QUOTE(sukute @ 2010 12 17, 23:16)
Sveikos esamos ir busimos mamos
Skaitau skaitau as cia temute bei teises aktus ir bandau isigilinti, kada gi bus taikoma ta nauja tvarka... Iskilo man tokie du klausimeliai:
1. Jei mano nestumo ir gimdymo atostogos pasibaigia birzelio 29, tai pagal kokia tvarka man skaiciuos??? mano galva, vpa prasideda nuo birzelio 30, tai dar turetu taikyti sena tvarka
bet ar tikrai taip gautusi???
2. Ir kaip su tuo atsisakymu motinystes pasalpos mokamos nestumo gimdymo atostogu metu??? Istatyme parasyta, kad, jei negauna tos pasalpos, tada skaiciuoja vpa pasalpa nuo vaiko gimimo. O tai kokios to negavimo priezastys??? Tiesiog nepildai prasymo ir viskas??? O kada tada kreiptis del vpa pasalpos, juk vaikui gimus dar nebutu pasibaigusios nestumo ir gimdymo atostogos, kazi ar nesakytu sodroj, kodel nepaduodat prasymo tai pasalpai???
Tai tokie, gal kam pasirodys ir kvailoki, klausimai, na bet man iskilo
1. pagal įdėją turėtum spėti, tik aišku jei CP nedarys, bet gali tartis ir neimti pratęsimo, tada išeini pagal seną tvarką
2. aš taip pat neimsiu dekreto, o to priežastis tiesiog neimi NGA ir nepildai jokių prašymų, šiaip daugelis naudosis kasmetinėmis atostogomis gimdymui ir pan, todėl į VPA eis po atostogų, t.y. jau nebus tai pirma vaiko gimimo diena. Dar kai kurios yra šiuo metu VPA su kitu vaiku, tada irgi nesvarbu kada išeisi, aiškus svarbu kuo ankščiau