Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos, Vaiko priežiūros

Mano citatos
* mokės taip pat kaip ir už pirmą, koks skirtumas ar dirbanti ar esanti VPA
turėjau omeny principą o ne pinigus doh.gif tik ne visos supranta doh.gif juk kalba buvo apie mokėjimą už antrą vaiką, o ne už pirmą
* jei nedirbsite iki sekančių VPA galite gauti tą patį, ką ir už pirmą ir nereikės jokio vidurkio skaičiuot
kur čia klaidinga info? g.gif

Jūsų citatos
- niekas niekam kaip už pirmą nemokės. niekad. jokio sąlygom.
Mokės ir dabar man moka, taip kad neklaidinkit tik iš teorijos, aš pasakiau iš praktikos, tik tai kalba buvo apie antrą vaiką, o ne už pirmą, jei klausimo nesupratot
- einat į dekretą su antru vaiku jei nėra pakankamai stažo dėl ankstesnių vpa yra galimybės rinktis kaip skaičiuoti : pagal galiojančią tvarką ar imti jau paskaičiuotą du. suma ta pati nė pro kur nebus.
- jei pasirinksit skaičiuoti pagal jau paskaičiuotą du, vidurkis išmokos dydžiui įtakos neturės.
Jei dar nežinote VPA įeina į stažą, tai kaip galima jo neturėti vien būnant du metus VPA, pati nusišnekėjote doh.gif
o dėl skaičiavimo tiesiog mane papildėte 4u.gif bet esmė ta pati 4u.gif

TAIP, KAD KUR ČIA KLAIDINIMAS PABRĖŽKIT???? PATI ŠĮ KART SUKLYDOT!!!

KARTAIS REIKIA PATIRTIES, NE TIK VADOVĖLIAIS VADOVAUTIS, NES ĮSTATYMUOSE YRA LABAI DAUG SKYLIŲ, KURIŲ NESUSIDŪRĘS PRAKTIŠKAI NESUŽINOSI. 4u.gif

QUOTE(Markė @ 2010 11 17, 21:16)
ačiū uz ats 4u.gif , o kaip man sužinoti, kuri skaičiavimo tvarka yra palankesnė?... čia turbūt buhalterės reiktų pagalbos  doh.gif

jūs nuėjusi į sodrą rašysite prašymą parinkti geresniam pašalpos variantui, pačiai jums nieko skaičiuoti nereikės mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angeloangel: 17 lapkričio 2010 - 21:40
noriu paklausti ax.gif esu VPA ir kai gimdysiu leliuką dar skaitysis jog esu VPA (priklausys nuo gimdymo datos arba VPA iki 1 metų, arba iki 2 metų). Žadu neimti dekreto, tai kaip man su leliuko VPA g.gif iš naujo įdarbovietę reikės rašyti prašymą išleisti VPA iki 3 metų ir paskui įsakymą nešti į Sodrą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(riešutėlis @ 2010 11 18, 17:08)
noriu paklausti ax.gif  esu VPA ir kai gimdysiu leliuką dar skaitysis jog esu VPA (priklausys nuo gimdymo datos arba VPA iki 1 metų, arba iki 2 metų). Žadu neimti dekreto, tai kaip man su leliuko VPA  g.gif  iš naujo įdarbovietę reikės rašyti prašymą išleisti VPA iki 3 metų ir paskui įsakymą nešti į  Sodrą  ax.gif

už tą vaikutį kur buvot VPA tai nieko nereikės, jei jau esat viską susitvarkius, bet už naujo vaikučio VPA reikės susitvarkyti visus dokumentus, darbovietėj ir sodroj 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, gal kas zinot, per kiek laiko sumoka vienkartine pasalpa vaikui gimus?
Atsakyti
QUOTE(amaliute @ 2010 11 18, 17:38)
Sveikos, gal kas zinot, per kiek laiko sumoka vienkartine pasalpa vaikui gimus?

