Sveikutes, orejau jusu pasiteirauti, studente, pasigimde vaikuti, susitvarke kraiteli, su vaiko teciu nesusituokus, dabar iki metu augins mazyli, ar jai kas priklauso, kokios vaiko prieziuros atostogos as dar kas
QUOTE(priklausomybe @ 2010 11 19, 13:35)
Labukas, žinok šitas nebūtinai , galima tam tarpe padirbti kelis mėn. iki sekančio dekreto/VPA, o rinktis pinigėlius, kad skaičiuotų kaip su pirmuoju vaikučiu, jei į tą laikotarpį patenka nors 1 diena iš buvusių VPA
žinau pati dirbau 10 mėn iki kito dekreto tiesiog čia rašiau jos atveju, nes ji į darbelį nesiruošė grįžti kaip supratau, bet ačiū kad pataisėte, taip tikrai aiškiau malonu, kai maloniai taiso
QUOTE(vaidabas @ 2010 11 19, 13:44)
Sveikutes, orejau jusu pasiteirauti, studente, pasigimde vaikuti, susitvarke kraiteli, su vaiko teciu nesusituokus, dabar iki metu augins mazyli, ar jai kas priklauso, kokios vaiko prieziuros atostogos as dar kas
viskas priklauso, kokia studentė, kiek mokėsi ir pan, vien iš žodžio studentė nieko negalima pasakyti, jei ji cituoju:
ji neįgijo reikiamo stažo, nes yra iki 26 metų amžiaus ir nurodytu laikotarpiu mokėsi nustatyta tvarka įregistruotų aukštųjų, profesinių, bendrojo lavinimo mokyklų dieniniuose skyriuose ir pertrauka nuo mokslo pabaigos (pagal mokslo baigimą įrodantį dokumentą) iki tapo apdraustąja, neviršija 3 mėnesių;
tuomet turi teisę gauti pašalpą iš sodros. Šiaip vienišoms mamos soc moka, bet nesusidūriau, todėl pakomentuot negaliu
sveikos
gal kas zinot atsakyma i mano klausima.seip sodra pinigus uz dekreta perveda 15d.o kada perveda jei jau isejai dirbti.ta prasme iki 24d buvau dekrete,o 25diena isidarbinau naujam darbe.sake turi pervesti uz 24d,bet vis nesulaukiu.
gal kas zinot atsakyma i mano klausima.seip sodra pinigus uz dekreta perveda 15d.o kada perveda jei jau isejai dirbti.ta prasme iki 24d buvau dekrete,o 25diena isidarbinau naujam darbe.sake turi pervesti uz 24d,bet vis nesulaukiu.
QUOTE(misdrieziuke @ 2010 11 19, 16:05)
sveikos
o ne paprasčiau pasiskambinti ar nueiti į sodrą? jei visiems pervedė, o jums dar ne gal kažkas negerai
ir šiaip iš kur sodrai žinoti, kiek jūs gausite pajamų tą mėnesį, kaip jiems NPD taikyti?
QUOTE(angeloangel @ 2010 11 19, 17:12)
o ne paprasčiau pasiskambinti ar nueiti į sodrą? jei visiems pervedė, o jums dar ne gal kažkas negerai
ir šiaip iš kur sodrai žinoti, kiek jūs gausite pajamų tą mėnesį, kaip jiems NPD taikyti?
kad Sodra, mokedama uz ligonlapius, tai tikrai nesigilina, kiek dar gausi ar gavai pajamu ta men. Tai gal ir cia su tuo nieko bendra neturi?
Papildyta:
O siaip tai uz dekreta turi pervest per 10 dienu tai tikrai, nuo prasymo pateikimo.... cia, matyt, jiems viska perskaiciuot tenka, kai zmogus tik isejo ir jau vel isidarbino...
Ir kazin kaip Sodra i tai reaguoja - gal kas bandet, turedamos biuleteni, pradet i darba eit , kazin ar isvis Sodra uz biuleteni sumokes, jei oficialiai viskas bus ... gal su dekretu ir kitaip, bet tai visgi irgi yra kaip ir biuletenis .
Idomi situacija - butu idomu suzinot, kaip Sodra daro tokiu atveju.
