Įkraunama...
Įkraunama...

Valandinis,savaitgalinis,naktinis mokestis auklei

QUOTE(knopke* @ 2012 10 21, 16:21)
paliekam ir nematau vargo, man zymiai ramiau, kai vaikai mano namuose, savo lovose miega ir buna savoje erdveje thumbup.gif paliekam ir 3 , ir 4 naktis, skambinam, klausiam kaip sekasi, as buciau daug labiau susrupinus, jei palikciau pas senelius, bet jie ir noro didelio nerodo, o aukle - visada mielai, zino namu taisykles, kaip gaminti maista, kaip rengti, kaip elgtis su jomis..man tai pasaka wub.gif tokiu atveju mes mokam ir uz diena ir uz nakty ta pati

pas mus lygiai ta pati situacija, senelei nerodo didelio noro o man ir ramiau kaip jie su aukle aukle pas mus zino visas taisykles ka vaikai valgo ir t.t drinks_cheers.gif , biski geriau pasijauciau kad ne vieni mes paliekam vaikus tokiam ilgam laikui. O kaip jus manot apie uzmokesti aujkle ar jis nera mazas?
Atsakyti
na, jus pazystate savo aukle geriausiai, mes, kaip minejau, mokame ta pati, diena nakty, ir visada gausiai dar parvezam lauktuviu biggrin.gif visi patenkinti buna, bet tokio susitarimo laikomes daugeli metu, paskaiciuokite kiek valandu per diena, tada paziurekite kiek iseis per savaite ir palyginkite..nes juk jus mokate, kaip suprantu, taip pat valandini mokesti. tad ir ziurekite kas gausis
Atsakyti
Sveikos mamytes, gal zinot ar yra aukliu kurios sutiktu priziureti vaikus kai ju mamyte namie:)))) gal ir durnas tas mano klausimas,bet pati tai nelabai noreciau,kad kas stebetu kaip dirbu:) Tiesiog greit turesiu vaikeli,o pirmam tik 1.4 metuku tai reiks pagalbos ir kiek jusu manymu reiketu prasyt, jeigu tarkim be namu ruosos ir jeigu sauskelnes keisciau pati:)

Kol kas budavo kad pasikvieciu viena panele be patirties pusei dienos uz 20lt, ar normalu cia butu kokios 5 val...

Aciu
Atsakyti
Sveikos,

gal kam teko samdytis auklę arba dirbti aukle Naujųjų metų naktį? 4u.gif

Aukle dirbu jau seniai. Viena šeima, kurioje ilgokai dirbau, paprašė padirbėti būtent šventinę naktį. Su vaiku būtume restorane kartu su tėvais, o kai ateitų laikas jam miegoti, mus parvežtų namo. Kad paaukliauti, man reikėtų nuvykti kitą miestą. Sakykite, net jei nesate samdžiusi/dirbusi tokią naktį, kiek įvertintumėt šią situaciją? Kokią sumą skirtumėt auklei? 4u.gif Labai idomu kitų nuomonės, man sunku nuspręsti. Mano nuomone, gavau pasiūlymą per menkai sumai, tačiau klausimas derintinas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meyle: 08 gruodžio 2012 - 12:51
QUOTE(meyle @ 2012 12 08, 12:47)
Sveikos,

Aukle dirbu jau seniai. Viena šeima, kurioje ilgokai dirbau, paprašė padirbėti būtent šventinę naktį. Su vaiku būtume restorane kartu su tėvais, o kai ateitų laikas jam miegoti, mus parvežtų namo. Kad paaukliauti, man reikėtų nuvykti kitą miestą. Sakykite, net jei nesate samdžiusi/dirbusi tokią naktį, kiek įvertintumėt šią situaciją? Kokią sumą skirtumėt auklei? 4u.gif Labai idomu kitų nuomonės, man sunku nuspręsti. Mano nuomone, gavau pasiūlymą per menkai sumai, tačiau klausimas derintinas.

manau ne maziau 100lt + transporto islaidos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(meyle @ 2012 12 08, 13:47)
Sveikos,