jie turi terminą 10 dienų nuo dokų pridavmo, bent jau VLN, ir į tas dienas įsipaišo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(angeloangel @ 2010 11 17, 21:37)
kur čia klaidinga info? g.gif
viskame ką parašėt. matyt pati suprantat kad taip rėkaujat rolleyes.gif
Mokės ir dabar man moka, taip kad neklaidinkit tik iš teorijos, aš pasakiau iš praktikos, tik tai kalba buvo apie antrą vaiką, o ne už pirmą, jei klausimo nesupratot nemeluokit. tai neįmanoma net ir praktiškai. keitėsi apmokęstinimas. tokios pačios sumos tikrai negausit net jei bus imamas paskaičiuotas du. o ir skaičiavimas su antru vaiku visiškai kitoks nei su pirmu.
[b]Jei dar nežinote VPA įeina į stažą, tai kaip galima jo neturėti vien būnant du metus VPA, pati nusišnekėjote doh.gif prieš trankydama galvą matyt neperskaitėte "jei". trečius metus įmokos nemokamos jei dar nežinojote.

rėkaukit nerėkavusi, galbūt dėl to kad neišmanot apie ką kalbat, bet klaidinate kitus su savo "praktinėm" vbs teorijom. nereikėtų to daryti. kaip ir rėkauti. o klaidinimą patesinti neva ne vadovėliais kaip ir rėkauti gan vaikiška.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 11 18, 21:39)
rėkaukit nerėkavusi, galbūt dėl to kad neišmanot apie ką kalbat, bet klaidinate kitus  su savo "praktinėm" vbs teorijom. nereikėtų to daryti. kaip ir rėkauti. o klaidinimą patesinti neva ne vadovėliais kaip ir rėkauti gan vaikiška.

tai kur ta mano klaida? ko neparodote? aš nekalta, kad klausimo perskaityti nemokate ar ne taip supratot mirksiukas.gif laukiu savo klaidos ir pagrindimo iš DK jei jau tokia protinga mirksiukas.gif pašnekėti gali visi, bet kai reikia įrodyti lieka šnipštas. Šį kart pati suklydote ir bent drįskite tai pripažinti mirksiukas.gif
Klausime buvo klausiama apie ANTRO VAIKO PINIGĖLIUS, o ne apie pirmo, tai ką jūs čia pezate apie trečius metus ir pan doh.gif Juk jei už juos ir nemoka, į stažą jie įeina, o kad skirsis procentas nuo tos sumos aš jau rašiau pačiame pirmame atsakyme, reikia tiesiog išmokti skaityti 4u.gif
O apie vaikiška ar ne vaikiška tai pasiskaitykite savo pasakymus kitose temose ir tai yra vaikiška, jei nesiseka asmeniniame gyvenime nebūtina išsilieti forume ant nepažįstamų žmonių, kaip visose temose tą darote ir vaikais čia prasivardžiuoti nereikia, nes iki manęs jums dar toli gražu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angeloangel: 19 lapkričio 2010 - 09:31
Sveikos, atsiprasau, galbut uz kvailus klausimus, bet busiu dekinga jei kas atsakytu:
1. Jei einu i dekreta, po to VPA, tai VPA bus 12men, ar tik iki vaikui sueis 1m.(10men)?
2. Dekreta skaiciuoja paskutiniu 12men pajamu vidurki?
3. Tada VPA skaiciuoja 8men algos+4 men dekretiniu vidurki? Ar kaip?
4. Ar turi neigiamos itakos pajamu vidurkiui, jei dirbu pagal darbo sutarti ir turiu individualios veiklos pazymejima (per men pajamos 100-150lt po mokesciu)?
5. Ar skaiciuojant pasalpa jeu taikoma - auginamų vaikų (įvaikių) iki 18 metų, taip pat vyresnių, jeigu jie mokosi dieninėse bedrojo lavinimo mokyklose skaičius ir tada pora litu iseitu daugiau pasalpos nei budavo alga?
6. Butu puiku jei kas parasytu pasalpu skaiciavimus jei alga popieriuje 2800, i rankas 2134
Atsakyti
QUOTE(mazojiR @ 2010 11 19, 10:32)
Sveikos, atsiprasau, galbut uz kvailus klausimus, bet busiu dekinga jei kas atsakytu:
1. Jei einu i dekreta, po to VPA, tai VPA bus 12men, ar tik iki vaikui sueis 1m.(10men)?
2. Dekreta skaiciuoja paskutiniu 12men pajamu vidurki?
3. Tada VPA skaiciuoja 8men algos+4 men dekretiniu vidurki? Ar kaip?
4. Ar turi neigiamos itakos pajamu vidurkiui, jei dirbu pagal darbo sutarti ir turiu individualios veiklos pazymejima (per men pajamos 100-150lt po mokesciu)?
5. Ar skaiciuojant pasalpa jeu taikoma - auginamų vaikų (įvaikių) iki 18 metų, taip pat vyresnių, jeigu jie mokosi dieninėse bedrojo lavinimo mokyklose skaičius ir tada pora litu iseitu daugiau pasalpos nei budavo alga?
6. Butu puiku jei kas parasytu pasalpu skaiciavimus  jei alga popieriuje 2800, i rankas 2134

