Įkraunama...
Įkraunama...

Apie žindomų kūdikių svorio augimą

QUOTE(enes @ 2007 02 28, 22:43)
mums irgi ta pati beda. maziulis per 2 pirmus menesius nuo 3,5kg priaugo iki 6kg, o per trecia menesi tik 400gr. paskaiciau cia kitu mamyciu padrasinimus, kad ne svorio augimas svarbiausia, o kad vaikiukas linksmas ir guvus butu. bet kad mano maziulis pradejo dazniau verkti ir atrodo alkanas. sauskelniu irgi maziau pridaro. bet pieniuko nors ir maziau turiu, atrodo kad jam uztektu. jei tik jis valgytu!! anksciau 20 minuciu valgydavo, o dabar po 10 minuciu arba uzmiega arba klykti pradeda. oro kazkaip sugeba prisiryti. o atsiruges nebenori kruties nors tu ka. tik bandau glausti ir ima iskart klykti, nervuotis. tada jau labai sunkiai nuramint pavyksta. atrodo kad dar alkanas bet kazkodel negali valgyt.
kaip kazkuri mamyte sake, gal nepatinka kad krutis minksta, bet kitos irgi neima. pieniuko zymiai sumazejo, nezinau nei ka daryt. dazniau maitinti negaliu nes kruties neima, ima verkti ir spardytis vos tik prie kruties priglaudziu. o gerai neprivalges ir nemiega ilgai. tai jau nebezinau ar jis verkia, kad alkanas, ar kad pavarges, ar nevalgo, kad nemiges...
jauciuosi netikusi mama, kad nesuprantu ko mano vaikui reikia, kas jam negerai
daktarai nieko nepataria, tik kita savaite svertis vel ateit liepe
bijau kad vel mazai priaugsim, nes niekas nesikeicia, gal tik blogiau kasdien
patarkit mamytes, ka daryti

O negali jam buti pienlige?
Atsakyti
QUOTE(hierjolka @ 2007 03 01, 15:54)
gal ne tavo piene yra problema gal mažylis papraščiausiai nemoka paimti gerai papuko,nes mano draugei irgi buvo tokia pati problema tada jei liepe nusitraukineti piena ir is buteliuko maitinti tai jai uzteko iki 7mėn.savo pienuko ,o irgi nuo 3mėn.atsirado tokia pati problema kaip tau.pabandyk tai. wub.gif  ax.gif

Aciu, gal tikrai,pameginsiu.bet taip niekas ir neraso, kiek turetu suvalguti 3 men kudikis 4u.gif

Mano 3 men ir savaites kudikelis per pastaraji mensi tepriaugo 350g svorio. Pastebejau, kad valgo labai mazai. Verkia lyg valgyti noretu, o kruti paciulpia vos pora minuciu ir ima muistytis, sukinetis i salis ir nebevalgo. Bandziau ir nutraukti i buteliuka (per abi krutis apie 100ml gaunasi), tada jam duoti - nepadejo, ir misinuku primaitinti meginau (galvoju, gal to pieno mano neuztenka) -nevalgo visvien. Ir siltesni irkambario temperaturos ta pieneli duodu ir is skirtingu buteliuku (avent ir nuk), vistiek neima. Galvoju, gal skylute per didele ar per maza, na bet kad gera atrodo verysad.gif . As tiesiog nebezinau ka ir daryti. Jis juk man badu numirs cry.gif cry.gif
Atsakyti
Mum 3 mėnesių irgi buvo krizė, bet aš nepasidaviau ir stengiausi kuo dažniau duoti krūtį, gėriau daug skysčių ir vėl viskas atsistojo į savo vėžes mirksiukas.gif Maitinu MP ir dabar thumbup.gif Bandyk pasididinti pienuko ir nenuleisk rankų viskas bus gerai, neskubėk duoti mišinukų, nes mažės pienuko mirksiukas.gif Sėkmės wub.gif
Atsakyti
QUOTE(braske101 @ 2007 03 02, 16:59)
Aciu, gal tikrai,pameginsiu.bet taip niekas ir neraso, kiek turetu suvalguti 3 men kudikis 4u.gif

iš senos Tarybinės knygos radau

per parą suvalgyto pieno ar mišinio kiekis turi sudaryti:
nuo 10d. iki 1mėn. - 1/5 kūno masės
nuo 1mėn. iki 3mėn. - 1/6 kūno masės
nuo 3 iki 4 mėn - 1/7 kūno masės

