Aerith, jūs kai ieškojot auklės, kaip susiradote patikimą, atsakingą, tvarkingą auklę, nes aplamai tai sudėtinga rasti tokį žmogų kuris būtų "patikimas". Vienintelis būdas, tai paskelbti paiešką per draugus ar pažįstamus
As Vilniaus raj. valandinei auklei moku 7lt/val, o kai reikia buti visa diena tai 5lt/val.
Ruosiuosi prasyti kad paziureti sestadienio vakare vaika, kazin koks turetu buti tokio meto atlygis? mazfaug nuo 18 iki 23val. 50lt ne per daug?
Ruosiuosi prasyti kad paziureti sestadienio vakare vaika, kazin koks turetu buti tokio meto atlygis? mazfaug nuo 18 iki 23val. 50lt ne per daug?
Sakykit koks būtų valandos atlygis 6 metų vaiko priežiūroje Šiaulių mieste?
Sveiki,
kaip vertintumet situacija, kai dirbama aukle uz sutarta valandini atlygi ir auklei atvedami draugu seimos trys vaikai. Aukle sutinka su tokiom salygom. Reiketu tik padidinti valandini atlygi keliais litais ar kitai seimai moketi atskira valandini mokesti?
As aukle, bet susimasciau kaip cia padaryti
Esu linkusi galvoti, kad ta kita seima turetu moketi atskira valandini mokesti. Aisku tuomet man gausis daugiau nei 10 Lt uz val, bet juk ir vaiku net keturi. Darbas bus per nakti, tai velgi kyla klausimas ar uz miego val imti tokia pat suma. Nors siaip visada imu vienoda valandini mokesti neskirstant tai diena ar naktis.
Idomios nuomones
kaip vertintumet situacija, kai dirbama aukle uz sutarta valandini atlygi ir auklei atvedami draugu seimos trys vaikai. Aukle sutinka su tokiom salygom. Reiketu tik padidinti valandini atlygi keliais litais ar kitai seimai moketi atskira valandini mokesti?
Esu linkusi galvoti, kad ta kita seima turetu moketi atskira valandini mokesti. Aisku tuomet man gausis daugiau nei 10 Lt uz val, bet juk ir vaiku net keturi. Darbas bus per nakti, tai velgi kyla klausimas ar uz miego val imti tokia pat suma. Nors siaip visada imu vienoda valandini mokesti neskirstant tai diena ar naktis.
Idomios nuomones
QUOTE(meyle @ 2013 10 25, 19:11)
Sveiki,
Idomios nuomones
Idomios nuomones
Jeigu tai Vilniuje, už vieną vaiką dažnai moka 8-10 litų, už antrąjį prideda du-tris litus. Skaičiuokim tuos draugų vaikus ir gaunam jau + prie pagrindinio atlyginimo 6-9 litus už valandą. Bet visa tai yra susitarimo reikalas. Už naktį gali pasiūlyti vos 40 litų, (nesutikčiau greičiausiai, nors ko tik nepadarai dėl šeimos, kurioje jau dirbi) bet gali ir 100. O darbo tai tikrai prisideda. Ketvertas vaikų šauniai perknis namus, visus teks pavalgydinti, nuprausti, suguldyti, užliūliuoti, aptvarkyti jų veiklos pėdsakus. Nelabai nusimato užmigti drauge su vaikais.
QUOTE(ramiai @ 2013 10 25, 18:55)
Jeigu tai Vilniuje, už vieną vaiką dažnai moka 8-10 litų, už antrąjį prideda du-tris litus. Skaičiuokim tuos draugų vaikus ir gaunam jau + prie pagrindinio atlyginimo 6-9 litus už valandą. Bet visa tai yra susitarimo reikalas. Už naktį gali pasiūlyti vos 40 litų, (nesutikčiau greičiausiai, nors ko tik nepadarai dėl šeimos, kurioje jau dirbi) bet gali ir 100. O darbo tai tikrai prisideda. Ketvertas vaikų šauniai perknis namus, visus teks pavalgydinti, nuprausti, suguldyti, užliūliuoti, aptvarkyti jų veiklos pėdsakus. Nelabai nusimato užmigti drauge su vaikais.