1.Jei rašysi prašymą metams, tai VPA bus iki kol vaikui sueis metai įskaitant ir vaiko gimimo mėnnesį, jei rašysi dviems, atitinkamai taip pat bus iki kol sueis du metai 4u.gif
2. Taip paskutinių 12, minus mėnesi, pvz: jei pašalpa prasideda 2010-04-01, bus apskaičiuojama nuo 2009-03-01 iki 2010-02-28 gautų draudžiamųjų pajamų.
3. VPA skaičiuojama, tokiu pat principu, kaip NGA, tik kiti mėnesiai dominuoja, ir taip įsiskaičiuos pinigėliai už dekretą, nes juk tai draudžiamos pajamos 4u.gif
4. Bet kokios draudžiamos pajamos jei tokių turite, įsiskaičiuos į vidurkį, jei jas gausite būdama NGA ar VPA jos bu išminusuojamos iš pašalpos dydžio 4u.gif pagal naują įstatymą pirmus metus minusuos, antrus kaip ir neturėtų, nes leidžia dirbti 4u.gif
5. O tai ką iš algos neišskaičiuoja PNPD? Juk ir iš jos išskaičiuoja, taip pat bus ir iš pašalpos 4u.gif
6. Jei gauni visada tą patį, tai išsiminusuok procentaliai, pašalpos dydį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(angeloangel @ 2010 11 19, 13:11)
1.Jei rašysi prašymą metams, tai VPA bus iki kol vaikui sueis metai įskaitant ir vaiko gimimo mėnnesį, jei rašysi dviems, atitinkamai taip pat bus iki kol sueis du metai 4u.gif
2. Taip paskutinių 12, minus mėnesi, pvz: jei pašalpa prasideda 2010-04-01, bus apskaičiuojama  nuo 2009-03-01 iki 2010-02-28 gautų draudžiamųjų pajamų.
3. VPA skaičiuojama, tokiu pat principu, kaip NGA, tik kiti mėnesiai dominuoja, ir taip įsiskaičiuos pinigėliai už dekretą, nes juk tai draudžiamos pajamos 4u.gif
4. Bet kokios draudžiamos pajamos jei tokių turite, įsiskaičiuos į vidurkį, jei jas gausite būdama NGA ar VPA jos bu išminusuojamos iš pašalpos dydžio 4u.gif pagal naują įstatymą pirmus metus minusuos, antrus kaip ir neturėtų, nes leidžia dirbti 4u.gif
5. O tai ką iš algos neišskaičiuoja PNPD? Juk ir iš jos išskaičiuoja, taip pat bus ir iš pašalpos 4u.gif
6. Jei gauni visada tą patį, tai išsiminusuok procentaliai, pašalpos dydį 4u.gif

Aciu laba labai, 5 turejau omeny, kad laukiames pirmo vaiko, tai PNPD nebuvo skaiciuojamas. Jei teisingai suprantu jau VPA pasalpoje jis bus pritaikytas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazojiR: 19 lapkričio 2010 - 12:59
QUOTE(mazojiR @ 2010 11 19, 12:58)
Aciu laba labai, 5 turejau omeny, kad laukiames pirmo vaiko, tai PNPD nebuvo skaiciuojamas. Jei teisingai suprantu jau VPA pasalpoje jis bus pritaikytas

nežiūrėjau kiek vaikų turit blush2.gif
taip jau VPA bus pritaikyta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(angeloangel @ 2010 11 17, 20:30)
* jei nedirbsite iki sekančių VPA galite gauti tą patį, ką ir už pirmą ir nereikės jokio vidurkio skaičiuot mirksiukas.gif

Labukas, žinok šitas nebūtinai mirksiukas.gif , galima tam tarpe padirbti kelis mėn. iki sekančio dekreto/VPA, o rinktis pinigėlius, kad skaičiuotų kaip su pirmuoju vaikučiu, jei į tą laikotarpį patenka nors 1 diena iš buvusių VPA mirksiukas.gif
Atsakyti