pvz jei 2mėn kūdikis sveria 5kg, vadinasi, per parą jis turi gauti 5000:6=833g pieno, o per vieną kartą 833:6=140g

paskaičiuok pagal savo atvejį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2007 03 02, 20:56)
iš senos Tarybinės knygos radau

per parą suvalgyto pieno ar mišinio kiekis turi sudaryti:
nuo 10d. iki 1mėn. - 1/5 kūno masės
nuo 1mėn. iki 3mėn. - 1/6 kūno masės
nuo 3 iki 4 mėn - 1/7 kūno masės

pvz jei 2mėn kūdikis sveria 5kg, vadinasi, per parą jis turi gauti 5000:6=833g pieno, o per vieną kartą 833:6=140g

paskaičiuok pagal savo atvejį mirksiukas.gif

Oi mergytes, aciu labai uz info, tikrai pagelbejot 4u.gif 4u.gif
Atsisakiau to misinuko, bandau kovoti (ypac su savo panika), vis kruti mazyliui kisu, lyg ir situacija gereja ax.gif Ka be jusu ir daryciau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(baibokiukas @ 2007 03 01, 23:37)
O negali jam buti pienlige?

na atrodo kad ne, burnytej baltu apnaseliu nera
o kokie dar pienliges pozymiai?

QUOTE(mama*3 @ 2007 03 01, 21:35)
Pirmiausia jei tik gali- nurimk 4u.gif . Patikek vaikutis tikrai nebadauja. Pieno, jei ir maziau, tai kai tik maziukas prades daugiau valgyti ir pienuko atsiras drinks_cheers.gif . Maniskis irgi neramiai valgydavo ir dabar dar taip buna. Viska isbandziau. Padejo tik vienas budas, kai pradeda pykti, muistytis duodu ciulptuka. Siek tiek nurimsta ir isspjauna pats arba istraukiu ir vel siulau kruti. Gal kai kam tai pasirodys kvaila, bet tik sitaip pavyko maitinti iki dabar. Buvo tikrai sunku, nes maniskis ne is tu vaiku kurie ramiai valgo schmoll.gif , be to ir svoris auga labai palengva(300gr, 500gr, 500gr, 600gr)Ir verkiau, ir panikavau ir ....
Beje esu girdejusi apie maitinimo krizes, kuri kaip tik buna apie 3 men. Ir pati tai pajutau : kelias dienas sunelis buvo labai neramus, maitinau beveik kas valanda, o po to padaugejo pieno( man taip atrodo) ir vel viskas grizo i vietas.
Zinai pasakysiu kaip as dariau, kai buvo labai blogai. Gal kai kas ir pasibaises, bet taip vyras man padejo nusiraminti. Vaikas verke, as irgi, abu nezinojom del ko... Vyras atnese  man taurele brendzio, karstos arbatos, liepe isgerti ir eiti numigti nors porai valandu, o pats vaika issiveze i lauka. Kritau miegoti kaip negyva. Pabudau zymiai ramesne su naujom jegom...

aciu mama*3 uz parama. bandom laikytis, tik nelabai sekas. vakar abu verkem, kol maziulis issikankines galiausiai paeme kruti man vaiksciojant. tik sustojus iskart raitytis imdavo.
o siaip tai situacija negereja. valgom dabar tik is miego atsikele, kas 2 valandas po 10 minuciu. paskui pazaidzia truputi jeigu diena ir migdau, kai jau pykti ima. pamiega pusvalandi ir vel valgom ir t.t. taip gal ir uztenka jam pieniuko, bet nezinau kiek as istversiu. ypac sunku nakti kas 2 val keltis. o budavo anksciau ir 5 val ismiegodavo neprabudes. ir kas cia jam pasidare g.gif
beje, ciulptuko neisiulinu niekaip. spjauna ir viskas. geriau savo kumstuka gauzia tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(enes @ 2007 03 03, 21:47)
aciu mama*3 uz parama. bandom laikytis, tik nelabai sekas. vakar abu verkem, kol maziulis issikankines galiausiai paeme kruti man vaiksciojant. tik sustojus iskart raitytis imdavo.
o siaip tai situacija negereja. valgom dabar tik is miego atsikele, kas 2 valandas po 10 minuciu. paskui pazaidzia truputi jeigu diena ir migdau, kai jau pykti ima. pamiega pusvalandi ir vel valgom ir t.t.  taip gal ir uztenka jam pieniuko, bet nezinau kiek as istversiu. ypac sunku nakti kas 2 val keltis. o budavo anksciau ir 5 val ismiegodavo neprabudes. ir kas cia jam pasidare g.gif
beje, ciulptuko neisiulinu niekaip. spjauna ir viskas. geriau savo kumstuka gauzia tongue.gif

O zinai, mano vaikutis irgi nakti kas dvi valandas valgo, o diena is viso isigudrino kas valanda po 5 min valgyti. Tai kaip prirista namie sedziu. O ka darysi, jei pusantros val istveria be pienelio, tai buna gerai - kitaip pradeda skandalinti. unsure.gif Bet as pripratau ir kazkaip normaliai. Tik nezinau, kiek jis pritraukia per tas 5min, ryja godziaiatrodo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(enes @ 2007 03 03, 19:47)
vakar abu verkem, kol maziulis issikankines galiausiai paeme kruti man vaiksciojant. tik sustojus iskart raitytis imdavo.
o siaip tai situacija negereja. valgom dabar tik is miego atsikele, kas 2 valandas po 10 minuciu. paskui pazaidzia truputi jeigu diena ir migdau, kai jau pykti ima. pamiega pusvalandi ir vel valgom ir t.t.  taip gal ir uztenka jam pieniuko, bet nezinau kiek as istversiu. ypac sunku nakti kas 2 val keltis. o budavo anksciau ir 5 val ismiegodavo neprabudes. ir kas cia jam pasidare g.gif

QUOTE(braske101 @ 2007 03 04, 12:09)
O zinai, mano vaikutis irgi nakti kas dvi valandas valgo, o diena is viso isigudrino kas valanda po 5 min valgyti. Tai kaip prirista namie sedziu. O ka darysi, jei pusantros val istveria be pienelio, tai buna gerai - kitaip pradeda skandalinti. unsure.gif  Bet as pripratau ir kazkaip normaliai. Tik nezinau, kiek jis pritraukia per tas 5min, ryja godziaiatrodo ax.gif

maniskis taip pat - kas valanda, pusantros po 10 min pazinda ir viskas - bet ko nepadarysi - sedim namie ir dziaugiuosi, kad bent svorio truputi ''dadejo''. o nakti tai kas 2 val ir valgo po pusvalandi ar net ilgiau... sunku, ypac paryciui keltis, bet guodziu save tuo, kad dar pora menesiuku, pradesim koses ragauti ir manau vel valgymo rezimas keisis g.gif

stiprybes, kantrybes ir viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(braske101 @ 2007 03 04, 11:09)
O zinai, mano vaikutis irgi nakti kas dvi valandas valgo, o diena is viso isigudrino kas valanda po 5 min valgyti. Tai kaip prirista namie sedziu. O ka darysi, jei pusantros val istveria be pienelio, tai buna gerai - kitaip pradeda skandalinti. unsure.gif  Bet as pripratau ir kazkaip normaliai. Tik nezinau, kiek jis pritraukia per tas 5min, ryja godziaiatrodo ax.gif

tai pasirodo ne mes vieni toki uzkandziautojai ax.gif
as irgi is namu niekur neiseinu. kartais ir i parduotuve bijau eiti, kad eilej belaukiant neimtu reikalaut mirksiukas.gif tada jau niekaip nenuraminsi...

klausiau savo gp kodel lelius taip daznai po truputi valgo, tai paaiskino, kad MP yra kaip gerimas is pradziu, paskui pagrindinis patiekalas, o pabaigoj - desertas. tai atseit mazius, kaip ir mes suauge, pasirenka, ka jis nori valgyt..
na lyg ir logiskai nuskambejo, kartais gal ir gali noret tik atsigert, tik kad nelabai itiketina, kad NIEKAD deserto nenori g.gif tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(wyshnia @ 2007 03 04, 12:31)
maniskis taip pat - kas valanda, pusantros po 10 min pazinda ir viskas - bet ko nepadarysi - sedim namie ir dziaugiuosi, kad bent svorio truputi ''dadejo''. o nakti tai kas 2 val ir valgo po pusvalandi ar net ilgiau... sunku, ypac paryciui keltis, bet guodziu save tuo, kad dar pora menesiuku, pradesim koses ragauti ir manau vel valgymo rezimas keisis g.gif

