Įkraunama...
Įkraunama...

Valandinis,savaitgalinis,naktinis mokestis auklei

QUOTE(knopke* @ 2013 02 28, 22:29)
mes sutare menesini atlyginima -500 lt, valanda 5 lt, reikia ziureti ir viena mergyte 4 metuku, ir abi , kitai 8 metai, daugiau nieko, iseiti i lauka, pabuti, pazaisti..
skaiciuoja valandas ir minusuoja, miestelis nedidelis, bet aukle dirba pas mus 5 metai jau, vyksta sprendimas ar ne butu mazai tokia alga..nes buna, akd neisdirba, buna, akd ir po 200 lt virsaus reikia pridet, bet pagrindas iki 500 buna, tiesiog, dirba ilgai, ateina kai reikia, ir savaitgalio dienom, vakarais. kaip jums atrodo mamos?

Man atrodo tikrai labai labai normalu. Auklė pas jus ateina tik mergaičių prižiūrėti... namų netvarko ir valgyti nedaro (čia mano galva jau namų šeimininkės pareigos, o jei auklė tai turėtų daryti, tuomet ir kaina turėtų būti visai kitokia - didesnė). Kadangi auklė dirba jau gana ilgai ir sakote, kad kai reikia visuomet ateina ir savaitgaliais ir vakarais aš manyčiau reikia valandai bent jau 6 lt. kaip suprantu jus šia aukle esate patenkinta, nusiskundimų neturite? O kiek auklei metų ar mergaites ugdo t.y. skaito knygutes, piešia, rašo g.gif
Atsakyti
aukle uzsiima su mergaitem, jos piesia, skaito, nemokina eilerasciu, bet pasakas skaito, labiausiai tai uzsiima zaidimu srityje, ko tik jos nezaidzia kartu biggrin.gif
padaro emrgytems valgyti kartais, bet kazka lengvai, kad nereiktu ilgai kuistis po virtuve, jei manes nera. auklei 55 metai, dirba, kaip minejau , 5 metai, uzaugino mazaja nuo gimimo, esme ta, akd pradejo ji nuo 400 lt, o dirba dabar 5 metai, vat kur ir susirupinom, buna menesiu, aki uzdirba ir 800/900, bet pagrinde mazesnes sumos, jei neisdirba - lieka jai sutarta suma..tik siaip, kilo minimumas, todel pagalvojom, kad gal butu gerai ir pakelti alga, kaledoms, sventems visada priedus pridedame, lauktuves isvykus, siaip demesys, gimtadieniai, sventes su dovanelem, bet atrodo, kad vertinant zmogu - 500 mazokai lyg..nors musu miestelyje, tai kaip ir gan daug, nes kitos moka po 3 lt, aukles priziuri ne viena vaika ir gauna 400 lt, dirbamos visa diena..taciau zinau savo aukles pozicija, ji vertina savo darba, vertina pati save, visuomet akcentuoja, akd uz 400 neitu dirbti, eitu anuku priziureti savu, tad ir susimastem, jos paklausus - viskas gerai, ji patenkinta, nes tikrai ja labai mylim, priziuri ir savaitgaliais, isleidzia mus pailseti ir panasiai..tad..
patarkit
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2013 02 28, 23:13)
aukle uzsiima su mergaitem, jos piesia, skaito, nemokina eilerasciu, bet pasakas skaito, labiausiai tai uzsiima zaidimu srityje, ko tik jos nezaidzia kartu biggrin.gif
padaro emrgytems valgyti kartais, bet kazka lengvai, kad nereiktu ilgai kuistis po virtuve, jei manes nera. auklei 55 metai, dirba, kaip minejau , 5 metai, uzaugino mazaja nuo gimimo, esme ta, akd pradejo ji nuo 400 lt, o dirba dabar 5 metai, vat kur ir susirupinom, buna menesiu, aki uzdirba ir 800/900, bet pagrinde mazesnes sumos, jei neisdirba - lieka jai sutarta suma..tik siaip, kilo minimumas, todel pagalvojom, kad gal butu gerai ir pakelti alga, kaledoms, sventems visada priedus pridedame, lauktuves isvykus, siaip demesys, gimtadieniai, sventes su dovanelem, bet atrodo, kad vertinant zmogu - 500 mazokai lyg..nors musu miestelyje, tai kaip ir gan daug, nes kitos moka po 3 lt, aukles priziuri ne viena vaika ir gauna 400 lt, dirbamos visa diena..taciau zinau savo aukles pozicija, ji vertina savo darba, vertina pati save, visuomet akcentuoja, akd uz 400 neitu dirbti, eitu anuku priziureti savu, tad ir susimastem, jos paklausus - viskas gerai, ji patenkinta, nes tikrai ja labai mylim, priziuri ir savaitgaliais, isleidzia mus pailseti ir panasiai..tad..
patarkit

Jei yra galimybė pridėkit, kad neišeitų anūkų prižiūrėti.
Atsakyti
na, taip ir padarysime, mokesime truputuka daugiau, paliekame tuos 500 kaip stabilia suma, o uz valandas skaiciuosime daugiau..
Atsakyti
Mielos mamos kiek mokate Klaipėdoje už valandą auklei šiemet? Nes nelabai aišku, kyla kainos ar lieka tos pačios?

