fainas meetas buso! foto grazios.. ir tik isivaizduot galiu kiek visko prikalbejot!!! nice vienu zodziu
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 14, 13:26)
ISO buvo 600-800, nes kitaip foto siaubingai tamsios. f-1,4-2,2
Laukine, jei tu fotografuoji su Aperture priority autoekspozicija, tai tu ta iso kelk nekelus, jis nuotraukos nepasviesins, na nebent fotografuoji nakti ar siaip grynoj tamsoj arba su blicu. Pagal tavo exifa pagrindine problema yra tai, kad tu parinkus "spot" ekspozicijos meteringa vietoj "evaluative".
Kas vyksta kai tu fotkini: tu nutaikai centrini taska i veida, kad sufokusuotum. Veidas nuortaukoj yra sviesiausia vieta, ir fotikas skaiciuoja autoekspozicija pagal veido sviesuma (nes tu taip nustacius su tuo "spot"). Taigi, jis visa nuotrauka "tamsina" (tavo atveju trumpina islaikyma) tol, kol veidas lieka iseksponuotas iki standartinio 18% gray. Taigi tu gauni tamsia nuotrauka, kurios islaikymas parinktas pvz 1/1000s.
Sveikos,
Vakar grįžus norėjau parašyt, bet buvo dingęs internetas iki dabar
Pirmiausiai tai didelis ačiū fredericai, šauniai ir svetingai šeimininkei
ačiū visai mielai kompanijai, ir ypatingai Loretoidui ir Alexso
ačiū Alabamai, mano šturmanui ir kelionės draugui
ačiū robobebrui ir jo kompanijai, už kelionę kartu i Ukmergę . Būčiau norėjus padėkoti ir už kelionę atgal, bet kad robobebras nurūko neatsigręždamas, palikęs dvi vienišas merginas ilgam tamsiam kely
Vakar grįžus norėjau parašyt, bet buvo dingęs internetas iki dabar
Pirmiausiai tai didelis ačiū fredericai, šauniai ir svetingai šeimininkei
ačiū visai mielai kompanijai, ir ypatingai Loretoidui ir Alexso
ačiū robobebrui ir jo kompanijai, už kelionę kartu i Ukmergę . Būčiau norėjus padėkoti ir už kelionę atgal, bet kad robobebras nurūko neatsigręždamas, palikęs dvi vienišas merginas ilgam tamsiam kely
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 14, 15:02)
Ir aš as A režimo fotkinau. Tai ISO 600-800, f- 1.4-1.8, išlaikymas (parinktas) 1000-1250 Matyt tame reikalas bus...
Kaip vakar minėjau, labai svarbu suvokti ryšį tarp diafragmos, išlaikymo ir ISO. 1000-1250 - tai čia jau tik ryškioj saulėj, o tokią dieną kaip vakar - 160 ir jei tamsu mažinam iki 80, ir tik tada, jei vis vien per tamsu, didinam ISO. Čia prie f 1,8 - 2.
Dideliausias ačiū Frederikai ir Alexo Buvo labai smagu, taip greitai laikas prabėgo, mergaitės visos nuostabios, berniukai irgi Bučkis visiems
Helloooo
Vai kaip ir aš pavydžiu meet'o... super skamba viskas. Foto pamačiau vos kelias, iš įdėtų nuorodų, kur daugiau žiūrėt, nežinau nemoku aš su tais visais "Flickr"
Labai smagu girdėti, kad gerai praleidote laiką
Šiandien bandžiau daryt savo pasakos fotosesiją...tikiuos ryt įkelsiu foto jau... šiandien tegul valdo savaitgalinis "aliukas" ir filmai.
Kiek pati apsiskaičiavau, tai paskutinė diena pasakai paeksponuoti yra trečiadienis
Bus bus, aš dar neįdėjau
Aš - už - naują užduotį.
Ačiū už paprotinimą, o aš maniau, kad kitaip yra...aš mėgstu Aperture priority ir kai nesigauna baisiai keikiuos
Žodžiu, reikės pasibandyt ir kitus variantus ...
Visų pasakas peržiūrėjau, bet kol kas tyliai...žadu pakomentuot truputį vėliau
Vai kaip ir aš pavydžiu meet'o... super skamba viskas. Foto pamačiau vos kelias, iš įdėtų nuorodų, kur daugiau žiūrėt, nežinau nemoku aš su tais visais "Flickr"
Labai smagu girdėti, kad gerai praleidote laiką
Šiandien bandžiau daryt savo pasakos fotosesiją...tikiuos ryt įkelsiu foto jau... šiandien tegul valdo savaitgalinis "aliukas" ir filmai.
Kiek pati apsiskaičiavau, tai paskutinė diena pasakai paeksponuoti yra trečiadienis
QUOTE(Yvette @ 2010 11 14, 14:19)
O pasakų daugiau nebebus ? Frederica, ką ten bausti reikės?
Man visai patiko užduotis. Galbūt galim dar vieną žaidimą suorganizuoti. Kažkas buvo jau paminėjęs Patarles. Visai būtų smagu.
Man visai patiko užduotis. Galbūt galim dar vieną žaidimą suorganizuoti. Kažkas buvo jau paminėjęs Patarles. Visai būtų smagu.
Bus bus, aš dar neįdėjau
Aš - už - naują užduotį.
QUOTE(robobebras @ 2010 11 14, 15:46)
Laukine, jei tu fotografuoji su Aperture priority autoekspozicija, tai tu ta iso kelk nekelus, jis nuotraukos nepasviesins...
