Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos, Vaiko priežiūros

Paskaitykit čia ---> Teisininko komentaras: garantijos nėščiosioms ir darbuotojams, auginantiems vaikus iki 3 metų, darbo sutarties nutraukimo atveju. Gal bus aiškiau kas ir kaip vyskta tokaiis atvejais.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2010 12 11, 14:29)

va man ir iskilo klausimas...pazystamui bandomasis laikotrapis baigiasi sausio pabaigoj, jo zmona tuo metu kazkur turi gimdyti-jei jam nepratestu sutarties po bandomojo-tai tevystes jis iseit negales ane?bet sutartis ir nurodyta neterminuota, bet joje nurodyta, kad bandomasis trys men g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2010 12 11, 14:49)
va man ir iskilo klausimas...pazystamui bandomasis laikotrapis baigiasi sausio pabaigoj, jo zmona tuo metu kazkur turi gimdyti-jei jam nepratestu sutarties po bandomojo-tai tevystes jis iseit negales ane?bet sutartis ir nurodyta neterminuota, bet joje nurodyta, kad bandomasis trys men g.gif

kodel negales?Ji gi neatleidzia iskart po bandomojo laikotarpio.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 12 11, 13:57)
kodel negales?Ji gi neatleidzia iskart po bandomojo laikotarpio.

ji klausia kas būtų tuo atveju jei tėčio nepasiliktų po bandomojo laikotarpio 4u.gif
tada taip negalėtų išeiti atostogų, nes neturėtų kur ax.gif
Atsakyti
Laba diena,
gal teko kam susidurti su tokia situacija?
Šiuo metu esu motinystės atostogose. Dukrytei 1 metai ir 8 mėnesiai. Ir esu nėščia su antru. Prieš kelias dienas jau prasidėjo nėštumo ir gimdymo atostogos. Problema kur? Įmonė, kurioje dirbau bankrutavo pernai gegužės mėnesį. Man sodroj aiškina, kad man NEPRIKLAUSO nėštumo gimdymo atostogų išmoka. Bet logiškai mąstant, nejau man reikėjo įsidarbinti kitoj įmonėj, kai esu vaiko auginimo atostogose? Ir kaip išeina, kad aš neturiu socialinio draudimo? Tai kaip man tada tarkim gimdymo išlaidos- iš savo kišenės reiks mokėt?
Atsakyti
QUOTE(DDajana @ 2010 12 11, 16:49)
Bet logiškai mąstant, nejau man reikėjo įsidarbinti kitoj įmonėj, kai esu vaiko auginimo atostogose? Ir kaip išeina, kad aš neturiu socialinio draudimo? Tai kaip man tada tarkim gimdymo išlaidos- iš savo kišenės reiks mokėt?

taip. nga mokama bankroto atvejais tada jei pastojama nežinant/nepaskelbus apie bankrotą. jūs turėjote įsidarbinti bent dienai.
socialiai esate drausta, nes turite mažametį vaiką. tik dėl visa ko verčiau su vaiko gimimo liudijimu nuvažiuokite į ligonių kasas ir išsiaiškinkite, kad ir vėl nenustebtumėte po laiko.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 12 11, 17:02)
taip. nga mokama bankroto atvejais tada jei pastojama nežinant/nepaskelbus apie bankrotą. jūs turėjote įsidarbinti bent dienai.
socialiai esate drausta, nes turite mažametį vaiką. tik dėl visa ko verčiau su vaiko gimimo liudijimu nuvažiuokite į ligonių kasas ir išsiaiškinkite, kad ir vėl nenustebtumėte po laiko.

