Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos, Vaiko priežiūros

QUOTE(Natele @ 2010 12 01, 21:32)
As irgi taip galvoju  smile.gif .
Siand. klausiau Sodroj, tai pasirodo uz menesi,  kuri iseini i dekreta, jokios pazymos apie to menesio pajamas is darbo nebereikia... nesvarbu, kad ne nuo 1 menesio dienos.

as kai ejau i dekreta man irgi nereikejo jokiu pazimu is darbo apie pajamas mirksiukas.gif
Atsakyti
norejau paklausti, jeigu esi 3 metu vaiko auginimo atostogose ir kai sueina 3 metai gryzti i darba ta diena, pries tai reikia kazkaip pranesti, kad tu grysi ar ne. Ypac jei dirbi dideleje imoneje, kur taves niekas nepazysta ir nelaukia sad.gif
Atsakyti
QUOTE(mijaxxx @ 2010 12 01, 22:08)
norejau paklausti, jeigu esi 3 metu vaiko auginimo atostogose ir kai sueina 3 metai gryzti i darba ta diena, pries tai reikia kazkaip pranesti, kad tu grysi ar ne. Ypac jei dirbi dideleje imoneje, kur taves niekas nepazysta ir nelaukia sad.gif

nereikia,iki kada parasyta,tada ir ateini, jeigu anksciau nori iseiti i darba,tada reikia pries 2 sav parasyt prasyma.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 12 01, 21:53)
as kai ejau i dekreta man irgi nereikejo jokiu pazimu is darbo apie pajamas  mirksiukas.gif

Jei pagal jusu vaikucio gimimo data ziurint, tai jau senoka info smile.gif . Jusu isejimo metu buvo NPD nuo visokiu dydziu atlyginimo vienodai nuskaiciuojamas, ir pasalpos skaiciav. budas skyresi - eme ketvirciais. O dabar viskas visiskai kitaip. Kadangi imama is 12 men. pajamos, o ne konkreciu ketvirciu, tai iseinancioms si menesi bei sausi - reikes pazymos uz 2009m. 2 ar viena men., nes Sodra pajams tik ketvirciais uz 2009m. mato. O pries pora men. tai tikrai reikejo ir uz einama menesi, kad zinotu koki NPD taikyt smile.gif .
Papildyta:
Tiesa, ir Mokesciu inspekc. dar nezino, kas gali kitais metais keistis - moteriskes tik kazka girdeje, kad gali but istat. pataisu, bet nezino, ar tik kokios formos imonems keisis, ar ir del pajamu mokescio kazkas... Siulo tik naujienas sekti... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 02 gruodžio 2010 - 08:12
QUOTE(Natele @ 2010 12 02, 08:11)
Jei pagal jusu vaikucio gimimo data ziurint, tai jau senoka info  smile.gif . Jusu isejimo metu buvo NPD nuo visokiu dydziu atlyginimo  vienodai nuskaiciuojamas, ir pasalpos skaiciav. budas skyresi  - eme ketvirciais. O dabar viskas visiskai kitaip. Kadangi imama is 12 men. pajamos, o ne konkreciu ketvirciu, tai iseinancioms si menesi bei sausi - reikes pazymos uz 2009m. 2 ar viena men., nes Sodra pajams tik ketvirciais uz 2009m. mato. O pries pora men. tai tikrai reikejo ir uz einama menesi, kad zinotu koki  NPD taikyt  smile.gif .
Papildyta:
Tiesa, ir Mokesciu inspekc. dar nezino, kas gali kitais metais keistis - moteriskes tik kazka girdeje, kad gali but istat. pataisu, bet nezino, ar tik kokios formos imonems keisis, ar ir del pajamu mokescio kazkas... Siulo tik naujienas sekti... doh.gif

