Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 17, 22:21)
ne visai as supratau klausima.. tai koks pas tave maziausias f? jei ne ant macro. pasirenki maziausia, i pagrindini daikta fokusuoji. o jau kiek islies, tiek smile.gif jei daiktas arciau, o fonas toliau, labiau islies. jei daiktas salia foto, tai neisleis daug, ypac jei is toli fotkinsi.

ačiū brumbrumai už atsakymą, labai svarbu naujokėms, kad kas pastebi smile.gif Mažiausias f2,8. Tiesiog knygoj mačiau pvz- arčiau esančios gėlės išsilieję, o žmonės, esantys toliau ,ryškūs
Dar norėjau pasitikslint ,kokia tos pirmos užduoties esmė 4u.gif Fokusas...Kai aš fotkinu iš arti, su macro, tai taip-tai matosi ryškiai į ką sufokusuota, o kiti daiktai išsilieję(ar svarbu tas išsiliejimas-kad mokėtume išgaut g.gif) O jei fotkinu sufokusavus į tolimesnį daiktą, neįgudusiai akiai atrodys, kad fokusas, o įgudusiai-kad ne. Tai ar todėl fotkinam su išsiliejimais, iš arti (man pavyksta tik arti tuos daiktus susidėjus, iš arti fotkinant ), kad ryškiai matytume, kur fokusas g.gif Ar ,pvz, galim fotkint tolimus daiktus(bet su fokusu biggrin.gif ) Dar kartą pakartoju- čia kalbant apie pirmą užduotį) Nežinau, ar aiškiai paklausiau, bandysiu dar tikslint, jei ką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(O.o @ 2010 11 18, 09:36)
Pagal apsvietima.

Man sirdis dainuoja.Kokie zmones pas mus ateina ir kaip tema atgijus.Erika, Loreta, dabar tu-jeeeeeee wub.gif Tavo darbai man naktim miegot neduoda biggrin.gif

QUOTE(Akasha @ 2010 11 18, 10:58)

O as labai prasau jusu kritikos.... Vakar bandziau fotografuoti studijoje  doh.gif  Be jokio didelio pasiruosimo ir be dideliu koncepciju.... tiesiog portretines foto... Buvo labai smagu ir idomu.... Bet supratau, kad dar daug mokytis ir mokytis studijinio apsvietimo meno.... Metu viena kolkas jusu kritikai....

Man irgi kliuvo koja:)
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 17, 16:58)
stai cia vienas video

tame antrame video viskas labai aiskiai parodoma

aciu 4u.gif vakar jau susiradau tuos video internete, siandien vel bandysiu zaist smile.gif

QUOTE(kristukass @ 2010 11 17, 20:39)
Dar imetu keleta nuotrauku, nes diena i darbuka skubejau ir nespejau.  blush2.gif

man tas lapas zoleje labiausiai patiko, ir akmenukai idomiai ziurisi, kitos nekazka... ax.gif
QUOTE(Tiga @ 2010 11 17, 21:17)
Ankstyvas pirmadienio rytas smile.gif

wow, pirma kokia... user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @leja: 18 lapkričio 2010 - 11:59
Labas smile.gif
Atrodo šitas paskutinis sarašas, pataisykit jei ką ax.gif
Jungiuos naujame žaidime 4u.gif
brumbrumai
bizyte
Zirzilja
@leja
dosa
cheles
robobebras
eurikaite
Alabama
airv
Ievukis
paprasta
Sofija2
gotte
juratike13
alexso
Maggie
Yvette
green_tea
kristukass
Tiga
ŠahadAaa
frederica
spaNguolė
nieliuke

Labai bijau, kad nepavyks, bet labai noriu pabandyt biggrin.gif

QUOTE(Akasha @ 2010 11 18, 10:58)
O as labai prasau jusu kritikos.... Vakar bandziau fotografuoti studijoje  doh.gif  Be jokio didelio pasiruosimo ir be dideliu koncepciju.... tiesiog portretines foto... Buvo labai smagu ir idomu.... Bet supratau, kad dar daug mokytis ir mokytis studijinio apsvietimo meno.... Metu viena kolkas jusu kritikai....
Man gal dar vietiso fono norėtųsi, nes ta galva tamsoj kažkaip nelabai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiga @ 2010 11 17, 21:17)
Ankstyvas pirmadienio rytas smile.gif

Tikrai, pirma:)

QUOTE(kristukass @ 2010 11 17, 21:22)
Dar pora foto radau  biggrin.gif

Labai ziedai nukapoti.Bet man spalvos patinka.
QUOTE(rarity @ 2010 11 18, 00:20)

Mano pažaidimai su apšvietimu smile.gif

Man keksiukas tai niam.Duona irgi.Cia tikrai sviesdezei?
Papildyta:
Nieliuke, pataisau truputi ax.gif

brumbrumai
bizyte
Zirzilja
@leja
dosa
cheles
robobebras
eurikaite
Alabama
airv
Ievukis
paprasta
Sofija2
gotte
juratike13
alexso
Maggie
Yvette
green_tea
kristukass
Tiga
ŠahadAaa
frederica
spaNguolė
vienintelė
vladislo
Žydraakė
Mustachio
rarity
Egipta
Nieliuke
Atsakyti
Nebespėju jau visko skaityt, kiek prirašot smile.gif Labai noriu dalyvaut žaidime, nors šiek tiek baisu, kad nespėsiu nufotografuot, bet kaip nors teks atrast laiko smile.gif

Taigi, įsirašau smile.gif

brumbrumai
bizyte
Zirzilja
@leja
dosa
cheles
robobebras
eurikaite
Alabama
airv
Ievukis
paprasta
Sofija2
gotte
juratike13
alexso
Maggie
Yvette
green_tea
kristukass
Tiga
ŠahadAaa
frederica
spaNguolė
vienintelė
vladislo
Žydraakė
Mustachio
rarity
Egipta
Nieliuke
*smile*

P.S. tik leiskit pirmą foto atsiųsti po savaitgalio, prašauuuuuu ax.gif blush2.gif (iki savaitgalio nieko nespėsiu padaryt....)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *smile*: 18 lapkričio 2010 - 12:15
QUOTE(ohara @ 2010 11 17, 20:18)
ot ir ne.. cry.gif

biggrin.gif
QUOTE(dosa @ 2010 11 17, 22:13)
arba toks visai grazus

nu taip taip, bet cia jau ishpindejimai ax.gif
QUOTE(ohara @ 2010 11 17, 22:20)
o kas neišgali sau obuoliuko irgi visada yra alternatyvų  bigsmile.gif  thumbup.gif  lotuliukas.gif perkandi paprasta obulli ir lipnia juosta prisiklijuoji prie kompo galo..  lotuliukas.gif  thumbup.gif

thumbup.gif
QUOTE(rarity @ 2010 11 18, 01:20)

man duona per shviesi, aki rezhia, bet visgi kokybe liux, patiko, skaniai atrodo. antroji irgi.

mergaites - ir ne tik, wish me luck, nieko nebus, siuncia i santarus operacijos daryt. ir bliaunu, nes suskydau, ir dziaugiuosi, kad angina dings is mano gyvenimo, but still stresas nerealus, vat tau zmogau ir artejanti gimtadienio dovanela. zodziu. o jus cia mokykites mokykites cool.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 11 18, 00:20)

Per skanu kad komentuot biggrin.gif Neismanau as visai studijinio apsvietimo, gal kiek kliuva seselis po duona, bet gal be jo ir neimanoma padaryt, nzn smile.gif

Akasha, na modelio poza kazkiek kliuva, merginos pastebejo. O daugiau tikrai nzn, man gal ant veido kiek astroki seseliai, bet as ne spece studijiniam smile.gif

user posted image

Biski alkunes truksta, ane? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 11 18, 12:27)
Dekui uz pastabas... man ta koja irgi uzkliuvo, bet zinoma, tik dabar perziurint foto....  blush2.gif  O kaip ismokt tas klaidas pastebet dar fotografuojant? smile.gif

neteko studijoje fotografuoti, todėl sunku ką patarti, bet. Savo pirmą kartą su šviesom įsivaizduoju taip. Su kantriu modeliu, nesiekiant jokių ypatingų rezultatų, tiesiog šviesos išbandymas. Pasodinu modelį, išdėstau šviesas, fotografuojų šviesų išdėstymą, tada modelį. Keičiu lempų išdėstymą, fotografuoju lempas, tada modelį. O namuose analizuočiau tai, kas gavosi. Tada matytusi kas ir kaip gaunasi vienaip ar ktiaip sudėsčius lempas. Antras kartas teoriškai turėtų būti sėkmingesnis. Bet kadangi nebandžiau, tai ar praktiškai pasitvirtintų nežinau.

Maggie, žiūrėk pozityviai. Artėja gimtadienis ir tu pagaliau atsikratysi bėdų. Sekantį gimtadienį jokių anginų nebebus. Kad viskas gerai praeitų 4u.gif
Atsakyti
sveikos, visos 4u.gif vakar vėl darbavausi. einu kelt foto ir žiūrėt rezultatus. Net nežinau kas gavosi. Nuojauta kužda, kad nieko gero...

O šiaip esu be nuotaikos, nes vakar man ant rankų numirė mano papūgėlė, tai prablioviau pusę nakties. Dabar antra papūga eina iš proto, ieško savo poros.. Jaučiu vakare važiuosiu pirkti naujos doh.gif

ai, dar noriu pasiklausti... mano muilinukėj foto numeriai eidavo iš eilės iki kiek ten šimtų ar tūkstančio nepertraukiamai ir neatsinaujinamai. Berods, iki 9999. O šitam fotike, kai įkeliu foto, jis pradeda iš naujo skaičiuot. Tai kai noriu viską sukelt į vieną folderį, gaunasi kai kurių foto dubliavimasis. Sakykit, ar čia jau taip yra ir nieko nepakeisi, ar galima kažkur kažką kitaip nustatyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Isila: 18 lapkričio 2010 - 12:37
QUOTE(Maggie @ 2010 11 18, 13:22)

mergaites - ir ne tik, wish me luck,

didziausios sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 11 18, 12:22)

mergaites - ir ne tik, wish me luck, nieko nebus, siuncia i santarus operacijos daryt. ir bliaunu, nes suskydau, ir dziaugiuosi, kad angina dings is mano gyvenimo, but still stresas nerealus, vat tau zmogau ir artejanti gimtadienio dovanela. zodziu. o jus cia mokykites mokykites cool.gif

Good luck, laikau kumscius.Davai as uz tave bijosiu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Melodi @ 2010 11 18, 12:25)

Biski alkunes truksta, ane? unsure.gif

Uhu unsure.gif Suspausta, mano akim.
Atsakyti