Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(vienintelė @ 2010 11 16, 21:44)
Aš už Mac

tik daug pliusu jiems dedu ypač paprastam mirtingam žmogui viskas patogiai padaryta  ir šiaip jei bus norinčiu galėsiu detaliau dabar nematau prasmės.

Jau minėjau, Aiste, kad pas mus du Mac'ai - laptopas ir stacionarus. Tad aš 200 pro už juos. mirksiukas.gif

QUOTE(robobebras @ 2010 11 16, 22:03)
mac privalumas kad jis grazus ir moteriskas biggrin.gif. Nemanau, kad paprastas mirtingas zmogus sedintis supermamoj jaucia diskomforta sededamas prie pc arba kazkoki extra komforta su mac. Interfeiso patogumas - nu pasijungi fotosopa ir interfeisas jau nei windowsai nei mac, o toks, koki padare Adobe. Jei netingit, pavardinkit bent pora realiu gyvenimisku pavyzdziu, kodel uz mac?
Beje, cia mes apie desktop ar laptop?

biggrin.gif Teisybė dėl moteriškas, bet mano vyras naudojosi jau nuo neatmenamų laikų jais, mane taip pat užkrėtė. Tai žinok darbe man pasidarė žiauru dirbti su Windows'ais. tongue.gif
p.s.mano laptopo nereikėjo kalibruoti, spalvos realios ir superinės. thumbup.gif

QUOTE(vienintelė @ 2010 11 16, 22:34)
dėkui
Namie šiuo metu turiu MacBook(jie nesivadina laptopais smile.gif ) bet sėdėjusi ir prie iMac(tavo vadinamas desktop). Apie paprastuma paprastam vartotojui kalbu aplamai apie daugeli programų, jų diegima. Nes programos arba tokios pat arba labai panašios. Kad ir va nufilmuoji ka nors paskui tik mygtuka paspaudi ir jis tau viska pats perspaudžia ir ikelia i neta, nei ieškok kitų programų nei suk galva kokia geba spausti ir panašiai. Man labai patogus keleto desktopų naudojimas, jei nesi sėdėjęs prie jo gal sunkiai seksis paaiškinti(kai su daug langu dirbi kiekvienam atkiras langas nereikia nuleidineti ir pakelineti programų) Nieko neprigadinsi, nesuvelsi ir panašiai. Stabiliau dirba, niekad man nebuvo nulūžę. Del virusu nereik sukti galvos. Čia daug galiu vardinti kas kaip. Dėl dizaino taip nesiginčysiu jis gal moteriškas gražios aptakios formos, bet tuo pat labai praktiškas padedi monika ir klava ir viskas,užima mažai vietos negadina vaizdo. Žaidimų nežaidžių persirgau jau šia liga tai nežinau jų pritaikomumo. Beje paskutiniuose galima turėti ir mac ir win tuo pat metu. Niekad neperšu savo nuomonės, reikėjo laiko kad priprast nes yra dalyku kitokių nei ant pc, bet man jis tiko ir patiko, nebenoriu gryšti prie pc. Pas mus apskritai apple liga sergama, nemažai jų gaminių yra. ax.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(vladislo @ 2010 11 16, 22:57)
Jei yra galimybe patarciau macbook ir butent macbook pro.
Jie nuo paprasto macbooko skiriasi rimtesne komplektacija.
Privalumai... stabilumas, greitas darbas, lengvas interfeisas visoj aplinkoj, kokybiska matrica.
Buvo paminetas instaliavimas - pora paspaudimu ir viskas jau suinstaliuota.
Programu pasirinkimas pakankamas - principas tas pats kaip su win - parsisiunti ir suinstalini  blush2.gif  arba nueini nusiperki. verysad.gif
Ar jau minejau interfeiso patoguma? Turbut tai gal net ir vienas pagrindiniu privalumu. Viskas labai patogu ir lengvai perprantama.
Del virusu pamineta buvo - mac atsparus virusams, ju praktiskai macam isviso nera, o win virusai ant maco nelimpa.
Dar karta paminesiu stabiluma - kaip sake vienas pazystamas : "Ar matei kurnors pc kad dirbtu be strigimu istisus menesius?"
Kitas dalykas - naujausi win7... grazus, pakankamai stabilus... ir tt. bet dauguma patobulinimu yra paskolinta is mac ir linux sistemu. Tad win tik dabar iveda i savo sistema tai ka macas jau istobulines per daugybe metu.
Ir is gyvenimo - praktiskai visi profesionalus dizaineriai ir fotografai naudojasi mac. Ir tai ne mados klausimas.

Dar is patirties - nepatariu pirkti MSI laptopu - nespeja grazinti i garantini katik nupirktu kompu. Nemoka jie dar ju gaminti bent jau padoriu jau nesnekant apie kokybe.

Gal tiek siam kartui sios litanijos...

Nu va dar mane ir vienintelę papildė. smile.gif Dar galiu pasakyti, kad mes stacionariam pasidarę ir Windows'us, vaikai persijungia, kai nori lėktuvais paskraidyti. tongue.gif lotuliukas.gif
p.s. kai pasižiūriu darbe savo nuotraukas, tai man taip plaukai iš siaubo pasišiaušia, baisu žiūrėti į spalvas ir pan. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 11 17, 10:30)
Aisku.Naturaliam vienoj aplinkoj, dirbtiniam-vonioj smile.gif

ačiū labai aciuks.gif eisiu daryt ND ir tikiuosi šįkart bus ką parodyt. O jei ne, vėl ateisiu, kad gaut spyrį šiknon hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Sofija2 @ 2010 11 16, 23:51)

gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
as gal ne taip issireiskiau, turejau omeny kad jis grazus kaip moteris, mielai tureciau toki ant stalo smile.gif
fotografui as irgi rekomenduociau mac, bet jei skaiciuot kaina, tai tikrai ne taip drasiai. Sau niekad neimciau mac, nes platforma netinka poreikiams, nebent ir windowsus susidet. Bet tada vel viskas sueina i tai, kad moki belekiek brangiau, o gauni silpnesni grazu kompa.

