Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos, Vaiko priežiūros

QUOTE(Misiutx @ 2010 12 02, 14:19)
labas, noreciau paklausti jei esu priimta i darba terminuotai nuo 20101210 iki 20111210. gimdymo  data 20110702.ar man mokes sodra vaiko pinigelius kai man baigiasi darbo sutartis?

Viskas priklauso nuo to, ką veikiate iki to 2010 12 10 - dirbate ar ne.
QUOTE(stirna_Liu @ 2010 12 02, 16:10)
1. Noriu pasiklausti zinanciu smile.gif
Jeigu man sueina 30 savaiciu vasario 4 d. Tai sia diena dar reikia eiti i darba ir tik sekanti diena bus nestumo ir gimdymo atostogu pirma diena ar jau skaitysis, kad esu nestumo ir gimdymo atostogose (vasario 4 diena)?
Mano atveju vasario 5 d. yra sestadienis, tai ar jis gali buti pirma diena nestumo ir gimdymo atostogu?
Papildyta:

2. Neklaidinkite smile.gif

Bus taip: Siekiant objektyviau įvertinti asmens indėlį mokant socialinio draudimo įmokas, nuo kitų metų liepos 1 d. motinystės (tėvystės) pašalpos bus skaičiuojamos įvertinant 24 kalendorinių mėnesių draudžiamąsias pajamas, o ne 12 mėnesių, kaip yra dabar ir nuoroda http://www.sodra.lt/lt/pasalpos

1. viskas priklauso nuo to, ar penktadienį jums gydytoja išrašys nėštumo ir gimdymo pažymėjimą ar ne. Atostogos prasideda nuo pažymos išrašymo dienos.
2. Kad jūs kalbat apie iš esmės skirtingas sąvokas - viena yra stažas, reikalingas pašalpai gauti, o visai kas kita yra laikotarpis, iš kurio bus apskaičiuojama pašalpa. Taigi stažo užtenka 12 mėnesių, o laikotarpis apskaičiavimui jau bus imamas 24 mėnesių nuo liepos 1 d.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2010 12 02, 16:29)

2. Kad jūs kalbat apie iš esmės skirtingas sąvokas - viena yra stažas, reikalingas pašalpai gauti, o visai kas kita yra laikotarpis, iš kurio bus apskaičiuojama pašalpa. Taigi stažo užtenka 12 mėnesių, o laikotarpis apskaičiavimui jau bus imamas 24 mėnesių nuo liepos 1 d.

jei seimas tipo skatindamas gimstamumą nepaliks tų 12 mėn 4u.gif
Atsakyti
[quote=Enita,2010 12 02, 17:29]

iki 20101210 stoviu darbo birzoje gaunu ismoka. pries tai dirbau 18 men. i dekreta man geguzes2d.tesiog noriu zinoti ar man nenutrauks vaiko ismokos jei 20111210 baigiasi darbo sutartis ir darbdavys netes sutarties o mane atleis (taip mes su juo susitarem)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Misiutx: 02 gruodžio 2010 - 16:39
QUOTE(Misiutx @ 2010 12 02, 16:37)

iki 20101210 stoviu darbo birzoje gaunu ismoka. pries tai dirbau 18 men. i dekreta man geguzes2d.tesiog noriu zinoti ar man nenutrauks vaiko ismokos jei 20111210 baigiasi darbo sutartis ir darbdavys netes sutarties o mane atleis (taip mes su juo susitarem)

jei spėsi išeiti į VPA kol nesibaigė sutartis valio, jei ne gali atleisti ir niekas jam nesutrukdys, bet gi galima visada susitarti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2010 12 02, 10:29)
Kad man rodos jau seniai pasiekeitė ir Sodrai pateikiamų duomenų tvarka - pateikinėjama nebe ketvirčiais, o kas mėnesį. g.gif

Taip, bet tas seniai, tai tik nuo 2010m. O iseinant i dekreta si ar kita menesi, pakliuna ir 2009 nepilnas ketvirtis mirksiukas.gif, nes pasalpa skaiciuojama is 12 men.
Atsakyti
QUOTE(angeloangel @ 2010 12 02, 17:42)
jei spėsi išeiti į VPA kol nesibaigė sutartis valio, jei ne gali atleisti ir niekas jam nesutrukdys, bet gi galima visada susitarti blush2.gif

tikrai turiu speti nes i VPA iseinu rugseji o sutartis baigiasi gruodi.tai reiskia kad man sodra turi testi VPA pinigelius
Atsakyti
QUOTE(Misiutx @ 2010 12 02, 18:23)
tikrai turiu speti nes i VPA iseinu rugseji o sutartis baigiasi gruodi.tai reiskia kad man sodra turi testi VPA pinigelius

taip mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Misiutx @ 2010 12 02, 16:37)