Dekoju uz nuomone! Veiksmas Kaune. Uz viena vaika moka 25 Lt uz karta + keliones islaidos arba 6 Lt/val (+ keliones islaidos) jei valandu daugiau nei trys. Draugaujam trys metai, bet esu absoliuti valandine auklyte, pasimatom tik karta du per menesi.
Uz tris papildomus vaikus jie salygu nekelia, sake sumokes kiek pasakysiu. Aisku vis tiek noriu tilpti I zmogiskumo ribas ir apsvarstyti racionaliausia sprendima abiem pusem. Tai visgi mastau kainos nei mazinti, nei pusti, o tiesiog palikti tiek uz kiek dirbu kitose seimose: 6 Lt/val is seimos su vienu vaiku ir 8 Lt/val is seimos su trim vaikais. Reziume gaunasi 14 Lt/val tiek uz dienines valandas, tiek uz naktines. Kur mazinti kaina nelabai matau, nes naktis bus savaitgalio, trys vaikai svetimi, neaisku ko galiu is ju tiketis. O ir taip aisku, kad su keturiais vaikais miegas tikrai nebus saldus Tai vienas, tai kitas prabudineja. Visa tai normalu darbo metu, bet turi buti ir apmokama.
O kelti jau daugiau, manau, irgi nereikia.
Sveiki. Grizau pasikalbeti pas jus, pasitarti. Cia manes klause ar radau auklyte. Radau, taciau mano pacios sveikata rimtai paslijo,tai del visa ko ieskojau lapkriciui dar vienos. Ziurejau internetiniuose psl. kokios studentes,kuriai butu ne pagrindinis darbas pas mus, o papildomas. Tai nepatikesit, viena uzsiprase nuo 15 iki 30 lt uz valanda. Tai paskaiciavau kiek jai atiduoti dirbant 4-5 kartus per sav pagal valandas per menesi kiek is viso gavosi - nuo 2500 iki 5200 lt. Jei nepatikesit, turiu laiskus ir aukles info is to aukliu psl. Gal pati buvau per griezta,nes pasiuliau jai pasidometi realesnemis kainomis. Tai supratau, kad ji supyko, nes labai negraziai nemandagiai prirase... Tad realiai kokios gi kainos auklei i rankas per men dirbant 4-5 dienas per sav uz du vaikus? Kaune. Nemanau, kad Lietuvoje tokios mano minetos sumos normalios.
Papildyta:
. Reziume gaunasi 14 Lt/val tiek uz dienines valandas, tiek uz naktines. Kur mazinti kaina nelabai matau, nes naktis bus savaitgalio, trys vaikai svetimi, neaisku ko galiu is ju tiketis. O ir taip aisku, kad su keturiais vaikais ...
Manau normalu tiek kelti kaina.
Bet cia irgi idomi ideja suvesti draugu vaikus. Man baisu, nes lyginu kaip man su savo 2 sunku, o cia kitu, nors ir pazinciau seima, tikrai neaisku ko tiketis.. Zinoma, dar vaiku amzius daug ka nulemia.
Papildyta:
. Reziume gaunasi 14 Lt/val tiek uz dienines valandas, tiek uz naktines. Kur mazinti kaina nelabai matau, nes naktis bus savaitgalio, trys vaikai svetimi, neaisku ko galiu is ju tiketis. O ir taip aisku, kad su keturiais vaikais ...
Manau normalu tiek kelti kaina.
Bet cia irgi idomi ideja suvesti draugu vaikus. Man baisu, nes lyginu kaip man su savo 2 sunku, o cia kitu, nors ir pazinciau seima, tikrai neaisku ko tiketis.. Zinoma, dar vaiku amzius daug ka nulemia.
QUOTE(meyle @ 2013 10 25, 11:11)
Sveiki,
Idomios nuomones
Idomios nuomones
pas mus mokama atskirai uz kiekviena vaika uz valanda uz nakti ir savaitgalius aukles ima shiek tiek daugiau neivardinu sumos, nes veiksmas ne LT
Aerith, isties nuskambejo kaip is kosmoso srities 15-20 Lt uz valanda??? Na Lietuvoje net per plauka panasios situacijos neteko girdeti. Max esu girdejusi 10 Lt/val.
