Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos, Vaiko priežiūros

Esu VPA išleista dviejuose darbovietėse iki trijų metų. Po dviejų metų vienoje darbovietėje nutrauku atostogas ir pradedu dirbti, kitame darbe pasilieku VPA iki trijų metų. Tai kito vaiko pašalpos skaičiavimui galėsiu rinktis palankesnį variantą, jeigu pakliūs antros darbovietės atostogos g.gif
Atsakyti
mane domina kazin kaip man bus su pasalpa, o situacija tokia:
1. dabar esu vaiko aug.atostogose iki vaikui sueis 2 m, t.y. iki 2011 06 10.
2. jei dabar esu nescia ir dekretas su siuo nestumu prasideda 2011 06 10, o gimdymas 2011 rugpjucio men
Tai dekreto pinigai ir pasalpa antro vaiko auginimui butu skaiciuojama pagal su pirmu vaiku gauta pasalpa, t.y. imtu vieneriu metu pasalpos vidurki?
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2010 11 29, 21:19)
Esu VPA išleista dviejuose darbovietėse iki trijų metų. Po dviejų metų vienoje darbovietėje nutrauku atostogas ir pradedu dirbti, kitame darbe pasilieku VPA iki trijų metų. Tai kito vaiko pašalpos skaičiavimui galėsiu rinktis palankesnį variantą, jeigu pakliūs antros darbovietės atostogos g.gif

taip
QUOTE(Kristaite25 @ 2010 11 30, 12:15)
mane domina kazin kaip man bus su pasalpa, o situacija tokia:
1. dabar esu vaiko aug.atostogose iki vaikui sueis 2 m, t.y. iki 2011 06 10.
2. jei dabar esu nescia ir dekretas su siuo nestumu prasideda 2011 06 10, o gimdymas 2011 rugpjucio men
Tai dekreto pinigai ir pasalpa antro vaiko auginimui butu skaiciuojama pagal su pirmu vaiku gauta pasalpa, t.y. imtu vieneriu metu pasalpos vidurki?

visa tema apie tai 4u.gif imtų jums palankiausią variantą
Atsakyti
Su klausimu 4u.gif
Siuo metu dirbu, dar papildomai uzsidirbu su patentu, ar mano patento pinigai kur nors figuruos g.gif i dekreta geguzes pabaigoj. aciuks.gif
Atsakyti
Sveikos.
Gal gal galit man patart?Siuo metu esu vaiko auginimo atostogose(maziui 1ir2men).Laukiuosi antro.Turetu gimti geguzes pradzioje.viskas butu labai saunu,bet mano darboviete bankrutavo pora men po maziaus gimimo.Dabar iskilo klausymas,ar as gausiu pinigus ,isejus i dekreta ir po gimdymo,kai busiu VPA?
Atsakyti
QUOTE(granny @ 2010 11 30, 17:26)
Sveikos.
Gal gal galit man patart?Siuo metu esu vaiko auginimo atostogose(maziui 1ir2men).Laukiuosi antro.Turetu gimti geguzes pradzioje.viskas butu labai saunu,bet mano darboviete bankrutavo pora men po maziaus gimimo.Dabar iskilo klausymas,ar as gausiu pinigus ,isejus i dekreta ir po gimdymo,kai busiu VPA?

galiu įdėti citatą:
Teisę gauti motinystės (tėvystės) pašalpą turi vienas iš tėvų (įtėvių), globėjas, kuris:
suteiktos vaiko priežiūros atostogos, išskyrus kai asmuo atleistas iš darbo dėl įmonės, įstaigos ar organizacijos likvidavimo, bankroto ar pasibaigus terminuotai darbo sutarčiai arba paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui ir dėl to nesuteiktos šios atostogos, išskyrus dirbančius tik pagal autorines sutartis, sporto ar atlikėjo veiklos sutartis ir savarankiškai dirbančius asmenis
reipiantis dėl motinystės (tėvystės) pašalpos skyrimo apdraustojo pasirinktam „Sodros“ teritoriniam skyriui reikia pateikti:
įsakymo dėl vaiko priežiūros atostogų suteikimo nuorašą, o kai vaiko priežiūros atostogos nesuteiktos dėl to, kad asmuo atleistas iš darbo dėl įmonės, įstaigos ar organizacijos likvidavimo, bankroto ar pasibaigus terminuotai darbo sutarčiai, paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui – papildomai reikia pateikti dokumentus, įrodančius atleidimo iš darbo pagrindą (įsakymo, potvarkio, darbo sutarties nuorašus); išskyrus dirbančius tik pagal autorines sutartis, sporto ar atlikėjo veiklos sutartis bei savarankiškai dirbančius asmenis, kuriems tokios atostogos nesuteikiamos
manau kad viskas aišku verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(kvaksee @ 2010 11 30, 17:13)
Su klausimu  4u.gif
Siuo metu dirbu, dar papildomai uzsidirbu su patentu, ar mano patento pinigai kur nors figuruos  g.gif i dekreta geguzes pabaigoj. aciuks.gif

įsiskaičiuoja į pašalpa visos pajamos nuo kurių mokate mokesčius, nuo kurių nemokate sodros mokesčio atitinkamai neįeis į pašalpos skaičiavimą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angeloangel: 30 lapkričio 2010 - 18:21
QUOTE(granny @ 2010 11 30, 18:26)
Sveikos.

Manau, kad negausit, nes pastojote su antruoju jau darbovietei bankrutavus. Bijau, aisku, primeluot, bet kazkas apie tai lyg ir taip rase... Galetumet pabandyt sia tema, o gal ir senaja atidziau perskaityt, nes tikrai toks klausimas ir ats. buvo.
Atsakyti
sveikos mielos mamytes!
gal galite man atsakyti i mano klausima?
mes su vyru planuojam vaikeli, dabar po pertraukos naujame darbe dirbu 2 menesius. kiek man reikia atidirbti pries iseinant i dekreta kad gauciau dekretinius pinigelius?
aciu!
Atsakyti
QUOTE(nikusenka @ 2010 11 30, 21:19)
sveikos mielos mamytes!
gal galite man atsakyti i mano klausima?
mes su vyru planuojam vaikeli, dabar po pertraukos naujame darbe dirbu 2 menesius. kiek man reikia atidirbti pries iseinant i dekreta kad gauciau dekretinius pinigelius?
aciu!

"pirmajai nėštumo ir gimdymo atostogų dienai turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą."
Atsakyti
po kokios pertraukos? šiaip nedirbot ar buvot vpa?
Atsakyti
siand uzsipildziau sodroj prasyma-gal kas gali pasidalint patirtim, per kiek laiko intike pasirodo info apie pasalpos priskaiciavima? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2010 11 30, 22:51)
siand uzsipildziau sodroj prasyma-gal kas gali pasidalint patirtim, per kiek laiko intike pasirodo info apie pasalpos priskaiciavima? 4u.gif

plius minus 10dienų 4u.gif per 14 kažkur perveda 4u.gif
Atsakyti