Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos, Vaiko priežiūros

QUOTE(rasixe @ 2010 12 07, 13:30)
Noriu paklaust, ar gerai pasiskaiciavau: jei as iseiciau i dekreta 2011.02.23 tai mano  dekretas baigtusi 20110628 ( 126 dienos), o i VPA iseiciau sekancia diena,t.y. 06.29, tai vadinasi dar speciau i ta "traukini, kur pirmi metai 90 proc, antri 75 proc " g.gif .Aciu

NEPAMIRSKITE!!!!Jei atsitiktu taip, kad darys cezario pjuvi gydytoja perspekite, kad nenorite jog tai figuruotu dokumentuose. As tiksliai nezinau kaip ten yra del atsisakymo kokio eiga ir pan., lygtais galima kad biletenio nerasytu uz tas 14 d. Ar tai atsisakyma kazkoki reik parasyti. Na ligoninej tikrai zinos.
Uz cezari dasideda dar papildomai 14 d. ir tuomet jau jus ivaziuojate i liepos men.
Pagal mano skaiciavima tai jus teisingai suskaiciavote.

Tik va man beskaiciuojant iskilo klausimas, jei kalnedoriuje pazimeta raudona diena (sventine), tai jis ieina i skaiciavima ar ne. Nes tarkime paprastu atostogu metu (kai dirbi), tai raudonos dienos neieina i atostogu skaiciavima ir tokiu budu jos prasitesia. butu gerai, kad jums parasytu, kuri gerai ta tvarka ismano.

As gerai gaudausi tik del 14 d., nes man tai yra labai aktualu ir issinagrinejau labai atidziai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rasixe @ 2010 12 07, 14:31)
aciu uz atsakyma 4u.gif Siaip man nenusimato cezaris, bet aisku visko gali atsitikti. Dar karta aciu

Mano vyro sesuo du kartus važiavo gimdyti i r abu kartus cezarį darė smile.gif Taip kad aišku tpfu tpfu tpfu... bet turėkit omeny tas 14 d. smile.gif Už jas negauni pinigėlių, bet finale geriau vistiek gaunasi, nei patekti į liepos mėn.
Atsakyti
Sveiki,

noreciau paklausti kaip bus mokama motinystes ismoka,
jei gimus antram vaikeliui,pirmajam dar nebus dvieju metu?
ir nuo kokiu pajamu bus skaiciuojama ismoka.

aciu
Atsakyti
gal galite kas nors jau sisidures parasyti kaip ten su tevelio atostogom kur menesi duoda? kokia tvarka vyras jas pasiima ir kaip su popierizmu? gal kuri galit parasyti? (kokiu popieriu reikia, is kur juos gauti ir kur nesti) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DuKatinai @ 2010 12 07, 18:10)
gal galite kas nors jau sisidures parasyti kaip ten su tevelio atostogom kur menesi duoda? kokia tvarka vyras jas pasiima ir kaip su popierizmu? gal kuri galit parasyti? (kokiu popieriu reikia, is kur juos gauti ir kur nesti) 4u.gif

Tevystes pasalpa
Atsakyti
Sveikos,

Gal kas atsakys. Kada reikia Sodroje rašyti prašymą motinystės pašalpai gauti vaiko priežiūros atostogų metu?
Nėštumo ir gimdymo atostogos baigiasi gruodžio 19d., o nuo 20d. prasideda vaiko priežiūros atostogos. Į Sodrą keliauti iki 20 d, po 20 d., ar jokio skirtumo g.gif
Atsakyti
QUOTE(pyragaitis @ 2010 12 07, 20:56)
Sveikos,

Gal kas atsakys. Kada reikia Sodroje rašyti prašymą motinystės pašalpai gauti vaiko priežiūros atostogų metu?
Nėštumo ir gimdymo atostogos baigiasi gruodžio 19d., o nuo 20d. prasideda vaiko priežiūros atostogos. Į Sodrą keliauti iki 20 d, po 20 d., ar jokio skirtumo  g.gif

Jokio skirtumo.
Atsakyti
QUOTE(pyragaitis @ 2010 12 07, 20:56)
Sveikos,

Nėštumo ir gimdymo atostogos baigiasi gruodžio 19d., o nuo 20d. prasideda vaiko priežiūros atostogos. Į Sodrą keliauti iki 20 d, po 20 d., ar jokio skirtumo  g.gif

svarbu kad iki 20 dienos susitvarkytumėt darbe, kiek dėl sodros nežinau, bet pas mus viena mamytė gavo pravaikštas, kai pradėjo viską tvarkytis jau pasibaigus NGA unsure.gif
Atsakyti
sveikos mamos,
lapkricio 30 diena uzpildziau prasyma motinystes pasalpai gauti, buvau informuota, kad galesiu sistemoje po 10 dienų pamatyti, kiek priskaiciuota. Siandien skambinu ir sako man, kad kadangi pildyta forma sodros skyriuje-per interneta as nieko nematysiu-matysiu tik kai perves i kortele blink.gif nieko nesupratau, gal mane neteisingai informavo?ar gali taip būti?
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2010 12 10, 09:48)
sveikos mamos,
lapkricio 30 diena uzpildziau prasyma motinystes pasalpai gauti, buvau informuota, kad galesiu sistemoje po 10 dienų pamatyti, kiek priskaiciuota. Siandien skambinu ir sako man, kad kadangi pildyta forma sodros skyriuje-per interneta as nieko nematysiu-matysiu tik kai perves i kortele blink.gif nieko nesupratau, gal mane neteisingai informavo?ar gali taip būti?