As valandine aukle dirbu astuntus metus. Tai mano toks kaipo standartinis uzdarbis (dirbu ne vienoje seimoje) yra 25-30 Lt uz viena karta, jei darbo trukme iki triju valandu arba 6-8 Lt/val, jei dirbu tris ir daugiau val. Su dviem vaikais uzdirbu 7 Lt/val. Tiesa, yra seimu pas kuriaa vis dazniau susimastau, kad galbut noreciau pakelti atlygi, bet 15-20 uz val... Gal kada nors...
Aciu uz atsakyma
As valandine aukle dirbu astuntus metus. Tai mano toks kaipo standartinis uzdarbis (dirbu ne vienoje seimoje) yra 25-30 Lt uz viena karta, jei darbo trukme iki triju valandu arba 6-8 Lt/val, jei dirbu tris ir daugiau val. Su dviem vaikais uzdirbu 7 Lt/val. Tiesa, yra seimu pas kuriaa vis dazniau susimastau, kad galbut noreciau pakelti atlygi, bet 15-20 uz val... Gal kada nors...
QUOTE(Rashkyte @ 2013 10 26, 00:11)
pas mus mokama atskirai uz kiekviena vaika uz valanda uz nakti ir savaitgalius aukles ima shiek tiek daugiau neivardinu sumos, nes veiksmas ne LT
Aciu uz atsakyma
Įsikišiu... nesu nei mama, nei auklė, bet dėl 'pletkų' pasiskaitau apie viską
Pasidalinsiu savo darbo valandomis ir atlyginimu. Taigi, dirbu su sutartimi, turiu gauti 40 valandų per savaitę. Jeigu dirbu daugiau, moka pusantro karto. Tuo metu papuola valstybinė diena antradienį? Tai kas? Man priklauso atidirbti, nes turiu sutartį pasirašiusi, kad dirbsiu 40valandų, tai darbdaviai nori-nenori turi leisti dirbti, o aš neturiu reikalauti atlyginimo didesnio.
Auklė valgo iš Jūsų sąskaitos? Pardon, bet nei policininkėms, nei bibliotekininkėms niekas neduoda pavalgyti. Sumokėti už autobuso bilietus ar kurą? Pardon ir vėl,bet tokie dalykai niekam nėra įskaičiuoti.
Žinoma, auklės turi turėti savo asmeninį gyvenimą, jeigu susirgo vaikas ir ji turi būti šalia jo ne savo darbo valandomis, tai manau yra nesąžininga.
Auklės darbas prižiūrėti vaikus, ir jeigu ji maitina vaiką, turi išplauti jo lėkštę, primėtė žaislų? Irgi turi sutvarkyti.
Pasidalinsiu savo darbo valandomis ir atlyginimu. Taigi, dirbu su sutartimi, turiu gauti 40 valandų per savaitę. Jeigu dirbu daugiau, moka pusantro karto. Tuo metu papuola valstybinė diena antradienį? Tai kas? Man priklauso atidirbti, nes turiu sutartį pasirašiusi, kad dirbsiu 40valandų, tai darbdaviai nori-nenori turi leisti dirbti, o aš neturiu reikalauti atlyginimo didesnio.
Auklė valgo iš Jūsų sąskaitos? Pardon, bet nei policininkėms, nei bibliotekininkėms niekas neduoda pavalgyti. Sumokėti už autobuso bilietus ar kurą? Pardon ir vėl,bet tokie dalykai niekam nėra įskaičiuoti.
Žinoma, auklės turi turėti savo asmeninį gyvenimą, jeigu susirgo vaikas ir ji turi būti šalia jo ne savo darbo valandomis, tai manau yra nesąžininga.
Auklės darbas prižiūrėti vaikus, ir jeigu ji maitina vaiką, turi išplauti jo lėkštę, primėtė žaislų? Irgi turi sutvarkyti.
Abejoju, kad žmogus, kuris verda vaikui pietus, pats nepavalgys tos sriubytės, o gali ir vaiko maltinį sudoroti, kas patikrins? Ko gera ir dėl tos priežasties įprasta auklę šeimoje pamaitinti. Gal geriau tegul ir auklei bus leista pavalgyti ir palikta tam produktų, pasigamins, manau, pati.
Auklės, nesupykit, nei vienos konkrečios neįtarinėju apėdant vaiką, prielaida teorinė.
Auklės, nesupykit, nei vienos konkrečios neįtarinėju apėdant vaiką, prielaida teorinė.