Priklauso nuo to, kiek reikalingi šiuo metu pinigai ir kaip svarbu tuo metu būti kitur. Patarčiau paklausti pačių tėvelių kiek jie vertintų tokią paslaugą. Kai kada tai gali pranokti lūkesčius, o kai kada tiesiog suprasti, kad uždirbti pavyks kitur.
Atsakyti
Žinot, mergaitės, paskaičiau ir pakraupau.... blink.gif Galiu drasiai konstatuoti - auklės darbas vienas iš prestižinių thumbup.gif Palyginimui, tai studijų metais dirbau slaugute. Darbas: kilnoti suaugusius žmones, jiems keisti pampersus (tai ne pypliui), maudyti, pamaitinti jei reikia, aprengti, suvežioti juos į procedūras, operacines ar reanimacijas, sulakstyti į laboratoriją ir dar spėt viską išsivalyti (18 palatų, procedūrinis, tvarstomasis, trys personalo kabinetai ir du daktarų kabinetai) - tu viena visam šitam darbui (ligoniu visad apie 40). Dieninė valanda 6,22 lt neatskaičius mokesčių, naktinė ir šventinė du kart.
Aš galvoju, jei auklytei reikia tik paduoti valgyti, pakeisti pampersą ir tiesiog pažiūrėti, jog vaikas nenusisuktų galvos - 5,6,7 lt už valandą. Jei reikalaujama dar ir tvarkyti, daryti valgyti - 8,9,10 litų. Na o jei prie auklės ir namų tvarkytojos paslaugų reikalauji dar ir mokytojos - tada ir 12 lt galima mokėt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(S&G @ 2012 12 08, 13:49)
manau ne maziau 100lt + transporto islaidos mirksiukas.gif

QUOTE(aushra1 @ 2012 12 08, 17:23)
Priklauso nuo to, kiek reikalingi šiuo metu pinigai ir kaip svarbu tuo metu būti kitur. Patarčiau paklausti pačių tėvelių kiek jie vertintų tokią paslaugą. Kai kada tai gali pranokti lūkesčius, o kai kada tiesiog suprasti, kad uždirbti pavyks kitur.

Ačiū už nuomones.
Jie patys pasakė, kad mokėtų dvigubai už tą dieną/naktį. Įprastai už vieną darbo dieną uždirbu 50Lt, tad šįkart būtų 100. Man pasirodė per maža suma. Žinoma, teisingai sakote, čia dar priklauso nuo kiekvieno supratimo kiek svarbi ta šventė, jos šventimas, kokia būtinybė gauti pinigų ir t.t.
Pinigų gauti nėra būtinybė, aišku jie svarbūs tiek, kiek svarbūs kiekvienam normaliam žmogui. Tiesiog tą vaiką labai myliu, bendraujame vasaromis, o kitais metų laikais jie gyvena užsienyje. Aš jo pasiilgstu, tad pagalvojau, kad šiemet neturėdama kažkokių ypatingų pasiūlymų švęsti Naujuosius, galėčiau juos paįvairinti, padirbėti. Susitikčiau su pasiilgtu žmogum. Bet tai sentimentalioji pusė.
Kita pusė, be abejonės, materiali. Ir gavusi pasiūlymą iškart pagalvojau, kad būtų puiki proga nusipirkti kažkokį senai norimą daiktą/prisidėti prie norimo ir pan. Ir mintyse tikrai nebuvo 100lt. Už tiek neišmainyčiau Naujųjų nakties su artimais draugais.
Žinau, kad situacija derintina ir žinau tai, kad žmonės gali sau leisti labai daug. Tad priimti manęs netenkinančio pasūlymo tikrai nematau priežasčių. Be kita ko, nenoriu šokti aukščiau bambos, dėl to labai įdomios ir pašalinės nuomonės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meyle: 09 gruodžio 2012 - 00:39
QUOTE(dzoita @ 2012 12 08, 19:18)
Žinot, mergaitės, paskaičiau ir pakraupau.... blink.gif Galiu drasiai konstatuoti - auklės darbas vienas iš prestižinių thumbup.gif Palyginimui, tai studijų metais dirbau slaugute. Darbas: kilnoti suaugusius žmones, jiems keisti pampersus (tai ne pypliui), maudyti, pamaitinti jei reikia, aprengti, suvežioti juos į procedūras, operacines ar reanimacijas, sulakstyti į laboratoriją ir dar spėt viską išsivalyti (18 palatų, procedūrinis, tvarstomasis, trys personalo kabinetai ir du daktarų kabinetai) - tu viena visam šitam darbui (ligoniu visad apie 40). Dieninė valanda 6,22 lt neatskaičius mokesčių, naktinė ir šventinė du kart.
Aš galvoju, jei auklytei reikia tik paduoti valgyti, pakeisti pampersą ir tiesiog pažiūrėti, jog vaikas nenusisuktų galvos - 5,6,7 lt už valandą. Jei reikalaujama dar ir tvarkyti, daryti valgyti - 8,9,10 litų. Na o jei prie auklės ir namų tvarkytojos paslaugų reikalauji dar ir mokytojos - tada ir 12 lt galima mokėt 4u.gif

blink.gif
1. Darbas su vaikais. Jeigu jis atliekamas sąžiningai. Nėra vien jų priežiūra. Jis yra reikalaujantis tam tikrų žinių, sugebėjimų, charakterio ir būdo bruožų, kartais net išsilavinimo.
2. Dirbant slauge, jūs buvote oficialiai įdarbinta - gaudavot atostoginius, ligos, nėštumo atveju gaudavot atitinkamas išmokas, jums kaupėsi pensija ir pan. O auklės nelaimės atveju dažniausiai lieka plikos basos (priklauso nuo šeimos).
3. Pedagogo darbas (auklės, auklėtojos, mokytojos), Lietuvoje tikrai nėra prestižinis, bet labai labai svarbus. Nes šie žmonės augina naująją Lietuvą.
Papildyta:
QUOTE(meyle @ 2012 12 09, 01:25)
Ačiū už nuomones.