Jūs dekretui ar VPA užpildėt? Pagal liniuotę tai suprantu, kad dekretiniams pinigėliams. Per e-bankininkystę tikrai viską pamatysit, nors ir dokumentus pildėt Sodroj pačioj, tik gal kiek vėliau. Manau jei pasako per 10 dienų, nebūtinai tiksliai tiek ir bus, aš pamenu antrąjį dekretą pamačiau tik 14 darbo dieną, t. y. trečios sav. pabaigoj, taip kad - kantrybės 4u.gif
Atsakyti
Sveikos.
iskart atsiprasau jei toks klausimas buvo, bandziau viska perskaityti, bet tik labiau susimakalavau.
dabar situacija tokia:
nuo 2008.01.08 iki 2010.01.08 buvau vaiko prieziuros atostogose iki vaikui sukako 2 metai, nuo 2010.01.09 stoviu darbo birzoje, iki rugpjucio(pusmeti) gavau pinigelius is birzos, nuo 2010.08.02 iki 2010.10.29 dirbau terminuotus darbus i kurios siunte birza(buvo pasirasyta terminuota darbo sutartis). siuo metu vel stoviu darbo birzoje(tiksliau ji net nebuvo manes isbraukusi, jie ten pazimeji tik kad as tuo laikotarpiu dirbau terminuotus darbus). rugpjucio pabaigoje suzinojau kad laukiuosi. i dekreta man 2011.01.10 diena.
buvau sodroje ir man paaiskino kad jei sausio 10 dienai rankose neturesiu galiojancios darbo sutarties tai nei dekretiniu, nei vaiko prieziuros atostostogu sodra man neapmokes, nors mano stazas ir yra pakankamas. nes mat as stovinti birzoje esu neapdrausta blink.gif paskui dar skambinausi i sodra patikslinimui, tai man paaiskino, kad jei bus sudaryta terminuota darbo sutartis(jei as perstebukla isidarbinciau) ji turetu buti sudryta tokiu principu:
isidarbinama nuo sausio 1 dienos, daleiskim i dekreta sausio 15 diena, terminuota darbo sutartis turi baigtis vasario 10 diena kazkur.

sodros puslapyje apie motinystes pasalpa radau tokias eilutes:
Motinystės pašalpa skiriama, jeigu:
Jums išduotas nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimas:
...
Jums nėštumo ir gimdymo atostogos suteiktos darbo laikotarpiu arba Jūs esate atleista iš darbo nėštumo metu ar nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos ar organizacijos likvidavimo, bankroto ar pasibaigus terminuotos darbo sutarties terminui arba paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui;
...

dabar klausimas: ar as gerai supratau ar ne, jei per nestuma baigiasi terminuota darbo sutartis, tai as turiu teise i motinystes pasalpa? jei as kazka supainiojau, butu didelis aciu kad paaiskintumete, nes jau naktim nebemiegu, nes nezinau ka daryti verysad.gif

isanksto aciu uz atsakymus
Atsakyti
QUOTE(Nej@ @ 2010 12 10, 17:01)
Sveikos.
iskart atsiprasau jei toks klausimas buvo, bandziau viska perskaityti, bet tik labiau susimakalavau.
dabar situacija tokia:
nuo 2008.01.08 iki 2010.01.08 buvau vaiko prieziuros atostogose iki vaikui sukako 2 metai, nuo 2010.01.09 stoviu darbo birzoje, iki rugpjucio(pusmeti) gavau pinigelius is birzos, nuo 2010.08.02 iki 2010.10.29 dirbau terminuotus darbus i kurios siunte birza(buvo pasirasyta terminuota darbo sutartis). siuo metu vel stoviu darbo birzoje(tiksliau ji net nebuvo manes isbraukusi, jie ten pazimeji tik kad as tuo laikotarpiu dirbau terminuotus darbus). rugpjucio pabaigoje suzinojau kad laukiuosi. i dekreta man 2011.01.10 diena.
buvau sodroje ir man paaiskino kad jei sausio 10 dienai rankose neturesiu galiojancios darbo sutarties tai nei dekretiniu, nei vaiko prieziuros atostostogu sodra man neapmokes, nors mano stazas ir yra pakankamas. nes mat as stovinti birzoje esu neapdrausta blink.gif paskui dar skambinausi i sodra patikslinimui, tai man paaiskino, kad jei bus sudaryta terminuota darbo sutartis(jei as perstebukla isidarbinciau) ji turetu buti sudryta tokiu principu:
isidarbinama nuo sausio 1 dienos, daleiskim i dekreta sausio 15 diena, terminuota darbo sutartis turi baigtis vasario 10 diena kazkur.

sodros puslapyje apie motinystes pasalpa radau tokias eilutes:
Motinystės pašalpa skiriama, jeigu:
Jums išduotas nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimas:
  ...
  Jums nėštumo ir gimdymo atostogos suteiktos darbo laikotarpiu arba Jūs esate atleista iš darbo nėštumo metu ar nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos ar organizacijos likvidavimo, bankroto ar pasibaigus terminuotos darbo sutarties terminui arba paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui;
...

dabar klausimas: ar as gerai supratau ar ne, jei per nestuma baigiasi terminuota darbo sutartis, tai as turiu teise i motinystes pasalpa? jei as kazka supainiojau, butu didelis aciu kad paaiskintumete, nes jau naktim nebemiegu, nes nezinau ka daryti verysad.gif

isanksto aciu uz atsakymus

Jus turit but isleista darbdavio i nestumo ir gimdimo atostogas ir jei per jas pasibaigs jusu trm.sutartis,tai sodra ir toliau jums mokes.
Atsakyti