Įkraunama...
Įkraunama...

HORMONŲ TYRIMAI

sveikos,

7DPO daryti tyrimai:

Progesteronas 56.06 (norma 5.33-86) - ar pakankamas kad išsilaikytų nėštumas? rolleyes.gif
Prolaktinas 873,7 (norma 102-496) doh.gif čia jau stipriai viršijama.. nesitikėjau, nes prieš 1,5m darytuose tyrimuose buvo norma unsure.gif nors dabar kai paskaičiau simptomus - tai akurat - krūtinę skauda vos ne visą mėnesį ir visi kiti požymiai unsure.gif bet kaip suprantu vaistų pagalba galima sureguliuoti? ir ar smarkiai prolaktinas įtakoja nevaisingumą?

ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės, neseniai pradėjom ilgą kelią iki vaikelio, vieną turime, tačiau po nesėkmingų įvykių (trūkęs negimdinis nėštumas, šalintas kiaušintakis) bei nevykstančios ovuliacijos reikės imtis tik dirbtinio apvaisinimo. Pasodinta dbr ant kontraceptikų ir ciklo antrą/trečią dieną reikės daryti galybę čia jūsų aptariamų tyrimų, be to man ir vyrui kontrolinius ŽIV, hepatitų bei sifilio tyrimus. Laukia apie trylika tyrimų, vyrui keturi. Kraupstu nuo kainų, kiek paskaičiavau pagal Endemik tyrimų kainas, be keturių su puse šimto neapsieisime g.gif o kur jūs darote tyrimus? Mes galime iš esmės bet kur, bet kiek aš suprantu, tie tyrimai bet kur būtų mokami, net jei tai bandytume daryti savo konsultacinėje poliklinikoje? Ar esu teisi? Ir jokie siuntimai čia "negroja" ? Pasidalinkite patirtimi, jei nesunku ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(boruze157 @ 2010 11 18, 18:21)
Sveikutės, neseniai pradėjom ilgą kelią iki vaikelio, vieną turime, tačiau po nesėkmingų įvykių (trūkęs negimdinis nėštumas, šalintas kiaušintakis) bei nevykstančios ovuliacijos reikės imtis tik dirbtinio apvaisinimo. Pasodinta dbr ant kontraceptikų ir ciklo antrą/trečią dieną reikės daryti galybę čia jūsų aptariamų tyrimų, be to man ir vyrui kontrolinius ŽIV, hepatitų bei sifilio tyrimus. Laukia apie trylika tyrimų, vyrui keturi. Kraupstu nuo kainų, kiek paskaičiavau pagal Endemik tyrimų kainas, be keturių su puse šimto neapsieisime g.gif o kur jūs darote tyrimus? Mes galime iš esmės bet kur, bet kiek aš suprantu, tie tyrimai bet kur būtų mokami, net jei tai bandytume daryti savo konsultacinėje poliklinikoje? Ar esu teisi? Ir jokie siuntimai čia "negroja" ? Pasidalinkite patirtimi, jei nesunku  ax.gif  4u.gif

taip.. kainos tikrai didelės ir norint išsitirti viską tenka pakloti nemažą sumą pinigų unsure.gif siuntimų nereikia, reikia tik žinoti kokius tyrimus pasidaryti - o poliklinikoje, deja, ne visus tyrimus ir daro schmoll.gif aš asmeniškai darausi visus tyrimus privačioje klinikoje..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evelinute: 18 lapkričio 2010 - 18:53
Dėkui labai, taip ir nujaučiau, tyrimai dar negreitai, gruodžio pradžioje, bet tokiu kalėdiniu laikotarpiu pasijaus ax.gif mums dar su vyru sunku suvokti, kur mes "leidžiamės", kas mūsų laukia, kokie šansai ir kokios kainos, bet po truputį pereisim visus etapus, bent vieną kartą bandysime viską nueiti iki galo mirksiukas.gif
Atsakyti
labas vakaras,

gal galetumet pakomentuoti....pas gyg. dar tik uz savaites, o labai smalsu.
tyrimas 2 c.d.

estradiolis 252.9 pmol/l
folitropinas 5.710 UI/l
liutropinas 4.1 UI/l

19 c.d.
progesteronas 35.220 nmol/l

testeronas 1.15 nmol/l
SHBG 28.69 nmol/l

dekui is anksto 4u.gif
Atsakyti
O koks turi buti PGR, kad nestumui palaikyti???? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(boruze157 @ 2010 11 18, 19:13)
mums dar su vyru sunku suvokti, kur mes "leidžiamės", kas mūsų laukia, kokie šansai ir kokios kainos,

na su IVF turit jau pasiskaičiuot kiek gali tekti pakloti. kad pusiaukelėje nepritrūktumėte
Aš darausi Geromedoje, patogu, nes netoli namų, rezultatai dar tą pačią dieną. O net jei poliklinika tyrimus hormoninius darys-teks mokėt. Valstybė hormoninių tyrimų neapmoka.
Atsakyti
QUOTE(2Lviename @ 2010 11 18, 19:52)
O koks turi buti PGR, kad nestumui palaikyti???? mirksiukas.gif

Laboratorijose turi buti normos pirmam, antram ir treciam nestumo trimestram.
Papildyta:
QUOTE(evelinute @ 2010 11 18, 17:03)
sveikos,

7DPO daryti tyrimai:

Progesteronas 56.06 (norma 5.33-86) - ar pakankamas kad išsilaikytų nėštumas? rolleyes.gif
Prolaktinas 873,7 (norma 102-496) doh.gif čia jau stipriai viršijama.. nesitikėjau, nes prieš 1,5m darytuose tyrimuose buvo norma unsure.gif nors dabar kai paskaičiau simptomus - tai akurat - krūtinę skauda vos ne visą mėnesį ir visi kiti požymiai unsure.gif bet kaip suprantu vaistų pagalba galima sureguliuoti? ir ar smarkiai prolaktinas įtakoja nevaisingumą?

ačiū 4u.gif

O ivyko, prg labai geras, nestuma islaikytu.

Aukstas prl, ypac jei ciklo pradzioj- gali slopinti O. Ji gali arba nevykti, arba nevisada vykti, arba buti nekokybiska. Tavo atveju aukstas prl O nesukliude.

Beje prl padidet gali nuo pasaliniu veiksniu, pvz streso imant krauja ir pan.
Papildyta:
QUOTE(Auksute @ 2010 11 18, 19:39)
labas vakaras,

gal galetumet pakomentuoti....pas gyg. dar tik uz savaites, o labai smalsu.
tyrimas 2 c.d.

estradiolis 252.9 pmol/l
folitropinas 5.710 UI/l
liutropinas 4.1 UI/l

19 c.d.
progesteronas 35.220 nmol/l

testeronas 1.15 nmol/l
SHBG 28.69 nmol/l

dekui is anksto  4u.gif

neparasei normu, bet panasu, kad viskas gerai, tik ciklo pradzios tyrimai siaip daromi 3-5 cd. 19cd- tai kiek cia mazdaug dpo?

Papildyta:
STARGAZER, menesines nereiskia, kad buvo O. Kartais tiesiog atsidalina pasenusi gimdos gleivine. Yra cia pks temute. Ten 1mam poste surasyta kaip diagnozuojamas pks, pagal kokius pozymius ir pan.
Atsakyti
Gal kas esate susidūrę su tokia situacija, nes man kyla įtarimas, kad gal blogai ištyrė kraują ar išvis sumaišė su kitos pacientės g.gif Rugsėjo mėn. tyriausi hormonus ir PRG buvo 13,6 nmol/l, TES 3,9 nmol/l (23 c.d., nors tas ciklas buvo trumpas, tik 25 d.). Dabar vėl išsityriau (22 c.d.) ir PRG 24,8 nmol/l, TES 1,9 nmol/l, SHBG 171 nmol/l. Na ovuliacija suprantu, kad ne kiekvieną mėnesį gali vykti, tačiau ar gali testosteronas be jokio gydymo taip per mažiau nei 1,5 mėn nukristi? Tuo labiau kad tikrai turiu padidėjusį plaukuotumą jau keletas metų..
Atsakyti
As norejau paklausti, pas kuri gydytoja - ginekologa, vaisngumo spec. ar endokrinologa - butu geriau eiti su hormonu tyrimais, kad paziureu pakonsultuotu? Kols kas lankiausi tik pas gine.
Atsakyti
QUOTE(sirdukas0325 @ 2010 11 21, 16:27)
As norejau paklausti, pas kuri gydytoja - ginekologa, vaisngumo spec. ar endokrinologa - butu geriau eiti su hormonu tyrimais, kad paziureu pakonsultuotu? Kols kas lankiausi tik pas gine.

Priklauso nuo to kokie hormonai, ar jie normos ribose..
Atsakyti
QUOTE(Nemeja @ 2010 11 21, 18:24)
Priklauso nuo to kokie hormonai, ar jie normos ribose..

daryti 4 C.D. ir 7DPO.
kaip cia parase, tai 4c.d kaip ir viskas gerai, bet PRG permazas nestumui (O ivykus).
Atsakyti