Sveika, o tarkim, ką tu pati planavai veikt Naujųjų naktį?
Aš, tarkim, jeigu būčiau jau seniai susibendravusi su šeima, jie pažinotų mano namiškius ir pan. Tai siūlyčiau vaikutį pasiimti pas save. Na, aišku jei tavo namuose balius, tai šitas atkrenta variantas. Bet jei tiesiog ramiai namuose su artimiausiais žmonėmis lauki Naujųjų, jam būtų paruošti švarūs pataliukai, iš namų paimta daug jo žaislų, knygelių ir pan., tai kodėl gi ne? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ivy*: 09 gruodžio 2012 - 09:07
Man kur kas labiau patiktų du šimtai litų ir jokio restorano. Kai restorane bus vaiko tėvai - visai nebeaišku, kokios auklės funkcijos. Ir kaip jaustis tarp svetimų žmonių patarnautojos rolėje? O kepsnį ir šampano geriau nusipirkti pačiai iš to Naujamečio atlyginimo. Kažkaip man atrodo, kad tokiom sąlygom, kurios buvo aprašytos - nesutikčiau. Išlyga tik tokia, kad gali labai skubiai mirtinai prireikti to šimto litų.
Atsakyti
Labas mamytes,

kreipiuosi su prasymu padeti - pamokinti - patarti smile.gif
Auginu du vaikelius 2,5m ir 10men berniukus. Vyresniukas jau eina i darziuka, mazajam sukakus metukams turesiu grizti i darbuka.
Tad imsiuosi auklytes ieskojimu.
Patarkite prasau, i ka tureciau atkreipti demesi ieskodama. Kaip skaiciuojamas darbo uzmokestis us puse dienos? dirbti turesiu nuo 10val iki 14:30 - suprantama isvaziuoti turesiu anksciau, o grisiu irgi pusvalandziu veliau - ar tas laikas taip pat apmokamas? Juk mamytes dirbancios pilna diena taip pat aukles iesko ne 8 valandoms o didesniam valandu skaiciui.
O kaip tariamasi su aukle ligos atveju priziureti abu vaikucius? mokama dvigubai?
Dekoju uz jusu komentarus!
Atsakyti
QUOTE(LiLeDoViLe @ 2012 12 14, 16:27)
Labas mamytes,

kreipiuosi su prasymu padeti - pamokinti - patarti smile.gif
Auginu du vaikelius 2,5m ir 10men berniukus. Vyresniukas jau eina i darziuka, mazajam sukakus metukams turesiu grizti i darbuka.
Tad imsiuosi auklytes ieskojimu.
Patarkite prasau, i ka tureciau atkreipti demesi ieskodama. Kaip skaiciuojamas darbo uzmokestis us puse dienos? dirbti turesiu nuo 10val iki 14:30 - suprantama isvaziuoti turesiu anksciau, o grisiu irgi pusvalandziu veliau - ar tas laikas taip pat apmokamas? Juk mamytes dirbancios pilna diena taip pat aukles iesko ne 8 valandoms o didesniam valandu skaiciui.
O kaip tariamasi su aukle ligos atveju priziureti abu vaikucius? mokama dvigubai?
Dekoju uz jusu komentarus!

Aš labiau galiu pasisakyti iš auklės pusės (bet ja nebedirbu smile.gif ).
Susirasti gerą auklę - loterija. Manau geriausia pasikliauti intuicija ir žiūrėti kaip vaikas į naują žmogų reaguoja. Ir tik nemanykit, kad jei auklė saldžiai pradeda suokti vaikui, kad ji - gera. Manau geriausia pasikviesti auklę keletui valandų nepagailėti 15lt. ir pabūt kartu su ja ir vaiku. Aprodyti namus, papasakoti apie vaiką (jo ritmą, maitinimą, mėgstamus dalykus, nuraminimo būdus), ji tiesiog pabus šalia,klausysis, padės išeit į kiemą ar pan. Manau tada susidarysit geresnį vaizdą, nei per standartinį pokalbį.
O dėl apmokėjimo tai, jei žinomos tikslios valandos, manau būtų logiškas pastovus mėnesinis atlyginimas. Šiuo atveju yra 5h30min., (jūsų kelionė į darbą ir iš jo skaičiuojasi). O kiek auklė užsiprašys, tai čia jau nuo jos priklauso, geriausia rašyt skelbimą nurodant sumą, kurią galite mokėti.
Antro vaiko sirgimo atveju, sąžininga būtų 50 proc. didesnis auklės atlyginimas. smile.gif
Atsakyti