Rugsėjo 30 sukanka dešimt mėnesių.
Dar niekad nebuvo paliktas visai nakčiai be manęs.
Aš aišku perskaičiau, kad jau viskas savaip sprendžiasi, bet tiesiog norėjau padrąsinti ir pasidalinti savo patirtim
Tai vos vyrėlesnis vaikiukas nei aš buvau savaitei palikus.
Matot, turbūt viskas priklauso nuo to kokį turim pasirinkimą ir ar išvis turim.
Aš buvau nusprendusi, kad kito artimesnio žmogaus vaikui už tėtį nėra, tad žinojau, jog dukrytę palieku pačiam geriausiam žmogui po mamos Ir pasirinkimo pasielgti kitaip (atsisakyti, nepalikti, paimti kartu) neturėjau. Tad nori/nenori savaime išsisprendė visi svarstymai. Auklės 7 paroms namuose nenorėjau Auklė visai dienai, kaip pagalbininkė, atėjo tik man išėjus iš ligoninės ir ateidavo porai val., kad išleist mano vyrą aplankyt mane, paimt pienuką (kol buvau ligoninėj)
Bet mano baimės ir liko tik mano baimėmis. Tėtis puikiai susitvarkė: vaikas žaidė, valgė ir net miegojo. Nors aš labai sukau galvą, o kaip bus, jei užmiega tik prie krūties, naktį n kartų keliasi, žinda. Vyras gi pasakė, kad pabudo tik pirmą naktį, gavo buteliuką pienuko ir toliau miegojo. O kitom naktim net nepabusdavo! Užmigdavo irgi greit ir paprastai, paniūniavus lopšinę (kai aš kartais nebetenku jėgų migdydama ) Su tėčiu aišku viskas kitaip, bet ne blogiau!
Pasitikėkit vaikų tėčiais! (jei tik jie patys sutinka jums padėt).
Aš laktacijos nemažinau, džiaugiuos kad išlaikiau ir dabar vėl naktimis žindinu pilnu tempu.
QUOTE(flight @ 2014 09 24, 15:55)
Rugsėjo 30 sukanka dešimt mėnesių.
Tai vos vyrėlesnis vaikiukas nei aš buvau savaitei palikus.
Matot, turbūt viskas priklauso nuo to kokį turim pasirinkimą ir ar išvis turim.
Aš buvau nusprendusi, kad kito artimesnio žmogaus vaikui už tėtį nėra, tad žinojau, jog dukrytę palieku pačiam geriausiam žmogui po mamos Ir pasirinkimo pasielgti kitaip (atsisakyti, nepalikti, paimti kartu) neturėjau. Tad nori/nenori savaime išsisprendė visi svarstymai. Auklės 7 paroms namuose nenorėjau Auklė visai dienai, kaip pagalbininkė, atėjo tik man išėjus iš ligoninės ir ateidavo porai val., kad išleist mano vyrą aplankyt mane, paimt pienuką (kol buvau ligoninėj)
Bet mano baimės ir liko tik mano baimėmis. Tėtis puikiai susitvarkė: vaikas žaidė, valgė ir net miegojo. Nors aš labai sukau galvą, o kaip bus, jei užmiega tik prie krūties, naktį n kartų keliasi, žinda. Vyras gi pasakė, kad pabudo tik pirmą naktį, gavo buteliuką pienuko ir toliau miegojo. O kitom naktim net nepabusdavo! Užmigdavo irgi greit ir paprastai, paniūniavus lopšinę (kai aš kartais nebetenku jėgų migdydama ) Su tėčiu aišku viskas kitaip, bet ne blogiau!
Pasitikėkit vaikų tėčiais! (jei tik jie patys sutinka jums padėt).
Aš laktacijos nemažinau, džiaugiuos kad išlaikiau ir dabar vėl naktimis žindinu pilnu tempu.
QUOTE(Rasma @ 2014 09 24, 21:09)
Džiaugiuosi už jūsų gražią patirtį ir šiltą ryšį su tėčiu
O kaip pavyko išvengti mastito pirmom dienom? Pastoviai nutraukinėjant?
