Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos, Vaiko priežiūros

O jeigu aš esu NGA ir tėtis eina tam mėnesiui (TA) ar galima iškart tėčiui po to mėnesio eiti VPA nors ir negaunant tą mėnesį (ar kiek bus likę mano NGA laiko) pinigėlių? (kažkaip labai sudėtingai čia parašiau, bet kitaip nesugalvoju) unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Cactus_ @ 2011 01 03, 14:27)
O jeigu aš esu NGA ir tėtis eina tam mėnesiui (TA) ar galima iškart tėčiui po to mėnesio eiti VPA nors ir negaunant tą mėnesį (ar kiek bus likę mano NGA laiko) pinigėlių? (kažkaip labai sudėtingai čia parašiau, bet kitaip nesugalvoju)  unsure.gif

ne,tetis eis i VPA tik tada kai baigsis jusu NGA,jis gali atostogu paimt,kol baigsis jusu NGA.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 01 03, 13:25)
iki kol vaikui sueis metukai.

tai jeigu as neisiu NGA, kitą dieną po gimdymo man pradedamos skaičiuoti VPA? galima šitaip?
Atsakyti
QUOTE(leone @ 2011 01 03, 14:32)
tai jeigu as neisiu NGA, kitą dieną po gimdymo man pradedamos skaičiuoti VPA? galima šitaip?

galima.
Atsakyti
Didelis dėkui už pagalbą 4u.gif
Atsakyti
sveiki,
jau galvojom pavasari planuot leliuka, nes lapkriti bus metai kaip dirbu, tik suzinojau, kad man kaip pirma karta dirbanciai taikoma mokestine lengvata moku maziau mokesciu tik 6 proc., gaunu minimuma,tai stazas gaunasi is triju mano menesiu tik vienas.
ar gausiu nors minimalia pasalpa, jei isdirbus imoneje metus, stazo bus uzsiskaite tik apie 4 men?
tikiuos aiskiai paaiskinau blush2.gif
Atsakyti
Ar gerai suprantu, kad skaičiuojant VPA išmoką įsiskaičiuoja ir NGA pinigėliai g.gif
Atsakyti
Sveikos,norejau as is jusu suzinoti,kaip tvarkomi popieriai dabar dekreto.Pasiskambinau i sodra,tai man liepe uz 2009 m 11ir 12 menesius atnesti is darbovietes pazymas kiek uzdirbau ir uz 2010 metu gruodi pajamas,kad galetu dekreto pinigus tvarkyti sodroj..Nu nesuprantu,sesuo ejo dekreto ,nei su vienu vaiku,nei su antru nieko nereikejo is darbovieciu,jokiu pazymu kiek uzdirbo....Kaip is tikruju dabar yra?viena mano darboviete vienam mieste buvo,kita ,dabartine kitame..as gyvenu Kaune..tai dabar man su "pilvu" reikia i visur vazineti ir pasiimti pazymas?Ar kaip cia doh.gif Ka tik suzinojau,tai pasipiktinusi tokiu tvarkymu blush2.gif

Kaip jums reikejo visa sita reikala tvarkyti?Reikejo pazymu is darbo?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 01 03, 14:33)

O kaip yra tada su tuo punktu, kur sakoma, kad jei neišeini i n/g atostogas preiš gimdymą, tai po gimdymo vistiek jas skiria 56d. nuo vaiko gimimo dienos? Skaičiau, kad jų negali atsisakyti, ar tai tiesa?

Motinystės pašalpa mokama:
* už 126 kalendorines dienas (suėjus 30 ir daugiau nėštumo savaičių);
* komplikuoto gimdymo atveju ir kai gimsta daugiau nei vienas vaikas, pašalpa mokama papildomai už 14 kalendorinių dienų;
* už 56 kalendorines dienas po gimdymo, jeigu moteris iki gimdymo datos nepasinaudojo teise į nėštumo ir gimdymo atostogas;
* už 70 kalendorinių dienų po gimdymo, komplikuoto gimdymo atveju ir kai gimsta daugiau nei vienas vaikas, jeigu moteris iki gimdymo datos nepasinaudojo teise į nėštumo ir gimdymo atostogas.
Atsakyti
QUOTE(Zuma @ 2011 01 03, 16:00)
O kaip yra tada su tuo punktu, kur sakoma, kad jei neišeini i n/g atostogas preiš gimdymą, tai po gimdymo vistiek jas skiria 56d. nuo vaiko gimimo dienos? Skaičiau, kad jų negali atsisakyti, ar tai tiesa?

Motinystės pašalpa mokama:
* už 126 kalendorines dienas (suėjus 30 ir daugiau nėštumo savaičių);
* komplikuoto gimdymo atveju ir kai gimsta daugiau nei vienas vaikas, pašalpa mokama papildomai už 14 kalendorinių dienų;
* už 56 kalendorines dienas po gimdymo, jeigu moteris iki gimdymo datos nepasinaudojo teise į nėštumo ir gimdymo atostogas;
* už 70 kalendorinių dienų po gimdymo, komplikuoto gimdymo atveju ir kai gimsta daugiau nei vienas vaikas, jeigu moteris iki gimdymo datos nepasinaudojo teise į nėštumo ir gimdymo atostogas.

Paskaitykit keleta puslapiu atgal,ten viskas paaiskinta,nes viena mamyte taip darys,todel parase kaip ir kas.
Atsakyti
Nu nieko ir as nebesuprantu, seku tema kiekviena diena. Viena karta rase, kad iseini i dekreta ir po vaiko gimimo neimi tu 56 dienu ir tvarkaisi VPA, cia kad spetum i sena tvarka. Dabar jau suprantu kad nebegali atsisakyti tu 56 d? Tai gali tik isvis neimti dekretiniu, dirbti iki gimdymo, nebent turi kasmetiniu atostogu, ir vaikui gimus tik tada gali iskart iseiti i vpa ir speti i sena tvarka?
Nu paaiskinkit mums nesuprantancioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vajaz @ 2011 01 03, 14:28)
Sveikos,norejau as is jusu suzinoti,kaip tvarkomi popieriai dabar  dekreto.Pasiskambinau i sodra,tai man liepe uz 2009 m 11ir 12 menesius atnesti is darbovietes pazymas kiek uzdirbau ir uz 2010 metu gruodi pajamas,kad galetu dekreto pinigus tvarkyti sodroj..Nu nesuprantu,sesuo ejo dekreto ,nei su vienu vaiku,nei su antru nieko nereikejo is darbovieciu,jokiu  pazymu kiek uzdirbo....Kaip is tikruju dabar yra?viena mano darboviete vienam mieste buvo,kita ,dabartine kitame..as gyvenu Kaune..tai dabar man su "pilvu" reikia i visur vazineti ir pasiimti pazymas?Ar kaip cia doh.gif Ka tik suzinojau,tai pasipiktinusi tokiu tvarkymu blush2.gif

Kaip jums reikejo visa sita reikala tvarkyti?Reikejo pazymu is darbo?

Reikėjo, tik po darbovietes važinėt juk nebūtina, ypač jei darbovietė kitam mieste, galima juk pasiskambinti ir paprašyti, kad paruoštų pažymas už atitinkamus mėnesius ir pvz. atsiųstų jums jas paštu.
Atsakyti