Pavyzdžiui, kiek mokate už valandą Klaipėdoje jei auklė žiūri vieną vaikelį ir ateina tik kelioms valandoms (valandinė)ir kiek, jei prižiūri du vaikučius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Getter: 03 balandžio 2013 - 00:30
10lt/h už du, jeigu vaikutis vienas, bet ateina auklė tik kelioms valandoms, tai vėlgi - 10lt/h, nes atvykimo, grįžimo išlaidos. Jeigu visą dieną reikia bandyti tartis fiksuotą sumą, už vieną vaiką 50-60, už du iki 100lt.
Atsakyti
QUOTE(ambicija @ 2013 03 25, 18:53)
10lt/h už du, jeigu vaikutis vienas, bet ateina auklė tik kelioms valandoms, tai vėlgi - 10lt/h, nes atvykimo, grįžimo išlaidos. Jeigu visą dieną reikia bandyti tartis fiksuotą sumą, už vieną vaiką 50-60, už du iki 100lt.

hm keista, aš auklę dviems radau už 6 lt per valandą. ir jokių išlaidų kelionėms, auklė valandinė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kretaa @ 2013 03 26, 17:04)
hm keista, aš auklę dviems radau už 6 lt per valandą. ir jokių išlaidų kelionėms, auklė valandinė smile.gif

Nieko keisto, būna auklių ir už 3lt/val mirksiukas.gif
Atsakyti
ne valandinei auklei (nuolatinis darbas) moku 7 Lt/val. Per diena apvaliname iki 50-ies litu/per savaite gautusi 5*50=250 Lt,bet dar PAPILDOMAI mokame uz transporto islaidas po 10 Lt kiekvienai dienai,tad viso gaunasi per savaite 300 Lt. dauginant is 4-iu - jau visai nemenka suma(na bent jau man)-1200, bet susitarimas yra susitarimas... 4u.gif as aukle labai patenkinta,suma tai nelabai,bet g.gif nieko jau turbut nepakeisi.nebent visai atsisakyt jos paslaugu(nuo kito rudens priklausytu eit i priesmokykline grupe jau,tik kad daznai sirginejam..)

tai vat ir esu didelese dvejonese siuo metu.svarstau visus UZ ir PRIES. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TheAngel: 01 balandžio 2013 - 13:43
Sveikos mamytes,
mano dukrytei beveik 2 metukai, ja pries darba nuvesiu auklei i namus, maisto gaminti nereiketu, tik pasildyti, ka as nuvesiu, pas aukle butu apie 9 valandas. Vaikas labai ramus, apie 3 valandas miegotu, daug zaidzia savarankiskai, taigi demesio per daugiausiai nereikalauja. Kiek reiketu moketi?
Atsakyti
Sveikos,

Noriu pasiteirauti, koks valandinis mokestis savaitgalį yra Vilniuje, auklei prižiūrint 2 vaikus (beveik 4 ir beveik 2 metukų)? Šiaip moku už du 10 Lt val., tai kiek dabar reiktų pridėt? g.gif 12-15Lt/val.?
Atsakyti
QUOTE(*gerda* @ 2013 04 04, 18:00)
Sveikos,

Noriu pasiteirauti, koks valandinis mokestis savaitgalį yra Vilniuje, auklei prižiūrint 2 vaikus (beveik 4 ir beveik 2 metukų)? Šiaip moku už du 10 Lt val., tai kiek dabar reiktų pridėt?  g.gif 12-15Lt/val.?

labas,
jei ta auklė ruoštų valgį vaikams, praustų, skalbtų, namus patvarkytų, ir viską darytų be priekaištų per tas valandas kai tu užsiėmusi, tai manau verta pakelti. mano draugai mokėjo iš pradžių 8 lt, paskui kai pamatė, kad labai stropiai viską daro (nuo valgio darymo iki kambarių patvarkymo), tai iki 10 pakėlė (čia už 1 metų amžiaus vaikiuką). na bet jie gerai uždirba.. biggrin.gif
be to, man svarbu, kad tikrai būtų "nuo iki" kiek reikia tau, o ne kiek nori ji. nes buvo atvejų, kai auklė visuomet kasdien nusukdavo po kokį 10-20 min - tai vėluodavo, tai anksčiau išeiti norėdavo. tai per 1 mėn susidaro nusuktų valandų kai moki valandinį. Vidutiniškai 15x5x4=300 min t.y. 5 val. g.gif man tai nėra smulkmena.
bet tavo vaikai dideli palyginus su maniškiais, nebent yra specialių dalykų ką turi auklė daryti pavyzdžiui 2metį pratinti tvarkingai daryti į puodą. todėl daugiau nei 12 lt neverta kelti.
asmeniškai aš pati pastebėjau, kad pakėlimas atlygio auklei jos nepaskatino daryti tinkamai kai kurių dalykų (pvz.: kaip nenorėjo keisti sauskelnių atitinkamai, tai ir nekeičia - buvo dienų kai nušuto iki žaizdelių užpakaliukus vaikai nuo kakučio).
Atsakyti