Įkraunama...
Įkraunama...

HORMONŲ TYRIMAI

Uuu
QUOTE(Balande21 @ 2011 03 05, 20:51)
Sveikos mergaites, labai reikia jusu konsultacijos nes jau baigiu susipainiot
Pries pusmti prasidejo bedos su oda.Pradejo labai berti nugara ir krutine.Taip pat veido oda pasidare jautri ir alergiska.Perejus per daug dermatologu, jie patare isistirti hormonus.

Pasidariau siuos tyrimus:
E2 - 22.67 pg/ml
testo - 0.365 ng/ml
PRL - 835.2 uIU/ml
LH - 6.99 mIU/ml
FSH - 6.58 mIU/ml

Jokiu kontraceptiku nenaudoju, menesines visada reguliarios +- 3 dienos.
Ginekologe pasake, kad blogas LH ir FSH hormonu santykis, ale turetu buti 2/1 o yra 1/1/.

Prasau sakykit, kiek visur pasiskaiciau, tai kaip tik LH ir FSH santykis turi buti 1/1

Ar gali buuti kad daktare nustate netokia diagnoze ?

Nesurasei laboratorijos, kurioje tyreisi normu. Tad galiu ir klysti, bet atrodo, jog tavo prl per aukstas, o test zemokas. Bet, kaip sakiau, pasitikrint reikia Su konkrecios labes normom.
Taciau tack LH/FSH geras. Jis ir turi buti apie
1. Jei butu 2, itartu PKS.
Atsakyti
QUOTE(kerzaka @ 2011 03 05, 21:21)
Uuu
Nesurasei laboratorijos, kurioje tyreisi normu. Tad galiu ir klysti, bet atrodo, jog tavo prl per aukstas, o test zemokas. Bet, kaip sakiau, pasitikrint reikia Su konkrecios labes normom.
Taciau tack LH/FSH geras. Jis ir turi buti apie
1. Jei butu 2, itartu PKS.

As dariausi tyrimus AIDS centre, normos ju tokios:

E2 - 22.67 pg/ml norma 5.10 - 4250
testo - 0.365 ng/ml norma 0.025 - 15.000
PRL - 835.2 uIU/ml norma 1.10 -9900
LH - 6.99 mIU/ml norma 0.110 - 198.0
FSH - 6.58 mIU/ml norma 0.110 - 198.0

kai ziuriu, liktais viskas pataiko i normas, bet tai nesuprantu, kaip ginekologe man galejo atvirskciai pasayti del LH ir FSH ir israse gert hormonus duphaston, nuo kuriu sugerus tik pirma doze menesines tetruko tik 3 dienas ( nors paprastai 6-7 ) ir pradejo mausti pilvo apacia.
Atsakyti
merginos, o kai skaiciuojate ciklo dienas, iskaiciuojate pirma mmm diena? t.y. jei paskutines mm prasidejo vasario 15 d., tai 22 c.d. bus kovo 8 ar 9 diena?

Jeigu ciklas yra ilgesnis, t.y. mazdaug 35 dienos, ar atsizvelgiant i tai darotes progesterono tyrimus veliau, t.y. ne 21 c.d., o 23-24 c.d.?

Ar yra skirtumas, kada darytis prolaktino tyrima? Nes cia temos pradzioj ir kitur raso, kad reikia daryti antroje ciklo puseje kartu su progesteronu, o gine man parase prolaktino tyrima ciklo pradzioje, kartu su FSH, LH ir E2. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Myciute: 07 kovo 2011 - 10:20
QUOTE(Myciute @ 2011 03 07, 11:15)
merginos, o kai skaiciuojate ciklo dienas, iskaiciuojate pirma mmm diena? t.y. jei paskutines mm prasidejo vasario 15 d., tai 22 c.d. bus kovo 8 ar 9 diena?

Jeigu ciklas yra ilgesnis, t.y. mazdaug 35 dienos, ar atsizvelgiant i tai darotes progesterono tyrimus veliau, t.y. ne 21 c.d., o 23-24 c.d.?

