Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 15, 00:45)
ISO apie 320. Gal dėl dėto action'o?

Oi nežinau, nelabai nusimanau dėl to:) o koks čia action'as? Aš kiek randu tai man labai netikroviškos foto gaunasi...
Atsakyti
Laukine faina serija.tik pirmoj foto ta kasika labai noretusi biski i sona patraukt rolleyes.gif O su atvira tikrai yra ka paveikt 4u.gif
Atsakyti
Aha, su kašiku ir aš visaip galvojau ką daryt, bet nu tokioj nedėkingoj vietoj jis man... Kolkas dar palieku smile.gif

Gal jei f būtų didesnės reikšmės, nebūčiau taip grybo pjovus su fokusu. Išlaikymas lyg normaliai 1/200 buvo.. Jei kelčiau f, jau būtų tamsokai.. Kas įdomu, kad f žiūriu šiose foto apie 2,2, tai nėr mažai, su fokusu kaip ir turėčiau jau susitvarkyt.. Tai kas koją pakišo? Išlaikymas?
Žinau, kad daugumai šita techninė pusė jau praeitas etapas ir baisiai nebeįdomus, bet kaip mums pereit žaliuokam į kitą lygį, jei Jūs mus paliksit likimo valiai? biggrin.gif Būkit draugiški, gi Kalėdos artėja, padėkit naujokams... doh.gif 4u.gif
Papildyta:
Dar šitą pasijuokimui įkelsiu:
user posted image

Vyrui liepiau pavaidint kad geria arbatą (pabijojau verdančią iš termoso pilt, kai vyksta ne arbatos gėrimas, o fotosesija), tai vaikas žiūri, o ten nieko nėr.. sako, "kodėl nėr abatytės?" doh.gif Tuoj susekė, kad chaltūrinam.. Teko įpilt ir arbatos puodan biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gizzy @ 2010 11 14, 18:58)
O jei as susitikime nebuvau ar galiu jus flickre pasikviesti i draugus? blush2.gif Nors pati dar ten nelabai turiu ka parodyt, bet ateity tikiuosi turesiu  ax.gif

Tai aš tokia pat ,visas susirinkau irnesakyk.gif Ir mano Flickras irgi tuščias ... biggrin.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 14, 23:31)
Na, Jūsų teismui:

Uj,man gražu wub.gif

Nu pažiejau fotkes mytines,tai jazau kaip gražu .... gražios visos rolleyes.gif Į kitą ir aš noriu ax.gif
Atsakyti
hihihi.gif su vaikuciu nepachalturinsi mirksiukas.gif siaip neblogai susitvarkei su fokusu.Nenorek kad 100% foto butu viskas ok.Islaikymas tikrai gerai.Su tokiu dar galejai ir f padidinti.Bet gerai tikrai sikart susitvarkei 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes, koks nuostabus meetukas buvo thumbup.gif (is fotkiu sprendziu).... Ir pasifotkinot ir pasibendravot... Na labai liuks.... 4u.gif Ir kadru visai graziu parsivezet... Visa sestadieni galvojau apie jus ax.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 15, 02:05)
Aha, su kašiku ir aš visaip galvojau ką daryt, bet nu tokioj nedėkingoj vietoj jis man... Kolkas dar palieku smile.gif

Gal jei f būtų didesnės reikšmės, nebūčiau taip grybo pjovus su fokusu. Išlaikymas lyg normaliai 1/200 buvo.. Jei kelčiau f, jau būtų tamsokai.. Kas įdomu, kad f žiūriu šiose foto apie 2,2, tai nėr mažai, su fokusu kaip ir turėčiau jau susitvarkyt.. Tai kas koją pakišo? Išlaikymas?
Žinau, kad daugumai šita techninė pusė jau praeitas etapas ir baisiai nebeįdomus, bet kaip mums pereit žaliuokam į kitą lygį, jei Jūs mus paliksit likimo valiai?  biggrin.gif Būkit draugiški, gi Kalėdos artėja, padėkit naujokams...  doh.gif  4u.gif
Papildyta:
Dar šitą pasijuokimui įkelsiu:
Vyrui liepiau pavaidint kad geria arbatą (pabijojau verdančią iš termoso pilt, kai vyksta ne arbatos gėrimas, o fotosesija), tai vaikas žiūri, o ten nieko nėr.. sako, "kodėl nėr abatytės?"  doh.gif Tuoj susekė, kad chaltūrinam.. Teko įpilt ir arbatos puodan  biggrin.gif

Na graziai susitvarkei su sia serija... Fokusas ryskumas gerai... kas nepatinka, tai kad truputeli persviesinai foto, cia greiciasusiai nuo actiono, nes juose daiznai buna persviesinta, bet galima ir juos koreguoti pagal savo poreikius....