Papildyta:
QUOTE(misdrieziuke @ 2010 11 19, 17:05)
sveikos
O gal jus cia ne apie dekreta kalbat, o vaiko prieziuros atostogas??? .
gal as cia blogai kazka parasiau.iki 2010spalio men 24dienos sedejau namie,auginau vaika.tai tep,vaiko prieziuros atostogose buvau.25diena isidarbinau naujam darbelyje.sodra sake,kad lapkricio menesi gausiu pinigelius uz spalio men atostogose praleistas 24dienas.man tik idomu kokia mazdaug diena perveda,nes labai finansuose bloga padetis o paskui sake kad jei mano atlyginimas nevirsys to,ka gaudavau is sodros,tai jie mokes skirtuma tarp atlyginimo ir buvusios ismokos,kol vaikui sueis 2metukai.
bet kazka girdejus esu,kad jei vaikas eina i darzeli,tai lygtais nemoka tu pinigeliu.o is kur sodra gali zinoti eina vaikas i darzeli ar neina
gal mano ir kvaili klausimai,bet ga; kas zinot atsakyma
bet kazka girdejus esu,kad jei vaikas eina i darzeli,tai lygtais nemoka tu pinigeliu.o is kur sodra gali zinoti eina vaikas i darzeli ar neina
QUOTE(misdrieziuke @ 2010 11 20, 15:21)
gal as cia blogai kazka parasiau.iki 2010spalio men 24dienos sedejau namie,auginau vaika.tai tep,vaiko prieziuros atostogose buvau.25diena isidarbinau naujam darbelyje.sodra sake,kad lapkricio menesi gausiu pinigelius uz spalio men atostogose praleistas 24dienas.man tik idomu kokia mazdaug diena perveda,nes labai finansuose bloga padetis o paskui sake kad jei mano atlyginimas nevirsys to,ka gaudavau is sodros,tai jie mokes skirtuma tarp atlyginimo ir buvusios ismokos,kol vaikui sueis 2metukai.
tai uz spali si menesi turejot gaut,uz 24 dienas nes dazniausiai sodra perveda 16-17 dienomis,pvz dauguma mamyciu taip gaudavo.Nesvarbu eina vaikas i darzeli ar ne iki 2 metu sodra mokes skirtuma,jei jusu alga nevirsys mot(tev) pasalpos.Jei virsys,tai gausit tik alga.
soodrai visiškai dzin kur vaikas yra, gali būti kad ir numestas seneliams - jei pašalpa priklauso ir yra paskaičiuota - ją ir mokės
galbūt painiojate su viena iš socialinės pašlapos gavimo sąlygu - vaiko, nelankančio ikimoklinio ugdymo įstaigos auginimu iki trejų metų, tada taip, jei pašalpa buvo skirta pagal šią sąlygą, jos toliau nemokės.
dėl pašalpos ir algos skirtumo jei alga mažesnė - taip, jis bus išmokamas
galbūt painiojate su viena iš socialinės pašlapos gavimo sąlygu - vaiko, nelankančio ikimoklinio ugdymo įstaigos auginimu iki trejų metų, tada taip, jei pašalpa buvo skirta pagal šią sąlygą, jos toliau nemokės.
dėl pašalpos ir algos skirtumo jei alga mažesnė - taip, jis bus išmokamas
norėjau paklausti -situacija tokia per 24 mėn darbo stažas susidaro kazkur 12 mėn-tačiau su pertrauka. kaip skaičiuosis išėjus 30nėštumo savaitę dekretiniai pinigėliai? jei tą dieną bus išdirbti 9 mėn, o prieš tai 3 mėn be pajamų.labai labai būsiu dėkinga...gal tada apsimokiau imti biuletenį po 30sav, o ne dekretinius? patarkite kas suprantu soc dalykus. ąčiū.
QUOTE(ausrele123 @ 2010 11 21, 12:33)
norėjau paklausti -situacija tokia per 24 mėn darbo stažas susidaro kazkur 12 mėn-tačiau su pertrauka. kaip skaičiuosis išėjus 30nėštumo savaitę dekretiniai pinigėliai? jei tą dieną bus išdirbti 9 mėn, o prieš tai 3 mėn be pajamų.labai labai būsiu dėkinga...gal tada apsimokiau imti biuletenį po 30sav, o ne dekretinius? patarkite kas suprantu soc dalykus. ąčiū.
Už 9 dirbtus mėnesius ims gautas pajamas, o už 3 nedirbtus - ims 0 ir skaičiuos 12 mėnesių vidurkį.
ačiū. blogai. o jei biuletenį imčiau iki gimdymo?įdomu ar gali duot?