QUOTE(kristinita @ 2010 12 16, 10:24)
del tu lubu tai kazkokia mistika rase, kad jos yra ir dekretiniam pinigeliai-taciau man gavosi virs lubu-cia gal del vaiko, kad turiu viena maziu?
dekreto lubos taikomos 126 dienom daugiau, atitinkamai kai mėnesiui plius minus 4000
QUOTE(aura. @ 2010 12 16, 11:19)
darbovietė kalėdinių pervedė. bet logiškai tai aš nedirbau ir aš dekrete o dekretas netolygu bileteniui
o kai sergat dirbt juk irgi negalit
taip kad išskaičiuos
QUOTE(angeloangel @ 2010 12 16, 19:36)
dekreto lubos taikomos 126 dienom daugiau, atitinkamai kai mėnesiui plius minus 4000
taip kad išskaičiuos
taip kad išskaičiuos
na kolkas kiek sužinojau nieks neišskaičiuos tik reik pristatyt pažyma kad vienkartinė išmoka ir tiksli suma, o tą dalyką jau buhalterė sutvarkė. butu atlyginimas taip išskaičiuotu o kalėdinių ir premijų lygtai neišskaičiuoja
QUOTE(aura. @ 2010 12 16, 21:31)
na kolkas kiek sužinojau nieks neišskaičiuos tik reik pristatyt pažyma kad vienkartinė išmoka ir tiksli suma, o tą dalyką jau buhalterė sutvarkė. butu atlyginimas taip išskaičiuotu o kalėdinių ir premijų lygtai neišskaičiuoja
vienkartines neturetu isskaiciuot, juolab jei nurodys, kad skatinamoji, bet jei gausite dar nors kokia ar ten velyku ar dar kokia proga-tai atims abi-pati patyriau savo kailiu-tai ta tikrai zinau
QUOTE(kristinita @ 2010 12 16, 20:33)
vienkartines neturetu isskaiciuot, juolab jei nurodys, kad skatinamoji, bet jei gausite dar nors kokia ar ten velyku ar dar kokia proga-tai atims abi-pati patyriau savo kailiu-tai ta tikrai zinau
jei velykom gaučiau tai tikrai atskaičiuotu, galima tik kartą
QUOTE(kristinita @ 2010 12 16, 18:29)
pinigai lieka pinigais-jie uzdirbami...tik glumina tokia akivaizdi neteisybe, kad jei zmogus gauna prieda, o darbas jo nespejo ismoketi iki isejimo i VPA-tai viskas, jis jam nepriklauso pati sodra priprazino, kad tai nesamone,bet jie tik istatymu vykdytojai ir nieko padaryt negali...o dabar dar kai tokie laikai-tai ziuri isvis per padidinama stikla i viska...
O kazin kaip tada, jei i dekreta iseini men. pirmoj pusej (iki 15d.) , o atlyginima uz tas dienas ismoka ta pati menesi, bet kiek veliau (po 15d.). Ar neiskils tada tokiu pat problemu???
QUOTE(angeloangel @ 2010 12 16, 23:21)
tai atlyginimą kai moka, tai parašo už kokį mėnesį, o dekreto irgi iš kart niekas neperves
Tai man tas tai aisku. Bet darbdavys atlyginima turi sumoket paskutine iki isejimo diena ... O jei veluoja? Ir sumoka veliau? O jei net kita menesi - tai, kiek suprantu, nepades tada net parasymas, kad cia uz praejusio menesio dirbtas dienas??? Neramu pasidare, paskaicius auksciau esancius pasisakymus .
QUOTE(Natele @ 2010 12 16, 23:56)
Tai man tas tai aisku. Bet darbdavys atlyginima turi sumoket paskutine iki isejimo diena ... O jei veluoja? Ir sumoka veliau? O jei net kita menesi - tai, kiek suprantu, nepades tada net parasymas, kad cia uz praejusio menesio dirbtas dienas??? Neramu pasidare, paskaicius auksciau esancius pasisakymus .
mano kolegem buvo, kad premija gavo per dekreta-tai isskaiciavo...zodziu, kai šuma pakėlėm-tai dabar jau darbas iki išėjimo visus priedus išmoka, o taip tai sodra nemazai nuskausmino mamų...geriausia būtų paklaust sodroj raštu, nes ten labai painu...rašo, kad vienkartinį priedą galima gauti, bet ar DU išmokėjimą galima traktuoti taip-tikrai nzn...
QUOTE(Natele @ 2010 12 16, 22:56)
Nesinervinkit be reikalo , manau viskas bus ok.
Aš išėjau į dekretą sausio 5 d., algą pervedė sausio 15 d., bet tikrai nekilo jokių problemų. Tiesa, tas buvo 2009 metų pradžioje, nebent dabar kažkas pasikeitė, bet šiuo aspektu lyg neturėjo
QUOTE(Niktė @ 2010 12 16, 22:39)
Gal kas žinot ar yra riba kiek nėščioji gali būti ilgiausiai su nedarbingumu kad galėtų išeiti į dekretą?
gali būti nors ir visą nėštumą, bet nedarbingumo negali tęsti ilgiau nei mėnesio, jei nepagulėsit ligoninėj arba nors vieną dieną neišeisit į darbą
QUOTE(Natele @ 2010 12 16, 22:56)
man atostoginius išmokėjo iš kart, bet atlyginimą gavau kito mėn 12d. bet pas mane buvo aiškiai pervedime parašyta atlyginimas už prieš tai buvusį mėnesį, o ten kur buvo, jog atostoginiai na ir lyg gavau dekretą centas į centą
bet aišku geriau pasiteirauti raštu ir ne internetu, bet raštiškai registruotu laišku, nes tik tai bus įrodymas sėkmės
Sveikos
Na, as visiskai zaliuoju, todel atpedinau cia...
Mano dekretas balandzio 28d., o gimdymas birzelio 6d., ar as patenku, ar jau nebepatenku i senaji istatyma?
Dekoju uz atsakyma.
Na, as visiskai zaliuoju, todel atpedinau cia...
Mano dekretas balandzio 28d., o gimdymas birzelio 6d., ar as patenku, ar jau nebepatenku i senaji istatyma?
Dekoju uz atsakyma.
QUOTE(kristinita @ 2010 12 17, 09:43)
mano kolegem buvo, kad premija gavo per dekreta-tai isskaiciavo...zodziu, kai šuma pakėlėm-tai dabar jau darbas iki išėjimo visus priedus išmoka, o taip tai sodra nemazai nuskausmino mamų...geriausia būtų paklaust sodroj raštu, nes ten labai painu...rašo, kad vienkartinį priedą galima gauti, bet ar DU išmokėjimą galima traktuoti taip-tikrai nzn...
Bet idomu, ar priedas ismokamas buvo ta pati men, kai iseita i dekret, ar jau kita.. t.y. iseini pvz. lapkriti, o gruodi gauni prieda ir imone Sodrai pildo ataskaitoj kad ir ismoketa gruodi... Ar iseini lapkriti ir gauni prieda lapkriti, tikkai jau dekrete esi - o imone ir rodo Sodrai, kad ismokejo lapkriti (ta menesi, kai iseita i dekreta) .