Įkraunama...
Įkraunama...

HORMONŲ TYRIMAI

QUOTE(Aidutea @ 2010 11 29, 13:58)
Sveikutes, jungiuosi ir as prie jusu  4u.gif  Siandien pasiemiau E2; FSH; LH tyrimu rezultatus ir siandien dariausi PG ir PRL, rezultatai bus ketvirtadieni po piet, bet man jau dabar smalsu ax.gif

Rezultatai stai tokie 5 C.D.
E2  - 20,0 pg/ml    (13-191)
FSH - 7,0 mlU/      (2-10)
LH  - 22,5 mlU/ml  (<20)
Ar sie jau turimi rezultatai ganetinai normalus, ar nieko gero nezadantys jau dabar?  :ax

na santykis LH:FSH nelabai ..turi buti apie 1-1,5, o cia 3..rodo i policistines kiausides..
Atsakyti
QUOTE(Siguliukas @ 2010 11 25, 07:50)
Sveikos mergaitės, aš tęsiu dabar kitokį hormoninį gydymą ir smalsauju ar esat kuri tyrusi FERITINĄg.gif  jei taip, kokie buvo rezultatai ir kaip greit atsistojo į savo "geras" normas?

la, as dariausi feritino tyrima, jis kaip ir normoje, tad deja negaliu tau pasakyti per kiek laiko jis galetu atsistatyti jei yra nukrypimas, ar didelis jis pas tave?
merginos, as zialia visuose tyrimuose, blush2.gif bet dabar man cia toks itarimas kilo g.gif ivairius tyrimus(prolaktinas, estradiolis, ft4, shbg....) dariau neatsizvelgdama kokia dpo kadangi esu po abrazijos ir nezinau kada mmm laukti, liepe endorkrinologe nuejau ir pasidariau, dabar svarstau kad gal per anksti, nes kai kurios normos ogoooo blink.gif kai nupkryspta nuo normu del gautu per dirbtini apvaisinima vaistu doziu. Vat ir galvoju ar nebusiu pinigu i bala ismetus ir nelieps man tyrimus kartoti ax.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laurynaa @ 2010 11 29, 17:47)
la, as dariausi feritino tyrima, jis kaip ir normoje, tad deja negaliu tau pasakyti per kiek laiko jis galetu atsistatyti jei yra nukrypimas, ar didelis jis pas tave?
merginos, as zialia visuose tyrimuose, blush2.gif  bet dabar man cia toks itarimas kilo  g.gif ivairius tyrimus(prolaktinas, estradiolis, ft4, shbg....) dariau neatsizvelgdama kokia dpo kadangi esu po abrazijos ir nezinau kada mmm laukti, liepe endorkrinologe nuejau ir pasidariau, dabar svarstau kad gal per anksti, nes kai kurios normos ogoooo  blink.gif kai nupkryspta nuo normu del gautu per dirbtini apvaisinima vaistu doziu. Vat ir galvoju ar nebusiu pinigu i bala ismetus ir nelieps man tyrimus kartoti  ax.gif  doh.gif

Kodel nezinai, kada laukt mmm?? Reikia laukti po 30-31d. po A,
o tyrimai mano galva bereikalingai daryti )bet as ne gyd..), jei ne vaistai, tai nestumas itakojo...Juk beveik visu lytiniu hormonu tyrimu yra normos ciklo fazem ir nestumui.
Nebent skydliaukes hormonai nesvarbu, kada padaryti..

Dar galvoju, jie juk buvo jau pries dirbtini tirti? kaip buvo tada?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coffee bean: 29 lapkričio 2010 - 20:13
QUOTE(Coffee bean @ 2010 11 29, 20:11)
Kodel nezinai, kada laukt mmm??

is savo karcios patirties zinau,kad po A pas mane mmm prasideda ne po menesio, o po keliu men sad.gif gyd liepe gerti duphastona,kad jos ateitu, na bet nieko nesake, kada krauja daryt blink.gif tik SM skaitydama pagalvojau kad paskubejau. o pries dirbtini mano hormonai normoje buvo, prolaktinas ant ribos bet ginekolege jokiu pastabu nesake.
labai nusiminsiu jei kraujus teks kartoti doh.gif jau taip atsibodo ta vena badyti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(laurynaa @ 2010 11 29, 18:28)
is savo karcios patirties zinau,kad po A pas mane mmm prasideda ne po menesio, o po keliu men sad.gif gyd liepe gerti duphastona,kad jos ateitu, na bet nieko nesake, kada krauja daryt  blink.gif tik SM skaitydama pagalvojau kad paskubejau. o pries dirbtini mano hormonai normoje buvo, prolaktinas ant ribos bet ginekolege jokiu pastabu nesake.
labai nusiminsiu jei kraujus teks kartoti  doh.gif  jau taip atsibodo ta vena badyti  verysad.gif

