Tu tik nepergyvenk taip. Svoris nera vienintelis rodiklis, ar uztenka pieno. Svarbu, kiek vakelis pasislapina ir ar nesumazejo sisiuko, ar daznai praso kruties, ar pamaitintas uzmiega ir buna ramus? Manoji situacija zinok labai panasi buvo: gime 3160 g, per pirma men. 750 g, per antra 1200 g, o per trecia 550 g, nu ne 300 aisku, bet gerokai maziau. Po to per ketvirta men. vel soktelejo 800 g, per penkta tik 450 g, tai nuo 5.5 men. neiskenciau ir isviriau darzovienes, aisku pirma savaite tik terlino, nevalge, nu bet man ramiau buvo uztai Tai va, man atrodo, kad tu labai nepergyvenk, o daryk viska, kas skatina pienelio gamyba, jau tu rekomendaciju cia tikrai pilna. Sekmes
QUOTE(Migle* @ 2007 04 04, 13:37)
Tu tik nepergyvenk taip. Svoris nera vienintelis rodiklis, ar uztenka pieno. Svarbu, kiek vakelis pasislapina ir ar nesumazejo sisiuko, ar daznai praso kruties, ar pamaitintas uzmiega ir buna ramus? Manoji situacija zinok labai panasi buvo: gime 3160 g, per pirma men. 750 g, per antra 1200 g, o per trecia 550 g, nu ne 300 aisku, bet gerokai maziau. Po to per ketvirta men. vel soktelejo 800 g, per penkta tik 450 g, tai nuo 5.5 men. neiskenciau ir isviriau darzovienes, aisku pirma savaite tik terlino, nevalge, nu bet man ramiau buvo uztai Tai va, man atrodo, kad tu labai nepergyvenk, o daryk viska, kas skatina pienelio gamyba, jau tu rekomendaciju cia tikrai pilna. Sekmes
aciu as irgi save raminu, kad ne svoris svarbiausia. atrodo laimingas ir paprastai ramus, nors buna ir visko. kruties praso kas 2 valandas mazdaug, nes tik po truputi megsta valgyt. nors jau toks didelis, galetu ir reciau kartais nakti, kai daugiau pavalgo istveria ir 3 ir 4. as irgi jau sakiau pradesiu baby rice duoti. jau stovi nupirkti, tik nesiryztu niekaip. gal dar anksti? nenoriu pakenkti dar naujiems maziems jo vidaus organiukams...
del pieniuko, tai as jo turiu pakankamai, o dabar jau net turiu mazint, pratint prie misineliu, nes po 2 menesiu operuosiuos ir nebegalesiu maitinti. tik va mum labai jau nesiseka su tais buteliukais. nenori ir viskas! truputi pavalgo ir ima zaist su buteliuku arba rekti.
nu matyt bus nevalgus vaikas, kaip ir as vaikystej
QUOTE(fistik @ 2007 04 04, 20:42)
aciu as irgi save raminu, kad ne svoris svarbiausia. atrodo laimingas ir paprastai ramus, nors buna ir visko. kruties praso kas 2 valandas mazdaug, nes tik po truputi megsta valgyt. nors jau toks didelis, galetu ir reciau kartais nakti, kai daugiau pavalgo istveria ir 3 ir 4. as irgi jau sakiau pradesiu baby rice duoti. jau stovi nupirkti, tik nesiryztu niekaip. gal dar anksti? nenoriu pakenkti dar naujiems maziems jo vidaus organiukams...
del pieniuko, tai as jo turiu pakankamai, o dabar jau net turiu mazint, pratint prie misineliu, nes po 2 menesiu operuosiuos ir nebegalesiu maitinti. tik va mum labai jau nesiseka su tais buteliukais. nenori ir viskas! truputi pavalgo ir ima zaist su buteliuku arba rekti.
