau tikrai pieno užtenka???", ir pan tai nervai nevisada atlaiko, o kai dar ji to papildomo maisto beveik nenori tai tikrai pasimeti ir galvoji ar viskas gerai Dar būtų lengviau, jei ji suvalgytų nors ir 3 šaukštus ir daugiau ne. O ji suvalgo kelis, pasėdim, vėl suvalgo, vėl sėdim... tai maitinimas apie valandą užtrunka, kol vaikas tikrai jau parodo NE. Na nieko, kaip nors...
Rokutis gime 4062 g. ir 50 cm
1 men. 4900 g ir 54 cm.
2 men 6600 g. ir 62 cm.
O pirma menesi atrode, kad pieno truksta...
1 men. 4900 g ir 54 cm.
2 men 6600 g. ir 62 cm.
O pirma menesi atrode, kad pieno truksta...
QUOTE(Natuke @ 2008 05 22, 22:40)
Aš manau, kad pradedant daugiau judėti ir valgyt kitą maistą kūdikis svorį numes - tai yra laikinas dalykas
Kad numes, tai numes, nesiginciju. Bet isivaizduok, kaip tam zmogeliukui sunku buti tesliumi. Jie gi juda taip sunkiai, stotis tokiems negalima- kojytes isklis. O ir numeta jie gi ne zaibiskai, o kai judeti daugiau pradeda- tai jau apie antrus-trecius metukus. Nes juda jie, palyginti su normalaus svorio vaikais, mazai- gi trukdo tos rinkes...
mes atitinkam maitinamo MP kūdikio normas gimėm 4000 g 52 cm, pirmus mėnesius priaugdavom po 600-700 g. Dabar svoris auga lėčiau, priaugam po 400 g.
esam kūdi. bendraamžių forume iš pradžių buvom normalūs, gal net prie tų didesnių, o dabar vis dažniau mus pralenkia, lygiuojamės į mažesnio svorio vaikučius. 6 mėn svėrėm 8400 kg, ūgis 71 cm.
esam kūdi. bendraamžių forume iš pradžių buvom normalūs, gal net prie tų didesnių, o dabar vis dažniau mus pralenkia, lygiuojamės į mažesnio svorio vaikučius. 6 mėn svėrėm 8400 kg, ūgis 71 cm.
Mano MP maitinami metinukai (gauna ir kito maistuko, bet dar nelabai gausiai valgo), sveria po 11kg. manau, kad labai normalu. Ūgiai abiejų po 77cm.
QUOTE(Mergiona @ 2008 05 23, 09:04)
Ode, Ragnez, ačiū labai Kažkaip protu suprantu, kad užtenka to svorio, ir gydytoja sako kad vystosi gerai, na bet kai kas antras pažiūrėjęs į vaiką pradėda dėjoti "kokia kudutė, ar tau tikrai pieno užtenka???", ir pan tai nervai nevisada atlaiko, o kai dar ji to papildomo maisto beveik nenori tai tikrai pasimeti ir galvoji ar viskas gerai Dar būtų lengviau, jei ji suvalgytų nors ir 3 šaukštus ir daugiau ne. O ji suvalgo kelis, pasėdim, vėl suvalgo, vėl sėdim... tai maitinimas apie valandą užtrunka, kol vaikas tikrai jau parodo NE. Na nieko, kaip nors...
Kaip as tave suprantu.
Net nenoriu prisiminti kiek mano asaru buvo islieta del sunaus nevalgymo. Tris menesiai buvo viskas puiku, valgydavo nutraukta piena kaip vyras, na bet [paskui prasidejo kosmarai. As nutraukiu po 150ml, o jis vos vos 60 suvalgo, ir taip kas kart. As net grafikus braiziau, kiek jis per para suvalgo, nu vienu zodziu. Kaip pabandziau duot koses ir pirma porcija jis suvalge, pamaniau, na stai ir issigelbejimas, bent koses valgys, bet taip buvo tiki pirma karta, paskui vel tas pats. Ir dar tas amzinas klausymas - kodel jis pas taves visai neauga? Nurimau tik koki 8 menesi. Ne, valgyt jis nepradejo, paprasciausiai man nusibodo nervuotis, tuo labiau maciau kad mano vaikas labai "gyvas". Beje apetitas mum atsirado vos pries 1,5 menesio. Dabar kerta uz visus tuos menesius dabar jam 1,5 metuku Laikykis. \
Aisku pas tave kitokia situacija, nes maitni motinos pienu. Bet ir cia tave suprantu - turiu antra tokia nevalgiuke. Jau greit isvaziuosi i beprotnami del to jos nevalgymo. Tik sikarta labiau jaudinuosi ne del jos nevalgymo, o del to, kad jos nevalgymas mazina pieno kieki mano krutyse, ir galiausiai jis dings . Stai kaip....
