Įkraunama...
Įkraunama...

Apie žindomų kūdikių svorio augimą

QUOTE(Duobute @ 2007 06 07, 23:17)
Mano mama nepatikėjo, bet vien nuo MP maniškė kas mėnesį priaugdavo po 1 kg smile.gif

Lygiai tas pats: mano dukrele kas menesi priaugo po 1 kilo; o primaitineti pradejau tik nuo 5,5men.
Papildyta:
QUOTE(vaikasx @ 2007 06 08, 15:13)
Na o mes gimem 3.36kg, o dabar pries sav. sverem tik 6.88kg gydytoja sako viskas tvarkoj, cia del to kad MP valgo, bet as jau pradejau duot papildomai kosytes, mazute jinai man tokia. na bet galvoju gal del to kad labai judri g.gif

Tikrai nesinervuok; toliau duok kosyciu, virk darzovienes, duok paragaiti vaisiu po sauksteli. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivvva: 11 birželio 2007 - 22:31
Savo dukrą maitinau MP iki 6 mėn ir nieko papildomai nedaviau.Augo kaip ant mielių thumbup.gif .Jokių rimtų ligų ir problemų. biggrin.gif Šiaip mano papukas jai draugas buvo iki pustrečių metų smile.gif Pienuko dar turėjau, tačiau išvargino naktinis kėlimasis, nes visus tuos metus jai rekėdavo naktim vis įsikabint į mane.Ne tiek valgydavo, kiek vietoj soskės jai reikdavo to papuko...Kartą bandžiau buteliuką įsiūlyt, tai net neprasižiojo lotuliukas.gif Dabar auginu sūnelį, kuriam jau penktas mėnuo eina ir jį taip pat sėkmingai maitinu pati.Gimė jis 4130 g, o dabar sveriam 8300g thumbup.gif Kas mėnesį po kilogramą ir daugiau priaugam.Iki 6 mėn sakiau ir jam duosiu tik MP, o paskui kaip tik užaugs daržovės sode ir pradėsim valgyt švarias sveikas daržovių košytes clap.gif Ilgo ir sėkmingo maitinimo paslaptis manau yra didelis pačios noras ir, kaip ten bebūtų pasišventimas tam, nes tuomet esi kaip ir pririšta prie leliuko, nes jis valgo kurkas dažniau nei tie mažiukai, kurie maitinami mišinukais.
Atsakyti
ia http://www.who.int/c...h/standards/en/
galima rasi žindomų kūdikių augimo lenteles.
Atsakyti
Cia tai man naujiena, o mes kai buvom 2 men. ir savaites laiko sverem 7300g ir 66cm. Tai gyd. sake kad per daug priaugom, bet as maitinau tik MP. Tai pirma men priaugom 1.2kg, o antra 2kg g.gif . As niekaip negaliu suprast kodel tiek daug priaugo, negi vaikui maziau valgyt duosi. Bet pagal jus kaip suprantu kad normalu kai pirmus menesius taip smarkiai auga ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(NNata @ 2007 08 25, 15:47)
Cia tai man naujiena, o mes kai buvom 2 men. ir savaites laiko sverem 7300g ir 66cm. Tai gyd. sake kad per daug priaugom, bet as maitinau tik MP. Tai pirma men priaugom 1.2kg, o antra 2kg g.gif . As niekaip negaliu suprast kodel tiek daug priaugo, negi vaikui maziau valgyt duosi. Bet pagal jus kaip suprantu kad normalu kai pirmus menesius taip smarkiai auga ax.gif .

