Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Maggie @ 2010 11 14, 18:41)
as net nepermeciau nuotrauku... grizhtu i lova su savo 39 temperaturos. pas mane daug nebus, bet kai siek tiek apsveiksiu, bandysiu kazhka parodyt..

uj, tada mergyte, ilsėkis ir sveik 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 11 14, 19:41)
gražus akcentas, ania lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

zinok, pasakyciau, kad is kokios Marijampoles kilus mirksiukas.gif

QUOTE(Maggie @ 2010 11 14, 19:41)
as net nepermeciau nuotrauku... grizhtu i lova su savo 39 temperaturos. pas mane daug nebus, bet kai siek tiek apsveiksiu, bandysiu kazhka parodyt..

sveik 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2010 11 14, 19:08)
Durnas klausimas, o ISO korekcijos jau paskutinis žingsnis, na nustačius f ir išlaikymą? blush2.gif Ar keičiant ISO reikia koreguot ir f su išlaikymu?

Na, akivaizdu, kad reik fotografuot manual, viską pati daug greičiau tada suprasi biggrin.gif O ISO tikrai rinkis pačioj pabaigoj, ypač jei fotografuoji ne žmones, o daiktus. Patarčiau pradėt nuo diafragmos, pasirinkti ją plačiausią (pvz f 1,8), tada rinktis išlaikymą (kambaryje) tarkim - 80, jei per tamsu - keliam ISO, tol, kol pasidaro šviesu, jei per šviesu - trumpinam išlaikymą, t.y 125, 160 ir t.t. Jei max pakėlus ISO vis vien per tamsu - reikia ilginti išlaikymą, t.y 60, 50 ir t.t., bet čia jau rankos pradeda drebėti, reikia kažkur stabilai statyti fotoaparatą ar naudoti štatyvą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 14, 18:42)

su tarmėmis nebendrauji tada 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 14, 18:42)
sveik 4u.gif

oi, kad Marijampolej keisciau sneka biggrin.gif atsiprasau jei ka izeidziau biggrin.gif nenorejau biggrin.gif man tai Paprastos akcentas normalus, bet gal del to, kad mano visi gimines is Alytaus..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 14 lapkričio 2010 - 18:46
Maggie, sveik greičiau 4u.gif

man Paprastos akcentas irgi labai įprastas, nes pati iš tų kraštų kilus esu biggrin.gif beveik kaimynkos biggrin.gif
Atsakyti
tai kur tos Loretoido nuotraukos? duokit nuorodele, aki paganyt, priesh thera flu ;]

aciu, mergaites.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 11 14, 19:52)
tai kur tos Loretoido nuotraukos? duokit nuorodele, aki paganyt, priesh thera flu ;]

aciu, mergaites.

Tai kad nieko ten nėra, kelias tik padariau blush2.gif Kada kitas peržiūrėsiu, nežinau, gal per kokias tris savaites bigsmile.gif O ir nieko gero ten nebus, galėsiu tiesiai permesti, į flickrą nedėsiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 11 14, 19:46)
su tarmėmis nebendrauji tada 4u.gif  4u.gif

turiu drauge, kuri kalba tavuoju akcentu, tai ji kilus is Marijampoles,o is Alytaus kiles kitos drauges vyras, bet pas ji apsoliuciai jokio akcento nera rolleyes.gif nezinau kaip su tom tarmem, bet mano ausis kai nepratusi prie tarmiu, tai istrigo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 11 14, 18:26)
o tai tau, vadinasi neatspejom, nes mes masinoj su chebra sprendem rebusa ar jum svarbu kad mes vaidensimes prieky ar ne, nusprendem kad atvaziavot ir kelia zinot, o alabama ir siaip kelia zinojo, tai vaziavau kaip gavosi. Nu svarbu grizot  4u.gif , bet tuos vilkus galejot ir pafotkyt smile.gif

Negalejau, buvo tamsu-butu triuksmai ir nepatiketumet, kad tikrai vilkai.

QUOTE(Maggie @ 2010 11 14, 18:35)

nepatikesit, tik ishsigydzius angina, priesh savaite, man vel JI.  blink.gif tai nors "mirshtu", negalejau neprisijungt ir nepaskaitinet.

frederica - tokia kokia ir isivaizdavau. meetas buvo fantastishkas. labai dziaugiuosi, kad su visais susipazinau ax.gif  wub.gif planuojames davai jau kita? biggrin.gif

Sveik, atsiusiu lentele:)
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 14, 19:01)
nezinau kaip su tom tarmem, bet mano ausis kai nepratusi prie tarmiu, tai istrigo  rolleyes.gif

ir smagu- mokėti tarmiškai kalbėti- geras bruožas... aš taip galvoju ax.gif kai stoviu darbe, kalbu visai kitaip 4u.gif ir visada pabrėžiu, ir vaikams savo darbuke, kad tarme žmogus turi didžiuotis ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 14 lapkričio 2010 - 19:09
Va, mergaitės, pažiūrėkit - kol šiandien visą dieną fotografavau, mano mažoji (dvylikametė) namie viena irgi laiko veltui neleido bigsmile.gif Štai kaip susitvarkė su nustatymais (spec. įlindau pažiūrėti) - f 2, išlaikymas 80, ISO 500. Akivaizdu, kad išmokti tikrai nesunku tongue.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti