o as bandau apramint save nukainuotuju pirkime. pamatavau ant palanges temp. tai 8 laipsniai tik... olivija, atsimeni, kai kalbejom apie palanges ir sakiau kad stipriai uzkamsiau langus(kai atsiiminejau kvietka facebook'o dovanota), tai galvojau bus per silta kaktusam, o db ir adialais kloju ir pan... va db kaktusam tai manau pats tas, bet orches sala. susinesiau visas i siltaji kambari, kur "gyvenam" ir sildytuvas veikia. bet ir as vistiek jau nuo vasaros praradau daug geliu... zodziu, noriu savo buto... su plastikiniais langais
pas mus irgi ta pati problema.. mediniai kiauri langai butas didelis, palangiu daug, bet ziema nieko ant ju negaliu auginti buvau pastacius orchideja dar rudeni.. leido nauja lapeli.. ir visa tapo kaip popierius sugleibusi.. taip gaila pasidare.. apsikamsem, o vejai vistiek kiaurai pucia
ką čia mano falenopsis sugalvojo?Ar tik čia ne keikis?
Sveikos mergaites kreipiuosi i Jus su prasymu padet isgelbeti mano geliuka Ikeliu foto man jos tragiskos ir kaip pardavejai dar zmogui parduoda juk zino, kad dovanai ir nic nieko neispejo
cia va vienintele sveika saknele, nes visos kitos tokios:
Papildyta:
Mergaites prasau pasakykit ar galima isgelbeti tik su viena sveika saknele, bet saunuole skleidzia pumpuriukus jau trecia per tris dienas Ka man daryti su tokiom saknim ar toliau persodinti i nauja substrata, nes ji sename jo ciut ciut ji vos laikosi. Dar aptikau kazka man nesuprantamo nezinau kas tai
cia va vienintele sveika saknele, nes visos kitos tokios:
Papildyta:
Mergaites prasau pasakykit ar galima isgelbeti tik su viena sveika saknele, bet saunuole skleidzia pumpuriukus jau trecia per tris dienas Ka man daryti su tokiom saknim ar toliau persodinti i nauja substrata, nes ji sename jo ciut ciut ji vos laikosi. Dar aptikau kazka man nesuprantamo nezinau kas tai
tai kad normalios tos šaknys tos baltos yra geros, jos šviesos negauna, todėl tokios spalvos.. jei jos būtų rudos, minkštos, būtų supuvusios, o čia viskas gerai.. bent jau kiek matau iš tokių foto
Man atrodo kad tai gėlytėj viskas tvarkoj, tik gal kiek žemelė per drėgma atrodo o čia lenda tai mano akei nauja šaknis
Aprile iš viršaus vaizdas tikrai pakankamai geras, nufotografuokit iš vazono šono per visą dydį
Kaip nuraminot, as naujoke ,kai pamaceu tokia saknu bukle nes nete tokiu riebiu graziu maciau Bet vistiek neramu, nes nuotraukoje matosi tos plonytes saknys su tokiu parudavimu tai jos vos vos laikosi nu paliesciau ir liktu ant tokio siulo ta prasme supuvus saknis per tris dvi vietas, bet ji dar laikosi. O kodel tos saknys tokiais taskeliais, gali but, kad per slapia, nes tik vakar pamerkiau su visu vazoneliu i vandeny ir istraukiau nuvarvinau. Bijau sodinti i nauja substrata uz tat greit tariuosi, nes isjudinta ji visa tu drozliu tiek mazai
Dar lapai keisti: uz tat noriu pasitarti ar viskas su ja tvarkoje tos saknys plonos ir susirauksleje del ko
Dar lapai keisti: uz tat noriu pasitarti ar viskas su ja tvarkoje tos saknys plonos ir susirauksleje del ko
Nufotegrafauvau vazona, substrato tiek mazai ji virsta man., ikeliu foto paskutines ir ainu pirkti
šaknys kaip šaknys, mažoka ir tiek. Substratas šlapokas - reikia kurį laiką neliet, kad pradžiūtų. Mano akiai, tai nereik čia nieko persodinėt, o ypač vidury žiemos...