Ar yra skirtumas, kada darytis prolaktino tyrima? Nes cia temos pradzioj ir kitur raso, kad reikia daryti antroje ciklo puseje kartu su progesteronu, o gine man parase prolaktino tyrima ciklo pradzioje, kartu su FSH, LH ir E2.  g.gif

Mmm pirma diena ir skaitosi pirmoji ciklo diena,ja iskaiciuoti reikia. 4u.gif
Jei tavo mm prasidejo vasario 15, tai taip, kovo 8 iena ir bus 22-a ciklo diena

Tyrima manau prolaktino ar ne prolaktino reikia daryti tuomet kai paskiria daktare. juk ji neskiria siaip, manau yra tam priezasciu. Del viso pikto juk gali savo daktarytei pasiskambinti ir pasitikslinti ar tikrai taip israse. bet pvz buvo mano vienai pazystamai isvis nebudavo menesiniu, tai jai tikrino ir tikrino ta prolaktina,o jis sukiles pas ja buvo trigubai,negu normos... Bet visvien pastojo natural ir turi jau antra vaikiuka wub.gif
Atsakyti
aciu, Saule 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
kaip man gine pakomentavo del ilgesnio ciklo ir prog tyrimo liako - daromas jis su prielaida, kad ciklas bus "idealus"... nes juk niekada is anksto nzn, kokio ilgio ciklas bus g.gif Tai va, kad turetu su kuo daktarai palyginti tavo konkretu varianta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Myciute @ 2011 03 07, 10:15)

taip, reikėtų daryti vėliau. Idealiausia jei stebėtum kada vyksta O ir PRG daryti septintą dieną po O
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Koks hormonas nustatomas iš kraujo nėštumui patvirtinti ar paneigti ir kada jis daromas.
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimantė1 @ 2011 03 07, 11:58)
Sveikos 4u.gif
Koks hormonas nustatomas iš kraujo nėštumui patvirtinti ar paneigti ir kada jis daromas.
Ačiū 4u.gif

daromas HCG tyrimas, daromas jis tada kai įtariame kad galim lauktis, arba prieš kokią operaciją jei reikia patvirtinimo apie NEsilaukimą- manau 14 dieną po ovuliacijos galima jau daryti, kelintą ciklo dieną? nežinau koks pas jus ciklas.
Atsakyti
QUOTE(MildukasK @ 2011 03 07, 11:49)
kaip man gine pakomentavo del ilgesnio ciklo ir prog tyrimo liako - daromas jis su prielaida, kad ciklas bus "idealus"... nes juk niekada is anksto nzn, kokio ilgio ciklas bus  g.gif Tai va, kad turetu su kuo daktarai palyginti tavo konkretu varianta smile.gif

na man per pastaruosius 8 metus gal buvo kokie 5 kartai, kai ciklas trumpesnis nei 32 dienos, siaip visada 34-36 dienos. Del to ir klausiu, noretusi, kad kuo tikslesnis tyrimas butu.

O tepliojimas vidury ciklo gali buti susijes su kazkuriais hormonais? Nes man 16-18 c.d. tepliojo.. Ar gali buti, kad cia O ivyko ar toks tepliojimas per ilgas?
Papildyta:
QUOTE(Siguliukas @ 2011 03 07, 12:10)
taip, reikėtų daryti vėliau. Idealiausia jei stebėtum kada vyksta O ir PRG daryti septintą dieną po O

pavydziu moterims, kurios stipriai jaucia ovuliacija. As "mazdaug" isivaizduoju, spelioju, bet kad tiksliai is gleiviu, sono durimo ar pan. atspet - negaliu... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Myciute @ 2011 03 07, 14:38)
O tepliojimas vidury ciklo gali buti susijes su kazkuriais hormonais? Nes man 16-18 c.d. tepliojo.. Ar gali buti, kad cia O ivyko ar toks tepliojimas per ilgas?
Papildyta:
pavydziu moterims, kurios stipriai jaucia ovuliacija. As "mazdaug" isivaizduoju, spelioju, bet kad tiksliai is gleiviu, sono durimo ar pan.  atspet - negaliu...  ax.gif

vidury ciklo gali teplioti dėl vykstančios O, jei labai reikia nustatytti O pabandyk ovuliacijos testukus
Atsakyti
QUOTE(Siguliukas @ 2011 03 07, 15:59)
vidury ciklo gali teplioti dėl vykstančios O, jei labai reikia nustatytti O pabandyk ovuliacijos testukus

tai kad jau tyrima reikia darytis sia savaite, per velu su testukais zaisti. nebent reiktu kartoti, tada pabandyciau. aciu uz patarima 4u.gif
Atsakyti