Bet padedant Odei, Ragnez ir kitom mamytem, mes vis dar apsieinam be jokio primaitinimo. Aciu joms.
QUOTE(Valmiera @ 2007 09 11, 21:13)
Mano mažius irgi ne iš smulkiųjų .
gimė: 4650 g ir 58 cm
1 mėn.: 6150 g ir 62 cm
2 mėn.: 7150 g ir 67 cm
3 mėn.: 7940 g ir 71 cm
4,5 mėn.: 8870 g ir 73 cm
Maitinu tik MP ir į visokias kalbas, kad neva per daug sveriame visai nekreipiu dėmesio .
O į visokias lenteles mano nei vyresnėlis, nei mažius nei pagal ūgį, nei pagal svorį "neįsipaišo". Visos lentelės sudarytos standartiniams vaikams, tik įdomu, kas ir kuo remiantis tuos standartus sudarinėja .
gimė: 4650 g ir 58 cm
1 mėn.: 6150 g ir 62 cm
2 mėn.: 7150 g ir 67 cm
3 mėn.: 7940 g ir 71 cm
4,5 mėn.: 8870 g ir 73 cm
Maitinu tik MP ir į visokias kalbas, kad neva per daug sveriame visai nekreipiu dėmesio .
O į visokias lenteles mano nei vyresnėlis, nei mažius nei pagal ūgį, nei pagal svorį "neįsipaišo". Visos lentelės sudarytos standartiniams vaikams, tik įdomu, kas ir kuo remiantis tuos standartus sudarinėja .
teisingai darai juk sakoma, kad maitinamas MP kudikis nenutuks, t.y. priaugs tiek kiek reikia sekmes visom
QUOTE(alfa159 @ 2008 05 22, 22:51)
Jus tik nepykit, bet ar tikrai yra kuo labai dziaugtis, jei pusmetukas sveria desimt kilu. Ir dar lenktyniauti. Maitinau ir laukiama vaika maitinsiu, bet man tokie prieaugliai neatrodo labai jau geras dalykas.
Kodel Jus nusprendet, kad cia vyksta lenktynes? Mano dukryte iki 6 men. valge tik MP. O ka as jai padarysiu, kad ji tiek priaugo. Gal neduoti valgyti? Bandziau pagal seseles nurodymus nakti mazinti... Tai toki aliarma sukele Juk nakti nevirkdysi vaiko. Be to, skaiciau, kad visu mamu pieno riebumas - skirtingas. Gal pas mane kokie 5-6 procentai? O koses mano mazoji mazai suvalgo - tik 100-110 g. Jai dabar 8 men. Manau, dings pienas, nukris ir dukrytes svoris. Laikas parodys.
QUOTE(dia.dia @ 2008 05 23, 21:48)
O ka as jai padarysiu, kad ji tiek priaugo. Gal neduoti valgyti? B
Vaikai gi zinda ne tik alkani. Cia kaip suauge- gi valgo ne tik tada, kai tikrai reikia, bet ir del streso, del neturejimo ka veikti, del malonumo kazka kramsnoti prie teliko... Tai vaikui tas zindymas ne tik del maisto, bet ir del zindymo poreikio patenkinimo, del to paties stresavimo... Tokiu atveju ir gelbsti soskytes, vandenukai...
Bet ne mano vaikai, ne mano rupestis.
nenaudojau nei jokių soskių nei vandenukų, kai verkdavo visada duodavau krūtį. vaikas iki 8 mėn buvo storulis burbulis , paskui pradėjo stovėt, lakstyt, ir jau metukų būnant jokių storumų nei ženklo neliko , viską nubėgiojo, dabar 1,7 m, tai net sakyčiau prie kūdesnių toks yra . mitas ia, kad storesnis vaikas negali pajdėt - maniškis 8 mėn stovėt pradėjo, ropot, o nuo 11 mėn vaikščiot. draugės vaikas dar storesnis už mano buvo, o vaikščiot 9 mėn pradėjo .
o vandenuko iki 6 mėn vaikams duot jau seniai niekas nerekomenduoja, mp yra ir maistas ir gėrimas, ir jo vienintelio užtenka patenkinti visiems mitybiniams kūdikio poreikiams. gi ir gamtoj žinduoliai neneša savo žindomiems jaunikliams vandens atsigert, ir jokių soskiukų neduoda
o vandenuko iki 6 mėn vaikams duot jau seniai niekas nerekomenduoja, mp yra ir maistas ir gėrimas, ir jo vienintelio užtenka patenkinti visiems mitybiniams kūdikio poreikiams. gi ir gamtoj žinduoliai neneša savo žindomiems jaunikliams vandens atsigert, ir jokių soskiukų neduoda