Pries tai minejai, kad is meeto foto gavosi tamsios, fotkinant ant A rezimo, tai is tavo parametru sprendziu, kad esi nureguliavusi expozicija i minusine puse...Nes siaip fotikas nebutu parinkes tokiu islaikymu... Reikia nepamirsti fotkinant ant pusiau automatiniu rezinu, kad ev reguliuojasi... as visada esu nors truputi i pliusa nusistacius...
Atsakyti
ačiū už atsakymus dėl flickr 4u.gif bandysiu ir aš ten kelti.

QUOTE(airv @ 2010 11 14, 21:42)
Reikia patarimo dėl kompozicijos...žo, ar tie dūmai čia žiūrisi, jūsų akimis, ar nelabai?

man žiūrisi drinks_cheers.gif

QUOTE(kristukass @ 2010 11 15, 00:01)
Na as vis stebiuosi nuotrauku sviesumu.  blink.gif  Nu man cia kosmosas dar. Praktikuojuos visaip, bet cia turbut reikia obektyvo mandresnio.  verysad.gif

Aš manau, kad man kitinukas neduoda visko, ko norėčiau, man šviesos žiauriai trūksta, net fotografuojant gamtoje, kai nėra saulės.

MB vakar pažadėjo nupirkti objektyvą tik nežinau dar kada...dar negreit... doh.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 15, 00:31)
Na, Jūsų teismui:

man visai patiko mirksiukas.gif

Atsakyti
Laukine, manau, su fokusu bent čia susitvarkei- ir ryškumas patinka 4u.gif gal kiek kliudo, kaip jau minėjo kašikėlis 4u.gif trečioje nuotraukoje man truputį trukdo pasvyrimas ax.gif daugiau foto flirce nematau blush2.gif gal pažymėjusi, kad tik draugams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 15, 01:31)
Na, Jūsų teismui:

Grazu 4u.gif

Paziurejau ir as meetuko foto, kiek radau, visos labai grazios rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 11 15, 08:59)
Pries tai minejai, kad is meeto foto gavosi tamsios, fotkinant ant A rezimo, tai is tavo parametru sprendziu, kad esi nureguliavusi expozicija i minusine puse...

nereikia nieko sprest jei yra exifas, exposure compensation rodo prie "exposure bias". Pamintyjimus kame beda as aiskinau savo poste. Reiks daugiau parasyt apie ekspozicija prisedus, nes matau kad vis dar sunkus reikalas nemazai daliai naujoku smile.gif
Laukine, viska tu cia gerai darai, viskas sekmingai i prieki wink.gif beje, as irgi nematau fotkiu, nedraugas turbut as tau flickr, tave tai isidejau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 15 lapkričio 2010 - 10:14
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 15, 01:31)
Na, Jūsų teismui:
Su spalvom turbūt labai grybauju? Ir kokybės nerasta..

na nezinau, man tai cia viskas grazu smile.gif ir fokusai vietoje, ir spalvos, gal kaip kazkuri sake,siek tiek persviesinai, bet man vis tiek grazu,ir joks kasikas nekliuna, cia gi gamta, iskyla ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievukis @ 2010 11 15, 01:30)
Nenorek kad 100% foto butu viskas ok.

Noriu doh.gif

QUOTE(Akasha @ 2010 11 15, 07:59)
Sveikutes, koks nuostabus meetukas buvo  thumbup.gif

O kodėl tu nebuvai? unsure.gif Pamatytum mano Nojų koks jau didelis.. Ot žiežula, kad neatvažiavai... verysad.gif

O actionai nukerpa kokybę? Nes matai, kai žiūri mažas foto, dar so so, bet va jei pabandau gerokai padidint, tai ooo, plaukia viskas smile.gif

QUOTE(paprasta @ 2010 11 15, 08:49)
gal pažymėjusi, kad tik draugams 4u.gif

Aga, bet aš Jus abu su robobebru priėmiau draugaut, keista kad Jums nerodo... Gal iškart nepatvirtina tos draugystės? unsure.gif Tikiuosi, jau draugaujam smile.gif
Atsakyti