Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos, Vaiko priežiūros

QUOTE(Rittule @ 2010 12 27, 14:46)
*vėl ne taip supratote.. aš irgi gaudavau kiekvieną mėnesį vienodą, bet ta pati maksimali pašalpa skyrėsi tarp mamų priklausomai, kurį mėnesį jos išėjo į VPA..
** ne apie tai aš kalbu, visiems čia aišku kaip paskaičiuojama..
*** argi aš taip sakiau doh.gif  doh.gif
****kalbu tik apie maksimalią motinystės (tėvystės) pašalpą, jei viena uždirbo 10tūkst,o kita 8tūkst., tai nieko nelemia, joms abiems priklauso maksimali pašalpa.. mane domina tikslus paskaičiavimas, pasikartosiu pasalpa nėra visoms lygi: 4680*90/75* minus mokesčiai.. lemia d.d.
Papildyta:

Taip, apie lubas aš.. bet vartoju pašalpos sąvoką, kadangi ji skiriama kievienam individualiai.
Ačiū už citatą, bet nemoku jos interpretuoti g.gif Todėl ir klausiu tikslios formulės smile.gif Jau rašiau savo interpretaciją, norėčiau pasitiklinti ax.gif

patariu gerai pasidomėti ką tos mamos iš tiesų gavo ir už kokį dienų skaičių, gal viena išėjo 5 mėnesio dieną kita 1 mėnesio dieną už tai ir gavo skirtingai, už tą būtent mėnesį, viena mama turi du vaikus kita nei vieno irgi pašalpa skirias, bet lubos be išimties yra ant popieriaus visoms vienodos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rittule @ 2010 12 27, 15:46)
*vėl ne taip supratote.. aš irgi gaudavau kiekvieną mėnesį vienodą, bet ta pati maksimali pašalpa skyrėsi tarp mamų priklausomai, kurį mėnesį jos išėjo į VPA..
** ne apie tai aš kalbu, visiems čia aišku kaip paskaičiuojama..
*** argi aš taip sakiau doh.gif  doh.gif
****kalbu tik apie maksimalią motinystės (tėvystės) pašalpą, jei viena uždirbo 10tūkst,o kita 8tūkst., tai nieko nelemia, joms abiems priklauso maksimali pašalpa.. mane domina tikslus paskaičiavimas, pasikartosiu pasalpa nėra visoms lygi: 4680*90/75* minus mokesčiai.. lemia d.d.
Papildyta:

Taip, apie lubas aš.. bet vartoju pašalpos sąvoką, kadangi ji skiriama kievienam individualiai.
Ačiū už citatą, bet nemoku jos interpretuoti g.gif Todėl ir klausiu tikslios formulės smile.gif Jau rašiau savo interpretaciją, norėčiau pasitiklinti ax.gif

Paprastai tariant dzin koki menesi tu iseisi i VPA ar sausi ar liepa, ims vidutini tu metu darbo dienu skaiciu. Pvz. siaip metais jis yra 21,2.

Tad nustatyta pagal 12 praejusiu menesiu pajamas dienos darbo uzmokesti daugins is sio skaiciaus-21,2
Atsakyti
Kiek žinau skaičiuojama tokiu principu - visos atitinkamo laikotarpio draudžiamosios pajamos dalijamos iš to laikotarpio darbo dienų skaičiaus (t.y. išskaičiuojamas vienos darbo vienos įkainis - vidurkis), tuomet jis dauginamas iš atitinkamų metų vidutinio mėnesinio darbo dienų skaičiaus ir tokiu būdu gaunama mėnesinė išmokos suma. Tai reiškia, kad svarbus ne vieno kažkurio mėnesio darbo dienų skaičius, bet viso laikotarpio, iš kurio skaičiuojama. Tiesiog kadangi dabar jis yra pakankamai ilgas, tai skirtumų kaip ir neturėtų būti, per ilgą laikotarpį darbo dienų skaičius išsilygina į maždaug vienodą. O va kai buvo skaičiuojama pagal tris mėnesius, tuomet darbo dienų skaičius per juos ir galėjo ženkliai skirtis.
Atsakyti
QUOTE(Rittule @ 2010 12 27, 16:08)
ne apie tai aš..
4u.gif  dėkui, laukiau jūsų posto!
Nasturcija, Enita, jūs kalbat ne apie maksimalios pašalpos skaičiavimą  4u.gif

Matyt Jus kazkaip ne taip klausiat, jei visos nesupranta g.gif
Lubos visiems vienosdos, nepriklausomai nuo koki menesi isejo i VPA, nebent skirtingais metais isejo.
Maksimalus kompensuojamasis uždarbis nuo 2010-07-01 yra 4 dydžių einamųjų metų draudžiamųjų pajamų suma (1170x4=4680 Lt).
Atsakyti
QUOTE(Rittule @ 2010 12 27, 15:08)
ne apie tai aš..

man atrodo jūs nesuprantat ko klausiat valstybės nustatyta maksimali pašalpa yra visoms vienoda, kokie dar gali būti jos skaičiavimai g.gif visoms ji yra vienoda be jokių išimčių tik mokesčiai nuo jų skiriasi, bet ant popieriaus ji visiems vienoda 4u.gif
bet jei užteko l'eau atsakymo valio tema baigta 4u.gif
Atsakyti
Va Jums apskaiciavimas
QUOTE(Enita @ 2010 12 27, 15:54)
Kiek žinau skaičiuojama tokiu principu - visos atitinkamo laikotarpio draudžiamosios pajamos dalijamos iš to laikotarpio darbo dienų skaičiaus (t.y. išskaičiuojamas vienos darbo vienos įkainis - vidurkis), tuomet jis dauginamas iš atitinkamų metų vidutinio mėnesinio darbo dienų skaičiaus ir tokiu būdu gaunama mėnesinė išmokos suma.

O jei kas gaunasi virsys 4680, mokes vis vien 4680 (ant popieriaus) visoms vienodai.
Maksimalus kompensuojamasis uždarbis nuo 2010-07-01 yra 4 dydžių einamųjų metų draudžiamųjų pajamų suma (1170x4=4680 Lt).

Papildyta:
QUOTE(Rittule @ 2010 12 27, 16:08)
ne apie tai aš..

Mes kalbam apie pasalpos skaiciavima. Maksimaliai pasalpai apskaiciuoti atskiro skaciavimo nera.
Atsakyti
QUOTE(Nasturcija @ 2010 12 27, 16:11)
Matyt Jus kazkaip ne taip klausiat, jei visos nesupranta g.gif
Lubos visiems vienosdos, nepriklausomai nuo koki menesi isejo i VPA, nebent skirtingais metais isejo.

na buvo, kas ir suprato smile.gif
taip, lubos visiems vienodos, jos paskelbtos oficialiai, bet maksimali motinystės (tėvystės) pašalpa skiriasi, ji paskaičiuojam ir skiriama kiekvienam asmeniui individualiai, įvertinant tam tikrus jau anksčiau minėtus dalykus.
Atsakyti
QUOTE(fain @ 2010 12 27, 14:54)
Tai čia kalba eina apie motinystės išmoką, t. y. tą, kuri mokama 100 proc. nėštumo ir gimdymo atostogų meti (su dekretu 126 dienas, be dekreto 56 dienas). Kokia man prasmė gaut tą išmoką 56 dienas, jei aš nenoriu imti tų atostogų iš viso. Kam man jos po gimdymo? Aš po gimdymo noriu eiti iš karto į vaiko priežiūros atostogas. Tad ir klausiu, ar privalomos tos 56 nėštumo ir gimdymo atostogos ar galiu eiti iš karto vaiko priežiūros atostogų?

Kaip cia suprasti? Iseini i dekreta ir kai pagimdai nebeimi tu 56 d?
Atsakyti
QUOTE(Rittule @ 2010 12 27, 16:21)
na buvo, kas ir suprato smile.gif
taip, lubos visiems vienodos, jos paskelbtos oficialiai, bet maksimali motinystės (tėvystės) pašalpa skiriasi, ji paskaičiuojam ir skiriama kiekvienam asmeniui individualiai, įvertinant tam tikrus jau anksčiau minėtus dalykus.

