Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(robobebras @ 2010 11 14, 16:46)
Laukine, jei tu fotografuoji su Aperture priority autoekspozicija, tai tu ta iso kelk nekelus, jis nuotraukos nepasviesins, na nebent fotografuoji nakti ar siaip grynoj tamsoj arba su blicu. Pagal tavo exifa pagrindine problema yra tai, kad tu parinkus "spot" ekspozicijos meteringa vietoj "evaluative".
Kas vyksta kai tu fotkini: tu nutaikai centrini taska i veida, kad sufokusuotum. Veidas nuortaukoj yra sviesiausia vieta, ir fotikas skaiciuoja autoekspozicija pagal veido sviesuma (nes tu taip nustacius su tuo "spot"). Taigi, jis visa nuotrauka "tamsina" (tavo atveju trumpina islaikyma) tol, kol veidas lieka iseksponuotas iki standartinio 18% gray. Taigi tu gauni tamsia nuotrauka, kurios islaikymas parinktas pvz 1/1000s.

Pažiūrėjau savo foto parametrus, tai matau, kad Metering Mode yra Evaluative Metering, bet kas tas yr? Atsiprašau už žalią klausimą ax.gif

QUOTE(Loretoidas @ 2010 11 14, 18:04)
Kaip vakar minėjau, labai svarbu suvokti ryšį tarp diafragmos, išlaikymo ir ISO. 1000-1250 - tai čia jau tik ryškioj saulėj, o tokią dieną kaip vakar - 160 ir jei tamsu mažinam iki 80,  ir tik tada, jei vis vien per tamsu, didinam ISO. Čia prie f 1,8 - 2.

Šiandien dvi valandas sąžiningai su keliais rankdarbiais mėginau suvokti šį ryšį. Teoriškai kaip ir viskas aišku, praktiškai nesigauna, taip kaip noriu, na kad būtų gera foto... Arba per šviesu, arba per tamsu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2010 11 14, 17:55)
Šiandien dvi valandas sąžiningai su keliais rankdarbiais mėginau suvokti šį ryšį. Teoriškai kaip ir viskas aišku, praktiškai nesigauna, taip kaip noriu, na kad būtų gera foto... Arba per šviesu, arba per tamsu doh.gif

tai tada keisk kazkuri dydi: iso, islaikyma arba f. visu triju suderinimas ir bus gera ekspozicija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 11 14, 18:49)
Lauksim, Laukine 4u.gif  Jei nori judančius fotografuoti, tai išlaikymas turi būti bent 1/125 ir trumpesnis 4u.gif

Šitą jau pasakyčiau ir naktį pakelta lotuliukas.gif Bet... Pasirenku Tv funkciją (galiu nusistatyti išlaikymą) ir tuomet diafragmą man parenka pagal situaciją (M funkcijos dar nesu įvaldžius), šiandien ji buvo 2.0, ISO beja 200. Tai va, man per maža diafragma, kad taikliai susitvarkyčiau su fokusu doh.gif
Bandau kitai, pasirenku Av funkciją, statausi diafragmą 4.0, bet išlaikymą tada automatiškai parenka 1/60. Nu rūpuže, kur sutokiu išlaikymu aš nufotkinsiu savo Jovilę doh.gif
Ku daryt?... g.gif

QUOTE(Forgete @ 2010 11 14, 18:51)
as stengiuosi siek tiek didesni f pasirinkt, jei leidzia sviesa dazniausiai 4-4.5, o maziausia 2.2 (pas mane 1.8 50mm). bet tada kaip tu skai, vos krypt ir fokusas pabega. Islaikyma minimum 1/125 su vaikais darau, nes jau 1/100 man liejasi. Paskutine iseitis - iso, man atrodo geriau kazkiek patriuksmavus nuotrauka nei susiliejus.

Durnas klausimas, o ISO korekcijos jau paskutinis žingsnis, na nustačius f ir išlaikymą? blush2.gif Ar keičiant ISO reikia koreguot ir f su išlaikymu?
Atsakyti
1 ND
http://farm5.static...._af8db208ea.jpg
http://farm5.static...._952e6bb73b.jpg
http://farm5.static...._2df4fe16d4.jpg

Labai atsiprašau, kad tokiu būdu rodau namų darbus 4u.gif
Niekaip nesuprantu kodėl paspaudus IMG man meta Error verysad.gif
Gal kas žinot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2010 11 14, 19:08)
Šitą jau pasakyčiau ir naktį pakelta lotuliukas.gif Bet... Pasirenku Tv funkciją (galiu nusistatyti išlaikymą) ir tuomet diafragmą man parenka pagal situaciją (M funkcijos dar nesu įvaldžius), šiandien ji buvo 2.0, ISO beja 200. Tai va, man per maža diafragma, kad taikliai susitvarkyčiau su fokusu doh.gif
Bandau kitai, pasirenku Av funkciją, statausi diafragmą 4.0, bet išlaikymą tada automatiškai parenka 1/60. Nu rūpuže, kur sutokiu išlaikymu aš nufotkinsiu savo Jovilę doh.gif
Ku daryt?... g.gif
Durnas klausimas, o ISO korekcijos jau paskutinis žingsnis, na nustačius f ir išlaikymą? blush2.gif Ar keičiant ISO reikia koreguot ir f su išlaikymu?