stiprybes, kantrybes ir viskas bus gerai 4u.gif

as irgi guodziuosi tuo, kad nedaug beliko ir pradesim primaitint kosytem. va jei tik zinociau, kad svoris auga, butu dar lengviau ir ramiau...
antradieni eisim svertis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(enes @ 2007 02 28, 22:43)
mums irgi ta pati beda. maziulis per 2 pirmus menesius nuo 3,5kg priaugo iki 6kg, o per trecia menesi tik 400gr. paskaiciau cia kitu mamyciu padrasinimus, kad ne svorio augimas svarbiausia, o kad vaikiukas linksmas ir guvus butu. bet kad mano maziulis pradejo dazniau verkti ir atrodo alkanas. sauskelniu irgi maziau pridaro. bet pieniuko nors ir maziau turiu, atrodo kad jam uztektu. jei tik jis valgytu!! anksciau 20 minuciu valgydavo, o dabar po 10 minuciu arba uzmiega arba klykti pradeda. oro kazkaip sugeba prisiryti. o atsiruges nebenori kruties nors tu ka. tik bandau glausti ir ima iskart klykti, nervuotis. tada jau labai sunkiai nuramint pavyksta. atrodo kad dar alkanas bet kazkodel negali valgyt.
kaip kazkuri mamyte sake, gal nepatinka kad krutis minksta, bet kitos irgi neima. pieniuko zymiai sumazejo, nezinau nei ka daryt. dazniau maitinti negaliu nes kruties neima, ima verkti ir spardytis vos tik prie kruties priglaudziu. o gerai neprivalges ir nemiega ilgai. tai jau nebezinau ar jis verkia, kad alkanas, ar kad pavarges, ar nevalgo, kad nemiges...
jauciuosi netikusi mama, kad nesuprantu ko mano vaikui reikia, kas jam negerai
daktarai nieko nepataria, tik kita savaite svertis vel ateit liepe
bijau kad vel mazai priaugsim, nes niekas nesikeicia, gal tik blogiau kasdien
patarkit mamytes, ka daryti

Man keisti keli dalykai:
1. staiga pasikeicia svorio augimo tempas;
2. Pasikeicia pats vaiko elgesys, pati matai, kad neramus, nenori zysti, bet alkanas, sakyciau pilvo diegliukai, bet neturetu del to atsisakyti zysti, todel pagalvojau, kad zindant jam skauda, kazkur problema turetu cia buti.

QUOTE(enes @ 2007 03 03, 20:25)
na atrodo kad ne, burnytej baltu apnaseliu nera
o kokie dar pienliges pozymiai?

O pienlige ne tik baltomis apnasomis pasireiskia, dar gali ir uzpakaliuka berti, o placiau pasiskaityk cia apie pienlige(burnos kandidomikoze) , tik aisku cia aprasyta placiai visiems, ne tik leliams, bet jei yra pienlige, tai ja butina gydyti.
Atsakyti
QUOTE(enes @ 2007 03 04, 14:00)
as irgi guodziuosi tuo, kad nedaug beliko ir pradesim primaitint kosytem. va jei tik zinociau, kad svoris auga, butu dar lengviau ir ramiau...
antradieni eisim svertis unsure.gif

o musu GP net nemate musu, tik helf visitores... baby klinikoj paaiskino, kad nieko baisaus, kad svoris taip mazai priauga, svarbu, kad isvis priauga...

parasyk, kiek priaugot 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rustė: 06 kovo 2007 - 11:07
QUOTE(baibokiukas @ 2007 03 04, 17:03)
Man keisti keli dalykai:
1. staiga pasikeicia svorio augimo tempas;
2. Pasikeicia pats vaiko elgesys, pati matai, kad neramus, nenori zysti, bet alkanas, sakyciau pilvo diegliukai, bet neturetu del to atsisakyti zysti, todel pagalvojau, kad zindant jam skauda, kazkur problema turetu cia buti.
O pienlige ne tik baltomis apnasomis pasireiskia, dar gali ir uzpakaliuka berti, o placiau pasiskaityk cia apie pienlige(burnos kandidomikoze) , tik aisku cia aprasyta placiai visiems, ne tik leliams, bet jei yra pienlige, tai ja butina gydyti.

labai teisingai cia pastebejai baibobiuk. man irgi del to neramu. rytoj, kai eisim svertis butinai paminesiu situs dalykus (labai graziai cia surasei 4u.gif ) ir reikalausiu, kad rimtai apziuretu, o ne standartinem frazem, kaip anakart mane ramint bandytu
aciu uz linka, labai aiskiai ten viskas surasyta. pienlige ant uzpakaliuko mums buvo iskart po gimimo, bet issigydem ir dabar atrodo jau nebera. nors reiks irgi paminet rytoj, tegu patikrina
reikia turbut klausimu sarasiuka pradet daryti, kad ko nepamirsciau paklaust ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rustė: 06 kovo 2007 - 11:08