Situacija man keičiasi, nes tik šiandien sužinojau apie dar vieną darbinę kelionę, į kurią vaiko pasiimti neturėsiu galimybės. Pieną nusitraukti galimybės taip pat beveik nebus. Išvykstu ryte, grįžtu kažkada naktį. Galvoju, kaip apsisaugoti nuo krūtinės problemų, gi žindau tiek naktį, tiek dieną ir pienas gaminsis. Kol kas vienintelis teisingas variantas atrodo medikamentinis laktacijos mažinimas. Na, bet tai jau - kita tema...
Žydraižalia, aš jau turėjsu tokią patirtį. Skausmas žvėriškas, krūtinė atrodo, sprogs, minutes skaičiuoji iki namų... Laabai nenoriu to pakartoti, o ir pasekmės gali būti liūdnos (juk su mastitais ir iki ligoninių ir operacijų galima prieiti), bet nieko negaliu pakeisti, ničnieko Darbas toks. Galėčiau - imčiau mažių, važiuočiau į minusą, kad tik išvengt galimų nesąmonių. Bet negaliu, šįsyk vykstame į užsienį. O dar ten ir manęs reikės minimaliai, važiuoju faktiškai tik dėl vaizdo, niekas ten nei sugriūtų nei pastebėtų, kad nesu. Bet negalima nevažiuot, ir taškas - ir ką padarysi.
Labai bijau.. Bet prisiskaičiau, kad vaistai laktacijai mažinti irgi nieko gero, pykina, vemia,nepaeina nuo jų.
Labai bijau.. Bet prisiskaičiau, kad vaistai laktacijai mažinti irgi nieko gero, pykina, vemia,nepaeina nuo jų.
Sveikos, kaip manote kiek kainuotu kasdiena parsivesti vaika is mokyklos. Noriu bandyti ieskoti studente ar pensininke. Veiksmas vilniuje.
QUOTE(Bitute! @ 2014 10 31, 13:53)
Oho, ar čia taip užkilo mamų-auklių, priimančių vaikus savo namusoe, tarifas?
QUOTE(flight @ 2014 10 31, 15:40)
Oho, ar čia taip užkilo mamų-auklių, priimančių vaikus savo namusoe, tarifas?
jeigu butu darbo dienimis ir valandomis , butu pigiau
bet as pati atidirbus visa normalia darbo diena, dar siulau savo paslaugas vakarais ir savaitgaliais.
o bet koks darbas savaitgaliais apmokamas 1.5 - 2 kartus brangiau
ir sia paslauga dazniausiai naudojas seimos kuriom reikia iseit i koncerta ar koks renginys 2-3 val
ir kai vaikuciu nera kur palikt
kiek ieskojau informacijos ,tai tik pilaiteje vieni priima vaikus vakarinei prieziurai 1 val - 20 lt , 2 val - 35 lt, 3 val - 50 Lt . bet ne ilgiau nei 3 val. ir nepriima savaitgaliais.
Auklių, norinčių padirbėti vakarais ir savaitgaliais - laabai daug Didelė konkurencija. Aš, kai ieškojau valandinės auklės, didesnė dalis kandidačių buvo būtent iš šios "serijos" - vakarinės, savaitgalinės, norinčios dirbti už 10 lt/val (Vilniuje). Ir jos būtų atėjusios į namus, t.y. vaiko nereikėtų kažkur vežti.
Na, bet visiškai suprantu ir Jus, kad pervargus po pilnos darbo dienos plius nuosavų vaikų, jei jau dirbti, tai - už atatinkamą atlyginimą
Na, bet visiškai suprantu ir Jus, kad pervargus po pilnos darbo dienos plius nuosavų vaikų, jei jau dirbti, tai - už atatinkamą atlyginimą
QUOTE(flight @ 2014 10 31, 21:23)
Auklių, norinčių padirbėti vakarais ir savaitgaliais - laabai daug Didelė konkurencija. Aš, kai ieškojau valandinės auklės, didesnė dalis kandidačių buvo būtent iš šios "serijos" - vakarinės, savaitgalinės, norinčios dirbti už 10 lt/val (Vilniuje). Ir jos būtų atėjusios į namus, t.y. vaiko nereikėtų kažkur vežti.
bet dirbti vistiek is sirdies ir su atsidavimu
kolkas dar niekas nesisiskunde ir sugrizta ne karta
tiesiog kolkas kai reikedavo ziuredavau pazistamu vaikus, bet sulaukus padrasinimo ir paskatinimo , lendu i viesuma su savo paslaugomis