na tai ziuri ar per sviesu ar per tamsu, kaip ziuret - eksponometras rodo

QUOTE(Sofija2 @ 2010 11 14, 19:12)
1 ND
http://farm5.static...._af8db208ea.jpg
http://farm5.static...._952e6bb73b.jpg
http://farm5.static...._2df4fe16d4.jpg

Labai atsiprašau, kad tokiu būdu rodau namų darbus  4u.gif
Niekaip nesuprantu kodėl paspaudus IMG man meta Error  verysad.gif
Gal kas žinot  4u.gif

gerai
Atsakyti
QUOTE(Marile @ 2010 11 14, 17:29)
Sveikos,
Vakar grįžus norėjau parašyt, bet buvo dingęs internetas iki dabar  doh.gif
Pirmiausiai tai didelis ačiū fredericai, šauniai ir svetingai šeimininkei  aciuks.gif  aciuks.gif
ačiū visai mielai kompanijai, ir ypatingai Loretoidui ir Alexso aciuks.gif
ačiū Alabamai, mano šturmanui ir kelionės draugui aciuks.gif
ačiū robobebrui ir jo kompanijai, už kelionę kartu i Ukmergę aciuks.gif . Būčiau norėjus padėkoti ir už kelionę atgal, bet kad robobebras nurūko neatsigręždamas, palikęs dvi vienišas merginas ilgam tamsiam  kely  doh.gif  lotuliukas.gif

QUOTE(Alabama @ 2010 11 14, 18:17)
Aga, Alabama visa kelia tik ple-ple-ple:D

Jo, mes likom vienos tamsoj, ir vos nenuvaziavom i Zarasus, ir mus vijosi vilku gauja unsure.gif Ir kandziojo padangas unsure.gif

o tai tau, vadinasi neatspejom, nes mes masinoj su chebra sprendem rebusa ar jum svarbu kad mes vaidensimes prieky ar ne, nusprendem kad atvaziavot ir kelia zinot, o alabama ir siaip kelia zinojo, tai vaziavau kaip gavosi. Nu svarbu grizot 4u.gif , bet tuos vilkus galejot ir pafotkyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2010 11 14, 18:08)

hmm smile.gif nu reik i viska ziuret. ir ziuret ko nori smile.gif jei man svarbiau sustingdyt zmogu, tai derinu taip iso ir diafragma, kad man duotu tinkama islaikyma, kuri sustingdo judesius. jei man reik kad viskas viskas rysku butu, tai pasirenku tarkim diafgrama f8, ir jau kad nebutu tamsu ziuriu tuos kitus du... jei bijau, kad gali lietis, tai islaikyma dar parenku trumpa. tai atitinkamai iso keliu..

nu vienu zo, visi trys dalykai susije. ir tik juos derindama ir galvodama ka keiti ir kaip viena kompensuot kitu gali, pasieksi geru rezultatu..

priblevyzgojau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Sofija2 @ 2010 11 14, 18:12)
1 ND

gerai. erorr neturetu mest, nes nuoroda kaip ir gera..
Atsakyti
o kaip pamatyt loretos foto? as fickre kiek paziurejau, tai tiek. lygtais visas jau kontaktuose turiu.

nepatikesit, tik ishsigydzius angina, priesh savaite, man vel JI. blink.gif tai nors "mirshtu", negalejau neprisijungt ir nepaskaitinet.

frederica - tokia kokia ir isivaizdavau. meetas buvo fantastishkas. labai dziaugiuosi, kad su visais susipazinau ax.gif wub.gif planuojames davai jau kita? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 11 14, 18:35)

nepatikesit, tik ishsigydzius angina, priesh savaite, man vel JI.  blink.gif tai nors "mirshtu", negalejau neprisijungt ir nepaskaitinet.

įdėki ir pati ką pafotografavai ax.gif gal kas dar manęs nepažymėję kaip draugės blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
as zinokit vis dar girdziu Paprastos balsa ir jos akcenta lotuliukas.gif

as siandien zaidziau su lasiukais, bandysiu veliau ikelti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 14, 18:38)
as zinokit vis dar girdziu Paprastos balsa ir jos akcenta  lotuliukas.gif

gražus akcentas, ania lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 11 14, 19:37)
įdėki ir pati ką pafotografavai  ax.gif  gal kas dar manęs nepažymėję kaip draugės blush2.gif  blush2.gif

as net nepermeciau nuotrauku... grizhtu i lova su savo 39 temperaturos. pas mane daug nebus, bet kai siek tiek apsveiksiu, bandysiu kazhka parodyt..
Atsakyti