na geriau jau kartot, negu, kad butu isties blogi tyrimai..
O taip tai iki mmm tikrai nieko nedaryciau schmoll.gif

o kam jie buvo paskirti? planavimui? nesivystancio priezasciu paieskom? ar kam..
Man atrodo, jei pries dirbtini buvo viskas ok su hormonais, tai ne jie cia kalti.. Visokios bacilos irgi manau buvo anksciau tirtos..
Atsakyti
Progesteronas (mot.) nmol/l (folikul.f. 0.6-4.7; ovuliac.f. 2.4-9.4; liutein.f. 5.3-86; menopauzėje 0.3-2.5 ) 55.91
Prolaktinas (mot.) mIU/l (102 - 496) 632.00 +
Mergaites prasau pakuomentuokite mano tyrimukus, man cia zalias miskas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(laurynaa @ 2010 11 29, 19:47)

pas mane buvo apie 18,4 o norma 15-150
Atsakyti
QUOTE(planuke @ 2010 11 29, 19:04)
Progesteronas (mot.) nmol/l (folikul.f. 0.6-4.7; ovuliac.f. 2.4-9.4; liutein.f. 5.3-86; menopauzėje 0.3-2.5 ) 55.91 
Mergaites prasau pakuomentuokite mano tyrimukus, man cia zalias miskas  blush2.gif

PRL didokas, bet O vyksta...
del PRL gali paskirti vaistuku, bet as tai kartociau dar PRL (gal cia siaip koks vienkartinis nukrypimas, nuo streso ar dar ko)..
Man prie 750 PRL paskyre gert, ji numusiau iki 300, bet rezultato nera, nors pagal PGR O buvo ir yra, tai nzn ar tas PRL groja cia kazka lemiamo..

Bet, kai gavus tyrimus, speliojau ar paskirs man gert ar ne..visur googlinau, tai radau: "Net ir nezymus PRL padidejimas traktuojamas, kaip trukdys pilnaverciai O"

Dar PRL padideja nestumo metu, tai iki mmm (jei jos bus) nieko negerciau, net jei paskirtu:D
Atsakyti
QUOTE(Coffee bean @ 2010 11 29, 22:17)
PRL didokas, bet O vyksta...
del PRL gali paskirti vaistuku, bet as tai kartociau dar PRL (gal cia siaip koks vienkartinis nukrypimas, nuo streso ar dar ko)..
Man prie 750 PRL paskyre gert, ji numusiau iki 300, bet rezultato nera, nors pagal  PGR O buvo ir yra, tai nzn ar tas PRL groja cia kazka lemiamo..

Bet, kai gavus tyrimus, speliojau ar paskirs man gert ar ne..visur googlinau, tai radau: "Net ir nezymus PRL padidejimas traktuojamas, kaip trukdys pilnaverciai O"

Dar PRL padideja nestumo metu, tai iki mmm (jei jos bus) nieko negerciau, net jei paskirtu:D

Aciu tau mazute 4u.gif ir man tas PRL nelabai patiko....iki mmm dar gera savaite. g.gif O kokius tau vaistukus buvo paskyre? Dar 1 klausimelis, jei pastoji ar PRG irgi turi pakilt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(planuke @ 2010 11 29, 21:04)
Mergaites prasau pakuomentuokite mano tyrimukus, man cia zalias miskas  blush2.gif

Progesteronas labai geras 4u.gif Prolaktinas gan didelis, reikes vaistuku ji mazinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Coffee bean @ 2010 11 29, 20:32)
na santykis LH:FSH nelabai ..turi buti apie 1-1,5, o cia 3..rodo i policistines kiausides..

Labai dekoju uz atsakyma mirksiukas.gif o siaip man tokiai zaliai situos reikaluos, ar gali kas pasakyti, ka dar galima nustatyti siais hormonu tyrimais? kiek skaitausi tai man tie terminai tokie nelabai suprantami atrodo, o liaudiskai suprantamai niekur nerandu informacijos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Siguliukas @ 2010 11 29, 21:06)
pas mane buvo apie 18,4 o norma 15-150

'savaitėje' skaičiau straipsniuką apie geležį. Turint endometriozę, geležies trūkumas gali susidaryti būtent dėl turimos endo. 4u.gif
Atsakyti