Kad man rodos jau seniai pasiekeitė ir Sodrai pateikiamų duomenų tvarka - pateikinėjama nebe ketvirčiais, o kas mėnesį. g.gif
Atsakyti
QUOTE(mijaxxx @ 2010 12 01, 21:08)

aš tavo vietoj bent pasiskambinčiau, nes kai didelė įmonė ir niekas nepažįsta tai gali nesekti tavo datos grįžimo, tiesiog pačiai maloniau bus kai tavęs lauks jau, o ne griūsi, kaip iš giedro dangaus 4u.gif
Atsakyti
Mielos mamos, turiu klausima, gal jus zinosite. Siuo metu auginu 1 m. 4 men dukrele, rugpjucio menesi turetu gimti antras vaikutis. Gal kas nors galetumete pasakyti, is kokio laikotarpio man skaiciuos motinystes ismoka? Is to paties laikotarpio, kaip ir pirma vaika auginant, t.y. is pajamu susijusiu su darbo santykiais, kurias gavau pries iseinant i dekreta pirma karta, ar is tu pajamu, kurias dabar gaunu augindama vaika? Is anksto dekoju, jei kas zinote.
Atsakyti
labas, noreciau paklausti jei esu priimta i darba terminuotai nuo 20101210 iki 20111210. gimdymo data 20110702.ar man mokes sodra vaiko pinigelius kai man baigiasi darbo sutartis?
Atsakyti
QUOTE(Misiutx @ 2010 12 02, 14:19)
labas, noreciau paklausti jei esu priimta i darba terminuotai nuo 20101210 iki 20111210. gimdymo  data 20110702.ar man mokes sodra vaiko pinigelius kai man baigiasi darbo sutartis?

mokės ir sutartis turėtų keistis iš terminuotos į neterminuotą kai išeisite į VPA, nebent darbdavys bus .... ir po NGA sugalvos apie atleidimą ir pan...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angeloangel: 02 gruodžio 2010 - 15:30
Noriu pasiklausti zinanciu smile.gif
Jeigu man sueina 30 savaiciu vasario 4 d. Tai sia diena dar reikia eiti i darba ir tik sekanti diena bus nestumo ir gimdymo atostogu pirma diena ar jau skaitysis, kad esu nestumo ir gimdymo atostogose (vasario 4 diena)?
Mano atveju vasario 5 d. yra sestadienis, tai ar jis gali buti pirma diena nestumo ir gimdymo atostogu?
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 11 30, 21:32)
"pirmajai nėštumo ir gimdymo atostogų dienai turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą."

Neklaidinkite smile.gif

Bus taip: Siekiant objektyviau įvertinti asmens indėlį mokant socialinio draudimo įmokas, nuo kitų metų liepos 1 d. motinystės (tėvystės) pašalpos bus skaičiuojamos įvertinant 24 kalendorinių mėnesių draudžiamąsias pajamas, o ne 12 mėnesių, kaip yra dabar ir nuoroda http://www.sodra.lt/lt/pasalpos
Atsakyti
QUOTE(stirna_Liu @ 2010 12 02, 17:10)
Jeigu man sueina 30 savaiciu vasario 4 d. Tai sia diena dar reikia eiti i darba ir tik sekanti diena bus nestumo ir gimdymo atostogu pirma diena ar jau skaitysis, kad esu nestumo ir gimdymo atostogose (vasario 4 diena)?
Mano atveju vasario 5 d. yra sestadienis, tai ar jis gali buti pirma diena nestumo ir gimdymo atostogu?
Papildyta:

Neklaidinkite smile.gif

Bus taip: Siekiant objektyviau įvertinti asmens indėlį mokant socialinio draudimo įmokas, nuo kitų metų liepos 1 d. motinystės (tėvystės) pašalpos bus skaičiuojamos įvertinant 24 kalendorinių mėnesių draudžiamąsias pajamas, o ne 12 mėnesių, kaip yra dabar ir nuoroda http://www.sodra.lt/lt/pasalpos

TAI CIA NUO KITU METU LIEPOS 1 D,O DABAR KAIP AS IR PARASIAU,TAIP KAD NEKLAIDINU 4u.gif is to pacio sodros puslapio
http://www.sodra.lt/index.php?cid=325
nuo kurios dienos jums parasyta i dekreta,no tos dienos ir einat.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 02 gruodžio 2010 - 16:19
QUOTE(stirna_Liu @ 2010 12 02, 16:10)
Papildyta:

čia jau jūsų pasirinkimo teisė, jei pasirinksite vasario 4 į dekretą tai jau į darbą išeiti nereikės, jei ne tokiu atveju tik nuo pirmadienio, savaitgaliais į dekretą neišleidžia rolleyes.gif bent jau man išpuolė sekmadienis, galėjau rinktis penktadienį arba pirmadienį 4u.gif
Atsakyti