Gausite išmoką, niekas jos mokėjimo nenutrauks.
QUOTE(angeloangel @ 2010 12 02, 16:42)

O vat čia jūs neteisi - atleisti negali net ir suėjus terminuotos sutarties terminui nuo tos dienos kai darbdaviui pateikiama pažyma apie nėštumą (tokiu atveju sutarties nutraukimo terminas nukeliamas mėnesiui po nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos).
Atsakyti
QUOTE(stirna_Liu @ 2010 12 02, 17:10)
Noriu pasiklausti zinanciu smile.gif
Jeigu man sueina 30 savaiciu vasario 4 d. Tai sia diena dar reikia eiti i darba ir tik sekanti diena bus nestumo ir gimdymo atostogu pirma diena ar jau skaitysis, kad esu nestumo ir gimdymo atostogose (vasario 4 diena)?
Mano atveju vasario 5 d. yra sestadienis, tai ar jis gali buti pirma diena nestumo ir gimdymo atostogu?
Papildyta:

Neklaidinkite smile.gif

Bus taip: Siekiant objektyviau įvertinti asmens indėlį mokant socialinio draudimo įmokas, nuo kitų metų liepos 1 d. motinystės (tėvystės) pašalpos bus skaičiuojamos įvertinant 24 kalendorinių mėnesių draudžiamąsias pajamas, o ne 12 mėnesių, kaip yra dabar ir nuoroda http://www.sodra.lt/lt/pasalpos

Pirmaji dalyka - isejimo i dekreta diena jus turite su gydytoja paderint - kada ji isleis, tada ir bus pirmoji dekreto diena.

O del antro - nesigilinau as i ta istatyma nuo 2011 liepos., bet is jusu citatos tikrai neaisku, koks darbo stazas bus reikalingas- gal uzteks ir 12 men., taciau pasalpos vidurki skaiciuos is 24men. Taip kad galbut jus ir abi teisios - viena apie staza, kita apie pasalpos skaiciavima 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Misiutx @ 2010 12 02, 15:19)
labas, noreciau paklausti jei esu priimta i darba terminuotai nuo 20101210 iki 20111210. gimdymo  data 20110702.ar man mokes sodra vaiko pinigelius kai man baigiasi darbo sutartis?

jei jums stazo netruks, tai mokes, jei darbo stazo neuzteks, tai nemokes - tokiu atveju sutartis ne prie ko.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2010 12 02, 17:28)
Gausite išmoką, niekas jos mokėjimo nenutrauks.

O vat čia jūs neteisi - atleisti negali net ir suėjus terminuotos sutarties terminui nuo tos dienos kai darbdaviui pateikiama pažyma apie nėštumą (tokiu atveju sutarties nutraukimo terminas nukeliamas mėnesiui po nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos).

aš ne apie NGA ir šnekėjau o apie VPA 4u.gif niekas nesakė kad per NGA gali atleisti 4u.gif

iš vis mano manymu geriausiai gražiai susitarti su darbdaviu prieš tai nunešus pažymą, paprašyti pratęsti tą sutartį iki VPA pabaigos, aišku tai daryti reiktų dar jai nepasibaigus ir viskas, na čia mano nuomonė aš taip daryčiau 4u.gif juk darbdaviui iš to nebus jokios finansinės žalos, o tau nauda ir mažiau problemų mirksiukas.gif
ir manau jam geriau ją palikti terminuotą, nei ji paskui taps neterminuota 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angeloangel: 02 gruodžio 2010 - 17:58
Kažin kada bus aišku dėl tu skaičiavimo pataisu po liepos pirmos, paliks 12 men, ar reikes 24 g.gif Ar sausio men. jau bus apsvarstę g.gif Prieš kiek laiko privalo patvirtinti pataisas .Man labiau patiktų 24 men. rolleyes.gif
Atsakyti