Labai užjaučiu, kad teks nustoti maitinti taip anksti. Bet aišku sveikata - šventas reikalas. Tik jai dar visam tam turi 2 mėnesius, tai labai neskubėk mažint. Tegul dar džiaugiasi kol gali pieneliu. O mokytis galima su arbatėlėm pvz. Ir aš tai siūlyčiau pagalvot ar verta su buteliukais prasidėt Gal bandyt iškart puodelius. Per tiek laiko ir atitaikysit kuris jums tiks. Sėkmės
QUOTE(Mylimukas @ 2007 04 05, 16:44)
Labai užjaučiu, kad teks nustoti maitinti taip anksti. Bet aišku sveikata - šventas reikalas. Tik jai dar visam tam turi 2 mėnesius, tai labai neskubėk mažint. Tegul dar džiaugiasi kol gali pieneliu. O mokytis galima su arbatėlėm pvz. Ir aš tai siūlyčiau pagalvot ar verta su buteliukais prasidėt Gal bandyt iškart puodelius. Per tiek laiko ir atitaikysit kuris jums tiks. Sėkmės
aciu
nu as irgi nenoriu skubeti dar. tik va ziuriu, kad gali visas tas pratinimasis prie buteliuku uztrukti, tai nesigailiu, kad jau pabandem. dabar duodu i diena tik kokius 80ml misinuko. tai nuo tiek nedaug ir sumazes MP. be to nevisad tiek ir sugeba isgerti. kartais nusitraukus ir MP duodu.. nu kad praktikuotusi ir paskui nebutu bedu, kai jau manes nebus salia
be to, turiu tokia vilti, kad kai pripras is buteliuko, pamatys, kad lengviau valgosi, gal daugiau ir valgyt ims ir to svorio priaugs
o del puodeliu, tai geras patarimas . reiks rytoj isbandyt, gal ir geriau butu, nei prie buteliuku pratintis, o paskui po keliu menesiu vel atsipratint
QUOTE(fistik @ 2007 04 04, 20:42)
fistik, mes irgi mazai svorio vis priaugam, tai gydytoja sake, kad jei norim, nuo 4.5men pradet kosytes. tai mes taip ir darom. dar labai po nedaug, pradzioj 1sauksteli +MP, dabar jau kokius 3-4 saukstelius... labai godziai maziukas mano valgo ir dar praso, kai pabaigia. beja, mes irgi baby rice valgom
QUOTE(wyshnia @ 2007 04 05, 21:37)
fistik, mes irgi mazai svorio vis priaugam, tai gydytoja sake, kad jei norim, nuo 4.5men pradet kosytes. tai mes taip ir darom. dar labai po nedaug, pradzioj 1sauksteli +MP, dabar jau kokius 3-4 saukstelius... labai godziai maziukas mano valgo ir dar praso, kai pabaigia. beja, mes irgi baby rice valgom
Vat aš irgi visada galvoju, kad mes galim prisigalvoti šimtus taisyklių ir rekomendacijų kaip, ką ir nuo kada duoti, bet vaikai viską patys pakoreguoja Aišku jai jums neramu, kad nepriauga svorio tai kodėl gi nepabandžius košyčių Nepamirškit, kad niekas geriau už jus negali žinoti kas ir kada geriausia jūsų
QUOTE(vitalija... @ 2006 10 31, 16:35)
o as kaip pergyvenau, kad mano 9men lelius jau 2-as men tik po 200g priauga as net misinuka pradejau damaitineti.Bet va kai einame nakties miegelio vaikelis geria geria mano piena, bet po to dar misinio 80ml isgeria, tai vadinasi rimtai jau pieno mano mazokai.Nors ir valgo tikrai normaliai ir viska.
mano mazyle augo po 1kg i menesi.Maitinau tik MP, o nuo 5,5men daviau pirmas darzovienes: pradzioje po sauksteli.
Va dabar toks svoris
QUOTE(mindira @ 2006 02 13, 14:43)
Tai, o kaip tada yra toms kurios iki metu maitina vien MP ir sako, akd vaikai kito maisto nevalgo? Reiskias atitinka visus poreikius
O dar ir taip buna?.. Jei buna, tai tikrai labai idomu.. Kazi kiek vaikas istvertu auginamas vien MP?
Gal ir kvailai paklausiu, bet - kaip yra gamtoj? Kaip zinduoliai auga? Kada pradeda valgyt ne tik pienuka? Gal kas zino? Baisiai susidomejau...
QUOTE(Jinai @ 2007 06 04, 20:45)
O dar ir taip buna?.. Jei buna, tai tikrai labai idomu.. Kazi kiek vaikas istvertu auginamas vien MP?
Gal ir kvailai paklausiu, bet - kaip yra gamtoj? Kaip zinduoliai auga? Kada pradeda valgyt ne tik pienuka? Gal kas zino? Baisiai susidomejau...
na žiūrint kokie žinduoliai . bet dauguma pradeda ne vien MP valgyt, kai sudygsta dantys
QUOTE(Jinai @ 2007 06 04, 20:45)
Maitini, kol yra MP vaikas tikrai istvers, bet ar tu istversi
O jei rimtai, paskaityk XXIamziaus vaiku mityba
Na o mes gimem 3.36kg, o dabar pries sav. sverem tik 6.88kg gydytoja sako viskas tvarkoj, cia del to kad MP valgo, bet as jau pradejau duot papildomai kosytes, mazute jinai man tokia. na bet galvoju gal del to kad labai judri