Įkraunama...
Įkraunama...

HORMONŲ TYRIMAI

Ai pamiršau parašyti dar priešistorę, kad mmm nėra jau daugiau kaip pusę metų, dėl to pradėjau žygius pas gydytojus. Ginekologė išrašė Duphastono gerti po visų tyrimų. Bet aš taip suprantu, kad jis kaip ir KT tik dirbtinai iššaukia kraujavimą, o ovuliacija nuo jo neatsiranda?
Atsakyti
QUOTE(gwineth @ 2010 12 22, 00:23)
Sveikutės, gal galėtumėt pakomentuoti mano tyrimų rezultatus?

LH 1,8 (0,9-14)
progesteronas 7,01 (4,9- 72)
estradiolis 98,13 (110-900)
testosteronas 2,57 (0,2-2,1)
SHBG 45, 52 (26- 110)
prolaktinas 200,0 (4,9-40)

Na, kad prolaktinas per aukštas labai, tai jau aišku, nes dėl jo gavau siuntimą tirtis skydliaukę. o su visais kitais irgi kaip suprantu čia bardakas. Pas ginę dar tik po savaitės eisiu, todėl man labai daug klausimų kyla. Kažin įmanoma bus čia viską sutvarkyti be KT? Apskritai neramu verysad.gif Įdomu, kaip jūs susitvarkėt su per dideliu prolaktinu, kokie vaistai, ar ilgas gydymas?

Labas,nenusimink,viskas sutvarkoma 4u.gif
Kuria ciklo diena daryta?
Prl gydomas Bromokritpinu.
PRG rodo,kad O nevyksta (jei cia 7 DPO daryti tyrimai),nes uzkilies i padange prolaktinas.
Tes didokas..
O FSH nesiule pasidaryti?
Atsakyti
QUOTE(gwineth @ 2010 12 21, 23:40)
Bet aš taip suprantu, kad jis kaip ir KT tik dirbtinai iššaukia kraujavimą, o ovuliacija nuo jo neatsiranda?

na namėja jau parašė dėl kitoko, bet tu teisi Duphastonas tau ovuliacijos nesukels, teks reguliuoti visus hormonus, PRL skirtingai pasiduoda, vienoms greičiau kitoms lėčiau, bet tuo bromokriptinu gydomas
Atsakyti
Mergaiciukes turiu klausimuka del progesterono 4u.gif

gal zinot kuri kaip jis kinta antroj fazej.

zinau, kad progesteronas yra hormonas, kurį tavo kiaušidės gamina antrojoje menstruacinio ciklo pusėje, o pries mm jis nukrenta ir tada ateina mm..taip?
tik man ydomu kaip jis dideja esant nestuke.gif. na mane domina ar 7 DPO jis jau turi but uzkiles kaip kad pirmoj nestumo trimestre (jei yra nestumas), ar jis dar dideja..

aciukas!

Atsakyti
QUOTE(iksee @ 2010 12 22, 12:24)
man ydomu kaip jis dideja esant  nestuke.gif. na mane domina ar 7 DPO jis jau turi but uzkiles kaip kad pirmoj nestumo trimestre (jei yra nestumas), ar jis dar dideja..

nu žinok aš savo PRG šitam cikle dariausi 16DPO žinojau jau apie nėštumą, tai PRG buvo jau pirmo trimestro vidurėlyje (na tik tiek kad aš jau vartojau Duphastoną). Bet kuriuo atveju, esant nėštumui jis didės:

Nėštumas:
I trimestras 52-154 nmol/l
II trimestras 63-165 nmol/l
III trimestras 80-297 nmol/l

jei jau nori patvirtinti nėštumą tai daryk HCG, jei nori žinoti ar tau reikia PRG papildomai tai daryt tyrimą tik po NT
Atsakyti
QUOTE(Siguliukas @ 2010 12 22, 13:40)
nu žinok aš savo PRG šitam cikle dariausi 16DPO žinojau jau apie nėštumą, tai PRG buvo jau pirmo trimestro vidurėlyje (na tik tiek kad aš jau vartojau Duphastoną). Bet kuriuo atveju, esant nėštumui jis didės:

Nėštumas:
  I trimestras 52-154 nmol/l
  II trimestras 63-165 nmol/l
  III trimestras 80-297 nmol/l

jei jau nori patvirtinti nėštumą tai daryk HCG, jei nori žinoti ar tau reikia PRG papildomai tai daryt tyrimą tik po NT

aciu tau labai 4u.gif

sveikinimai tau dideliausi wub.gif 4u.gif sekmingo jums augimo 4u.gif
na sansu mazai, kad as buciau pastojus, bet kazkaip idomu pasidare g.gif bet aisku jei netycia NT parodytu II tai butinai issitirciau progesterona, nes pas mane jis labai jau ant ribos manau..

jau tris kart jis dariau per puse metu tai jis man nekinta +- 28,7 nmol/l..
p.s. pasitikslinimui :
toks progesteronas reiskia jog O vyko taip?

