Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Pamatė mano brolis tas foto, tai klausė ar ne su mobiliaku fotkinta... unsure.gif Nesuprantu kodėl jums viskas tinka?
Papildyta:
QUOTE(paprasta @ 2010 11 15, 11:03)
ot vargelio  bigsmile.gif  bigsmile.gif tik uždėk varnelę, kad Marks as friend  4u.gif

jo, sakau gi, nuėmiau ir vėl uždėjau..
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 15, 12:17)
Pamatė mano brolis tas foto, tai klausė ar ne su mobiliaku fotkinta...  unsure.gif Nesuprantu kodėl jums viskas tinka?
Papildyta:
jo, sakau gi, nuėmiau ir vėl uždėjau..

o ka tu pati savo nuotraukose matai gero?
Atsakyti
Jup, Laukine, surašyk, kas tavo nuomone, jos gerai ir kas blogai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 11 15, 11:19)
o ka tu pati savo nuotraukose matai gero?

QUOTE(paprasta @ 2010 11 15, 11:20)
Jup, Laukine, surašyk, kas tavo nuomone, jos gerai ir kas blogai  4u.gif

Nu *****, jau mane pyktis ima, kodėl Jūs matot kitaip nei aš.
Atsiprašau visų, kad užgriozdinu eterį, bet noriu išsiaiškinti.
Man tarkim patinka spalvos, patinka maždaug kaip viskas padėliota (taip, krepšis, diedo emocija, kai kur matosi ant vaiko bato kad į kaką įlipo) bet čia detalės. Tai pataisoma.
Bet va mane gąsdina ta techninė pusė- nu bloge kai padidini foto tai tikrai, kaip su mobiliaku fotkinta, negi Jūs nematot???? Viskas susilieję, triukšmai... Grynai kalbu apie foto kokybę.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 15, 12:26)
Nu *****, jau mane pyktis ima, kodėl Jūs matot kitaip nei aš.
Atsiprašau visų, kad užgriozdinu eterį, bet noriu išsiaiškinti.
Man tarkim patinka spalvos, patinka maždaug kaip viskas padėliota (taip, krepšis, diedo emocija, kai kur matosi ant vaiko bato kad į kaką įlipo) bet čia detalės. Tai pataisoma.
Bet va mane gąsdina ta techninė pusė- nu bloge kai padidini foto tai tikrai, kaip su mobiliaku fotkinta, negi Jūs nematot???? Viskas susilieję, triukšmai... Grynai kalbu apie foto kokybę.

Tikrai apdirbimo kalte.... Babandyk atsidaryti foto be actiono ir paziurek ar ten tokie triuksmai ir ar aplink zmogu tie ale konturai tokie yra, manau, kad ten ju nerasi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 15 lapkričio 2010 - 11:29
aš nesididinau foto, kai žiūrėjau ax.gif Laukine nesinervink- nesieks iš karto masimumo- ramiai viską eidama pasieksi 4u.gif
Atsakyti
sveikutes ,
kaip fainai pasibuvot savaitgali , baltai pavydziu smile.gif
cia jauciu uk gyvenanciu nesilanko sitoj temukei g.gif

laukine patiko sesija , 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 11 15, 11:13)
nereikia nieko sprest jei yra exifas, exposure compensation rodo prie "exposure bias". Pamintyjimus kame beda as aiskinau savo poste. Reiks daugiau parasyt apie ekspozicija prisedus, nes matau kad vis dar sunkus reikalas nemazai daliai naujoku smile.gif
Laukine, viska tu cia gerai darai, viskas sekmingai i prieki wink.gif beje, as irgi nematau fotkiu, nedraugas turbut as tau flickr, tave tai isidejau smile.gif

Jeigu turėsi laisvo laiko ir ūpo, tai didelis tau dėkui būtų 4u.gif Bet parašyk taip suprantamai, gerai smile.gif

Laukine, nu man tai liuks jūsų išvyka buvo bigsmile.gif Matosi, kad ruošeisi fotosesijai. Kašikas...nu kitą kartą patrauksi jį, ane cool.gif Pačios nuotraukos man biški per šviesios. Išsididinau jas tavo bloge, tai sakyčiau triukšmauja. Tu tik nesupyk, aš rašau, kaip matau. Nežinau kokį action'ą dėjai, gal tikrai dėl jo g.gif O nemėginai pakelti f? Gal reikėjo pamėgint pakaitaliot f, juk savus fotkinai, būtų palaukę, kol būtum pažaidus ir paskui kompe peržiūrėjusi, kaip geriau.
Bet kad ir ką parašiau, tau medalis už visus stengimusis 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Forgete @ 2010 11 15, 11:47)
Laukine nebus rysku su diafragma 2.2? lauke jei sviesu as nusistatineju 4 - 5, tada tikrai normaliau buna.

Aš nežinau, kodėl taip reikia, na teoriškai, bet pastebėjau, kad lauke man geriau gaunasi su f/4.0 nei su f/2.0.
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2010 11 15, 11:53)
Tu tik nesupyk, aš rašau, kaip matau.

Aš jokiais būdais nesupyksiu, man labai reikia normalių patarimų, kai žmonės rimtai pasižiūri, mato klaidas ir jas pasako. Aišku, smagu kai pagiria ar padrąsina, bet šį kartą matau baisią kokybę ir aiškinuosi kas ir kodėl... Labai dėkui už kritiką ir pastabas. Jei kas sprendžia pagirt ar pakritikuot, tai geriau pakritikuokit smile.gif
Papildyta:
Nu bandau tas pačias foto su noice Ninja dabar pervaryt,žiūrėsiu kas gausis. Kol mažs miega, reikia išnaudot laiką mokymuisi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2010 11 15, 12:55)
Aš nežinau, kodėl taip reikia, na teoriškai, bet pastebėjau, kad lauke man geriau gaunasi su f/4.0 nei su f/2.0.

tai visur gi raso, kad astraisios nuotraukos gaunasi kai diafragma padidini per du zingsnius. Kadangi namuose tamsoka ir didint neiseina, tai tenkinames tuo ka gaunam, o lauke visos galimybes atsiveria smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2010 11 15, 12:55)
Jeigu turėsi laisvo laiko ir ūpo, tai didelis tau dėkui būtų 4u.gif Bet parašyk taip suprantamai, gerai smile.gif

nu tam laiko biski reikia skirt, kad nesubalamutint, tai reiks ziuret kada apsiimt. Perziurejau kas pirmam puslapy parasyta, tai apie ekspozicija pameluota, salyginai smile.gif. Parasyta, kad ekspozicija yra sviesos kiekis, patekes ant matricos. Nifiga, sviesos kiekis, patekes ant matricos, priklauso tik nuo islaikymo ir diafragmos, o ka su tuo sviesos kiekiu daryti, t.y. is ko padauginti verciant i skaitmenini signala, pasako ISO. Diafragma, islaikymas ir iso - va cia ta ekspozicija, kuria mes suprantam kaip pvz "teisingai iseksponuota nuotrauka".

aj nu va prirasiau ir spejau pribalamutyt, pats prisimelavau biski, reiks rimtai sest ir prirasyt vien sau kad zinot iki galo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 15 lapkričio 2010 - 12:54
Jetus mergytės.... nerealus meetas... wub.gif unsure.gif net širdelę spaudžia.. verysad.gif

Akashytės mazgės susirgo, pas mane stroikė namus griauna nes vanduo atseit iš musu buto apačion per broma bėga ir žiema vamzdžiai užšals.. košmaras kažkoks... verysad.gif
Atsakyti