QUOTE(Afrė @ 2010 11 26, 10:56)
Gana, IŠLEIDŽIA
ir į dekretą, ir į VPA
Jeigu pakliūni į skaičiavimus pagal 24mėn., tai turi per tuos mėn susidaryti 12mėn dirbtų ir gautų pajamų
Jei imi ir įsidarbini prieš dekretą nors savaitei, tai biuletenis (dekretas) turi nors kelias dienas jau įeiti
Taip kad viskas įmanoma
tai vat jei
įsidarbini, o ne iš biržos keliauji
QUOTE(Nr1 @ 2010 11 26, 17:10)
sveikos
dabar esu VPA iki 2 metų, bet žadu rašyti prašymą jas prątęsti iki 3 m. Ar galima būtų, jau esant VPA, įsidarbinti antroje darbovietėje (tai būtų kelios valandos per savaitę)? t.y. pirmoj darbovietėj būti VPA (vaikui jau būtų suėję 2 m.), o antroje - dirbti?
ir jeigu toks variantas įmanomas - tai kitas klausimas
Sakykim antras vaikas gimsta ar suteikiamos NGA esant pirmojo vaiko priežiūros atostogoms pirmoje darbovietėje, o antroje darbovietėje, būčiau dirbus ( jei tai įmanoma taip). tai kaip tada skaičiuotųsi NGA ir VPA?
Ačiū už atsakymus
tikiuosi, nieko kvailo nepaklausiau
galima būti vienoje VPA kitoje dirbti, tiesiog kai išeisite su antru į NGA, nepamirškite susitvarkyti dokumentų abiejuose darbovietėse
ir ten kur dirbsite dabar nepamirškite pasidaryti pirmaeiles pareigas, o kur VPA antraeiles
tada algą gausite didesnę
skaičiuos kaip ir priklauso, sodra pagal geriausią variantą
QUOTE(manjana @ 2010 11 26, 19:13)
Dabar esu vaiko auginimo atostogose iki 2 metų. Sausio 15 d. turėčiau gimdyti antrą. Taigi, gausiu pašalpą už pirmą vaiką + dekreto pinigus. Po vaiko gimimo tėtis eis tėvystės atostogų - gaus pinigus už jas. Ar pasibaigus tėvystės atostogoms tėtis gali iškart eiti antro vaiko priežiūros atostogų? Ar reikia laukti kol baigsis mano biuletenis?
Aš taip supratau kad gali iškart eiti, bet kažkaip sunku patikėt kad tiek daug pinigų gausim, labai jau dubliujasi tos išmokos (pirmo vaiko priežiūros pinigai + antro vaiko priežiūros pinigai + dekreto pinigai
) Tai baisu džiaugtis, kad nereiktų grąžint paskui
negali tuo pačiu metu už vieną vaiką eiti du tėvai, turi laukti kol baigsis jūsų NGA