Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos, Vaiko priežiūros

QUOTE(d'or @ 2010 12 14, 15:14)
sveikos,
norejau pasiteirauti vienu klausimu. Dirbu mokykloje, dekretas planuojamas 02.24, taciau darbe mane gali isleisti anksciau, paskaiciuojant vasaros atostogas - 56d. taigi man idomu, ar tai kazkaip itakos skaiciuojant ismokas, jei atostogos yra apmokamos, ar tai bus prilyginta darbo uzmokesciui? is anksto aciu uz info.

tai gi atostoginiai taip pat draudžiamos pajamos ax.gif aišku, kad įsiskaičiuoja thumbup.gif

QUOTE(kambliukas @ 2010 12 14, 18:27)
Sakykit, jei man gimdymo data 05.21, dekretiniu neimu, tik naudoju kasmetines ir nepagimdau 21d? Tada reiktu grizti i darba iki realios gimdymo datos taip?smile.gif

tai pasiskaičiuokite atostogas taip kad būtų kokios dvi savaitės po termino tada tikrai pagimdysit ir nebus jokių problemų ax.gif
Atsakyti
dar vienu klausimeliu: kolege viena yra uzsiminusi,kad yra toks dalykas kaip papildomos dekretines atostogos, berods 10dienu. Ar jums teko apie tai girdeti? tokiu atveju ar galima i jas pretenduoti pries iseinant i NGA? kiek as suprantu tai dabar NGA ir VPA yra 70+56, t.y. 126, tai kur tos 10 papildomu galetu isipaisyti?
Atsakyti
QUOTE(d'or @ 2010 12 15, 00:00)
dar vienu klausimeliu: kolege viena yra uzsiminusi,kad yra toks dalykas kaip papildomos dekretines atostogos, berods 10dienu. Ar jums teko apie tai girdeti? tokiu atveju ar galima i jas pretenduoti pries iseinant i NGA? kiek as suprantu tai dabar NGA ir VPA yra 70+56, t.y. 126, tai kur tos 10 papildomu galetu isipaisyti?

Pirma karta gindziu apie 10dienu... g.gif . Nebent ji kazka nugirdusi apie komplikuota gimdyma, nes tada gydytojas pildo biuleteni, tad dar 14 dienu prasitesia NGA (gaunasi 126+14) . Tai kaip ir iseitu 10darbo d., o su savaitgaliais 14. Bet ju siaip sau neduoda doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(d'or @ 2010 12 14, 23:00)

Aš spėju jūs turite omeny ne "papildomas dekretines atostogas", o kasmetines atostogas, kurias galima pasiimti iš anksto už dekreto laikotarpį (56 d.), susitarus su darbdaviu. Niekad tiksliai neskaiciavau kiek čia tų dienų gaunasi, bet jei liaudiškai skaičiuojant už mėnesį - 3 atostogų dienos, tai išeitų kokios 5-6 dienos. Bet čia yra normalios atostogos, jas reiktų prieš dekretą pasiimt, jei norit, nes paskui jos niekur "neįsipaišys" tarp dekreto ir VPA. Aišku, visada yra galimybė jas pasiimti ir grįžus po VPA 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(d'or @ 2010 12 14, 23:00)

vat aš ėmiau irgi į prieky už dekretą kasmetinių, kaip rašė priklausomybė, bet žinok ne visi darbdaviai nori jas duoti, ilgai kovojau kol gavau 4u.gif

QUOTE(priklausomybe @ 2010 12 15, 08:29)
Aš spėju jūs turite omeny ne "papildomas dekretines atostogas", o kasmetines atostogas, kurias galima pasiimti iš anksto už dekreto laikotarpį (56 d.), susitarus su darbdaviu. Niekad tiksliai neskaiciavau kiek čia tų dienų gaunasi, bet jei liaudiškai skaičiuojant už mėnesį - 3 atostogų dienos, tai išeitų kokios 5-6 dienos. Bet čia yra normalios atostogos, jas reiktų prieš dekretą pasiimt, jei norit, nes paskui jos niekur "neįsipaišys" tarp dekreto ir VPA. Aišku, visada yra galimybė jas pasiimti ir grįžus po VPA  4u.gif

galima, aš tik bijojau, kad įmonė nesubankrutuotų tada ir mano atsotoginiai plaukia unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(angeloangel @ 2010 12 15, 09:22)
galima, aš tik  bijojau, kad įmonė nesubankrutuotų tada ir mano atsotoginiai plaukia unsure.gif

Tas tai taip. Bet bankroto atveju vis tiek turbūt gautumėt pinigėlių už nepanaudotas atostogas g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2010 12 15, 09:27)
Tas tai taip. Bet bankroto atveju vis tiek turbūt gautumėt pinigėlių už nepanaudotas atostogas  g.gif ?

aha jei firma neturi pinigų ir yra skolose iš ko ji man išmokės doh.gif gal ir gausi, bet nežinia kada ir po kiek laiko, aš apsidraudžiau tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angeloangel: 15 gruodžio 2010 - 09:42
Ar Sodra visada privalo per 10 dienu ismoka apskaiciuot? Mano vyras vietoj manes isejo i VPA nuo gruodzio 1 d., bet ismoka dar nepaskaiciota. Gal jiems ko nors truksta, bet tada turetu skambint juk.
Atsakyti
QUOTE(Nasturcija @ 2010 12 15, 10:56)
Ar Sodra visada privalo per 10 dienu ismoka apskaiciuot? Mano vyras vietoj manes isejo i VPA nuo gruodzio 1 d., bet ismoka dar nepaskaiciota. Gal jiems ko nors truksta, bet tada turetu skambint juk.

neskambina, reikia pačiam eiti ir aiškintis, jiems dzin žinok, retai kada paskambina doh.gif
Atsakyti
Ar mama savo vardu isteigusi individualia imone prarada teise i motinystes ismokas?
Atsakyti
QUOTE(angeloangel @ 2010 12 15, 12:00)
neskambina, reikia pačiam eiti ir aiškintis, jiems dzin žinok, retai kada paskambina doh.gif

Nezinau, gal cia tik pas mus taip, bet skambino ir man, ir kolegei mano - del ligonlapio ir ne tik, kad imone nepateike pazymos...
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2010 12 15, 18:40)
Nezinau, gal cia tik pas mus taip, bet skambino ir man, ir kolegei mano  - del ligonlapio ir ne tik, kad imone nepateike pazymos...

ziurint is kokio miesto,bet vilniaus sodra tai tikrai neskambina.
Man buvo pasakyta,kai tvarkiau NGA dokumentus
"Cia jus turit but suinteresuota tuom,kad viskas tvarkoj butu,o ne mes"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 15 gruodžio 2010 - 17:44