QUOTE(Misiutx @ 2010 12 02, 14:19)
labas, noreciau paklausti jei esu priimta i darba terminuotai nuo 20101210 iki 20111210. gimdymo data 20110702.ar man mokes sodra vaiko pinigelius kai man baigiasi darbo sutartis?
Viskas priklauso nuo to, ką veikiate iki to 2010 12 10 - dirbate ar ne.
QUOTE(stirna_Liu @ 2010 12 02, 16:10)
1. Noriu pasiklausti zinanciu
Jeigu man sueina 30 savaiciu vasario 4 d. Tai sia diena dar reikia eiti i darba ir tik sekanti diena bus nestumo ir gimdymo atostogu pirma diena ar jau skaitysis, kad esu nestumo ir gimdymo atostogose (vasario 4 diena)?
Mano atveju vasario 5 d. yra sestadienis, tai ar jis gali buti pirma diena nestumo ir gimdymo atostogu?
Papildyta:
2. Neklaidinkite
Bus taip: Siekiant objektyviau įvertinti asmens indėlį mokant socialinio draudimo įmokas, nuo kitų metų liepos 1 d. motinystės (tėvystės) pašalpos bus skaičiuojamos įvertinant 24 kalendorinių mėnesių draudžiamąsias pajamas, o ne 12 mėnesių, kaip yra dabar ir nuoroda http://www.sodra.lt/lt/pasalpos
Jeigu man sueina 30 savaiciu vasario 4 d. Tai sia diena dar reikia eiti i darba ir tik sekanti diena bus nestumo ir gimdymo atostogu pirma diena ar jau skaitysis, kad esu nestumo ir gimdymo atostogose (vasario 4 diena)?
Mano atveju vasario 5 d. yra sestadienis, tai ar jis gali buti pirma diena nestumo ir gimdymo atostogu?
Papildyta:
2. Neklaidinkite
Bus taip: Siekiant objektyviau įvertinti asmens indėlį mokant socialinio draudimo įmokas, nuo kitų metų liepos 1 d. motinystės (tėvystės) pašalpos bus skaičiuojamos įvertinant 24 kalendorinių mėnesių draudžiamąsias pajamas, o ne 12 mėnesių, kaip yra dabar ir nuoroda http://www.sodra.lt/lt/pasalpos
1. viskas priklauso nuo to, ar penktadienį jums gydytoja išrašys nėštumo ir gimdymo pažymėjimą ar ne. Atostogos prasideda nuo pažymos išrašymo dienos.
2. Kad jūs kalbat apie iš esmės skirtingas sąvokas - viena yra stažas, reikalingas pašalpai gauti, o visai kas kita yra laikotarpis, iš kurio bus apskaičiuojama pašalpa. Taigi stažo užtenka 12 mėnesių, o laikotarpis apskaičiavimui jau bus imamas 24 mėnesių nuo liepos 1 d.