Tokio dalyko tiesiog nera. Nera. O atsakymus kaip skaiciuot pasalpa Jus jau gavot ir nesuprantu kas Jums dar neaisku.
Papildyta:
QUOTE(Rittule @ 2010 12 27, 16:27)
ne nu merginos, jums tikrai diskusija vardan diskusijos, aš atėjau rasti konkretų atsakymą, o jūs jau ir atsekat kada mano pirmagimė gimusi doh.gif laugh.gif Ne tame esmė, ne skaičiuose, ne procentuose, ne metuose, o formulėje! wink.gif
anyway, ačiū visoms wink.gif

Isvedziau Jums formule. biggrin.gif

Vidutinis dienos kompensuojamasis uždarbis motinystės, tėvystės, motinystės (tėvystės) pašalpoms apskaičiuojamas:
paeiliui einančių 12 kalendorinių mėnesių, buvusių iki praeito kalendorinio mėnesio prieš nėštumo ir gimdymo, tėvystės ar vaiko priežiūros atostogų pradžios mėnesį, draudžiamąsias pajamas (A) dalijant iš
to paties laikotarpio darbo dienų pagal kalendorių skaičiaus (taikoma 5 dienų darbo savaitė) (cool.gif
Vidutinis dienos kompensuojamasis uždarbis (DU)=A/B

Motinystės (tėvystės) mėnesinė pašalpa vaiko priežiūros atostogų laikotarpiu apskaičiuojama pagal teisės į pašalpą atsiradimo metų vidutinį darbo dienų per mėnesį skaičių (taikoma 5 dienų darbo savaitė). 2010 m. sis dydis yra 21,2

Motinystės (tėvystės) mėnesinė pašalpa vaiko priežiūros atostogų laikotarpiu (2010 m.) = DU *21,2
Atsakyti
QUOTE(angeloangel @ 2010 12 27, 16:29)
tai pateikite ir mums kad kitą kart žinotume, jei jau taip yra, nes jūs minėjote jog pašalpos buvo skiriamus su jūsų pirmagime tai natūralu, kad pasižiūrėjau kada ji gimus doh.gif o įstatymus bandote prisitaikyti šių metų, tai kur čia logika g.gif

Logika skaičiavime, tiksliau formulėje, nes čia nieko nesikeitė.
Skaičiuojant max.pašalpą, patvirtintos lubos dalinamos iš to mėnesio, į kurį išeita į VPA, darbo dienų skaičiaus ir dauginama iš tų metų patvirtinto vidutinio darbų dienų skaičiaus. Taip ir susidaro šiokie tokie skirtumai, priklausomai kurį mėnesį asmuo išėjo į VPA.

QUOTE(Nasturcija @ 2010 12 27, 16:33)
Tokio dalyko tiesiog nera. Nera. O atsakymus kaip skaiciuot pasalpa Jus jau gavot ir nesuprantu kas Jums dar neaisku.

Nėra, nes tiesiog neskelbiama..
Atsakyti
QUOTE(Nasturcija @ 2010 12 27, 16:42)
Isvedziau Jums formule. biggrin.gif

taip, viskas čia liuks, kai kalba eina ne apie maksimalią pašalpą.. skaičiuojant max.pašalpą, nereikia išskaičiuoti vidutinio dienos kompensuojamojo uždarbio, imamas maksimalus kompensuojamas uždarbis..

man tai keista, kad jūs taip plėšotės su savo įrodymais, jei nežinote ir nesusidūrėte su tuo konkrečiai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rittule: 27 gruodžio 2010 - 15:52
Skirtis gali nebent del pritaikystu skirtingų PNPD, jei auginamas skirtigas vaikų skaičius arba augina vieniša mama ar pan., bet ne daugiau. Kitų priežasčių nesugalvoju - vienintelis galimas skirtumas tai skirtingas mokesčių atskaičiavimas nuo maksimumo. Nes maksimumas "ant popieriaus" tas pats, skirtis gali tik sumos, gaunamos į rankas dėl mano jau paminėtų dalykų.
Atsakyti