Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos, Vaiko priežiūros

QUOTE(Tekantisaule @ 2010 12 17, 21:32)
As esu vaiko auginimo atostogose ir kai gims leliukas dar jose ir tebebusiu...  ax.gif  Kaip tada skaiciuosis?  blush2.gif

Tegul tėvas eina VPA mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 12 17, 21:55)
gausit iki 2 metu.

O kokia tvarka? Bus sumazinta, ar pagal senaji istatyma?
Atsakyti
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 12 17, 23:03)
O kokia tvarka? Bus sumazinta, ar pagal senaji istatyma?

pirmo vaiko kaip ir gaunat dabar,na aisku,jei seimas vel kokia pataisa nepriims 4u.gif
Atsakyti
Sveikos esamos ir busimos mamos smile.gif
Skaitau skaitau as cia temute bei teises aktus ir bandau isigilinti, kada gi bus taikoma ta nauja tvarka... Iskilo man tokie du klausimeliai:
1. Jei mano nestumo ir gimdymo atostogos pasibaigia birzelio 29, tai pagal kokia tvarka man skaiciuos??? mano galva, vpa prasideda nuo birzelio 30, tai dar turetu taikyti sena tvarka g.gif bet ar tikrai taip gautusi???
2. Ir kaip su tuo atsisakymu motinystes pasalpos mokamos nestumo gimdymo atostogu metu??? Istatyme parasyta, kad, jei negauna tos pasalpos, tada skaiciuoja vpa pasalpa nuo vaiko gimimo. O tai kokios to negavimo priezastys??? Tiesiog nepildai prasymo ir viskas??? O kada tada kreiptis del vpa pasalpos, juk vaikui gimus dar nebutu pasibaigusios nestumo ir gimdymo atostogos, kazi ar nesakytu sodroj, kodel nepaduodat prasymo tai pasalpai???
Tai tokie, gal kam pasirodys ir kvailoki, klausimai, na bet man iskilo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sukute @ 2010 12 17, 23:16)
Sveikos esamos ir busimos mamos smile.gif
Skaitau skaitau as cia temute bei teises aktus ir bandau isigilinti, kada gi bus taikoma ta nauja tvarka... Iskilo man tokie du klausimeliai:
1. Jei mano nestumo ir gimdymo atostogos pasibaigia birzelio 29, tai pagal kokia tvarka man skaiciuos??? mano galva, vpa prasideda nuo birzelio 30, tai dar turetu taikyti sena tvarka g.gif bet ar tikrai taip gautusi???
2. Ir kaip su tuo atsisakymu motinystes pasalpos mokamos nestumo gimdymo atostogu metu??? Istatyme parasyta, kad, jei negauna tos pasalpos, tada skaiciuoja vpa pasalpa nuo vaiko gimimo. O tai kokios to negavimo priezastys??? Tiesiog nepildai prasymo ir viskas??? O kada tada kreiptis del vpa pasalpos, juk vaikui gimus dar nebutu pasibaigusios nestumo ir gimdymo atostogos, kazi ar nesakytu sodroj, kodel nepaduodat prasymo tai pasalpai???
Tai tokie, gal kam pasirodys ir kvailoki, klausimai, na bet man iskilo blush2.gif

