gal neuzpyks temos sukureja,bet gal kas man atsakys
man labai idomu ir niekur nerandu kiek dabar skaiciuoja sodra tai motinystes pasalpai ar metu atlyginima,ar dvieju?
Tema Nr.6
Tema nr.5
Tema nr.4
Tema nr.3
Tema nr.2
Tema nr.1
DUK
Motinystės pašalpa
Tėvystės pašalpa
Motinystės (tėvystės) pašalpa
Dėl vienkartinių išmokų cia ir cia
* * * *
Aš iš kart su klausimu, man parūpo vienas klausimas, jei terkim mama išeina nuo pirmos dienos motinystės atostogų, tai taip išeina, kad tėvas jau negali imti to mėnesio ar ne? nes abiems kažkaip sodra nemoka
gali.
antraip pagal jūsų logiką negalėtų išeiti ir jei mama eitų į dekretą, nes jis juk apmokamas
antraip pagal jūsų logiką negalėtų išeiti ir jei mama eitų į dekretą, nes jis juk apmokamas
QUOTE(l'eau @ 2010 11 13, 12:06)
gali.
ne pagal mano logiką, o parašyta, kad įstatyme, jog abu tėvai pašalpos gauti negali,jei eina atotogų, tiesiog man ir parūpo kokiomis sąlygomis tai yra o dekretas yra kaip biuletenis ir jis skirias nuo VPA
Sodros tinklapy parašyta taip : Tėvystės atostogų metu tėvui, gaunančiam tėvystės pašalpą, motinystės (tėvystės) pašalpa nemokama.
tai ir pagalvojau, kad pagal logiką tai jei tėvas eina VPA tai ir negauna tėvystės pašalpos tą mėn., bet jei mama išėjus VPA tai mama gauna savo, tėvas savo už tą mėn
Gal kas yra susidūręs
QUOTE(angeloangel @ 2010 11 13, 12:16)
ne pagal mano logiką, o parašyta, kad įstatyme, jog abu tėvai pašalpos gauti negali,jei eina atotogų, tiesiog man ir parūpo kokiomis sąlygomis tai yra
tai kad pagal jūsų įstatyme gi rašoma apie vpa. tėvystės atostogos nėra vpa. jei vpa išeina abu, tada taip, gaus tik vienas (nebent būtų dvynukas ir abu išeitų vpa skirtingiems vaikams).
QUOTE(angeloangel @ 2010 11 13, 12:16)
tai ir pagalvojau, kad pagal logiką tai jei tėvas eina VPA tai ir negauna tėvystės pašalpos tą mėn., bet jei mama išėjus VPA tai mama gauna savo, tėvas savo už tą mėn
anksčiau teigėte kitaip
QUOTE(angeloangel @ 2010 11 13, 10:45)
jei terkim mama išeina nuo pirmos dienos motinystės atostogų, tai taip išeina, kad tėvas jau negali imti to mėnesio ar ne? nes abiems kažkaip sodra nemoka
esmė tokia, kad painiojate tėvystės atostogas su vpa. tai nėra tas pats. jei moteris neina dekretan, o iškart vpa, tai neatima galimybės tėvui eiti apmokamų tėvystės atostogų
Kadangi buvo parašyta prie tėvystės atostogų, tai ir paklausiau
Nes VPA abu išeiti gali tik gimus dvyniams, t.y. kiekvienas tėvas vienam vaikui, tam pačiam vaikui atostogų negali eiti, o čia gaunasi abu ima atostogų vienam vaikui, suprantu, kad tėvystės atostogos ir VPA skirias, bet kai neišsiaiškini iki galo, paskui ir gauni laišką iš sodros su prašymų grąžinti išmoką
pabandysiu dar pirmadienį į sodros teisės skyrių pasiskambint, kad paskui neprašaut
Nes VPA abu išeiti gali tik gimus dvyniams, t.y. kiekvienas tėvas vienam vaikui, tam pačiam vaikui atostogų negali eiti, o čia gaunasi abu ima atostogų vienam vaikui, suprantu, kad tėvystės atostogos ir VPA skirias, bet kai neišsiaiškini iki galo, paskui ir gauni laišką iš sodros su prašymų grąžinti išmoką
pabandysiu dar pirmadienį į sodros teisės skyrių pasiskambint, kad paskui neprašaut
Paaiskinkit man neismanelei Gimdymo data numatyta birzelio 16 d. I dekreta balandzio pradzioj. Tai jei neimti dekretiniu tam kad speciau iki liepos 1 iseit i VPA ,dirbti tektu iki pat gimdymo ar kaip?
QUOTE(melynake* @ 2010 11 13, 22:14)
Paaiskinkit man neismanelei Gimdymo data numatyta birzelio 16 d. I dekreta balandzio pradzioj. Tai jei neimti dekretiniu tam kad speciau iki liepos 1 iseit i VPA ,dirbti tektu iki pat gimdymo ar kaip?
Taip. Arba pasinaudoti kasmetinemis atostogomis, jei turite ju prikaupusi.
Sveikos,
Turiu klausimuka.
Tarkim, as dabar esu vaiko prieziuros atostogose 2 metus, prasitesiu atodtogas 3 tiems metams, per kuriuos pastoju.
Kaip sodra skaiciuotu antrojo vaikelio dekretines atostogas? Nes 3 metus sodra nemoka motinystes pasalpos
Turiu klausimuka.
Tarkim, as dabar esu vaiko prieziuros atostogose 2 metus, prasitesiu atodtogas 3 tiems metams, per kuriuos pastoju.
Kaip sodra skaiciuotu antrojo vaikelio dekretines atostogas? Nes 3 metus sodra nemoka motinystes pasalpos
temoje jau n kartų atsakyta:
galima rinktis - 12 (bus 24) mėn. iki vpa arba skaičiuoti pgala pirmam vaikui apskaičiuotą du
galima rinktis - 12 (bus 24) mėn. iki vpa arba skaičiuoti pgala pirmam vaikui apskaičiuotą du
QUOTE(Sandulia83 @ 2010 11 13, 22:08)
Sveikos noriu ir as patarimo sakykit kaip skaiciuojasi dekreto men. jei i nga iseinu 2011 sausio 17.d.?zinau kad men atgal tik nuo kokiu tada dienu nes iseinu ne pirma menesio diena?
praeitoj temoj pask.psl. paskaitykit
2009 gruodžio 1 - 2010 gruodžio 31
PASKAITYKIT!!!
QUOTE(melynake* @ 2010 11 13, 22:14)
Gal būt turite kasmetinių atostogų, ar turite galimybę pasiimti neapmokamų tada į VPA eitumėt po jų, jei ne turite kažkokiu būdų sutvarkyti viską nuo pirmos vaiko gimimo dienos, nes darbe rašys pastovas
Galite bandyti darbovietėj susitart, kad suruoštų dokumentus ir duotų vyrui nuvešt į sodrą, jūs užpildytumėt viską, pasirašytumėte ir tada sodroj nebūtų jokių problemų, bei darbe prastovų
QUOTE(Mela's ART @ 2010 11 13, 23:11)
Sveikos,
Turiu klausimuka.
Turiu klausimuka.
sodroj reikia rašyti prašymą, tada jie paskaičiuoja kaip jums geriau, ar mokėti, tai ką gavote už pirmąjį vaikelį, ar suskaičiuoti ir išvesti vidurkį iš gautų pajamų, t.y. jei buvote VPA kažkurį laiką pajamų negavote, Jums labiau apsimokės gauti, tai ką gavote su pirmu