Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Laba vakarą.
Aš taip žinokit džiaugiuosi, taip džiaugiuosi.. Taip man gera širdy, kad vyras klausė, kuo mane privaišinot. Begaliniai ačiū Jums visoms už susitikimą. Tokio gėrio seniai mano dienose nebuvo- vis namai, vaikai.. tekėjimas įprasta vaga, o čia bum ir tiek visko.. Įspūdžių, žinių, idėjų...
Federica, ne kiekvienas į savo namus įsileistų tiek žmonių, taip šiltai sutiktų.. O svarbiausia, Tavo namuose kažkaip nesijaučia jokio susivaržymo, taip jauku, gera, ramu. Namai turi gerą aurą, tikrai. Ir Tu labai gera, jokio susikaustymo su Tavim bendraujant. Aj, negaliu, kaip man gera, kad atvažiavau.
Loretai labai didelis ačiū už patarimus. Gi galėtų su mumis, žaliuokėm ir žaliuoku vienu, nesidalinti savo patirtim ir žiniomis. O va, atvažiavo, taip nuoširdžiai stengėsi atsakyti į visus klausimus, nė nesijautė, kad kažko nedasakytų, norėtų nuslėpt.. Bent aš, gavau atsakymus į savo klausimus.. Aišku, dabar klausimų važiuojant namo sugalvojau dar daugiau biggrin.gif Galvoju, ot, durna, to ir ano nepaklausiau... Tikiuosi, dar bus progų.. Labai ačiū, Loreta, kad nepasididžiavote ir atvažiavot.
Visoms kitoms irgi labai noriu padėkoti už super vakarą. Nu labai gera buvo.. Mano vaikas tik įsėdęs į mašiną tuoj lūžo, tad kelionėje namo turėjau daug gražaus laiko apgalvoti apie tai, ką šnekėjome ir pan...
Peržiūrėjau ką nufotkinau, tai aišku, nieko nesigavo. Ir va sekantis dalykas, ko norėčiau labiau patyrusių, pakomentuoti, jei įdėčiau į flickr savo kokią foto, kur padariau klaidas. Foto kaip per rūką, su daug triukšmų, be fokuso, spalvos nekokios.. Kadangi fotkinom iš panašių "taškų", tai galima palyginti vienos kitų foto ir žiūrėti gal parametrus ar kaip, kad išsiaiškinti ką darėm netaip.. Ką manot? Man būtų labai gerai, jei kas pakomentuotų kodėl nesigavo kokybiškai. Ar mano fotikas nelabai tinkamas, ar objektyvas, ar parametrus pasirinkau negerus.. Niekaip neįkertu kur šuo pakastas...
Ką manot?

frederica- kepimo formą palikau specialiai, kad dar ne paskutinis kartas buvo...
Manasis savo kroksus paliko irgi.. jei mama pamirštų palikt ką nors, tai paliko ir jis,- kad grįžt tongue.gif baisiai gera buvo smile.gif

Aj, ir dar- vaišės buvo dieviškos.
Aš noriu dar bigsmile.gif doh.gif

P.S. į flickrą gal dedam "tik draugams" foto?
Papildyta:
A kur Jūs tas foto žiūrit?
Atsakyti
As tai Loretai noriu pasakyti aciu smile.gif Idomu buvo klausyt, stebet smile.gif ir suprast, kad viskas imanoma biggrin.gif
Atsakyti
laba,
o foto dar neėklėt ar čia tik aš nematau? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2010 11 13, 22:55)

Atrodo visus meeto dalyvius padrauginau, tik bizytes ir alabamos nerandu unsure.gif

4u.gif http://www.flickr.co...s/44799513@N06/
Atsakyti
as tai noreciau pamatyt visas visu nuotraukas, rolleyes.gif kazkaip niekur saves nematau lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas rytas.

Turiu klausimą blush2.gif
" Kuo plačiau atverta diafragma, t.y. kuo f reikšmė mažesnė, tuo ryškumo zona mažesnė. " Ryškumo zona, tai čia tas išsiliejęs vaizdas už žmogaus, daikto ir pan.? Ar aš ne taip suprantu. Ten pirmam psl. nebėra pavyzdukų su tais "f" ir šiaip yra kur nuoroda nebeveikia.
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2010 11 14, 10:16)
Labas rytas.

Turiu klausimą  blush2.gif
" Kuo plačiau atverta diafragma, t.y. kuo f reikšmė mažesnė, tuo ryškumo zona mažesnė. " Ryškumo zona, tai čia tas išsiliejęs vaizdas už žmogaus, daikto ir pan.? Ar aš ne taip suprantu. Ten pirmam psl. nebėra pavyzdukų su tais "f" ir šiaip yra kur nuoroda nebeveikia.

nu ryskumo zona, tai zona, kur rysku biggrin.gif

user posted image user posted image user posted image
f/8.0 f/5.6 f/2.8
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 14 lapkričio 2010 - 11:04
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 14, 10:52)
nu ryskumo zona, tai zona, kur rysku biggrin.gif

user posted image user posted image user posted image
f/8.0                                    f/5.6                              f/2.8

biggrin.gif
Man nerodė tų foto pirmam psl kažkodėl.
Ačiū už paaišinimą
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2010 11 14, 11:23)
biggrin.gif
Man nerodė tų foto pirmam psl kažkodėl.
Ačiū už paaišinimą

man ir dabar nerode. bet as googlint moku smile.gif
Atsakyti
Laba diena.
Visą naktį man galvoj sukosi visos nuotraukos ir Jūs ir fotoaparatai ir pan smile.gif Matyt per daug įspūdžių. Vis galvojau ką padariau netaip. Kaip manau, pagrindinė problema, kad nesusitvarkiau su fokusu, nes lyg taikiau i akis ar tarp akių, o kai paprašau parodyt focus point, tai man rodo visai kitur.. Nesuprantu kodėl šitaip yra. Tai viena.
Antra, iš kur šitiek triukšmų.. Negi gali būti penkiasdešimtukui per tamsu vakarykštis oras? Tikriausiai klausiu nesąmonių, ane? Ir niekas man čia negali atsakyt... *****, nervina, tokia aplinka graži buvo, o va su foto nieko ir nesigauna. Kodėl tas fokusas grybą pjauna (ar aš), lyg nesu stuktelėjusį objektyvo... Ar įmanoma kažkaip patikrinti ar gerai fokusuoja? Pas meistrus nešt? Gal žinote kas?

Dėl foto- tai mane pjaun fone tas besimatantis namas ar tvoros stulpai. Atrodo miškas gražiausias ir pyst, tvoros stulpas žaliuoja. Nu man neskanu. Loretoido aišku šitai neliečia. Nuotraukos superinės. Nu bet jei kalbant apie mirtinguosius kitus čia. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 14, 12:05)
Antra, iš kur šitiek triukšmų.. Negi gali būti penkiasdešimtukui per tamsu vakarykštis oras? Tikriausiai klausiu nesąmonių, ane? Ir niekas man čia negali atsakyt... *****, nervina, tokia aplinka graži buvo, o va su foto nieko ir nesigauna. Kodėl tas fokusas grybą pjauna (ar aš), lyg nesu stuktelėjusį objektyvo... Ar įmanoma kažkaip patikrinti ar gerai fokusuoja? Pas meistrus nešt? Gal žinote kas?

o tai koki tu ISO nusistacius?
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 14, 12:19)
o tai koki tu ISO nusistacius?

ISO buvo 600-800, nes kitaip foto siaubingai tamsios. f-1,4-2,2 unsure.gif
Atsakyti