1. pagal įdėją turėtum spėti, tik aišku jei CP nedarys, bet gali tartis ir neimti pratęsimo, tada išeini pagal seną tvarką thumbup.gif
2. aš taip pat neimsiu dekreto, o to priežastis tiesiog neimi NGA ir nepildai jokių prašymų, šiaip daugelis naudosis kasmetinėmis atostogomis gimdymui ir pan, todėl į VPA eis po atostogų, t.y. jau nebus tai pirma vaiko gimimo diena. Dar kai kurios yra šiuo metu VPA su kitu vaiku, tada irgi nesvarbu kada išeisi, aiškus svarbu kuo ankščiau 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
oho kaip jus cia operatyviai atsakinejat biggrin.gif aciu labai.
As esu vpa su pirmu vaikeliu siuo metu, tai iki tu atostogu pabaigos tikrai pasigimdysiu ir antra. Tai taip iseitu, kad tiesiog nereikia gydytojai pildyti biuliotenio del nga ir as tada nesikreipiu i jokia sodra del nga pasalpos??? teisingai supratau???
nu reik cia giliai apmastyt ir pasverti visus uz ir pries g.gif jei prasidetu man vpa kokiam liepos gale, tai tiek jau to, bet kai yra keliu dienu klausimas, tai neisnoretu pagal ta tvarka nauja papult doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sukute @ 2010 12 18, 14:36)
oho kaip jus cia operatyviai atsakinejat biggrin.gif aciu labai.
As esu vpa su pirmu vaikeliu siuo metu, tai iki tu atostogu pabaigos tikrai pasigimdysiu ir antra. Tai taip iseitu, kad tiesiog nereikia gydytojai pildyti biuliotenio del nga ir as tada nesikreipiu i jokia sodra del nga pasalpos??? teisingai supratau???
nu reik cia giliai apmastyt ir pasverti visus uz ir pries g.gif jei prasidetu man vpa kokiam liepos gale, tai tiek jau to, bet kai yra keliu dienu klausimas, tai neisnoretu pagal ta tvarka nauja papult doh.gif

tai kad jokios skirtumo ar rugpjūtį ar liepą prasidėtų, pinigėlių prasme prarastumėte tik tai ką gautumėt iki gimdymo iš dekreto, nes VPA mokėtų nuo gimimo dienos ax.gif
aš lygiai taip pat darysiu, nors VPA man tik rugpjūtį, jei eičiau į dekretą ax.gif
tai nepildai nieko pasakai gydytojai, jog neini į dekretą ir viskas ax.gif
Atsakyti
sveiktės norėjau paklaust (nes niekur nerandu atsakymo)
ar skaičiuojant dekretinių pinigelius įsiskaičiuoja ir už deklaracijas gauti tinigeliai ir jei netyčia "taip" tai ar sodra matys o gal reikia pateikti kažkokias pažymėles.
ačiū už atsakymą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(inesad @ 2010 12 18, 16:59)
ar skaičiuojant dekretinių pinigelius įsiskaičiuoja ir už deklaracijas gauti tinigeliai ir jei netyčia "taip" tai ar sodra matys o gal reikia pateikti kažkokias pažymėles.

Įsiskaičiuoja tik tos pajamos, nuo kurių mokami mokesčiai Sodrai.
Atsakyti
Sveikutes, va ir man klausimas iskilo. Siuo metu auginu mazyli,jam 1,5 m.Jei pastoju( gal jau ax.gif ),nesibaigus vpa su pirmuoju,kaip man skaciuosis dekretines? ar isvis nieko negausiu g.gif
Dekoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*InresI* @ 2010 12 19, 09:17)
Sveikutes, va ir man klausimas iskilo. Siuo metu auginu mazyli,jam 1,5 m.Jei pastoju( gal jau ax.gif ),nesibaigus vpa su pirmuoju,kaip man  skaciuosis dekretines? ar isvis nieko negausiu g.gif
Dekoju 4u.gif

šiaip šimtą kartų jau buvo rašyta, kaip skaičiuos tongue.gif
nueisite į sodrą, parašote prašymą, kad parinktų jums geriausią variantą 4u.gif
t.y. arba moka procentą pašalpos pagal įstatymą, nuo ankstesnių pajamų, kaip ir už pirmą, arba skaičiuoja iš naujo,t.y. už dabar gautą pašalą/ algą , suveda vidurkį mirksiukas.gif
kur gaunasi didesnė dalis tą ir moka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(inesad @ 2010 12 18, 17:59)

Enita jau atsake.. bet dar pridesiu - pasalpai skaiciuoti imamos pajamos ant popieriaus (nuo kuriu dar neatskaiciuoti mokesciai Sodrai ir pajamu mok., ir tik po to nuskaiciuojami visi tie mokesciai), o ne tai, ka jus gaunat i rankas... O jei atgavot kazkiek pajamu mokesciui permoketu pinigeliu, tai su Sodra ir skaiciuojama pasalpa neturi nieko bendra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 19 gruodžio 2010 - 12:53