Atsakyti
QUOTE(iksee @ 2010 12 22, 12:48)
jau tris kart jis dariau per puse metu tai jis man nekinta +- 28,7 nmol/l..
p.s. pasitikslinimui :
toks progesteronas reiskia jog O vyko taip?

o tau ginė dar nesiūlė pagerti Duphastono? matai kad O būtų laikoma įvykusia būtų gerai virš 20, pas tave tai ir yra. Kitas klausimas ar to pakanka apvaisintam kiaušinėliui prasimaitinti iki NT g.gif Man vos siekdavo 19; 24 g.gif Tai man iš karto ginė liepė vėl imtis D, kai NT pasidariau, tai tereikėjo pasitikslinti ar man pakanka. Dar kad patvirtinti pilnai įvykusią O, šalia PRG reiktų daryti echo ir matuoti B, tada galima tik teigti apie pilnai įvykusią O. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Siguliukas @ 2010 12 22, 13:56)
o tau ginė dar nesiūlė pagerti Duphastono? matai kad O būtų laikoma įvykusia būtų gerai virš 20, pas tave tai ir yra. Kitas klausimas ar to pakanka apvaisintam kiaušinėliui prasimaitinti iki NT  g.gif Man vos siekdavo 19; 24  g.gif  Tai man iš karto ginė liepė vėl imtis D, kai NT pasidariau, tai tereikėjo pasitikslinti ar man pakanka. Dar kad patvirtinti pilnai įvykusią O, šalia PRG reiktų daryti echo ir matuoti B, tada galima tik teigti apie pilnai įvykusią O.  g.gif

Stebejom mes O si cikla (lankausi pas Klima)..tai sake jog O buvo..duph. neliepe gert tik liepe prg issitirt..ir sekanti cikla GN darytis.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(iksee @ 2010 12 22, 13:08)
Stebejom mes O si cikla (lankausi pas Klima)..tai sake jog O buvo..duph. neliepe gert tik liepe prg issitirt..ir sekanti cikla GN darytis.. unsure.gif

o kelintą dienė liepė PRG padaryt? 7DPO? tai bent jau rezultatus žinosi, nes D pagerti jau vėloka
Atsakyti
QUOTE(Siguliukas @ 2010 12 22, 14:10)
o kelintą dienė liepė PRG padaryt? 7DPO? tai bent jau rezultatus žinosi, nes D pagerti jau vėloka

mano atveju kazkodel liepe 6 DPO pasidaryt..dar spec pabreziau ir pakartojau, kad iseina 6 DPO, o ne 7 DPO.. gal jis laikosi taktikos, jog Duph gerti tik pamacius II? nieko nesuprantu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(iksee @ 2010 12 22, 13:15)
gal jis laikosi taktikos, jog Duph gerti tik pamacius II? nieko nesuprantu  doh.gif

tikrai ne. Tiesiog jis dar kartą matys kiek tavo organizmas natūraliam cikle pagamina PRG. tu pakalbėk gal leis kitą ciklą ir D pagerti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(iksee @ 2010 12 22, 12:24)
zinau, kad progesteronas yra hormonas, kurį tavo kiaušidės gamina antrojoje menstruacinio ciklo pusėje, o pries mm jis nukrenta ir tada ateina mm..taip?
tik man ydomu kaip jis dideja esant  nestuke.gif. na mane domina ar 7 DPO jis jau turi but uzkiles kaip kad pirmoj nestumo trimestre (jei yra nestumas), ar jis dar dideja..

Taip pgr dideja, jei yra nestumas mirksiukas.gif nes:
jei yra nestumas, embrioniukas iskirdamas hcg duoda signala geltonkuniui nesunykti, o toliau savo darba daryti.
jei nera nestumo, geltonkunis, kuris gamina pgr negauna hcg signalo ir ima nykti. prasideda mmm, kai prog nukrenta zemai.
Normaliai taip turetu buti pacioje nestumo pradzioje, bet buna visaip, ir kad tas geltonkunis ima nykti, va tada ir reikia dufos, nes zus embrioniukas.

QUOTE(iksee @ 2010 12 22, 13:08)

pas mane irgi O budavo, tai mate ir per echo, bet matyt to neuzteko - ji budavo kazkokia nepilnaverte.
Bet tavo planas teisingas, po sito zinosi realia situacija ir ka toliau daryti smile.gif
Atsakyti