ačiū. nors niekaip negaliu tuo patikėti verysad.gif o į ligonių kasas nuvažiuosiu- ačiū jums už patarimą.
O jei dabar įsidarbinčiau ir tarkim po dienos išeinu atgal į nėštumo atostogas- man bent jau motinystės išmoka bus mokama, kai gims vaikelis? ir grįžus į dekretą vis dar gausiu išmoką už pirmą vaiką? ir kaip man skaičiuos motinystės išmoką, kai pagimdysiu vasario mėn? turbūt ims nauja tvarka ir dar turėsiu pasirinkti ar 2 metus ar 1 metus, ar ne? jau neskaičiuos taip kaip skaičiavo pirmojųjų motinystės atostogų atveju?
Atsakyti
QUOTE(DDajana @ 2010 12 11, 17:17)
ačiū. nors niekaip negaliu tuo patikėti verysad.gif  o į ligonių kasas nuvažiuosiu- ačiū jums už patarimą.
O jei dabar įsidarbinčiau ir tarkim po dienos išeinu atgal į nėštumo atostogas- man bent jau motinystės išmoka bus mokama, kai gims vaikelis? ir grįžus į dekretą vis dar gausiu išmoką už pirmą vaiką? ir kaip man skaičiuos motinystės išmoką, kai pagimdysiu vasario mėn? turbūt ims nauja tvarka ir dar turėsiu pasirinkti ar 2 metus ar 1 metus, ar ne? jau neskaičiuos taip kaip skaičiavo pirmojųjų motinystės atostogų atveju?

Jei neįsidarbinsite, tai jums nepriklausys ir vaiko priežiūros atostogų išmoka. O kadangi kaip suprantu jau esate išėjusi motinystės atostogų, tai vargu ar jas galima nutraukt, kad galėtumėt įsidarbint. Nebent įsidarbintumėt joms pasibaigus ir paskui jau išeitumėt vaiko priežiūros atostogų.
Atsakyti
QUOTE(DDajana @ 2010 12 11, 17:17)
ačiū. nors niekaip negaliu tuo patikėti verysad.gif  o į ligonių kasas nuvažiuosiu- ačiū jums už patarimą.

šioje temoje apie tokius atvejus rašoma gerus pusę metų, taip jau yra.
gauti išmoką reikia turėtį darbdavį, kuris išleistų į atostogas arba galimos tam tikros iššimtys. taip, jūsų aprašytas variantas galimas, tokiu atveju išmokas turėtumėte gauti. skaičiuos pagal galiojančią tvarką, jūsų paminėta įsigalios tik nuo liepos.
Papildyta:
QUOTE(Enita @ 2010 12 11, 17:21)
Jei neįsidarbinsite, tai jums nepriklausys ir vaiko priežiūros atostogų išmoka. O kadangi kaip suprantu jau esate išėjusi motinystės atostogų, tai vargu ar jas galima nutraukt, kad galėtumėt įsidarbint. Nebent įsidarbintumėt joms pasibaigus ir paskui jau išeitumėt vaiko priežiūros atostogų.

tikrai taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DDajana @ 2010 12 11, 17:36)
didelis jums ačiū aciuks.gif

nu nors imk ir atsuk tas kelias dienas atgal verysad.gif o gydytojas apiforminęs dekreto biuketenį elektroniniu būdu jau niekaip negali jo pakeisti? blondiniškas klausimas- ale, nu gal....
Atsakyti
QUOTE(DDajana @ 2010 12 11, 17:56)
nu nors imk ir atsuk tas kelias dienas atgal verysad.gif  o gydytojas apiforminęs dekreto biuketenį elektroniniu būdu jau niekaip negali jo pakeisti? blondiniškas klausimas- ale, nu gal....

Na šito reikėtų klausti paties gydytojo. Galbūt kažkaip ir įmanoma jį anuliuot, tikrai nežinau to. Man tik keista kaip jums anksčiau nekilo mintis pasidomėt, kas jūsų laukia tokioje situacijoje, o pradėjot aiškintis tik kai jau post factum...
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2010 12 11, 18:07)
Na šito reikėtų klausti paties gydytojo. Galbūt kažkaip ir įmanoma jį anuliuot, tikrai nežinau to. Man tik keista kaip jums anksčiau nekilo mintis pasidomėt, kas jūsų laukia tokioje situacijoje, o pradėjot aiškintis tik kai jau post factum...

aj, neklauskit- baigiu uzsigraust. kai jau pastojau skambinau i sodra ir man pasake, kad viskas gerai, gausit uz abu vaikus ismokas. ir as patenkinta apsiraminau. gal jos ko nesuprato, gal as. yra kaip yra...
Atsakyti