gal svarstyklės buvo nureguliuotos smile.gif iš patirties sakau. nors maniškė pirmus mėn. kaip ant mielių augo, bet kai kažkurį mėnesį priaugo virš 2 kg. - nepatikėjau mastau.gif gyd. sako-būna, vadinas riebus MP (tik tuo ir maitinau), viskas O.K. kitą mėn. ne tik kad nepriaugo, bet vos tą patį svorį siekė hihihi.gif pripažino medikės, kad svarstyklės klaidingai rodė, nes ne vienas vaikiukas per tą mėn. svorio pametė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(opium @ 2007 08 25, 17:54)
gal svarstyklės buvo nureguliuotos smile.gif iš patirties sakau. nors maniškė pirmus mėn. kaip ant mielių augo, bet kai kažkurį mėnesį priaugo virš 2 kg. - nepatikėjau  mastau.gif gyd. sako-būna, vadinas riebus MP (tik tuo ir maitinau), viskas O.K. kitą mėn. ne tik kad nepriaugo, bet vos tą patį svorį siekė hihihi.gif pripažino medikės, kad svarstyklės klaidingai rodė, nes ne vienas vaikiukas per tą mėn. svorio pametė doh.gif

tai kad ant maziaus matyti ax.gif . Aisku visko pasitaiko, niu uz 2 sav. vel eisim svertis cool.gif
Atsakyti
QUOTE(NNata @ 2007 08 25, 15:47)

mano sūnus 3 mėn. svėrė 7700 g doh.gif maitinu tik MP... mane daug kas gąsdina, kad nutukinsiu vaiką, bet kaip g.gif g.gif kaip gali mamos pienukas tukinti? o rėkdyt vaiko ir laikyt alkano nesiruošiu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(JolitaJ @ 2007 08 26, 10:55)
mano sūnus 3 mėn. svėrė 7700 g doh.gif maitinu tik MP... mane daug kas gąsdina, kad nutukinsiu vaiką, bet kaip  g.gif  g.gif kaip gali mamos pienukas tukinti? o rėkdyt vaiko ir laikyt alkano nesiruošiu  schmoll.gif

Gerai kad mes ne vieni tokie dideli ax.gif
Atsakyti
QUOTE(JolitaJ @ 2007 08 26, 09:55)
mano sūnus 3 mėn. svėrė 7700 g doh.gif maitinu tik MP... mane daug kas gąsdina, kad nutukinsiu vaiką, bet kaip  g.gif  g.gif kaip gali mamos pienukas tukinti? o rėkdyt vaiko ir laikyt alkano nesiruošiu  schmoll.gif

oho kokie jus dickiai! mano pagal jus coliuke, 8men. maziau sveria blush2.gif
Na nemanau, kad MP gali nutukinti, skaiciau, kad nuo jo vaikas net nepersivalgo, taigi nuo pacio priklauso kiek traukti smile.gif O gal jis didelis gime? Ir gerai, kad vaikas valgo ir auga, dziaugtis reikia! thumbup.gif Aukit ir toliau taip sauniai! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 06 13, 20:42)
ia http://www.who.int/c...h/standards/en/
galima rasi žindomų kūdikių augimo lenteles.

ten tiek daug lenteliu, niekaip neatsirenku kuri tinka maitinancioms MP blush2.gif . Ar galetum pacios lenteles nuoroda ideti? blush2.gif Ar pavadinima lenteles uzrasyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NNata: 08 rugsėjo 2007 - 10:23
Mano mergytė pirmą pusmetį priaugo labai daug svorio,o valgė tik mano pienelį kas dvi valandos.Bet dabar jau antras mėnuo priaugam tik po 200gr.Dantys dygsta,košelės nepatinka arba nevalgadieniai būna....Taigi 9 mėn.-9 kg.Manau normalu,kad vaikelis priauga daug svogio pirmą pusmetį,nes netoks judrus,naktimis valgo dažnai.
Papildyta:
QUOTE(JolitaJ @ 2007 08 26, 11:55)

Žinoma nerikdyk vaiko,duok kiek nori,ir neklausyk kas ką sako 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(NNata @ 2007 09 08, 10:22)
ten tiek daug lenteliu, niekaip neatsirenku kuri tinka maitinancioms MP blush2.gif . Ar galetum pacios lenteles nuoroda ideti? blush2.gif Ar pavadinima lenteles uzrasyti?

http://www.who.int/c...e/en/index.html
Weight-for-age
Charts
- percentiles: girls

- percentiles: boys
Atsakyti