brumbrumai, o kokia pinigu suma nori skirti kompui, ir kas ten ar laptopas ar desktopas bus? gal iki mac nesviecia pageidaujamas biudzetas tai be reikalo ir diskutuojam? Visgi cia ne tik techninis, bet ir religinis klausimas, del kurio nemazai atveju gaunasi fleimas smile.gif

beje, nezinau ka reikia dirbti, kad su windowsais taptu ziauru - registrus knaisioti ar ka? smile.gif
Atsakyti
paklausiau aš saviškio dėl tų kompų. sakė jeigu jau ne Mac (kam irgi pritaria, nes profai dažniausiai dirba su Mac, bet ne laptopais, o stacionarais), tai kad būtų LED monitorius. Ir dar ką minėjo - profai nesivaiko tų madų, kad plonas ar pan., drąsiai imi tą platų ilgą standartinį monitorių, grafikai geriausia CRT monitorius. Taip kad išvadas belieka daryt pačiai.. smile.gif
Kitas dalykas - rimtai ir normaliai domintis kompais būtent tam dalykui nemanau, kad patarimo reiktų teirautis čia. Nes čia kiekvienas gali duot savo patarimus ta linkme, kokiu kompu naudojasi. Nepatarsiu rinktis Lenovo - nežinau, kodėl, nes pati tokį turiu biggrin.gif Bet iki fotografijos man toli gražu... Žodžiu čia jau reiktų gal ne tiek prof.kompiuteristo žodžio, kiek prof.fotografo patarimo ir konkrečių paaiškinimų, kodėl toks, o ne kitoks... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 11 17, 12:24)
brumbrumai, o kokia pinigu suma nori skirti kompui, ir kas ten ar laptopas ar desktopas bus? gal iki mac nesviecia pageidaujamas biudzetas tai be reikalo ir diskutuojam? Visgi cia ne tik techninis, bet ir religinis klausimas, del kurio nemazai atveju gaunasi fleimas smile.gif

beje, nezinau ka reikia dirbti, kad su windowsais taptu ziauru - registrus knaisioti ar ka? smile.gif

aciu uz begale patarimu biggrin.gif dar labiau susimaisiau.. man mac irgi grazu biggrin.gif bet turbut labiau grazu nei kad is tikro man jo reik..

noriu laptopo. nes stacionarus vienas yra (aisku, prie jo as negaunu pasedet biggrin.gif)

pinigu suma butu kokia 4000 lt. plius minus smile.gif pagrindiniai dalykai, kad butu patogus, nestrigtu kraudamas programas, foto ir pan. zaidimu gaaaal nezaisiu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Almost @ 2010 11 17, 12:28)
Kitas dalykas - rimtai ir normaliai domintis kompais būtent tam dalykui nemanau, kad patarimo reiktų teirautis čia.

tai zinau.. bet galvojau, gal kas pades biggrin.gif ir is tikro padeda wink.gif bet teks nusprest paciai.. kaangi turiu sena HP, jau visai pagal parametrus jis lievas.. bet man jis toks geras biggrin.gif tik va, kad jau paskutiniu metu PS nepaveza.. taip tai dar nemesciau biggrin.gif tai bile kokiu atveju bet koks naujas butu geresnis uz esama. bet dar labai nenoriu, kad gestu. nes aplink draugai tai nesa ir nesa taisyt. savo senuka turiu 6 metus. nei karto nebuvo problemu. noriu vel kazko tokios biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 17, 13:31)
aciu uz begale patarimu biggrin.gif dar labiau susimaisiau.. man mac irgi grazu biggrin.gif bet turbut labiau grazu nei kad is tikro man jo reik..

noriu laptopo. nes stacionarus vienas yra (aisku, prie jo as negaunu pasedet biggrin.gif)

pinigu suma butu kokia 4000 lt. plius minus smile.gif pagrindiniai dalykai, kad butu patogus, nestrigtu kraudamas programas, foto ir pan. zaidimu gaaaal nezaisiu biggrin.gif

nu tai imi 4000 dar biski plius ir macbook pro, flashinius zaidimus pazaisi jei kas smile.gif turesi prakasta obuoli ir busi kieta merga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 11 16, 23:58)
bus norinčių pavadovaut?[/b] Cheles - apsiemi?

bus bus ax.gif laukiu nesulaukiu ax.gif
Atsakyti
oho, kiek Mac gerbeju cia bigsmile.gif
Dabar turiu Sony Vaio, ale nesiskundziu, bet ateityje irgi svajoju apie Maca ax.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 11 17, 12:36)
nu tai imi 4000 dar biski plius ir macbook pro, flashinius zaidimus pazaisi jei kas smile.gif turesi prakasta obuoli ir busi kieta merga smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif va va hihihi.gif dar vienas naudingas dalykas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Almost @ 2010 11 17, 12:52)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif va va hihihi.gif dar vienas naudingas dalykas  biggrin.gif

jauciu, reiks pagalvot biggrin.gif
Atsakyti
Labas fotomenininkes ir kiti 4u.gif
Noriu prisijungti i jusu buri ir mokytis kartu. ax.gif Fotoaparatas - Canon EOS 1000d. Turiu ji nuo rugsejo menesio, bet tik dabar priejau prie mokslu. Mano zinios kol kas teorines, daug skaitau skaitau, bet be praktikos- nieko nebus. blush2.gif
Taigi pradziai 1 namu darbas blush2.gif Laukiu pazymio ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti