Labas rytas.
Pasimečiau visame kame. Vakar bandžiau tiesiog šiokią tokią kompoziciją pafotografuoti, vis bandydama pakoreguot nustatymus.
Kadangi fotkinau be blico, tai reikėjo kuo šviesiau.
Ir visai susibalamutinau.... Kada ir kokiu momentu nustatinėjami tie 1/125 ; 1/30; 0"3 ir pan. Kuo labiau mažinu skaičiukus tuo šviesiau. Kaip žinoti kada, ką naudot?
Kažin ar supratot ką čia suvėliau?
QUOTE(Refresh @ 2010 11 18, 09:33)
Labas rytas.
Pasimečiau visame kame. Vakar bandžiau tiesiog šiokią tokią kompoziciją pafotografuoti, vis bandydama pakoreguot nustatymus.
Ir visai susibalamutinau.... Kada ir kokiu momentu nustatinėjami tie 1/125 ; 1/30; 0"3 ir pan. Kuo labiau mažinu skaičiukus tuo šviesiau. Kaip žinoti kada, ką naudot?
pasiskaityk apie islaikyma
QUOTE(Refresh @ 2010 11 18, 10:33)
Kada ir kokiu momentu nustatinėjami tie 1/125 ; 1/30; 0"3 ir pan. Kuo labiau mažinu skaičiukus tuo šviesiau. Kaip žinoti kada, ką naudot?
Pagal apsvietima. Jeigu nufotkini ir nieko nematai, tai ilgini islaikyma (kuo mazesnis skaiciukas tuo ilgesnis islaikymas, t.y. svieciau) ir kartu gali placiau atidarinet diafragma (mazinti f skaiciu iki maximaliai mazo) tik tavo ryskumo zona mazes, t.y. didesnis bluras bus antrame plane Abu jie sviesina kadra, tai gali arba viena arba kita naudot arba abu kartu. Islaikymo (tavo mineti skaiciukai) mazinimas vercia stabiliau isikibti i fotika, kuo mazesnis skaicius tuo jautriau reaguoja i sujudejima (statyva gali naudot).
Papildyta:
QUOTE(rarity @ 2010 11 18, 02:20)
Mano pažaidimai su apšvietimu
man per sviesu, atrodo, kaip sudziuve seseliu niekur ner arba su ps mazai padailinai 'neuzapetitinai' antroje fotoje sulinkus medziaga netinka ir trupiniai arba trupiniai turi buti skaniai pateikti manau...
QUOTE(frederica @ 2010 11 17, 21:37)
Tai pasakom - The End
kokia tu faina
QUOTE(kristukass @ 2010 11 17, 21:51)
Klausiu dar karta. Prasau isduokit, ponios/paneles mokytojos, kaip jus foto modeliuku akis padarot tokias ryskias ir spindincias? As ir bandziau fokusuot i akis, tarpuaki , nu bet nieko panasaus neiseina. Cia gal tik PS taip galima padaryti?
aš labai stengiuos pataikyt fokusą į akis, su PS moku minimaliai, akis šiek tiek paryškinu su unsharp mask čia kur buvo įdėtos nuorodos kaip foto apdirbamos su PS, tai jau mianas...reikia būt gerai įvaldžius
QUOTE(bizyte @ 2010 11 18, 10:55)
kokia tu faina
aš labai stengiuos pataikyt fokusą į akis, su PS moku minimaliai, akis šiek tiek paryškinu su unsharp mask čia kur buvo įdėtos nuorodos kaip foto apdirbamos su PS, tai jau mianas...reikia būt gerai įvaldžius
O tai cia jau ne menas?! Cia kosmosas man jau tie pavadinimai, kai nezinai, kur ju ieskot ir kaip juos "valgyt"!!!
QUOTE(Tiga @ 2010 11 17, 21:17)
Ankstyvas pirmadienio rytas
Dangus kaip nutapytas dailininko
QUOTE(O.o @ 2010 11 17, 22:35)
net ir fotografuojant i juosta 'perleidi' fotke bent minimaliai per PS
QUOTE(O.o @ 2010 11 18, 09:36)
Pagal apsvietima.
