QUOTE(dzoita @ 2012 12 08, 19:18)
Žinot, mergaitės, paskaičiau ir pakraupau....
Galiu drasiai konstatuoti - auklės darbas vienas iš prestižinių
Palyginimui, tai studijų metais dirbau slaugute. Darbas: kilnoti suaugusius žmones, jiems keisti pampersus (tai ne pypliui), maudyti, pamaitinti jei reikia, aprengti, suvežioti juos į procedūras, operacines ar reanimacijas, sulakstyti į laboratoriją ir dar spėt viską išsivalyti (18 palatų, procedūrinis, tvarstomasis, trys personalo kabinetai ir du daktarų kabinetai) - tu viena visam šitam darbui (ligoniu visad apie 40). Dieninė valanda 6,22 lt neatskaičius mokesčių, naktinė ir šventinė du kart.
Aš galvoju, jei auklytei reikia tik paduoti valgyti, pakeisti pampersą ir tiesiog pažiūrėti, jog vaikas nenusisuktų galvos - 5,6,7 lt už valandą. Jei reikalaujama dar ir tvarkyti, daryti valgyti - 8,9,10 litų. Na o jei prie auklės ir namų tvarkytojos paslaugų reikalauji dar ir mokytojos - tada ir 12 lt galima mokėt
1. Darbas su vaikais.
Jeigu jis atliekamas sąžiningai. Nėra vien jų priežiūra. Jis yra reikalaujantis tam tikrų žinių, sugebėjimų, charakterio ir būdo bruožų, kartais net išsilavinimo.
2. Dirbant slauge, jūs buvote oficialiai įdarbinta - gaudavot atostoginius, ligos, nėštumo atveju gaudavot atitinkamas išmokas, jums kaupėsi pensija ir pan. O auklės nelaimės atveju dažniausiai lieka plikos basos (priklauso nuo šeimos).
3. Pedagogo darbas (auklės, auklėtojos, mokytojos), Lietuvoje tikrai nėra prestižinis, bet labai labai svarbus. Nes šie žmonės augina naująją Lietuvą.
Papildyta:
QUOTE(meyle @ 2012 12 09, 01:25)
Sveika, o tarkim, ką tu pati planavai veikt Naujųjų naktį?
Aš, tarkim, jeigu būčiau jau seniai susibendravusi su šeima, jie pažinotų mano namiškius ir pan. Tai siūlyčiau vaikutį pasiimti pas save. Na, aišku jei tavo namuose
balius, tai šitas atkrenta variantas. Bet jei tiesiog ramiai namuose su artimiausiais žmonėmis lauki Naujųjų, jam būtų paruošti švarūs pataliukai, iš namų paimta daug jo žaislų, knygelių ir pan., tai kodėl gi ne?