Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Tiesa, buvo cia hm... daug lapu atgal tema apie ISO, islaikyma ir diafragma. Galiu papasakoti, kaip as mokiausi susitvarykit su siuo reikalu blush2.gif

Visu pirma, ISO nusistaciau 100, ty maziausiai, ka gali mano fotikas. Ir pasidariau sau taisykle - ISO kelti tik tada, kai visa kita jau nebepadeda. Tuomet naudodavau islaikyma arba diafragma, priklausomai nuo fotografuojamo objekto. Kai tai nepadedavo, arba pvz nesinoredavo keisti diafragmos, bet reikedavo mazesnio islaikymo - naudodavau exposure compensation (nezinau kaip lietuviskai), sitas ypac padeda fotografuojant peizazus beje. Ir tik tada, kai exposure compensation nebepadeda - keliu ISO. Tai va, mano patirtis tokia. Tiesa sakant uztruko nemazai, kol visa tai perpratau. O ir kadru padaryta begales...
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2010 11 16, 22:11)
Tiesa, buvo cia hm... daug lapu atgal tema apie ISO, islaikyma ir diafragma. Galiu papasakoti, kaip as mokiausi susitvarykit su siuo reikalu blush2.gif

Visu pirma, ISO nusistaciau 100, ty maziausiai, ka gali mano fotikas. Ir pasidariau sau taisykle - ISO kelti tik tada, kai visa kita jau nebepadeda. Tuomet naudodavau islaikyma arba diafragma, priklausomai nuo fotografuojamo objekto. Kai tai nepadedavo, arba pvz nesinoredavo keisti diafragmos, bet reikedavo mazesnio islaikymo - naudodavau exposure compensation (nezinau kaip lietuviskai), sitas ypac padeda fotografuojant peizazus beje. Ir tik tada, kai exposure compensation nebepadeda - keliu ISO. Tai va, mano patirtis tokia. Tiesa sakant uztruko nemazai, kol visa tai perpratau. O ir kadru padaryta begales...

ir lauke ir viduj tą patį ISO? g.gif
Atsakyti
Akasha, tu PS dievas, sakyk ka manai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2010 11 16, 22:15)
ir lauke ir viduj tą patį ISO?  g.gif

Taip. Na, jei lauke tamsi naktis, nera jokio apsvietimo ir neturiu trikojo - keliu ISO. Bet paprastai palieku 100 ir maunu ant trikojo.
Viduj keliu iki hm... 400 tada, kai vyksta pvz vakarelis su menku apsvietimu ir zmones juda ir as judu. Bet pirmiau su exposure compensation zaidziu.
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 16, 20:40)
nu va kiek nuomoniu biggrin.gif aciu wink.gif as siaip noriu Mac'o, bet galvoju, gal geriau ant kokio objektyvo tuos pinigus isleist.. o antras, realiausias variantas tai HP. tai jau mano kompu religija biggrin.gif bet kad taip nezinau ka konkreciai rinktis.. stacionaraus kazkaip man nereik, visad tik laptopa turejus..

visu pirma pasidomek wide gamut IPS monitoriais, o mac nu nzn, neverta manau, ar tau ten karta nulush ar ne, px yra, windowsai siais laikais visai stabilus, o kokio kompo reikia photoshopui, pasiziurek gamintojo svetaineje prie system requirements ar panasiai. Beje mac turi ne tik pliusus bet ir minusus, pagrindinis tai softo asortimentas, zaidimai, kitas - kaina smile.gif Su laptopais tai tu gryba matysi visada, koki benusipirktum.
As svaigstu apie IPS + kalibratorius koks spyder III ar panasiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 16 lapkričio 2010 - 22:23
QUOTE(green_tea @ 2010 11 16, 22:21)
Taip. Na, jei lauke tamsi naktis, nera jokio apsvietimo ir neturiu trikojo - keliu ISO. Bet paprastai palieku 100 ir maunu ant trikojo.
Viduj keliu iki hm... 400 tada, kai vyksta pvz vakarelis su menku apsvietimu ir zmones juda ir as judu. Bet pirmiau su exposure compensation zaidziu.

ačiū už patarimą, bandysiu ir aš taip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 16, 22:07)
Laba, gal galit pažiūrėt kaip sutvarkiau foto vieną,-ar neperšviečiau, nėr negeros spalvos? Imečiau į flick savo. 4u.gif

man trūksta spalvų...per blanku blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2010 11 16, 18:45)

O šiaip įdomu, kurios/kurie iš čia fotografuojančių kaifuoja nuo to, kad juos kažkas fotografuoja? g.gif  bigsmile.gif

Ir as ir as megstu kai mane fotkina,tik kai atsistoju pries objektyva pradedu gedytis blush2.gif tad uztrunka kol isivaziuoju hihihi.gif
Akasha sveikinu su pirma juosta 4u.gif Pastabas pasake,bet labai sauniai.O olympusa jau bandei?
Del uogyciu irgi pritariu visoms mirksiukas.gif
Isla o tu WB namu darba darei?Nes fotkinant patalpoj teks ji reguliuotis,arba paskui ps i pagalba kviest mirksiukas.gif
Atsakyti
Žodžiu žinau, kad techniškai labai prasta foto nukapota viskas ir t.t., bet ar emocija matosi? ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 16, 19:19)
ne i tema as, bet patarkit koki man kompa pirkt biggrin.gif kad gerai foto programas veztu biggrin.gif jau uzsiknisau beieskodama..  cool.gif

Aš už Mac

QUOTE(Akasha @ 2010 11 16, 19:34)

labai patiko paskutinė, gal kadravimas truputi erzina, norėtusi šiek tiek kitaip. Smalsu su kuo fotkinta ir kokie nustatymai

QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 16, 19:40)
nu va kiek nuomoniu biggrin.gif aciu wink.gif as siaip noriu Mac'o, bet galvoju, gal geriau ant kokio objektyvo tuos pinigus isleist.. o antras, realiausias variantas tai HP. tai jau mano kompu religija biggrin.gif bet kad taip nezinau ka konkreciai rinktis.. stacionaraus kazkaip man nereik, visad tik laptopa turejus..

kol sugalvojau parašyt žiūriu ir pati parašei mac smile.gif)) Kadangi baigusi informatika tai skaitau kad apie kompus kažkiek suprantu tongue.gif tik daug pliusu jiems dedu ypač paprastam mirtingam žmogui viskas patogiai padaryta ir šiaip jei bus norinčiu galėsiu detaliau dabar nematau prasmės.

kur galėčiau pasakas pažiūrėt??? ir norėčiau kitam žaidime sudalyvauti, tik nerandu kokios sąlygos
Atsakyti
Beje as ir uz mac.
Nieliuke emocija yra mirksiukas.gif tik truputi sviesiau noretusi.
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2010 11 16, 23:44)
kur galėčiau pasakas pažiūrėt??? ir norėčiau kitam žaidime sudalyvauti, tik nerandu kokios sąlygos

Pasakos čia
Kito dar neskelbėm, bus norinčių pavadovaut? Cheles - apsiemi?
Skelbsim kai pabaigsim pasakas, dar dvi mergaitės liko nepadariusios, ryt paskutinė diena. Laukiam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 16 lapkričio 2010 - 23:00