Patinki Tu man.
Tavo kantrybė daro įspūdį. Ačiū.
QUOTE(kristukass @ 2010 11 18, 10:02)
O tai cia jau ne menas?! Cia kosmosas man jau tie pavadinimai, kai nezinai, kur ju ieskot ir kaip juos "valgyt"!!!
nu jokio čia miano aš darau taip - pasirenku įrankį Lasso tool, apibrėžiu su juo akį, tuomet einu į Filter->Sharpen->Unsharp Mask ir pastumdau, yra ir kitų būdų matyt, bet aš tik taip moku
QUOTE(Tiga @ 2010 11 17, 22:17)
Ankstyvas pirmadienio rytas
Na pirma visai faina, man patinka tie lempu bluksniai, tik gal ilgesniu noretusi Ir kompozicijos kiek kitokios noretusi... Aisku lengva man cia pasakoti, kai pati nebandziau
QUOTE(kristukass @ 2010 11 17, 22:22)
Dar pora foto radau
Visu pirma, tai persviesta... visu antra, tai nu betvarke biski... kazkaip nettvarkingai tie ziedeliai nukapoti.... tokiose situacijose reikia ieskoti idomesnio kampo ziuret atstuma, kad arba visi ziedai graziai tilptu, arba tada tik viena imti ir bandyti is arciau fotografuoti...
QUOTE(frederica @ 2010 11 17, 22:37)
Sveiki
Nu tavo pasakos tokios pasakiskos
O as labai prasau jusu kritikos.... Vakar bandziau fotografuoti studijoje Be jokio didelio pasiruosimo ir be dideliu koncepciju.... tiesiog portretines foto... Buvo labai smagu ir idomu.... Bet supratau, kad dar daug mokytis ir mokytis studijinio apsvietimo meno.... Metu viena kolkas jusu kritikai....
QUOTE(Akasha @ 2010 11 18, 11:58)
O as labai prasau jusu kritikos.... Vakar bandziau fotografuoti studijoje Be jokio didelio pasiruosimo ir be dideliu koncepciju.... tiesiog portretines foto... Buvo labai smagu ir idomu.... Bet supratau, kad dar daug mokytis ir mokytis studijinio apsvietimo meno.... Metu viena kolkas jusu kritikai....
man iškart kairė koja užkliuvo. Atrodo lig iš kitos foto kokio sportininko koja iškirpta ir įklijuota.
Visą kitą gal daugiau apie studijines foto suprantančios pakomentuos.
brumbrumai
bizyte
Zirzilja
@leja
dosa
cheles
robobebras
eurikaite
Alabama
airv
Ievukis
paprasta
Sofija2
gotte
juratike13
alexso
Maggie
Yvette
green_tea
kristukass
Tiga
ŠahadAaa
frederica
spaNguolė
vienintelė
vladislo
Žydraakė
Mustachio
rarity
Egipta
bizyte
Zirzilja
@leja
dosa
cheles
robobebras
eurikaite
Alabama
airv
Ievukis
paprasta
Sofija2
gotte
juratike13
alexso
Maggie
Yvette
green_tea
kristukass
Tiga
ŠahadAaa
frederica
spaNguolė
vienintelė
vladislo
Žydraakė
Mustachio
rarity
Egipta
Nuleista koja atrodo labai didelė ir grubi, kaip kito žmogaus. Jeigu šviesa būtų iš viršaus, apačioj tamsu tai nebūtų tokio kontrasto (gal?) .
QUOTE(Yvette @ 2010 11 18, 12:03)
man iškart kairė koja užkliuvo. Atrodo lig iš kitos foto kokio sportininko koja iškirpta ir įklijuota.
QUOTE(spaNguolė @ 2010 11 18, 12:07)
Nuleista koja atrodo labai didelė ir grubi, kaip kito žmogaus. Jeigu šviesa būtų iš viršaus, apačioj tamsu tai nebūtų tokio kontrasto (gal?) .
Dekui uz pastabas... man ta koja irgi uzkliuvo, bet zinoma, tik dabar perziurint foto.... O kaip ismokt tas klaidas pastebet dar fotografuojant?