Ačiū už paprotinimą, o aš maniau, kad kitaip yra...aš mėgstu Aperture priority ir kai nesigauna baisiai keikiuos
Žodžiu, reikės pasibandyt ir kitus variantus ...
Visų pasakas peržiūrėjau, bet kol kas tyliai...žadu pakomentuot truputį vėliau
Laukine, jei tu fotografuoji su Aperture priority autoekspozicija, tai tu ta iso kelk nekelus, jis nuotraukos nepasviesins, na nebent fotografuoji nakti ar siaip grynoj tamsoj arba su blicu. Pagal tavo exifa pagrindine problema yra tai, kad tu parinkus "spot" ekspozicijos meteringa vietoj "evaluative".
Kas vyksta kai tu fotkini: tu nutaikai centrini taska i veida, kad sufokusuotum. Veidas nuortaukoj yra sviesiausia vieta, ir fotikas skaiciuoja autoekspozicija pagal veido sviesuma (nes tu taip nustacius su tuo "spot"). Taigi, jis visa nuotrauka "tamsina" (tavo atveju trumpina islaikyma) tol, kol veidas lieka iseksponuotas iki standartinio 18% gray. Taigi tu gauni tamsia nuotrauka, kurios islaikymas parinktas pvz 1/1000s.
va nieko nesupratau ką parašei... taip ir meete sakiau- skaitau skaitau ir nieko nesusigaudau
QUOTE(Marile @ 2010 11 14, 16:29)
Sveikos,
Aga, Alabama visa kelia tik ple-ple-ple:D
Jo, mes likom vienos tamsoj, ir vos nenuvaziavom i Zarasus, ir mus vijosi vilku gauja Ir kandziojo padangas
QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 14, 09:23)
as tai noreciau pamatyt visas visu nuotraukas, kazkaip niekur saves nematau
esi, esi
Suprantu, kad čia susakei daug svarbaus, kai ką supratau, kai ko ne. Bandysiu aiškintis pati, jei ką, klausiu.
Loreta, ačiū už paaiškinimą.
Supykau, susirinkau vyrus ir išsivežiau į parką, sakau- man reik mokintis. Sutiko. Pasodinau diedą ant suoliuko su Domu ir net žvakutes užkūriau ir arbatą gėrė ir pozavo ir visa ką Dabar žiūriu kas gavos, sumigdysiu vyrus ir tada įdėmiai žiūrėsiu ir Jums parodysiu.
Parke viską su M dariau, išlaikymą irgi, tai kur tau, vaikeli, visai kas kita. Bet va jau iškart noriu klaust tų, kas fotkina vaikus, jei f 1,4-1,8, tai žiauriai tiksliai turit pataikyt su fokusu, čiut biškį ir gaunas bluras... O kai vaikai bėgioja, ką darot? Keliat f ar ką? Nes nu atrodo taikau vaikui tarpuragin o pataikau diedui į pilvą Pasakojimai, kad aš prastas snaiperis- netinka Gal kas išduos paslaptį, kaip prie mažo f pataikyt į tikslą? Ar kai objektas juda, f visgi reik kelt ir bluro didelio nedaryti?
Ar Jūs matėt šiandienos orą? Nu fantastika, o juk lapkričio vidurys. Kaip aš sakau- niekas nevyksta be reikalo. Vakar gavau progą sužinoti daug naudingos informacijos apie foto, o šiandien net pats oras man padėjo tą info pabandyt pritaikyti praktikoje.
Žodžiu kas gausis, parodysiu.
Lauksim, Laukine Jei nori judančius fotografuoti, tai išlaikymas turi būti bent 1/125 ir trumpesnis
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 14, 18:47)
Suprantu, kad čia susakei daug svarbaus, kai ką supratau, kai ko ne. Bandysiu aiškintis pati, jei ką, klausiu.
Supykau, susirinkau vyrus ir išsivežiau į parką, sakau- man reik mokintis. Sutiko. Pasodinau diedą ant suoliuko su Domu ir net žvakutes užkūriau ir arbatą gėrė ir pozavo ir visa ką Dabar žiūriu kas gavos, sumigdysiu vyrus ir tada įdėmiai žiūrėsiu ir Jums parodysiu.
Parke viską su M dariau, išlaikymą irgi, tai kur tau, vaikeli, visai kas kita. Bet va jau iškart noriu klaust tų, kas fotkina vaikus, jei f 1,4-1,8, tai žiauriai tiksliai turit pataikyt su fokusu, čiut biškį ir gaunas bluras... O kai vaikai bėgioja, ką darot? Keliat f ar ką? Nes nu atrodo taikau vaikui tarpuragin o pataikau diedui į pilvą Pasakojimai, kad aš prastas snaiperis- netinka Gal kas išduos paslaptį, kaip prie mažo f pataikyt į tikslą? Ar kai objektas juda, f visgi reik kelt ir bluro didelio nedaryti?
Ar Jūs matėt šiandienos orą? Nu fantastika, o juk lapkričio vidurys. Kaip aš sakau- niekas nevyksta be reikalo. Vakar gavau progą sužinoti daug naudingos informacijos apie foto, o šiandien net pats oras man padėjo tą info pabandyt pritaikyti praktikoje.
as stengiuosi siek tiek didesni f pasirinkt, jei leidzia sviesa dazniausiai 4-4.5, o maziausia 2.2 (pas mane 1.8 50mm). bet tada kaip tu skai, vos krypt ir fokusas pabega. Islaikyma minimum 1/125 su vaikais darau, nes jau 1/100 man liejasi. Paskutine iseitis - iso, man atrodo geriau kazkiek patriuksmavus nuotrauka nei susiliejus.
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 14, 17:47)
lauksim rezultatų